Přejít na obsah

Vinnic

Uživatel
  • Počet příspěvků

    62
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Vinnic

  1. Mě to taky nesedí lícuje ale od plechu je to vzdálené u světla asi 0.5cm, v servisu řekli že je normální. Je to celkem dost vidět
  2. ale dá se rozebrat a rychlej než přední By mě zajímalo jak, ze zadu je koberec, nikde jsem neviděl nic zacvaklé ani žádný šroubek.
  3. Se mi stalo to samé, jenže nešlo vrátit sedačku do správné polohy, a tak pomohla pouze hrubá síla. Vytáhnout sedačka nešla, narovnat taky ne. A tak jsem třikrát cukl a bylo to. By mě zajímalo kdo to vymýšlel, až se pás pokazí tak si jako koupím novou sedačku abych měl pás OK. Sedačka se totiž nedá rozebrat.
  4. Vinnic

    Vyvracena kola

    Přesně tak pokud vím, tak zadní náprava není stavitelná. Takže za geometri to budou pouze vyhozený prachy.
  5. Tak mě to dělá přesně opak, občas motor nestartuje, a jak naschvál diaknostika bez závad v servisu se jim to nestalo, a tak to nejde opravit, když není co hledat. Jinak k té 30-ti denní záruce je to od nich pěkná drzost, nechat si opravu prodloužit, nic neopravit, nedát k dispozici náhradnín auto a ještě se vymlouvat že to jejich chyba není že zato může výrobce. Doporučoval bych zavolat do Mladé Boleslavi (už je to dosti dlouho, trvající oprava) a vylíčit jim tam jak postupujeje jejich dealer, zadarmo to totiž nedělají MB jim zato dosti pěkně platí. Pak by se měli věci začít hýbat.
  6. Tak po půl roce spotřeba nic moc. Jezdím každej den asi 25km, z toho asi 10km po dálnici, necelých 10km po okreskách a zbytek město. Tohle ráno, to samo odpoledne. Po dálnici maximálně 110km/h (více se nedá, velká spotřeba motor už je moc hlučný) po okreskách 90km/h ve městě pokud možno 50km/h, prostě aby rychlosti byly co nejvíce rovnoměrné (kvůli přesnějšímu výpočtu průmeřu). Výsledkem je že mi PC ukazuje po dojezdu na místo 5.8l ráno a 6.5l odpoledne. Což je optimální protože ne zpět jedu přes zacpaný město, kde stoupne průměr a pak na tak malé vzdálenosti to už neklesne. Výsledkem všeho je že dlouhodobý průměr je 6.5l ale ve skutečnosti tomu tak není, teď naposledy to bylo ve skutečnosti 7.5l což mě teda dosti rozhočilo. Závěrem PC sice ukazuje pěknou spotřebu, ale vůbec to není reálné. Na stejné trase s Felicí 1.3l MPi jsem to měl za 7l. Stejný styl jízdy, ekonomický hospodárný.
  7. Vinnic

    Barva auta

    Tak nejsem sám, ale i tak za ty prachy by to mohlo být stejné. Tak třeba viděl jsem je i auto nastříkaný barvou "Sahara" (je do žluta) tak to bylo naprosto stejný.
  8. Vinnic

    Barva auta

    Tak jsem nadávnou jsem náhodou zjistil že mám nárazníky v jiné barvě nežli celé auto (kastli). Barva je tzv. Cappuccino metalíza, já tomu říkám chameleón (v techničáku to má šedo-béžová metalíza), protože na světle se to jeví jako stříbrná, ale ve stínu přechází do šeda. No a teď k těm nárazníkům, podle mě jsou nastříkaný stříbrnou diamantovou metalízou, protože jsou světlejší nežli calé auto, tedy kovová část. Je to zajímavý, myslel jsem že ta barva má být jednotná a né že to ve škodovce nastříkaj jak se jim to hodí. Také jsem myslel že je jen přední jiný, ale jsou oba dva jiné. Když se kouknu na jiný auta (fábky) tak ty barvy splívají ale mě ne, proč?
  9. Vinnic

    Středový tunel

    No to né, já jsem pořád v dobré náladě. Ale teď vážně, viděl jsem tunel i v reále a myslím že to asi nepůjde, nemám sice přehled o přesných rozměrech. Ale je širší a i vyšší. Teda podle mě.
  10. Vinnic

    Středový tunel

    To jako z Rapidu do Formule ?
  11. Tak pro všechny co se chtějí zbytečně namáhat obvod Si9243 nechoď te kupovat do EZK, tento obvod nemají v sortimentu a ani mít nebudou.A ti co nerozumí alespoň trochu elektronice ať raději vůbec nezkouší vyrábět, by si mohli špatnou výrobou zničit elektroniku v autě. Ať to raději svěří někomu zkušenějšímu.
  12. Vinnic

