Přejít na obsah

miklisek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    5 743
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    46

Vše zveřejněné uživatelem miklisek

  1. Takže pomohlo pročištění konektoru? Jinak Zasekávající se regulace turba se řešila zde https://forum.skodahome.cz/topic/134056-regulace-turba-12-tsi/ a hlavně tady https://forum.skodahome.cz/topic/134056-regulace-turba-12-tsi/?do=findComment&comment=2433513, kde je postup opravy zadrhávajícího táhla. Na synkovo FABIA 2 combi (13let/115tkm) to táhlo jezdí jakoby trhaně, u mého RAPIDa (11let/133tkm) se táhlo pohybuje plynule.
  2. Ano, je to OT, snad to admini nesmažou. Pájený spoj způsobí, že lankový ohebný vodič za pájeným místem ztvrdne a je pak náchylný na zlomení buď pohybem svazku nebo vibracemi. Ona i malá prasklinka ve spoji pak způsobíprave ten přechodový odpor a elektronika auta to pak výhodnotí jako chybu. Proto se nesmí v autě vodiče opravovat pájením. A ono je taky pájet a pájet. Ne každý to totiž umí. Spojení lisováním je více blbovzdorné, pokud máš správné kleště. A i obyčejnými plochými kleštěmi piny vždycky zalisuješ líp, než zapájíš. A i v chladu venku. S tím mám letité zkušenosti. Své úpravy aut dělám na ulici nebo na dvoře u panímámy.
  3. Pájí se max. elektronické součástky na plošňáky. Vodiče, co se pohybují, je totální nesmysl pájet. A v autě, kde jsou vibrace, pájený spoj nic moc nevydrží. Já mám krimpovací kleště z Alíku, které mají jako příslušenství čelisti i na klasické fastony, těma jsem to dělal. Jde to i obyčejnými odizolovacími kleštěmi zab150Kč, které mají možnost mačkat fastony.
  4. Zkus nejprve vyčistit konektor regulátoru turba. Mě to pomohlo u F2 combi s tím samým motorem. Kontektor i svorkovnici na regulaci jsem prostříkl sprejem na kontakty, v konektoru to docela dost zašumělo, asi jak olej reagoval s oxidací. Pak vyfoukat. Od té doby klid. Jinak chyba P160200 je Power Supply (B+) Terminal 30 Low Voltage, chyba P256400 je Turbocharger Boost Control Position Sensor Circuit Low. Dej sem celý výpis diagnostiky.
  5. Já bych řekl, že to bude podobné. Možná i střeva lampičky budou dokonce stejná. Akorát já předělával lampičky na LED sufitky proto, že LED T10 W5W svítily hodně slabě. Prostě jen jako čtecí lampičky. Na osvětlení prostoru zadních sedadel při otevření dveří by to spíš chtělo dát přídavná světla u stropních madel. V tom je to Rapiďácké světlo lepší, svítí mnohem líp.
  6. V Etce jsem nic nenašel, není označeno pozici ani číslem. Ale podle reálného vadného světla, co se mi valí ve skříni by to měl být tento. https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/n10526302-sroub-4x14-skoda-21929.html
  7. Napnutí se neměřilo, byla to spíš prevence s ohledem na stálé rachocení (ale nic tragického) a krátké trasy, hlavně v zimě, co auto povětšinou jezdí. Vodní pumpa se při tomto typu rozvodů nemusí měnit, je poháněna řemenem altíku a klimy. Spíš je dobré vyměnit řetěz olejové pumpy, protože ten je za řetězem rozvodů.
  8. Výměna na 107tis. v roce 2022. Cena v servisu se slevami na šekovou knížku cca 11tis. https://forum.skodahome.cz/topic/123819-mikliskovo-bílé-tsi-čko/?do=findComment&comment=2562417.
  9. Chystám se na druhý pokus s LED výbojkami D5S v bi-xenonu. Uvidíme.....
  10. Záruky bych se nebál. Cena je ale docela hodně. Holt ta práce. Ono rozčalounit sedačky je časově dost náročné. A mapojuje se to na řídící jednotku předních sedaček? Nebo se musí dát druhá?
