Přejít na obsah

Lucanus

Uživatel
  • Počet příspěvků

    180
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 155 zobrazení profilu

Oznámení Lucanus

Nováček

Nováček (1/14)

1

Popularita

  1. S tou výbavou. Zas je to odvozené od toho, zda vyžaduješ el. okna, vyhřívaný sedačky atd.. Např. já mám výbavu Elegance, manuální klima, 4 el. okna, el. ovládání zrcátek, ABS, ASR.. nemám akorát vyhřívané sedačky a tempomat. Dneska, kdybych si koupil Octávku, tak RSo, nebo jinou s výbavou L&K, nebo už zmiňovanou Elegance. Ale každý od auta čeká něco jiného, někdo nemusí mít el. okna, ani sedačky v kůži. Je to na každým z nás, co si zvolí.
  2. Tak přihodím taky něco do mlýna. Já osobně a s mojí malou zkušeností doporučuju 1.9 TDI 81 kW. Je to paradoxní, že každý kdo tu napíše, tak doporučuje svojí motorizaci a proč taky ne, má své vlastní zkušenosti a i já tu doporučuju motor, který mám a jsem s ním maximálně spokojený. Pokud vyžaduješ poměr výkon/spotřeba tak s tímhle motorem určitě nenarazíš. Nebudu tu psát kolik dělá spotřeba, každý z nás to ví, nad 6 l /100 se těžko dostaneš, to by jsi musel jezdit někde na okruhu a pořád mít plnej plyn.. A neříkám, že 1.8 není živější, je, ale spotřebu s ní nikdy podobnou neuděláš.. A pokud tvojí prioritou je hlavně spotřeba a něco málo na ní ušetřit, tak s tímhle chybu určitě neuděláš.. Ano, 81 kW bude při koupi dražší, než třeba 66 kW, ale při takové spotřebě, co má, tak se ti peníze po cca roce vrátí. Při kupování auta to chce čas, pořádně vybírat a nevzít hned první auto, co uvidíš. A lepší je, si připlatit pár tisíc, než koupit něco, do čeho pak budeš neustále cpát peníze a budeš z toho nešťastnej. Závěrečná volba bude stejně jen a jen na tobě, my tu jsme proto, aby kdo uvažuje o koupi auta jako ty, mu poradili své vlastní zkušenosti, které o autě máme a ulechčili mu tím pak vybírání auta.
  3. Tak opravdu nikdo neví? Projel jsem celé téma znovu a prostě jsem na to opět nenarazil.. Poraďte někdo.
  4. Vím, že se to tu na 100% řešilo, projíždím příspěvky znovu a znovu, ale už na to prostě nenarazím. Jedná se mi o to, že když jsem ve stropním osvětlení měnil žárovek za LED diody, tak po zamčení auta, mi hned nezhasnou, jako žárovky. Trvá strašně dlouho než zhasnou, po 6ti minutách čekání jsem to nakonec vzdal a už nepočítal. Vím, že LED diody mají téměř nulovej odběr a proto zhasínají takhle dlouho, ale myslím si, že se to tu nakonec nějak vyřešilo.
  5. Mnou vytvořené video z Mimoňských válek z roku 2009. Je to menší výtažek toho, co tam bylo k vidění. Snad se bude aspoň trochu líbit.
  6. Přiznám se, že jsem tu pročetl všechn 56 stránek, nějaké jsem teda bral skokem a tak nevím, zda jsem nepřehlídnul jednu informaci, na kterou se chci vás zeptat. Zajímá mě, když si chci nechat ručičky ty, co tam mám teď, ale chci červený. Půjde to vyřešit tak, že se tam dá červená dioda?
  7. Tak pokud má nalítáno, jak píšeš cca 250 000 km a bylo o motor dobře staráno, tak vydrží min. ještě jednou tolik. A s tím, zda byla bouraná nebo ne, tak pokud ano a je to na místě, kde to nemá vliv na chod Octy a tobě to nevadí, tak je to myslím jedno. JInak, že bouchá čep a bude potřeba vyměnit olej, tak to by jsi dělal téměř u každého auta, které koupíš z druhé ruky. Já když jsem kupoval právě taky Octu 81 kW, tak jsem měnil ještě ložiska, ale jsou to, pro ojeté auto běžné opravy. Takže můj názor zní, pokud bylo o motor dobře staráno, tak bych do toho za ty peníze šel
  8. Lucanus