    Vyměna blikačů

    Z takové fůry by se dalo i něco postavit. :
  13. Tak už mám taky repro v zadu, za cenu naříznutýho prstu mršky plasty pěkně pruží, a nalomenejch úchytů toho ůplně prvního plastu u spolujezdcových nohou, nevím proč, ale ty díry v kastli jsou moc úzké, zůstaly mi v nich ty přídržné plíšky. Nejtěžší bylo ty plasty sundat, moc se jim nechtělo. Tahal jsem to 1.5mm2 což je ůplně dostačující a oba pravou stranou, dal jsem tam Panasonic CJ-A1023N, jsou dvoupásmové sice trochu vyšší ale to nevadí, auto stejně není reprobedna a tak jsem je trochu nadstavil abych je tam dostal (podložil jsem je). Dobrá byla perlička při montáži, kdy mi z šroubováku vypadla hvězdička (bit) a já ho pak nemohl najít, nevěděl jsem kam spadl, tak jsem ho víc jak hodinu hledal a pak asi hodinu vytahoval. Mrška jedna na pravé straně jak je oko pro zajištění sedadla je malý otvor, který není zaslepený a tam mi ten bit spadl, nevím jak se mu to povedlo, ale spadl tam, a jak naschvál až ůplně dolů, kde se nedalo nijak dostat jen přes malou dírku o průměru ani né centimetru. Dole jak je oko pro dětskou sedačku a přesně tam do vnitř což vytváří ten plech se dostal.
  14. Na kvalitu zvuku to mít vliv nebude, pokud to bude dostatečně propájené do sebe, ale je to málo mechanicky odolné, mohlo by se to po čase rozpadnout (ten spoj), např. já mám rozbité obroučky u brýlý, ale používám je jako pracovní a tak se mi nechce investovat do nových obrouček a skel. No a právě tu ulomenou část mám spájenou cínem a po čase se cín vždy rozlomí, praskne je totiž málo mechanicky odolný. Takže když spájíš nějaký ten vodič, a ten se bude klepat tak se to po čase ulomí. Proto se všechno v autě krimpuje, jak se píše výše.
  15. Přiložím foto, ale nějak to nejde....
  16. Vzal jsem dvě bužírky z PVC určené na vodiče, jednu širší a druhou tenčí tak aby do sebe šly zasunout, výsledkem toho je dostatešně tuhá a tenká trubička která se snaží stáčet do kruhu, takže při vkládání do nádržky a točením se dostane přes všechny kolena až dolů.
  17. Tak dnes se mi podařilo ji vyprázdnit až do dna. Pěkně přes hadičku (bužírku). Trvalo to sice asi 15 minut, ale výsledek byl splněn. Motorky pak jely pěkně na prázdno. Akorát jsem zjistil že nemám kontrolu stavu. Protože mi nic nesvítilo, což je tak na dvě věci. Když to není vidět okem. Zajímavý pak bylo tam nalít tu letní směs, teklo to totiž i bokem, všude kolem jsou konektory, je to trochu nedomyšlený.
  18. =>octavie81 Že ty se tím živíš? Že máš takové pěkné fotky.
  19. Jestli to fakt nědělají ty gumy, mám uplně nový Matadory a hlučí všechny, najeto asi 4000km a dokud byly zimní, tak to bylo v pohodě (Barum) a teď s letníma je to děs a hrůza, je sice fakt že jsou lepší do deště, ale dost hlučí. Na druhou stranu už jsem si na ten zvuk zvykl, už ho moc ani nevnímám, co jiného mi zbývá.
  20. To mi připadá něco podobného jako bylo v Občanském joudovi, speciální ponožka která se navlékla např. na matonku a pak se normálně pila. Výsledkem mělo být čistění těla ze vnitř. Tak a tady by se měla snížit spotřeba, by mě zajímalo jak to jako rezonuje? Dva rezonující magnety? To jsem ještě teda opravdu neviděl.
  21. Mě to dělalo taky na Felici 1.3 Mpi (mám ten zvuk i nahraný), je to takový hnusný pískavý zvuk. Vodní pumpa měla už dost nalítáno tak se nechala vyměnit, prej se má měnit po 80 000, já ji měnil po 160 000, ale i tak chodila bez problémů. Ale po výměně asi po 2 000 začal studený mototr pískat, až se zahřál tak to přestalo. Mechanik mi zjišťoval proč to dělá a přišel na to že to dělá ta nová pumpa, nějaké samomazné ložisko té pumpy, a tak že když to přestane po zahřátí, tak se tím netrápit, neřešit to.
  22. Je to pravda plyn něco stojí, 200Kč za všechny, ale není až tak mnoho, alespoň podle mě.
  23. Vinnic

    Muž parkuje

    No mě to připadá že se učil řadit jedničku a zpátečku. Stejné zajímavý že ho ani policajti nešli kontrolovat, když jeli okolo a on jim zavazel v cestě, když otravujou slušný lidi.
  24. Ještě jsem zapoměl dodat že jezdím na plynu, má větší molekulu, dofukuji jen v pneuservisu, vždy na začátku sezóny, takže asi dvakrát za rok a bez problémů, i s zalepenými je to OK.
×
×
  • Vytvořit nový...