  11. Vyčistit vnitřní a vnější těsnění dole na dveřích. Já tam měl špínu a jehličí úplně v rohu na té sametce. Pískalo mi to v pravých zadních dveřích. Po vyčištění je klid.
  12. Originální řešení existuje. Na nové krátké loketce je nahoře místo na tlačítka vyhřívání nebo USB sloty. A ono je to relativně jednoduché, jak to vypnout z místa rodiče 🤣. Stačí vypnout zapalování. Znova to nenaskočí.
  13. Podle DP na motor CBZA, kde je to dobře přístupné, to.není nic složitého, že to ani nezmiňují. Čerpadlo na dva šrouby, vyměnit O kroužky, dát pozor na to, aby se závity trubek nepřekroutily. V principu je čerpadlo podobné, jako vstřikovací čerpadlo na dieseelu, vačka pohání píst, takže je tam mechanický pohon a prostě rachotit to bude, pokud to není dobře mazané. Čemuž benzín v oleji rozhodně nepřispěje. A jestli už je vydřená vačka, pak výměna pístu nepomůže.
  14. Mě ten benzín je taky cítit, ale jako ty jezdím krátké trasy okolo 7km a pak občas 25km. Vypálit benzín z oleje se mi nikdy nepodařilo, snad jen po 1300km jízdě do HR ve vedrech jsem musel dolít půl litru. Mám 1.2 s řetězem a studený motor cvaká podobně. I když ne jako ta F3 na videu, tam je to opravdu až nezdravé. A jelikož má řemen, pak nejspíš fakt bude na vině to čerpadlo. Případně vyzkoušet nalít do motoru řidší olej 0W-40, ten jsem dával, když si šlo vzít do autorizáku vlastní olej. Na něj byl motor šepot květin. Případně vyzkoušet nějaký přípravek na hydroštely https://www.liqui-moly.cz/prisada-pro-hydraulicka-zdvihatka-p5/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA5-uuBhDzARIsAAa21T-UpQKWzgjaWFIPK9HBA_1OzDrzDReyJZ04EeylT1DX3kSd3scoZakaAhJhEALw_wcB, to mě pomohlo kdysi u motoru AEE na O1, taky to ztichlo jak se to vyčistilo.
  15. Špatně si hledal. Kapitoly 72 a 74 v části DP D3E805004E6-Karoserie_-_montázní_práce.pdf Část odpovědi na otázku jak rozdělat sedačku je v tématu o bederní opěrce. https://forum.skodahome.cz/topic/161630-bederní-opěrka-do-sedaček-rapid/ první body 1-5. Abys získal kostru sedadla, stačí pak opravdu jen vycvaknout tři plastové lišty potahu. Potah vč. molitanu pak sundáš z kostry sedáku.
  16. Nezlob se na mě @informator, ale odpověď mimo mísu. Výměnu silentbloku servis udělá za cca 40 minut (vím to, byl jsem kdysi u toho). Za tuto dobu vymění spojku max. na rallye při servisu mezi etapami. Servis má na spojku mnohem mnohem delší časy. Tudíž i cena práce je naprosto jiná. Materiálově je pravda, že se cena originál silentbloku nebezpečné blíží ceně sady spojky Luk nebo Sachs....
  17. Kolik si řekli za tlumiče? Máš srovnání jejich ceny s nějakými e-shopy, třeba Skoda-dily.cz atp. - bez AutoKelly prosím 😄 Sice Fabie 2, ale 3,5hod práce "jen" za 2.300 (bez geo). Zisk z opravy si ale vzali na o 100% předražené ceně dílů.... Mě měnili navíc stabilizační tyčky, ale ty se stejně při výměně tlumičů demontují, připravil bych se na to, že pokud to bude hodně zarezlé, budou je muset odříznout.
