Přejít na obsah

meda45

Uživatel
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem meda45

  1. Hledal jsem, ale odpověď jsem nenašel. Je problém jenom v bzučení? Jde o to, že mám auto staré 4,5 roku (2.majitel) a najeto cca. 110tis. km, takže záruka ani kulance nepřipadají v úvahu. Je moje úvaha, že se v tomto případě nevyplatí cokoliv měnit, dokud to funguje, správná? Přijde mi zbytečný jenom kvůli bzučení platit za výměnu kompresoru, který ale doposud bezproblému funguje. Díky za názor.
  2. Děkuji za odpověď, a nedělal byste to z důvodu bezpečnosti nebo složité práce? to navaření a zhotovení nového závitu bylo za 200.
  3. Zdravím, mám dotaz na zkušenější, dával jsem auto jednomu mechanikovi, mimo jiné měnil i zadní silentbloky na přední nápravě, tyčky řízení a čepy. Nicméně při jejich výměně dle jeho slov (pokud jsem to dobře pochopil) nešel povolit šroub držící rameno, který má zavit v hliníkovém lůžku. Při jeho povolování však došlo k poškození závitu, společně se šroubem se vyšroubovalo i část závitu. Mechanik to tedy vyřešil tak, že nechal navařit nový vnitřek a udělal nový závit. Můj dotaz tedy je: setkali jste se s takovým řešením? Nebylo by lepší vyměnit než vařit (zejména s ohledem na bezpečnost)? Jde mi hlavně o to, abych si někde nerozbil hubu ale možná je to běžné řešení, které šetří peníze zákazníka a zachovávající stejnou kvalitu jako nový díl. Předem se omlouvám za nepříliš odbornou mluvu, autům rozumím do určité míry:) Děkuji za Vaše odpovědi. Jirka
  4. Zdravím zkušenější, mám menší problém, chtěl jsem čistit škrtící klapku a při odpojování kabelu mi praskla ta pojistka svorkovnice, teď když to zapojím tak to jakž takž drží ale nechtěl bych, aby došlo k rozpojení za jízdy právě vinou chybějící pojistky. Provizorně jsem to pro jistotu chytil hodně slabým drátkem k trubce klimatizace (myslím že to je od klimy). Chci se tedy zeptat: Zřejmě je to nějaký unifikovaný konektor, dá se koupit, repektive netušíte co je to za typ? A je těžké přehodit kabely? Alespoň jakýkoliv autoelektrikář by asi neměl mít problém že? Předem děkuji za odpovědi.
  5. Omlouvám se, bohužel jsem omylem vložil příspěvěk do Fabia 2, chtěl jsem vložit do fabia 1 a asi jsem měl pokračovat v tom minulém. Pokud to půjde prosím admina o smazání.
  6. Zdravím, mám dotaz ohledně repase serva koyo u fabie. Zkoušel někdo z vás si udělat repas doma? Je na to nějaké schéma? Jde mi o to, že mám známého, který je fakt dobrej co se týká elektroniky. Tak že by to zkusil. Podle mě to nemůže být zase tak hrozný. Protože si nemyslím, že repase má hodnotu cca. 5000Kč, který si firmy řeknou. Chápu, jde o byznys. Díky za rady.
  7. Tak máš pravdu demontoval jsem ten kryt s airboxem a poslochal samotnou klapku a dělá to ona, při jemnějším přidání to neudělá - nemusí nasát tolik vzduchu, jenom mě napadlo ještě, že jsem měl odpojenou baterku cca před 200km, tak až se klapka srovná třeba to přestane. Řešit to jinak už nebudu, kdyaž to jinak jezdí normálně. Šlo mi jenom o to aby to nepřisávalo někde jinde mimo filtr aby tam nešel bordel. Díky všem za postřehy.
  8. Fakt? Je zajímavý že jsem si toho ještě nevšimnul (fabii mám od června), jinak tátovi to nedělá, má taky HTP ale 40kW.
  9. hadička mi díky své délce umožnila dát ten kryt motoru s filterboxem nastranu aniž bych rozpojoval. Na výměnu cívky to stačilo.
  10. Těsnění je nasazené dobře, měl jsem ho nakonec i venku a dal jsem ho tam zpátky a zkontroloval. Jinak tu hadici jsem neměl ani odpojenou, protože tam byl takový zvláštní konektor, se kterým jsem si něvěděl rady:) ale musím se teda kouknout jestli se nějak nepovolil. Měl jsem akorát odpojenou ještě jednu hadičku ( do krytu jsou zapojený dvě) ale tu jsem měl nasazenou zpátky. Takže zítra za světla ještě asi zkusím kouknout na filtr, jestli se tam nějak blbě nehnul, kouknu na ty spoje různý a uvidí se. Ještě mě napadlo ty těsnění "zabezpečit" těma elektrikářskýma páskama ať se postupně vyloučí všechny těsnění.
  11. Zdravím, obracím se na Vás s prosbou o pomoc. Všimnul jsem si, že pokud přidám prudce plyn, na 0,5 vteřiny něco zasyčí. Mám svoje podezření, před týdnem jsem měnil cívku a při tom jsem musel demontovat kryt motoru (mám 1.2 47kW), a teď mám podezření na těsnění mezi krytem motoru (respektive airboxu) a škrtící klapkou. Zdá se mi jako by to bylo přilepený ke klapce a nyní se to "odtrhlo" a při dalším nasazení krytu už těsnění tak dobře nětěsní. Otázky tedy zní? 1. je toto těsnění k škrtící klapce nějak přilepeno nebo jenom např teplem se na to nalípne? 2. je možný, že se to gumový těsnění vytahalo nebo časem ztratilo pevnost? 3. netušíte číslo nebo název dílu? 4.je možný, že to syčení je ještě něco jiného? Jinak žádné problémy nepozoruji, auto jede a žere normálně. Možná mě trochu zaskočil malinko zvláštní zvuk motoru, tak jsem přišel na to syčení. Děkuji za odpovědi a názory.
  12. Zdravím, mám na Vás prosbu, potřeboval bych provést základní nastavení klapky mísení vzduchu a zároveň klapky cirkulace vzduchu. Tu druhou zmiňovanou jsem, alespoň myslím, zdárně přes VAG nastavil (myslím, že to byl kanál 010). S tou první trochu tápu, proto prosím o radu, plus jaký hodnoty by pak měl VAG ukazovat. Mám totiž podezření na její funkčnost, i když VAG žádnou chybu nehází. Jinak pokoušel jsem se hledat tady na fóru i jinde a všude jsem se dočetl proveďte základní nastavení ale nebyl způsob jak konkrétně přes VAG. Děkuji za vaši radu. Doplněno: mám totiž pocit že klapka mísení pomalu odchází, dělal jsem ve VAGu test hodnot, beru krajní polohy, při pohnutí ovladačem se třeba nezmění, až pootočení třeba o půl otáčky pomůže. Navíc když pootočím ovladačem z nejnižší polohy třeba na 3/4 výkonu, klapka nejede plynule a jemně se zasekává. Může být tedy špatná?
  13. meda45

