Přejít na obsah

prase66

Uživatel
  • Počet příspěvků

    50
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem prase66

  1. prase66

    Autobaterie

    EFB+ přichází se zlepšenou HVR® technologií vysoké odolnosti vůči vibracím, upravenou recepturou uhlíku technologie Carbon BoostTM a skleného materiálu pro další snížení stratifikace elektrolytu a ještě rychlejší dobíjení. Označení EFB+ na nálepce jasně identifikuje nejnovější technologie uvnitř, nižší riziko poruch (zvládá testy extrémních vibrací třídy V4 podle EN50342-1:2015), vyšší startovací spolehlivost a delší životnost, to znamená nižší provozní náklady.
  2. Ahoj, máte někdo prosím už praktickou zkušenost s touto úpravou motoru/softu? Funguje bez problémů? Díky
  3. u oktávky 2 při 120 tis taky začaly být hlučné vyšší stupně. Taktéž jsem v servisu dostal kamarádskou radu že lepší než rozebírat a řešit, nebo novou/repas tak s tím jezdit. že to prej není letadlo a nespadne to, jen to přestane jednou jet a pak se tam dá nová :-) . Firemní auto, firma nebyla všeobecně nakloněná výdajům a zaměstanec se spolupodílí (no comment) tak jsem se na to... a ani olej se neměnil a najelo to dalších neuvěřitelných 150 tis a hlučnost se zvyšovala jen málo. Takže měli v tomto případě pravdu. Ale co se týká výměny oleje : koupil dvě nová auta (toyota a superb) a v obou servisech jsem se ptal jak s výměnou oleje. Poučili mě , že ten se nemění. Řekl jsem že si to auto chci nechat a nebudu prodávat a tedy aby vydrželo. V servisu toyotě mi řekli měnit po 60 tis a u supa v 90 tis. , že tak si oleje mení ve svých autech.
  4. regulace hladiny moře Regulace_hladiny_more.mp4
  5. ono je to spíš cítit než slyšet . jako jet s normálním motorem na vyšší stupeň s 2000 otáček do kopce. je cítit jak se ten motor trápí . šlápnout víc na plyn tak se samozřejmě 4 válce aktivují, ale při ustálené/plynulé jízdě a postupné potřebě vyššího výkonu (kopec, nižší otáčky) se to ne vždy přepne včas a pak je cítit jak ty dva válce v nižších otáčkách na ten výkon nestačí. Ty dva válce by se měly aktivovat tak nad 3000 otáček a rychlosti nad 100 km. Tedy v reálu někde na dálnici nebo prázdné výpadovce . Ve měste nebo při nižších rychlostech to vyloženě ser..vadí. Jako motor perfekt a ted s možností deaktivace bych ho pořídil znovu.
  6. měli jsme ve firmě 3 stejné Fabie 1.4 mpi. Já jako správné prase jezdil zásadně na 5 tis otáček aby to alespon trochu jelo, dehonestován a ponížen nezvykem z přechodu z auta s 3x vyšším výkonem. Zkrátka jsem Fabii vůbec nešetřil (za což se ji dodatečně omlouvám) a výsledek? najela 350 tis bez jediné opravy motoru nebo problému. Pak si ji vzala logistika na dojetí (rozvoz zakázek) a ti se s tím už nes.... vůbec. Auto najelo celkem 450 tis a prodalo se za pár drobných s bezproblémovým motorem. Zbylé dvě dostaly dvě slečny, které jezdily zásadně kolem 2tis otáček a povětšinou i v těch otáčkách s plynem na podlaze až motor zvonil. Výsledek? při 150t km motory opravovány. Jeden z nich 3x . Co přesně už nevím, ale oba se řešily větší opravou. Aspon u těchto motorů jsem nabyl přesvědčení, že šetření a podtáčení životnost nezvýší a naopak ho pořádně honit mu neublíží. A za ty roky kdy se vedly statistiky nákladů na jednotlivá auta, tak rozdíl ve spotřebě byl minimální. U moderních motorů to asi bude obdobné. Po zajetí jen at se hezky točí. Aspon si to tak myslím
