Přejít na obsah

Hosek57

Uživatel
  • Počet příspěvků

    16
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení Hosek57

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

0

Popularita

  1. Dobrý den.U tohoto typu dobíjení je to normální.Je to způsobené dotáčením alternátoru.Na pomocných budících diodách je ještě napětí které jde přes kontrolku dobíjení a ukostří se přes spotřebiče které jsou napojeny na svorku 15.Stačí dát diodu mezi drát co vede od kontrolky do alternátoru a nebude to při zhasínání dělat.Mnoho zdaru přeji.
  2. Hosek57

    Alternátor

    Dobrý den a já si nejsem vůbec jist.První alternátor co pamatuji u posledních typů 100 a 110 byl 35A.Potom u 105,120 a 130 se z počátku montovali 35A,42A a 55A samozřejmě regulátor vedle.Do 125 kterou jsem také vlastnil (od r.1989) a nedám na ní dopustit se již dávaly 55A s regulátorem.Favority měli pouze alternátory 55A s regulátorem.Felicie (benzín) dostávali 55A a v závěru 70A.Regulátor napětí do alternátoru se dříve seřizoval na max.14.1V.Asi od roku 2006 jsem zjistil že některé regulátory mají napětí až 14.3V.(měřeno na stole bez zátěže)Takže nechápu kde jste vzali těch 14.5V.Používám klešťák KAISE SK-7720 a METEX 3850D který měří s přesností 1procenta.Prosím o opravdové a poctivé změření a posouzení mého názoru.Měřte prosím na baterce protože tam je to nejdůležitější.Jestliže jezdíte s alternátorem 55A na kratší vzdálenosti a nedej bože v městě,tak musíte mít věčně prázdnou baterku.Alternátor 70A má také strmější nárůst napětí a proudu v nižších otáčkách motoru.A na závěr 37A alternátor bez regulátoru a 45A alternátor s regulátorem se vyráběl na napětí 24V pro LIAZ a TATRU. Mnoho zdaru.
  3. Hosek57

    Alternátor

    Dobrý den.Je to varianta A.Přesně tak jak jste ji namaloval.Tel.723252360.hosek57@seznam.cz.Přeji krásný den.
  4. Hosek57

    Alternátor

    Dobrý den.Já používám již asi 25 let jednoduchou metodu pro zvednutí výstupního napětí z alternátoru.Rozpojím přívod napájení do regulátoru a mezi alternátor a regulátor zapojím v propustném směru diodu.Diodu používám na zatížení asi od 6A do 10A.Na zvýšení napětí záleží stráta napětí na použité diodě (například dioda P600B zvýší napětí asi o 0.8V).Mnoho zdaru.
  5. Dobrý den.Je to na tom plechu. Potřebujete seškrabat černou barvu která je na tom čísle natřená.Mnoho zdaru.
  6. Dobrý sváteční den.Dovolím si hádat že je to jeden ze čtyř zapalovacích modulů co jsou na svíčkách.A jak správně radil kolega. Diagnostika ti řekne,který válec to je.Mnoho zdaru.
  7. Dobrý sváteční den.Vyskoušej žárovku v budikách skratováním na kostru.Jestliže se ti žárovka rosvítí je vadný regulátor,rotor nebo krátké uhlíky.Mnoho zdaru.
  8. Dobrý den.Je to závada nastavovače škrtící klapky (V60).Zkontrolovat odpory mezi konektry nastavovače.Vedení mezi řídící jednotkou motoru a nastavovačem.Kontrola konektoro.Mnoho zdaru.
  9. Dobrý den.Dvakrát se mě to stalo na feliciích.A vždy to byl rozbitý termostat.Po nastartování se Vám bude hned ohřívat i hadice co vede vrchem do chladiče.Mnoho zdaru.
  10. Dobrý den.Podle mého názoru je to blbost.1-Startovací dávka paliva se ukládá do řídící jednotky motoru.2-Snížením napětí se nemůže změnit.
  11. Hosek57

    Nestartuje

    Dobrý den.Podle mého názoru máte dvě závady.1 relé x kontaktu R7 nebo máte odpojený kontakt (žlutý drát) na starteru 50.2 nová závada-špatně zapojené konektory na spínačce.Mnoho zdaru.
  12. Dobrý den.Opravuji autoelektriku na nákladní a autobusové technice.Tento problém je tam velice častý,pro velké proudové zatížení.Ve většině případů,je problém 1-Regulátor-v alternátoru a znečistěné přípoje k němu.2- Diody v alternátoru a čisté spoje.3- Ostaní spoje k baterce (hlavní pojistky,kontakty na baterce plus kostry).Mnoho zdaru.
  13. Hosek57

    závada 18025

    Dobrý den.Podle VISU obvod čidla spojkového pedálu.Mnoho zdaru.
  14. Dobrý den.Tak problém nevyřešen.Hlavu mám jako balón.1-vadná pojistková skříň (relé č.5, pojistka č.4,vstřikovače 1a4 -2a3,palivové čerpadlo a magnetický ventil nádržky)=Tak to nenastartuješ ani na 1s.2-vadné tři vstřikovače=ani náhodou.Přečtěte si prosím co jste napsal 11.9.Stejné závady co jste popisoval jsem vždy zjistil jako závadu imobilizéru.Po 2s. dojde k odpojení relé č.5.A řídící jednotka spadne do nouzového režimu.Na LPG motor jede.Zapalovací cívka a řídící jednotka jsou napájeny přes pojistku č.20 a pojistku č.1.Vyskoušejte to prosím.Stačí odstranit imo s klíčku.Mnoho zdaru.
  15. Dobrý den.Podle mě je to předřadný odpor ventilátoru s pojistkou proti přehřátí N24.Pojistka je tepelnou ochranou větráku na 1-2-3 poloze.Nedoporučuji proklemovaní.Dá se zakoupit.Tepelná pojistka se spálí při těšim otáčení ventilátoru.Doporučuji 1- změřit proud přes ventilátor nebo jestli nejde těško 2- vedle ventilátoru je předřadný odpor s tepelnou pojistkou-pojistku vyměnit nebo jiný odpor s pojistkou.Mnoho zdaru.
×
×
  • Vytvořit nový...