Přejít na obsah

bod

Uživatel
  • Počet příspěvků

    17
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem bod

  1. Ahoj, to je klasika. Pokud slyšíš mezi 1800 a 2500 houkačku záchranky, je to turbo. Zvuk dělají obroušené náběhové hrany lopatek na straně vzduchu, je to prý následek špatně filtrovaného vzduchu (prach). Problém prý je konstrukce pouzdra na filtr, které má tendenci nětěsnit. Věřím tomu, protože při výměně vložky je často mírná špína i za filterm.
  2. Taky mám za sebou výměnu turba na BMM (Garret). Turbo začalo hvízdat ze dne na den jak sanita už od 1600. Po výměně bzlo nějakých 1500 km vše ok, a teď řeším podivný zvuk "kov o kov" při přechodu 2000 otáček. Divné je, že se to ozve i když otáčky klesají, tj. bez plynu, což mzslím mluví proti turbu. Tj. ticho , na 2000 škvrkot a pak zase ticho. Výkon atd je ok. Má někdo nápad, co by to mohlo být?
  3. Jen takové varování, pokud někdo kupujete nějaké tuningové žárovky, rozhodně to nedělejte u firmy D&M Autodoplňky (www.autodoplnky.cz). Na webu tvrdí, že dávájí záruku 24 měsíců, ale jejich skutečná praxe je taková, že jakmile žárovky zaplatíte, cokoli se s nimi stane je "běžné opotřebení". Například já jsem Philips X-Treme v zeně cca 1000,- používal ani ne 2 měsíce a jedna shořela, rozhodně sinemyslím, že se jedná o běžné opotřebení. Připokusu o reklamaci mi bylo řečeno že se na žárovky záruka vůbec nevztahuje, po dotazu na vedení firmy jsem se dozvěděl, že je to totéž jako když se ojíždějí pneumatiky. A teď si představte že si od nich koupíte xenony a po měsici vám odejde např. výbojka....
  4. bod

    Zimí pneu na Scouta

    Teda zejtra má začít sněžit a furt v tom nemám jasno. Zatím koketuji s myšlenkou nechat tam letní 17" a nazout na ně zimní gumy, koupit řetězy spider sport a doufat že to bude ok. Zjistil jsem ale že mé oblíbené Goodyear UG7 v takovém rozměru nedělají . Tak kdo jste to jak pořešili?
  5. bod

    Zimí pneu na Scouta

    No názor, že řetězy jsou nahovno a kam nevyhrabe 4x4 tam nehrabat, je myslím pitomost, mám v čerstvé paměti předminulou zimu kde jsme s O4x4 tahali Opředohrab a zlaté řetězy, vono to totiž hlubokej sníh je hlubokej sníh. S předohrabem jsem řetězy využil nesčetněkrát. A znám i takové fjanšmekry že maj řetězy na všechny 4 kola ... Spáš by mě zajímalo jestli někdo máíte osobní zkušenost s řetězy Spider bez vnitřního kordu... Škoda to má u pr... a na muj dotaz mi sdělila že si mám proistě nasadit 205/55 a šlus,. na dotaz na četězy Spider, které koncern dodává např. k Seatu mi prostě a jednosuše odpovězeno nebylo .
  6. Jojo, ptal jsem se a nepotěšili mě, prej se mám smířit s tím jak to je, dát si plecháče (Skouda ) a o 3 cm menší kola . Tak teď váhám jestli jezdit na 17" i v zimě a místo řetězů zkusit nějaké ty "pseudořetězy" Spider, nebo nějak zkusit laborovat s ET a dát si na 16" gumy, které nejsou v TP, no a nebo smířit se ztrátou jedné z hlavích výhod Scouta...
  7. Sem si zajímavě početl, mám tu podložky co jsem používal na O1 (kdyby někdo chtěl) a praktická zkušenost je taková, že hlavní mínus je vliv na životnost ložisek. Podložky dokázaly sejmout ložisko dokonce už po 50000, což nebyla náhoda, protože druhé šlo hned po něm. Jinak al euvažuju že budu muset do podložek jít i u OII Scout, protože soudruzi udělali nějakou chybu. Na standardní kola pro Scouta se totiž nedají dát sněhové řetězy, což je u auta co se tváří jako SUV fakt vtipné. Podle a.a.s. je prej potřeba si tam dát kola s průměrem o 3 cm menším a na exotickém ráfku 6", a to se vyplatí.
  8. bod

    Volba tlumicu

    Nechcete naopak někdo zvýšit na zimu svoji Octavii ? Po pdobné akci mi zbyly přední i zadní tlumiče, takové ty z verze "paket pro špatné cesty", ovšem nemám k nim už pružiny, ty by se musely dokoupit .... jsou jen lehce jeté (cca 10k).
  9. bod