  7. 1.5. tsi manuál S3 r.v. červen 2019 žádné škubání (léto, zima, starý soft, nový soft, studený motor, teplý motor.....)
  8. to právě nikdo pořádně neví. Nekdo s vytaženým konektorem jezdí roky a auto jezdí bez problémů, maximálně svítí nějaká kontrolka, někdo argumentuje logickou úvahou, že vytažený konektor může něco pokazit, protože nikdo s jistotou neví co jeho data využívá. Posílá data např do systému BMS a ten zase může řídit kdejaké asistenty, komfortní služby...jak u jakého auta a softu. A že v praxi jezdí s inteligentním dobíjením už roky a problém neměl a že raději koupí po 3 letech novou baterku než by riskoval. Je to na každém. Já mám ještě auto v záruce tak se bojím vypojovat něco o čem nevím něco na 100% a z auta jsem si udělal hybrid. Dojedu do garáže a jde na nabíječku (moc často nejezdím) a udržuji napětí. Neudělat to tak po pár dnech v baterce nastanou převratné změny (po týdnu na ni je asi 11,5 V a sulfatace pojede). Aspon budu připraven až budu mít elektromobil :-) jinak tady na foru je o tom napsáno už spousta. např tady a spousta dalšího
  9. já to mám takhle. ale taky max bonus, trvalý mimo prahu (slušný, v praze opravdu 2x tolik). Ale sup byl levný,700k. žádný LK
  10. vůně do auta jsou nejškodlivější chemie co může být. dýchat to naplno v uzavřeném prostoru je sebepoškozování. asi nejlepší koupit si nějaký držáček na vůni, např toto a koupit si čistě vonný olej který se do toho naleje např na vatu nebo něco savého). já je kupuju např v Globu, mají tam 200 druhů všech možných vůní, jedna lahvička stojí asi 50,- a vydrží nafurt. A fakt to voní a je přírodní. Samozřejmě vůni jen když je auto čisté a bez pachu. O víkendu se mi v něm vychcala kočka a přebíjet to santálovým dřevem byl hardcore.
  11. auto jezdí nebo stojí? U mě synchronizace skončí pokud auto den dva stojí. Celý modul jde v tomto smyslu do hybernace. Neprobudí ho ani otevření dveří. musím nastartovat a pak se synchronizace spustí a zpětně dostanu i staré požadavky, které čekaly ve frontě, jako zdravotní karta atd. Nevím jak dalece to je normální ale po 4 měsících nikam nevedoucím "řešení" s infolinkou škoda jsem to už řešit přestal.
  12. při otevření úvodní stránky dám refresh kolečkem nahoře vpravo a ten proběhne, potvrzeno časem aktualizace dole. když ale pak vlezu na stránku Dveře a okna tak tam je poslední aktualizace někdy z praveku a po násilném refreši kolečkem nahoře vpravo to na mě někdy vykvikve abych si zkontroloval internet, někdy že jim je líto abych volal infolinku, někdy se to jen sekne. rozhodně pořád starý neaktuální stav. Máte to také tak?
  13. 1. pes 2. potřít anténu chilli 3. nakrmit kočku aby neměla potřebu žrát anténu Vážně, já jsem kdysi parkoval venku 3 auta a bojoval s kunama. řešil jsem to ako vysokofrekvenční směrový reproduktor a signál něco kolem 25 khz. vše s pořádným zesilovačem a zapojeno na detektor pohybu který jsem měl pod přístřeškem i na světla. Předpokládal jsem že pískot bude pro kuny velice nepříjemný a člověka to rušit nebude. Výsledek byl ten, že kunám to bylo ale úplně jedno, ale kočky mi na auto od té doby už nikdy nevlezly.
