Přejít na obsah

Kane13

Uživatel
  • Počet příspěvků

    468
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    4

Návštěvy profilu

3 576 zobrazení profilu

Oznámení Kane13

Nováček

Nováček (1/14)

  • Very Popular Vzácný

Nedávné oznámení

290

Popularita

  1. Ohledně služeb ŠKODA Connect a Scaly - jestli se nepletu, je na Connect aktuálně svolávací akce. Zkusil bych kontaktovat servis.
  2. Maple to rozhodně není. Byl to určitě lak? Působí to na mě trochu jako folie, ale fotka dost zkresluje.
  3. No, chybí... Pokud vím, tak Peugeot nabízel originál Peugeot kapsle do palubovky a v rámci nastavení auta si člověk mohl vybrat, kterou variantu si pustí.
  4. Jste na nového člena zbytečně tvrdí, podle mě. Ale k tématu. Základem je, jak píšou kolegové, aby auto nesmrdělo samo o sobě. Tedy základem je čistá klimatizace, měněný kabinový filtr apod. Důležité je taky v autě nevozit "odpad". Ať už obaly od potravin, hadry, nebo cokoliv jiného. K osvěžovačům by se dalo psát asi dva dny v kuse, takže jen ve zkratce. Existuje několik variant: 1. Vůně do ventilace - Vydrží většinou relativně dlouho, mně osobně třeba vůně po určité době omrzí, navíc nemám rád "krámy" zapíchané do palubovky. Co je k dispozici viz https://www.carmedia.cz/autokosmetika/osvezovace-vzduchu/vune-do-ventilace/ 2. Vůně v plechovkách - průkopníkem je společnost California Scents. Některé vydrží až bizarně dlouho. Sám mám jednu plechovku už asi rok v garáži a pořád ji cítím. :-) Viz https://www.carmedia.cz/autokosmetika/osvezovace-vzduchu/vune-v-plechovkach/ 3. Závěsné vůně - něco na způsob stromečků Wunder Baum, ale kvalitativně (podle mě) úplně jinde. Jsou na výběr stovky různých příchutí a vůní, včetně imitací klasických parfémů. Většinou nevydrží tak dlouho (já osobně používám právě tuto variantu). Viz https://www.carmedia.cz/autokosmetika/osvezovace-vzduchu/vune-zavesne/ 4. Vůně v rozprachu - krátkodobý efekt, na druhou stranu nejméně invazivní. Stříkají se většinou do koberců, kde vydrží v řádu dnů. Když čistím auta, na závěr zákazníkovi auto tímhle provoním, pěkně to podtrhne "čistotu" auta. Jen musíš volit neutrální vůni, ne nějaký masakr. Viz https://www.carmedia.cz/autokosmetika/osvezovace-vzduchu/vune-v-rozprachu/
  5. To auto je vybaveno funkcí Trailer Assist, proto to tlačítko, jak píše @Marek Bačovský A skutečně bylo kupováno na firmu.
  6. Kane13

    MR 2021

    Černá Crystal končí u všech modelů, pro které byla k dispozici. Vypadá to, že už definitivně, což je škoda. :-(
  7. Jestli můžu, trochu to doplním. Ve ŠKODA Plus se v rámci ročních vozů objevují dva typy aut. 1. Referentské vozy - služební vozy zaměstnanců. Mívají různé specifikace a jednoduše je poznáte na místě podle středočeských RZ. Tyto vozy si prodejci "losují", jak správně píše @stanmar 2. Tzv. vozy MAL - auta po ročním operativním leasingu pro zaměstnance. Většina zaměstnanců je využívá pro manželky apod. Ty mají vždycky pražské RZ a specifikace bývají dost podobné. Tyto vozy prodejce "dostane", případně si je de facto sám vytvoří, když např. zaměstnanec dealerství využívá program MAL.
  8. Tohle mě zajímá. Prosím, jestli můžeš, konkrétní případ. Klidně SZ.
  9. Kane13

    Škoda SCALA

    Rozhodně se tu nemíním hádat, nicméně v branži už taky nejsem úplně týden. Úplně si nevybavuju, že by byl prodejní cíl nastaven u Scaly takto. Možná jsem to přehlédl, ale úplně to nekoresponduje s procentuálním zastoupením prodejnosti jednotlivých modelů. Kamiq má sice možná stanovenou jinou cílovku, ale v praxi se velmi často stává, že právě lidé, kteří jezdili Rapidem a jdou se podívat na Scalu, skončí v Kamiqu, protože je to "in". Scala byla minimálně na českém trhu plánovaná jako fleetové auto, což splňuje. Krom toho Scala je v podstatě Kamiq, takže náklady na vývoj se hodně rozmělňují, na to se nesmí zapomínat. Mimochodem interně mají oba modely kód NW, podobně jako měl Rapid a Spaceback NH). A Fabia Combi jako rodinné auto opravdu ne. Sám ji mám doma a ve čtyřech lidech je nemožné někam cestovat. Tím netvrdím, že Scala je typické rodinné auto.
  10. Kane13

    Škoda SCALA

    Nechci se Scaly úplně zastávat, ale budu. Autoforum se dlouhodobě pohybuje na hranici bulváru. Čas od času vypustí článek, ve kterém popisují, jak je který model strašně špatně, jak prodejci trpí a automobilky si rvou vlasy. Většinou jsou tyto články psány na základě dojmů. Konkrétně pan Prokopec už v minulosti psal jednou o tom, jak je Scala strašně neprodejná, protože ji málo vídá na ulicích. K faktům: Je dobré si uvědomit, že o hatchbacky nižší střední třídy je výrazně menší zájem než v minulosti. Další aspekt je to, že za skoro stejné peníze lze pořídit Kamiq, což je de facto "bratr" Scaly, ale je to SUV, což je naopak nejžádanější zboží. Tak jako v minulosti byly dohromady modely Rapid a Rapid Spaceback, jsou teď pohromadě Scala a Kamiq. Když se podívám na náš český "rybníček", zjistím, že: - letos se do září prodalo cca 7800 Scal a 8500 Kamiqů - součtem 16300 - v celém roce 2018 (poslední úplný rok těchto modelů) se prodalo 7900 Rapidů Spaceback a 7100 Rapidů - součtem 15000 Ve světě je situace zase trochu jiná, nicméně každý model má jisté predikce, jak se bude prodávat a v tomto kontextu Scala žádným propadákem není.
  11. Zadní světla v kombinací s DRL vůbec ničemu nevadí. Takže na STK nemají co řešit a jestli vrhají blbý pohledy, je to pouze jejich neznalost. Některý značky, např. Reanult mají denní svícení defaultně vždy se zadními světly.
  12. Prodejce ví moc dobře, co "dostane". Musí si to totiž (až na výjimky) sám nakonfigurovat. Tady si myslím, že informaci neměla pouze prodejkyně a byla líná se podívat do systému, což by jí zabralo několik desítek vteřin. Kdyby byla po lobotomii, tak pár minut.
  13. Existují ještě tzv. náhradní vozy, to jsou ty, které vídáte označeny přímo takto. A pak jsou tzv. služební vozy, které využívají (někdy) zaměstnanci a (téměř vždy) management a rodina majitele. Ty už označeny nejsou, nebo alespoň nutně nemusejí být. Nicméně i pro tyto vozy určitá pravidla a šance, že by někdo využíval např. Supa s TSI 200 kW se limitně blíží nule. Jak už jsem psal a přidal se i @Jan R., na bazarech ŠKODA Plus se tyto vozy dají najít a dá se v nich svézt, byť někdy omezeněji.
×
×
  • Vytvořit nový...