    Zimí pneu na Scouta

    Ahoj, taky řeším zimní kola na Scouta, je tu jeden malý problém. Na 225/50/17 a na podobně velké 205/60/16 NELZE POUŽÍT ŘETĚZY !!!, alepoň podle manuálu a podle servisu (Auto Jarov). Tak jsem si napsal do Škodovky, kde mi to potvrdili, důvodem je prý zavěšení kol, není dost místa mezi tlumičem a hranou gumy. Jediné správné kolo je prý pro použití s řetězy 205/55/16, ovšem na disku 6" (který Škoda ani v ALu nedělá), ale to mě moc netěší, protože to znamená snížení světlé výšky témeř o 3 cm !, a v zimně zvlášť každý centimetr dobrý. A bez řetězů.. no nevím, někdy ani 4x4 nepomůže ... Tak mám dilema nad kterým jsem se zasekl. Buď se smířit s menšími koly, koupit nové řetězy a neřešit to, s tím že asi budu občas soptit, až se někde zahrábnu a 4x4 mi bude na prd, rprotože si lehnu na spodek, nebo si nechat na současné disky (17") nazout pěkně drahé zimní gumky (nabídka je omezená, nejspíš asi Dunlop SP 3D) a investovat do řetězů typu SpikeSpider, keré mají růžici na šrouby kola a na vnitřní hranu gumy nezasahují. Jenže Spidery neznám, nevím o nikom, kdo by mi řekl jestli k něčemu jsou a navíc jsou dobře 4x dražší než normální řetězy. Dilema.
  10. bod

    Alarm Magicar

    S firmu TOPRA o které se tu mluvilo mám přesně opačnou zkušenost, velmi špatou, takže pozor na ně. Možná záleží na jakého pracovníka zrovna narazíte. Já si tam si tam nechal dělat alarm a handsfree. Obojí udělané nedobře a v přápadě reklamací velká neochota až sprostota, jakmile jednou zaplatíte, už je nezajímáte.
  11. Na firmu TOPRA z Holešovic pozor, udělal jsem tu chybu, že jsem si tam nechal dělat alarm a handsfree do OII. Výsledek - obě věci namontované blbě a v jednom případě dokonce v rozporu s doporučením výrobce. Když jsem šel reklamovat, totální neochota. Po dohadování jsem byl objednán na reklamační zakázku. Když jsem dorazil na dohodnutou hodinu, dozvěděl jsem se že tam pracovník není a dorazí za dvě hodiny, když jsem dorazil podruhé, tak mi vyřešil jen jednu ze dvou závad a ještě ne úplně. Na různé= dotazyjsem se navíc dozvídal hlášky typu "no to já nevím, jak je to u škodovky" apod. Nakonec budu muset celou věc dát za další peníze jiné firmě dodělat ...
  12. A co nějaký nápad na řešení, třeba nějaký spotřebič, který má stálý proud a vypne se po zamčení vozu, nebo tak něco.... Potřebuju připojit handsfree, ale je problém když mi chcípne v okamžiku kdy vypnu motor. Co třeba napájení žárovky ve schránce před spolujezdcem...?
  13. bod

    Měnič napětí

    Naposled na tu cirkulárku,abys mohl líp řezat zatáčky on chtěl vlastně původně přeříznout stopařku, ale zase tak silný ten zdroj není :-) BTW u toho mého je napsáno, že není vhodný pro napájení notebooků. Nevím proč. Ale funguje to spolehlivě. Ale pozor. Kolega se také plat na co by mu bylo 230V v autě... no a druhý kolega uzemnil všechny v místnosti: "Chlazení na pípu". Pak už nikdo neodporoval a všichni věděli, že je to prostě nezbytná věc... :-)))) No to je proto , že některé měniče, ty méně dokonalé a levnější mají na výstupu nikoli sínusový průběh, ale trapézový. Když je zatím elektronický zdroj ("trafo"), může mít problémy. Jinak pozor na dráty, pokud to má např. 300W tak na takovou zátěž musí být při 12V pořádný kabel na přívod.
  14. Lidičky pomožte .. dá se někde v OII najít spínaný proud (15)/ proud pro příslušenství, který by běžel i když něběží motor, tj. odpojí se až v okamžiku kdy se vytáhne klíček, a ne hned jak se vypne otočením klíčku motor? Má někdo úspěšnou zkušenost?
  15. Mužete někdo pls poradit jaké rozměry repráků jsou v OII? Mám tu Infinity které jsem míval v OI 165 a 143 mm, tak uvažuju, jestli bych je v OII využil a pomohl si proti sérii. Asi je to pořád jak u OI, tj z fabriky žádné vyhýbky atd, zapojené za sebou..?
  16. No obecně spolu fungují changer a rádio vždycky jen od jednoho výrobce, protože není žádný normovaný protokol na ovládání a přenos dat (Povely, ID3, CD Text). Zvuk běhá většinou analogově, v tom problém není. Takže záleží jaké máš/budeš mít rádio. Pokud by to bylo Sony, tak ti můžu nabídnout použitý nicméně bezvadný changer Sony CDX-T70 MX - 6CD, MP3, CDText, ID3-tag (názvy mp3 rolují na display), DSP atd... celkem špica. Popřípadě i s rádiem (pokud nespěcháš, rádio by bylo cca za 3 týdny) Sony CDX-F7500 (4X50W, MP3, DSP, výstup na Subwoofer vč. nastav. závor, RDS, SSIR tuner, hliník panel, modry disp.). Dávám auto s tímhle audiem protiúčtem, tak elektroniku rozprodávám....
×
×
  • Vytvořit nový...