Přejít na obsah

renek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    16
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem renek

  1. Tak auta už máme. Zatím v servisu. Jsou tam vylámané zámky a dojebaný software v řídící jednotce a já mám navíc vykradenou povinnou výbavu. Ty auta ukradli a zanechali na Slovensku. Pak zřejmně čekali jestli se kolem nich nebude někdo motat, kdyby měli GPS lokátor. A to bylo naše štěstí, protože tam první našli Octavii, která měla GPS locátor. Pak hledali dál a našli ty naše dvě. Kdyby tam nebyla, tak už jsme se mohli s nimi rozloučit.
  2. Další krádeže Oktávií. Bohužel je mezi nimi i moje. Auta naštěstí našli na Slovensku, ale už je to více jak dva měsíce a auta ještě nemáme. Krádež aut VK.pdf
  3. Můj syn má jedničkovou Octavii tour 1.6 75kw BFQ. Před týdnem se na ní měnily pístní kroužky a gufera na ventilech, protože žrala litr oleje na 600km. Momentální olej tam je Total 5w40, ale uvažujeme o Castrolu EDGE Titanium FST 5W-40. Myslíte, že je tento olej vhodný. Auto má plnit EURO4. Olej motorový, syntetický, balení 5 litrů, specifikace: SAE 5W-40, API SN/CF, ACEA C3, GM dexos2®, BMW LL-04, MB-Approval 226.5/ 229.31/ 229.51, Fiat 9.55535-S2, Ford WSS-M2C917-A, Renault RN0700/ RN0710, VW 502 00/ 505 00/ 505 01
  4. Auto prohlédnuté. Vypálili DPF filtr jízdou, ale stejně to nepomohlo. Auto je zdechlé a řve jak kdyby se chtěl motor podívat ven. V září jdu na STK a s tímto zdechlým autem těžko projdu emisama.
  5. Já mám také Octavii 1.9 tdi pd 77 kw motor bls.Poslední 4 měsíce pozoruju vyšší spotřebu a motor špatně tahá. Mám najeto 211000 km a kontrolka filtru se mi nikdy nerozsvítila ani jsem nikdy nepoznal, že by regeneroval. Regenerace už manuálně nejde vyvolat. Tak si myslím ,že už je na konci životnosti. Zajímalo by mě kolik stojí výměna DPF. Už jste ho někdo měnili ?
  6. Mám podobný problém.Motor 1.9 tdi pd BLS.Auto jede jak kdybych měl připojenou káru.Prostě špatně táhne.Turbo slyším jak sviští (nepíská), ale turboefekt mizerný.Do nouzáku to nepadá a závada na diagnostice taky žádná, krom vadné žhavící svíčky na druhém válci. Spotřeba šla taky víš zhruba o litr. Budu to muset nechat prohlídnout v servisu a pak se uvidí.
  7. 4x4 nemám.Mám podezření na převodovku. V servisu mi řekli, že by to mohl být setrvačník,ale nechci do toho rýpat,protože spojka ještě neklouže ani se neozývá setrvačník těmi kovovýmí zvuky i když má najeto 200000 km.
  8. Mám Octavii 2 1.9 tdi 77 kw rok výroby 2007. Delší dobu pozoruji hučení od přední nápravy podobné přejíždění plné bílé čáry. Možná řeknete,že takových temat je tu mraky,ale tohle se dějě jak při jízdě rovně či do zatáčky. Nejčastěji se to děje,když jedu přes obec a snažím se udržet 50km/h a nastane moment,kdy motor nezabírá ani nebrzdí a pak se ozve to hučení jako ložiska. Neřešil to někdo.Jestli ano,tak jsem to nenašel. Prosím o radu. Dí
  9. Mám stejný problém a chci se zeptat jestli už to někdo vyřešil.Dík.
  10. U mě se ze předu ozývá takový záhadný zvuk jako když hučí ložiska kol s tím rozdílem, že zvuk je neměnný natáčením kol a projevuje při všech rychlostech a pouze jenom když motor nezabírá ani nebrzdi. Zatím jsem to neřešil,ale sere mě to.
  11. Tak jedu ze servisu. Měnily čidlo teploty spalin a senzor odchylky tlaku.Oprava za 5100,-. Zatím ok. Ale časem uvidíme.
  12. Takže tou baterii to nebylo a ani tím čidlem spalin.Závada stále přetrvává.Našel jsem na fóru tento jeden příspěvek (problém pri jízdě-ztráta výkonu-poraďte 1.9 PD) ,který se podobá tomu mému,ale bohužel není tu napsáno jak tu závadu vyřešil. V úterý jedu znovu do servisu a bude se laborovat znova.
  13. Zdá se,že problém kolem ztráty výkonu byl vyřešen.Byla povolená mínusová svorka u autobaterie.Plynový pedál už reaguje bez problémů. Kontrolka výfukových plynů stále svítí, ale to se vyřeší ve středu v servisu výměnou toho čidla.
  14. Na mé Octávii II 1.9tdi 77kw PD se mě dost často stává, že auto během jízdy úplně ztratí výkon a otáčky motoru spadnou až na volnoběh. Výkon spadne kdykoliv i při rozjezdu.Reakce plynového pedálu nejsou žádné až do doby kdy jej úplně povolím a znovu sešlápnu. S tím mi ještě svítí kontrolka SYSTÉM KONTROLY VÝFUKOVÝCH PLYNŮ. V servisu to napichli a zjistili, že to hlásí nějakou chybu kolem čidla spalin.Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost?
×
×
  • Vytvořit nový...