Přejít na obsah

nosal

Uživatel
  • Počet příspěvků

    205
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem nosal

  1. Přesně tak, otáčet doprava. Vše naprosto v pohodě, ani lanka od brzdy jsem nemusel vyháknout. Jen se mi nezdá ta gumová manžeta - sice jsem se ji snažil stále rovnat, ale ve finále zůstala pootočená - snad to přežije. Destičky jsem tam dal ICER (přední i zadní) koupené v Auto Kelly (nejsem žádnej závoďák). Kotouče jsem nechal tak jak byly. Auto brzdí kupodivu daleko lépe. Jsem zvědavý jak dlouho vydrží. Originály vydržely 100 tis.
  2. Vyřešeno - prosím smazat - jsem tukan.... řešení je zde: http://forum.skodahome.cz/topic/21136-problem-s-brzdovym-trmenem-na-zdani-kotoucove-nap/page__p__407194__hl__+zadní%20+brzdy__fromsearch__1#entry407194 Dobrý den, prosím o radu. Při výměně ZADNÍCH vrzdových destiček na 4x4 nemůžu vrátit (zatlačit) pístek zpět. Přiznám se, že nemám originální nástroj, ale vždy to dělám stužidlem a nikdy žádný problém - podle dílenské příručky je tam samostav, který se zatlačením pístku poruší. Je to tak? a jak tedy na to? Použít hrubou sílu, nebo je v tom nějaký fígl?
  3. Zkusil bych vše z 4 válce prohodit s jiným, jestli se závada přesune, současně změřit tlaky ve válci. Tyhle dvoulitry, prý měly některé obráceně nasazený některý kroužek na pístu (asi stírací - již si to nepamatuji - to jsem pouze četl - prý proto to tak žere olej).
  4. Ještě ti to dělá, možná mám řešení...
  5. Já bych ještě počkal, kolik jsi najel po vymazání? Pokud nic moc, tak počkej, řekl bych, že se to po čase projeví...
  6. to Eresto: dovolím si s tebou nesouhlasit - tato hadice je zakončena jak ty píšeš "proudovým čerpadlem" (pro ostatní VENTIL REGULATORU TLAKU , díl:034 129 101 . Je to jednocestný ventil, který se otevírá pouze, když je v motorovém prostoru tlak, který se "odfoukne" před turbo - tedy ne do vysokotlaké části. Pod sánám je obdobný systém, taktéž s jednocestným ventilem, který odvětrává, jak píšeš za škrtící klapku přímo do sání. Takže pokud jsou oba tyto ventily (včetně hadic a hadiček) v pořádku, tak turbo nesmí tlačit do klikové skříně ani do horní části motoru.
  7. To bude asi tím, že jsi měl odpojený ten N75. Všechno vymaž a počkej si na to co ti to potom napíše. Je otázka, jestli to někdo neodpojil záměrně...
  8. Je to ona : 06a103221bh - cena asi 1k korun. Kam jsi koukal, vždyť je to úplně nahoře. Já to měl taky děravý, ale řekl bych, že to tvůj problém neřeší, bo to je pro odvětrání motoru. S tlakovanou částí za turbem to nemá nic společnýho - hadice končí přetkalovým ventilem, takže by to tudy nemělo přisávat...
  9. Uvidíš po testu. Doporučuji ti, kup si kabel - budeš ho v budoucnu jistě potřebovat (tak jako snad všichni, kteří se nechtějí stále někoho doprošovat). Cena je asi 500,- Kč + samo, že notebook, nebo PC v garáži.
  10. Pár hlasů jsem ti tam přihodil (vždy z jiné IP adresy)
  11. Zdravím dalšího 1,8-mičkáře. Tak na začátek si pořiď VAG, kabel a notebook (nebo aspoň PC - do garáže :-). Předpokládám, že ti to další závady nepíše (váha, lambda....)? Když je to teplý, startuje to? , jede to bez problémů? Když vymažeš závady, je další studený start OK? Jak to startuje s odpojenou váhou vzduchu? Otestuj a dej vědět.
  12. Aby to šlo odvinout, musí být sedadlo nastojato a zacvaknuté - potom se to odjistí - je to z důvodu bezpečnosti. Pokud se ti to navinulo moc, tak jedině odšroubovat z podlahy, nebo rozčalounit (nic složitého) a potáhnout za lanko mezi zámkem a pásem.
  13. nosal