  14. 0) telefon mít připojený na net (furt) 1) nainstalovat si patcher, poslední verzi. Aplikaci spustit a zavřít 2) nainstalovat si z linku poslední Caristu https://uloz.to/file/uxPcEnSpbGb6/bjdudjbjsisk868379273kjxuodh-zip (použít soubor bez "crk" v názvu. Soubor s crk se používá pouze v případě, že už je nainstalovaná a patcherem úspěšně ošetřená jiná verze caristy, a tímto souborem se pak jen aktualizuje carista a není už potřeba znovu používat patcher - aspoň myslím, ale ještě jsem nezkoušel) a aplikaci spustit a zavřít (aby se ukázala později v patcheru) 3) aplikaci "odemknout" patcherem dle návodu v této diskuzi (je na to nekde tady i video myslím) 4) připojit mobil na adaptér, spustit aplikaci carista, vybrat nějakou akci kde se objeví zamčený zámek, na ten ťuknout, platba se presměruje do patcheru který ji jakoby udělá (ve skutečnosti ne), naskočí dvě zaklikávátka - ty zakliknout a už bude nafurt odemčené a funkční. což je vidět poté na odemčeném zámku. vše je tady popsáno, jen musíte (je vhodné) pročíst postupně celou diskuzi.
  15. vše je napsáno na plechovce (cca 2x odměrka co je v zátce) . já do tohoto motoru dávám cca 1,5x tolik, víc nevadí a je to víc znát. tyto motory jsou tak trochu švýcarský hodinky, je potřeba je držet v čistotě, potlačit biosložky a mazat. Lej pravidelně. jen tomu prospěješ
  16. není zač. těch článků je víc (byť ne přímo pro TSI jako ten první ale pro ilustraci taky dobrý), i s fotkama. https://www.petrol.cz/petrol-awards/petrolawards-15/vif-super-benzin-aditiv-overeni-cisticich-ucinku-6499 Jen to tam lej. A protože jsme v sekci motoru 1,5 TSI tak reálně můžu potvrdit lehký (ale opravdu jen lehký) nárůst výkonu ale docela mě překvapila u tohoto motoru spotřeba která šla tak o cca 0,3 l dolů.
  17. http://www.vif.cz/files/files/Novinky/SMS1702012015.pdf
  18. já už jsem to asi zminoval ale nějaký souhrn co to dělá mě. auto je nastarované, v pohybu, dojedu do garáže, chcípnu motor a od této chvíle funguje connect (resp spojení auta se službou) cca jeden - dva dny. Komunikuje tak že si na něj mužu poslat blikání, vytvořit zdravotní kartu, změnit nastavení, cokoliv. Pak konec. auto je odpojeno od služby. Můžu poté zkusit udělat jakékoliv změny v nastavení (opuštění oblasi, rychlost atd) , jak v aplikaci, tak na webu, tak v infotainmentu (Bolero) a nic. V aplikaci i na webu proběhne potvrzení že bylo změměno a do dvou minut když načtu stránku nebo aplikaci tak je vše ve stavu před změnou. Takže pokud není auto online, nedá se v nastavení ani nic změnit. a ano, nastavení soukromí n infotainmentu mi zůstane zaškrtnuté, ale zmena neproběhne na straně serveru škody. Veškeré změny tedy dělám pouze těsně po jízdě, nebo nebo při jízdě a pak to funguje.
  19. já nakonec tuhle. https://www.alza.cz/mio-mivue-j85-wifi-2-5k-qhd-d5468478.htm?o=8 má opravdu dobrý obraz, rozlišení není žádné pseudo ale opravdu 1600p a hlavně nemá displej který je zbytečný a díky tomu je kamera malá a skoro z venku není vídět (není nápadná). hezký obraz i v noci. a jedna z mála ze které jdou přečíst SPZ i z větší dálky. Nevypínám, moc nežere takže je natvrdo v zásuvce. chci abych měl přehled i kdyby se něco stalo v noci když parkuju. max bylo zapojeno 10 dní a i tak jsem nastartoval.
×
×
  • Vytvořit nový...