Přejít na obsah

dejdys

Uživatel
  • Počet příspěvků

    21
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 600 zobrazení profilu

Oznámení dejdys

Nováček

Nováček (1/14)

  • First Post Vzácný
  • Collaborator Vzácný
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

5

Popularita

  1. Zdravím, přečetl jsem si váš problém se škubáním motoru a podle toho co popisujete mám úplně stejný problém. Můžu se zeptat jestli jste odhalil příčinu, případně jak jste to vyřešil. Jak píšete příčin může být spousta a nejhorší je, že auto chvíly jede zcela normálně, pak začne škubat a po chvilce jede zase bez problémů a je jedno jestli je motor studený nebo zahřátý, někdy to udělá hned po krátké jízdě, něky třeba až po 50km, někdy se rozsvítí závada start/stop, ale po chvíly zase zhasne, takže se v podstatě nedá nic zjistit.
  2. Zdravim, mám úplně stejný problém, svítí kontrolka poruchy světdel a oranžový trojuhelník a píše to: závada osvětlení vozidla, přitom všechno funguje, při připojení diagnostiky se hláška smaže a diagnostika žádnou závadu nehlásí, po odpojení se hláška opět zobrazí. Kolik si řekli v servisu za přehrání software? Budu tam muset taky zajet, protože to je otravné. Dík
  3. Tak jsem to tu podrobně studoval a zvolil jsem levnější a rychlejší destrukční formu demontáže rámečku. Vzhledem k tomu že se chromovaný nechá na vrakáči sehnat za 500,- kč nemá smysl ho zachovávat pro případnou zpětnou montáž a demontovat kvůli tomu nárazník nebo za to platit v servisu. Rámeček jsem sice rozlámal, ale bez jakéhokoli poškození mřížky nebo nárazníku. Trvalo mi to cca 10 minut v pohodě bez porýpání rukou. Takže doporučuju se toho nebát a rámeček vylámat, než se s tím 2 hodiny jebat a oddělávat nárazník nebo platit za servis.
  4. Tak už mám vyměněno, cena 19.500,- včetně práce jako X díl, tak snad už bude pokoj. Jenom pořád nevím, jestli to nebylo zbytečné, údajně to lupání nemá žádný vliv na funkci, jenom je to otravné a nemělo by dojít k poruše řízení.
  5. tak mě to lupalo úplně jinak
  6. No právě dělají to i nová auta u kterých přece nemůže být řízení opotřebené. Zatím ale nikdo nedokáže říct co je konkrétní příčina toho lupání, ve škodovce mi jenom řekli, že se to nemůže rozpadnout a fungovat do bude dál, vše hlídá elektronika, takže kdyby tam něco přeskočilo okamžitě to nahlásí chybu, což se ještě nikomu nestalo, takže to jenom lupe a dokonce to i lupat přestane jako třeba mě (nevím na jak dlouho), otázka je jestli má cenu investovat takový ranec do nového řízení, stejně potom nikdo nezaručí, že to nové řízení nezačne třeba za dva roky (po záruce) lupat taky. Jsou tam prý nějaké gumové mezikusy, takže to může být způsobeno i třením a má na to zřejmě i vliv okolní teplota, protože, kdyby se tam něco mechanicky ulomilo nebo omlelo tak to přece musí dělat neustále. Jde mi o to jestli je to vůbec závada nebo jen přirozený neduh u O3, kterých je mimochodem mnohem více, ale to sem nepatří. Pro servis je samozřejmě nejlepší a nejvýhodnější vyměnit celý díl a dál se tím nezabývat, ale co kdyby to stačilo třeba jen nějak promazat.
  7. Zdravím skupinu, tak po komunikaci se škodovkou dostanu 50% slevu, ale zatím váhám, řízení přestalo cca před 2000km lupat a od té doby funguje jak nové, tak jsem na rozpacích jestli to nechat být, když to přestalo lupat a nebo raději těch 20tisíc investovat. Je mi to divné, protože, kdyby to bylo nějak mechanicky poškozené, tak to přece musí lupat pořád, nemá někdo podobnou zkušenost?
  8. Tak to mám potvrzené, ve škodovce se o tom samozřejmě ví, ale nikde se o tom nemluví (viz příloha z tech. konference) je vadná převodka řízení ve spojení se servomotorem, cvaká tam nějaká hřídelka - doporučují výměnu převodky řízení což bude pěkný ranec.
  9. Zdravím, mám úplně stejný problém, hlavně pří zatáčení doprava se ozve lupnutí někde od hřebenu řízení ( O3 1.2 TSI 2013 82tis.km najeto) Servisák zatím neví, prý se s tím ještě nesetkal, mohlo by to být uvolněné řízení na nápravnici, nebo kulový čep, ale je to jenom domněnka. Teprve se to bude řešit, ale byl bych rád za radu, jestli to už někdo neřešil, vadným ložiskem uložení tlumiče to není, praskán jde odspodu.
  10. Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli někdo neví jak se kastlík z dvířky dá vyjmout/namontovat, co je potřeba všechno rozdělat. Mám výbavu ACTIVE, která kastlík nemá, je tam jen nevzhledná guma, kastlík jsem sehnal i s rámečkem, ale teď jak ho tam dostat? Dík
  11. dejdys

    dejdys

×
×
  • Vytvořit nový...