    Rozvody 1.8T

    Já to měmil ve 150 tis. V servise jsem si řek, že chci ty ojetý díly vrátit. Jak jsem se na to díval, tak řemen i kladky byly OK. Samo, že mi dělali i vodní pumpu, ale tu si nechali, prý se to repasuje (nebo co). stenly15 - v tvým případě bych to udělal hned, bo nevíš, kolik to má ve skutečnosti najeto... Rozdíl mezi naftou a benzínem je v tom, že u nafty (rotaček) se tím řemenem tahá i naftové čerpadlo, proto v 90 tis, u benzínu jen rozvody a vodní pumpa a asi proto až 180 tis.
  14. Problém vyřešen (snad) - již 5 dní starty jako víno (ale to jsem se již radovel vícekrát ) Poladil jsem plyn - tedy plynové vstřiky podle hodnot, které jsou při provozu na benzín (načítáno VAGem). Do plynové jednotky přístup nemám, tak to ladím imbusem - jestli je to dobře nebo ne, nevím, ale funguje to.
  15. Tak jak píšeš, konzultoval jsem to s Karlem LPG a ten se taky přiklání k myšlence, že bude rozhašenej plyn (i když to na LPG jede v pohodě) - ŘJ asi má jiný informace při jízdě na benzín (tedy při startech a jízdě než se to ohřeje) a jízdě na LPG a potom je v tom zmatek a začne to blbnout na benzín. Mám tam Tartarini a to Karel LPG nedělá, což mě mrzí, asi bych se stavil. Divný je, špatný starty mají i čistě benzínový auta - že by to bylo něčím jiným ???
  16. Tak mám další poznatek: Vzhledem k tomu, že jezdím na LPG, tak to bude asi tím. Už mě ty studený starty dost vytáčí, takže další pokus: 1. vygeneroval jsem závadu - odpojol váhu vzduchu a nastartoval, kratší jízda a CHECK svítí 2. vymazání závady VAGem ("asi" reset rídící jednotky) 3. od té doby jezdím na benzín a starty jako víno Takže moje příští investice bude do plynových vstřiků (možná jen seřízení), bo už na to jezdím 80-tis km bez servisu (jen filtry), tak si to zaslouží... Potom dám vědět... "Vladimíre Kalandro" - ty jsi taky plyňák, tak to zkus a dej vědět. PS. pokud někdo bude tvrdit, že plyn patří do šporáků, tak se mýlí. Teď si na vlastní "peněženku" testuji, jaký rozdíl je v provozu na benzín a LPG - finanční katastrofa :-)
  17. P.S. aaaa mimochodem, to mi chcete rict, ze 10 amper za 18 dni vybije baterku k nenastartovani jo? :-D to se spis vyklepe samovybijenim nez timhle odberem :-D Mno 10 amper (jak píšeš) ti vybyje 50 Ah baterku přesně za 5 hodin, asi jsi myslel 10 mA, takže stokrát dýl. Jak píše Dustine, tento zdroj 5V/1000 mA při plném výkonu ti vybije baterku asi za 100 hodin, což je kolem 4 dní - teď je otázka jaký je skutečný odběr zařízení....
  18. Tak to nevím, ale otestuješ to tak, že se postavíš na písek, bláto - nejlépe na led (ale ten teď těžko seženeš :-) a při razantním rozjezdu, při prokluzu kol ti musí otáčky jít dolů nezávisle na poloze plynového pedálu. Tedy plný plyn a otáčky přesto jdou dolů někde na 1000 otáček. A to je ASR, které nusí být vypnutelné, například na ledu a sněhu, kdy je prokluz nutný aby jsi se vyhrabal (resp. prohrabal na tvrdý podklad.....).
  19. Takže ASR nemáš, bo to se musí dát v krizových situacích vypnout. Jinak pokud vím, tak 4x4 měly buď ESP (tedy i ASR), nebo nic. O funkci EDS nemluvím, bo ta tam je automaticky, jinak by bylo 4x4 k ničemu.
  20. Divný, divný... Může někdo poradit jaký kanály na VAGu sledovat při startu (resp. těsně po startu?). Bo to chytne tak jak má a asi po 3 sekundách to začně vynechávat (čerpadlo sekundárního vzduchu jede), a asi po 20 sekundách čerpadlo vzduchu vypne, otáčky se sníží na 800 a je klid. Nechápu nic... Jo a k té STARLINE - kua vždyť to prodávají v AUTOKELLY za 3 tisíce, tak fakt je to takovej šmejd??? Včera jsem se tam stavoval a od STARLINE tam mají snad všechno, od žárovek až po zástěrky na blatníky (takže od KELLY nic nekupovat?)
  21. Tak co chlapi, nějaký nový poznatek? Již je teplo a já pořád startuji (nestartuji) - takže jsem si sehnal novou váhu (STARLINE), vrazil jí tam a bylo to, řekl bych stejné, a ještě mi to začalo při jízdě semtam škubat, tak jsem ji zase vrátil - takže váhou to u mě není. Zatím neřeším, jestli je STARLINE dobrá volba, nebo ne - předpokládám, že byla dobrá - v KELLY ji prodávají za 3 kilo koruny (stejně jak na netu od BOSCH).
  22. V sekci Octavia najdeš dost návodů jak na to. Někde jsem to tam popisoval i já. Máš problém s roztrženým odporovým drátem ve výhřevu (na Octu to stojí asi 2 tis), stane se to tím, že na tu sedačku například klekneš, nebo se o ni opřeš rukou.... Odpojit, rozčalounit, najít poškozené místo (to ty už máš nalezené) - bývá to tam opálené, vzít pájku (slovensky spájkovačku - nebo jak se to řekne - 8 let jsem u vás studoval ) a pořádně proletovat. Na www.skodaoctavia.cz najdeš návod, jak sedadlo rozčalounit (myslím, že na Fabce to bude podobný) - všechno je to z Polska ....
  23. nosal

    diagnostika 4x4

    Jak je to u OII to nevím (ale zjistím). K tomu videu, ten rozdíl tam moc nevidím, ale pokud tam je, tak je to úplně v pořádku, bo v zadu je taky diferák, takže pokud bylo zadní levé přibržděno pomocí EDS, tak zadní pravé se musí točit dvojnásobnou rychlostí (chtělo by to pohled i z druhé strany. 4-kolkáři, co máte OII - jak to tedy je u vás...
×
×
  • Vytvořit nový...