Přejít na obsah

škoda-autodiely

Uživatel
  • Počet příspěvků

    18
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem škoda-autodiely

  1. jistě, ale pokud to má někdo zakarbonovaný jako prase, nebo má vydřenou vačku případně kliku třeba na axiálech, což je u htp častý jev když se nedoleje olej, tak svůj jedinečnej motor může hodit tak akorád za 5kč/kg do šrotu... taky má hromada lidí rozebratný auto v servisu, a potřebují motor hned na výměnu protože potřebujou jezdit.. repase se dělá v určitém standartu, amatérská výměna pístních kroužků někdy pomůže, ale někdy je to pouze krátkodobé řešení, pokud jsou vyběhané válce a nedělají se suché vložky + nové písty tak to je oprava leda tak na rychlý prodej do bazaru..
  2. změřit tlaky ve válcích, vyloučíš tak vadu samotného motoru, a pak filtry, svíčky, vstřiky nebo zapalovací cívky , možností je více
  3. to samé co HUBO44 řešíme pro celou ČR - Praha,Písek,Plzeň,Strakonice,Budějovice,Brno,Hradec atd, vše je na domluvě a pro východní slovensko Košice,Prešov,Poprad,Rožňava,Humenné. Repase poškozeného motoru, pokud je to vzhledem k rozsahu poškození rentabilní nebo oprava výměnným způsobem - přivezeme motor zrepasovanej kamkoliv po celé ČR+SR.
  4. přesne tak, začít měřením tlaků vé válcích .. bohužel na 90% nebudou v pořádku... napiš pak hodnoty
  5. a jsme doma ... konkrétne naměŕené hodnoty neznáš? napiš kod motoru a najeté km, vetšinou jsou problémy jinde než v těsnění pod hlavou ..
  6. zkontrolovat to čidlo teploty na VAG jestli posílá správné hodnoty, pokud ano, tak změřit tlaky ve válcích.
  7. Nech si změřit kompresní tlaky ve válcích a pak napiš výsledek. Pak se dá pokračovat dál.
  8. Začni šetřit na nový motor. Špatné tlaky = špatný výkon, a ještě očekávej velkou spotřebu oleje - pokud ješte není, tak brzo bude. Nech změřit ty tlaky a pak sem napiš výsledky.
  9. 2007 bude motor BME již bez EGR ventilu .. pokud olej nikde neteče tak se spaluje, což pro tebe znamená generální opravu nebo výměnu motoru .. tato závada bude nejspíš důvodem proč někdo to auto odložil do bazaru .. tyto problémy řešíme několikrát v týdnu .. nech změřit tlaky ve válcích, pokud je motor OK bude tam na ty najeté km 15-16bar ve všech válcích.. podívej se jestli už někdo motor rozebíral, jde to vidět třeba dle použitého silikonu atd ..
  10. Na 180tis km to už bohužial nemá význam riešiť, u normálneho motora pri dobrej údržbe tie km nie sú moc, ale motory 1,2 sú ako tenisky od vietnamcov .. pri malých výrobných nákladoch sa nedá čakať veľká životnosť..
  11. Aký máš kód motora ? Na hlave sa menili aj vodítka ventilov ? S krúžkami uvažuješ správne - tie krúžky sú slabé. Bohužial na výmenu krúžkov je potrebné rozdelit blok motora v deliacej rovine a vybrať kľukovku, takže motor von. Úspešnosť prekrúžkovania ti nikto nezaručí, záleží ako to v motore vyzerá. Koľko to má km najazdených ? pokial cez nejakých 120tis, už by som do opravy nešiel.
  12. Sorry, ale to co popisuješ není oprava, ale prasárna. Když už přehlédnu to vykuchání katalyzátoru tak si zapoměl na výměnu vodítek ventilů !!! ty jsou vylítané a ventily se ti opět po čase podpálí. Mimo jiné dobrý motor má tlaky 15atm, po srovnání hlavy až 16, tech 13,5 je nic moc.
  13. Svíčkama nic nezkazíš ale doporučuji ti nechat si změřit kompresní tlaky ve válcích, u motoru AWY to nebude moc hezké, bohužel.
  14. Často jsou vadné zapalovací cívky, ale doporučuji nejdřív změřit kompresní tlaky ve válcích ! Dle výsledku postupovat dál.
×
×
  • Vytvořit nový...