    Zarovky H4

    Potřeboval bych taky trošku helpnout, jaké žárovky koupit. Chtěl bych žárovky, které by svítily krásně čire bíle s dlouhou životností a které svítí pěkně jak v noci, tak za deště a v zimě.. Cena do 500 kč.. Mám tu na výběr tyto: Osram Silverstar; Osram Ultra Life; Philips BlueVision Ultra Blistr. Nebo mi někdo poraďte nějaké jiné, předem díky za rady. EDIT: A nebo bych měl koupit, co tu popisuje Houmik - Osram Night Breaker Plus?
  9. Souhlasím s nuffem. Také mi to příjde jako reklamní tahák Určitě by nebylo špatný mít 6q, ale za takovouhle částku si to koupí jen ten, co neví co s penězi. Kdybych já nevěděl co s penězi, tak asi bych neměl Octávku, ale něco lepšího P.S. Nemůžu si ale zatím stěžovat, s Octou jsem max. spokojen..
  10. Neměl jsem stejný, ale trochu podobný problém. Já když jsem jel přes kostky, nebo přes nějakej hrb, tak mi pravý kolo, drnčelo, jako když jsou vysypaný pérka v destičkách. Tak jsem rozebral kolo a zjistil jsem, že jak je třmen, tak se celej kejval a jeden šroub tam byl jen nasazenej, pač byl servanej závit. Tak se vyvrtala nová díra a dal se novej šroub a je po bouchání. Tak zkus se nějak na to mrknout, ale asi to budeš mít trochu jiný, možná ti to moc nepomůže.
  11. Tak nejprve se můžeš kouknout na mojí Octu, co mám v podpisu, stačí kliknout K otázce č. 1, myslím že slušnou kolem 100 000 asi neseženeš... Stačí se kouknout třeba na annonce a další podobné inzeráty. Ano, seženeš Octávku, za 100k, ale bude mít přes 200k nalítáno a nevíš, v jakém bude stavu.. Já jsem za mojí dal 125k myslím a má poctivejch 156k nalítáno.. Jinak řeším od začátku problém s klimatizací, už dneska vím, kde je problém, takže mi stačí vyměnit za cca 1200 expanzní ventil, naplnit a bude snad fungovat jak má.. Jinak, když auto kupuješ, tak dalších cca 10k dáš hned na drobné opravy, jako je olej, filtry, já jsem dával ještě za ložiska, čep, geometrii a možná ještě něco, už si nevzpomenu... Jinak, tenhle motor je držák, když se o něj dobře staráš a bylo o něj dobře staráno, tak vydrží opravdu hodně... Mám auto od 24. května 2011, takže cca 3 měsíce a zatím bez poruchy (musím zaklepat) když teda nepočítám, ty drobné, co jsem psal.. A k bodu č. 3, když je to jen párkrát, tak to nevadí, horší by bylo, kdyby jsi jezdil každý den a každou chvilku kilometr, zastavil a za 5 minut jel znovu kilometr atd... Diesel je na dlouhé vzdálenosti, ale podle mého, párkrát, když ujedeš cca 5 km, zastavíš a zase pojedeš, tak by se nic stát nemělo.. Také s tím nemám ještě takové zkušenosti, jako někteří členové tu, zatím se také jen učím, nejsem žádnej profík... Snad jsem ti alespoň s něčím pomohl..
  12. Přemýšlím také o výměně nové autobaterie, pač moje starty 2-3 sekundy a někdy i déle mě někdy dostávají k údivu. Jakou mám Octávii, vidíte v popisu a o autobaterijích toho moc nevím, jen co jsem četl tady, tak jsem si z toho jednu vybral, ale nevím, zda jsem vybral správně. Jedná se o tuhle - Co na ní říkáte?
  13. Tak se zařazuji mezi ty, kteří mají problém s klimou. Mám manuální klimatizaci a měl jsem jí dokonce už dvakrát i u dvou jiných mechaniků. Dvakrát byla plněna a dvakrát utekla... Takže fouká vlažně, až teple... Podle slov mechanika, kompresor je funkční, vše se zdá být v pořádku, jen taková ta žlutá tekutina, po nalití, všechna vytekla za expanzním ventilem... A tak mi řekl, že oni tuhle chybu nedokážou opravit, ať si najdu někoho, kdo se zabývá opravováním klimy a expanzního ventilu..... Takže vůbec nevím co stím, komu to dát, aby mi to opravil (moc do servisu Škoda, se mi to dávat nechce, pač tam zaplatím nehorázný peníze) Nemáte někdo s tímhle zkušenost? Nějaké rady? Díky....
×
×
  • Vytvořit nový...