    Teče servo

    Prosím o sdělení zkušeností s repasovaným servořízením Koyo na Fabii I. Vím, že už zde nějaké info je, ale chtěl bych nějaké novější zkušenosti. Zajímá mě, zdali repas někdo máte, jak dlouho už drží, popřípadě vydrželo a kde jste ho sehnali. (kdyžtak můžete i SZ). Popřípadě pokud víte i o novém budu rád za info. Škoda už Koyo nedodává a celé řízení za TRW se mi měnit nechce. Děkuji za informace,
  14. meda45

    Chyby na VAG

    Prosím o radu co by toto mohlo znamenat? 01596 - Servomotor klapky cerstveho/cirkulujiciho vzduchu (V154) 41-00 - blokovano nebo bez napeti Díky moc.
  15. Prosím o pomoc, poslední dobou mi začalo blbnout servo. VAG hlásí 01309 - ridici jednotka posilovace rizeni (J500) 49-00 - zadna komunikace Jak se to projevuje: vždy když přijdu k autu a dám klíčky do zapalování do polohy 1 tak skoro vždycky kontrolka serva nezhasne, po nastartování už ano, někdy se stane že servo nejde ani po nastartování, chcípnu auto a po znovu nastartování už jde. Nebo něchám auto chvíli běžet a třeba po 30 sekundách kontrolka zhasne. Závada se projeví jenom poprvý když přijdu k autu, v průběhu cesty nebo ještě ten den se již neobjeví. Někdy si říkám, jestli není malý napětí nebo někde nějaký přechoďák. Kontrolka se již nikdy sama od sebe v průběhu jízdy nerozsvítí. Co již podniknuto: doplněn olej v servu (neuniká), zkontrolovány kabely, vše čisté, očištěna zem na kterou jde kabel od serva, kontrola dobíjení (alternátor dává 13,8V cca), klidový odběr OK (přes 10 dní jsem nejel a startování v pohodě), kapacita baterky OK, drží napětí. Přemýšlel jsem o čidlu úhlu ale to diagnostika nevyhodí a myslím, že by to dělalo častěji než jenom když k autu přijdu po delší době. Pokud vás něco napadne rád si vyslechnu váš názor. Děkuji Škoda Fabia 1.2HTP, 47kW, r.v.2005, řízení KOYO
  16. přesně tohle jsem si taky říkal no, že by se to mohlo nulovat, každopádně díky moc za jakýkoliv názor
  17. Prosím o radu nebo Váš názor. Mám 3 disky 5,5J*13H2 4*100 ET30 pneu 165/70 R13, a k tomu jeden disk (stejný vzor, stejný výrobce) ale šířka 6J*13 a ET 33 pneu 165/70 R13, myslíte že to půjde nebo ne, z hlediska nějakého dlouhodobého ježdění, stk atd. Na první pohled jsou všechny stejné, vizuálně tedy problém není. Jde mi spíš o to, jestli rozdíl půl palce v šířce může dělat nějaký velký problém při jízdě, opotřebení pneu atd. Díky moc.
×
×
  • Vytvořit nový...