Přejít na obsah

groubr

Uživatel
  • Počet příspěvků

    33
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 174 zobrazení profilu

Oznámení groubr

  1. Nové mapy verze 2110 ke stažení. https://www.briskoda.net/forums/topic/512842-amundsen-mib2-map-updates-2024/
  2. https://www.vw-club.cz/passat-b8-motory-diesel/nefunkcni-acc-front-assist-dcc-passat-b8-t354898.html Našel jsem tohle asi to bude chybou té jednotky budíků a proto chyba Front assist a zároveň teda i ACC.
  3. Ahoj nesetkali jste se někdo s těmito chybami? Dnes jsem se byl podívat na koupi Superba 2,0tdi 110 kw manuál 2018. Najeto 127tis.km na radiu se ukázal Front assist nedostupný tak jsem to napojil na diagnostiku a ukázala tyto chyby. Jedná se o superb 2,0tdi manuál 110kw 2018 najeto 127tis km. Prodávající tvrdí že to může způsobit slabé napětí baterie, která je původní. Auto jelo v pořádku i po mechanické stránce bylo vše ok, jen nějak nikde nemužu najít tyto chyby a nerad bych zjistil po koupi že mě čekají další nákladné investice. Tak pokud by se už někdo setkal s nefunkčním Front za každou radu budu rád.
  4. Na seat foru se objevily opět nové mapy pro Amundsen. Nová verze : 2010 https://www.seatcupra.net/forums/threads/updating-the-inbuilt-mib2-satnav-mib2-tricks-and-lost-mib1-card-solution.388586/page-132 Zde odkaz pro 15,2GB verzi : https://vw-maps-cdn.lighthouselabs.eu/vw-maps/DiscoverMedia2_EU-AS_2010_V17.7z
  5. Ahoj můžu se zeptat jak jsi dopadl? Mám uplně stejný problém, nová dvouhmota se spojkou a při teplých startech kovové zvuky a zarachotí celé auto. Auto chytne sice hned a za studena uplně vpohodě ale už nevím co s tím dál. Dal jsem novou baterku, udělal repas startéru a bez účinku, akorát vyhozené peníze...
  6. Ahoj chtěl bych se zeptat, jestli někdo přišel jak to vyřešit? Minulý týden jsem také nechal měnit komplet spojku a teď mám také problém s teplými starty.
  7. Možná odepisuju pozdě na toto téma, ale možná to v budoucnu někomu pomůže. Na Octavii II 1,9tdi 2007 jsem řešil stejný problém. Nakonec jsem koupil kompletní řízení z této stránky : https://www.amd-autodily.cz/rizeni-razeni-pedalove-ustroji/rizeni-kompletni-s-cepama-4-diry.html Nechal namontovat u svého mechanika a na novém řízení jsem najel už cca 90tis. km a vše je OK.
  8. Ahoj nestalo se Vám nekomu, že když nastartuji auto a zařadím jedničku nebo zpátečku, tak začne být slyšet na pár vteřin hrozný zvuk z prostoru u spolujezdce pod kastlíkem? Ted jsem zjistil, že to začne okamžite, když zapnu vnitřní cirkulaci. Mam podezreni na motorek topení, ale dělá to jen, když stojím na místě. Pak kdyz jedu treba 100km tak je to Ok. Nemohla by to byt nějaka klapka? Jedná se o Octavia II 1,9TDI 2007 manuální klimatizace. Nerad zakládám duplicitní témata, ale stejný problém jsem tady na foru zatím nenašel. octavia.mp4 octavia2.mp4
  9. Měl jsem úplně stejný problém. Stejný zvuk jsem měl po výměně rozvodů, kde se dala pumpa s kovovou vrtulí. Nakonec jsem ji nechal vyměnit za originál plastovou a motor zase krásně běží jak má. Takže bych to viděl na reklamaci pumpy. Na funkci to nemělo vliv, ale ten zvuk mě štval tak jsem ji vyměnil.
  10. - neoriginální vodní pumpa - originální vodní pumpa
  11. Tak dnes jsme konečně po několika měsících problém vyřešil. Jiný mechanik mi rozebral rozvody a řekl že problém je v klima kompresoru. Pak následovala kontrola klimakompresoru u jiného ( třetího ) servisu. Samozřejmě mi řekli, že je vše OK. Rozhodl jsem se tedy po hledání tady na foru a v článcích, že zvuk může dělat neoriginální vodní pumpa. Zajel jsem tedy do cc-autodily.cz koupil originální vodní pumpu. Vydal jsem se k mechanikovi co mi řekl že je problém v klima kompresoru at mi vymění vodní pumpu. A zvuk krásně přestal a motor zase běží jak má. Bohužel jsem opět platil za práci. Takže celkem se mi motor rozebíral 3x. Veliké udivení bylo když koukám na vodní pumpu co mi tam dali v prvním servise a porovnám s originální. U originální pumpy je vrtule plastová u té co mi dělal špatný zvuk je z kovu. Přidávám fotku originální (vlevo) a neoriginální (vpravo) vodní pumpy.
  12. Mechanik dává díly z německé výroby. Celkem mě to štve, když před výměnou tohle nedělalo. Ale už jsem s ním domluvený, že se k němu mám zastavit, tak jsem zvědavý na jeho vyjádření.
  13. Ahoj mám problém hned po výměně rozvodů, řemenice alternátoru a klínového řemene a vodní pumpy se ozývá tento šustivý zvuk : Myslíte, že to dělá vodní pumpa? Vím že před výměnou tohle určitě nedělalo. Mám po výměně najeto 350 km tak se chci zeptat jestli Vám to taky nekomu začalo dělat? Octavia II 1.9 tdi 150 tis km
×
×
  • Vytvořit nový...