  18. To bych nebyl já, abych stejně jako ve svém Rapidu neupravil tlačítka stahování oken i u Fabia II. Opět nákup na Alíku https://a.aliexpress.com/_EwQKoq5 1K4959857B a 5J0959855 Bohužel jak je to prioritně pro VW, tak podsvětlení je červené. I když s pájkou to umím a v OCT I jsem celé podsvětlení dělal, u těchto malých diod jsem využil služeb Miroslava Roušala z Hrádku u Rokycan https://www.facebook.com/groups/194250518495740/?ref=share. Do týdne byla tlačítka zpět, upravená na zelenou Škoda. TLAČÍTKA NA DVEŘÍCH SPOLUJEZDCŮ. Vytrhnout kryt madla přitahovače, delším tenkým šroubovákem zatlačit šikmo nahoru u přední strany misky tlačítka, misku tlačítka vytáhnout za přední část nahoru. Činani kopírují bohužel nepřesně a tlačítko nedrží v misce pevně. Na vině jsou na šířku tenčí západky na bocích, než má originál. Délka a poloha souhlasí, jen ta menší šířka způsobuje, že v bočnici misky sedí západky jen za velice malou plochu. Tlačítko se pak při silnějším zatlačení při otevírání okna posune předkem dolů a zablokuje se v sepnuté poloze. Nutno tedy vymezit tlačítko v misce pomocí proužku ze kreslící čtvrtky složeného na rozměry cca 14,5x9,3x2,2mm. Tlačítko zacvaknout do misky a vložku nacpat do mezery u předního čela. Přidal jsem ještě jednu vrstvu papíru vzadu. TLAČÍTKA ŘIDIČE Vytrhnout kryt madla přitahovače, posunout misku tlačítek dozadu a pak za přední část vyklonit nahoru a vyjmout. Vymezení vůle je podobné, i když tady se mi zdálo, že to není tak hrozné a tlačítka nezajíždějí dolů. Jsem tak trochu precizní kutil, takže i tady jsem radši tlačítka v misce pro jistotu vymezil pomocí papírových vložek rozměrů vpředu cca 29,8x13x1,5mm a vzadu cca 29x13x2mm Obě strany najednou. Takto tlačítka vypadají po instalaci do misek. Před a po: Podsvětlení svítí trochu slaběji, než originál, ale piktogram okna vidět stále je. Blbě se přesná síla světla fotí, aby byl vidět nějaký rozdíl.
  19. Mě totiž připadá, že @informator to otočil. Naopak LEDky si víc rozumí s čočkami/projektory, než s parabolou/reflektorem. Když se podívám na technická data na OSRAM.CZ, tak mají třeba žárovky H7 (a to i třeba nejvýkonější NIGHT BREAKER 200) i LEDky od nich totožných 1500lm. Jen neorigo LEDky z Alíku nebo od http://www.ledpodsviceni.cz mají 6000-10000lm.
  20. Bohužel napařený chrom na plastu. Jiná roztažnost. Kdyby auto bylo v záruce, klidně bych to reklamoval, být tebou. Jinak to nezbývá nic jiného, než sehnat ofuk někde po E bazarech. A je to strašně křehký, stačí blbě zabrat při demontáži a hned je tam prasklina. Takže počkat na teplo.
  21. No počítej, že s tím je hafo práce. Zapojení mám zpracované pro verzi s RLS (dešťák+světelný senzor) i bez něj. Zadrátovaní zvládne autoelektrikář, napadá mě ze zdejších členů třeba @rolbař nebo @Vaša, nebo poptat lidi na FB ze skupiny https://www.facebook.com/groups/1726756374232022/permalink/2418609195046733/?mibextid=oMANbw Kódování a dodělání zbytku drátů umí určitě ferda25 (oslovit musíš přes jiné fórum, tady se už nevyskytuje).
  22. Aneb záhada pojistky č.17.
  23. Originál manuál ke svému autu najdeš podle VINka v apk MyŠkoda.
×
×
  • Vytvořit nový...