Přejít na obsah

xxjack86

Uživatel
  • Počet příspěvků

    12
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem xxjack86

  1. Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jestli se dá opravit nějak vypouštěcí ventil chladící kapaliny u chladiče ? Při natlakování mi odtud teče voda a více už ventil nejde dotáhnout, co s tím ? Dá se koupit nový nebo obsahuje nějaké těsnění, které bych vyměnil ? A jak se případně tento díl jmenuje, procházel jsem stránky s náhradními díly na škodovku a nenašel jsem ho. Viz obrázek, je tam označené kudy to teče. Děkuji za pomoc... http://s1.imgupload.cz/img/--/334924/NIrPh/ventil.png
  2. Dali mi ho tam za plnou cenu, alespoň podle faktury. Předtím netekl ani nekapal. Úplně fit ale asi nebyl. Argumentovali tím, že v důsledku toho, že šla voda do motoru docházelo k přetlakování v chladícím systému a tím se poškodil chladič a oni poté co jej natlakovali po vyčištění praskl a byl totálně na odpis. Jedinou kompenzaci, kterou mi dali byla 20% sleva na všechny díly a 20 % sleva na hodinové sazbě na práci.
  3. Ano doklad o opravě mám tak to zkusím. Je to autorizovaný servis Škoda. Původní odhad ceny na výměnu těsnění byl 5500,- a konečná částka byla 13 800,- komplet. Chladič jsem samozřejmě musel zaplatit a také i práci na výměnu chladiče, otlakování, chladící kapalinu a všechna těsnění. Uvidím jak se k tomu postaví, už jednou jsem jim reklamoval brzdy. Měl jsem zkřivené koutouče a tak jsem je nechal vyměnit a po 3 mesících se kotouče opět zvlnili. řekli mi, že se to stává tak mi je vyměnili jako reklamaci zdarma. Ovšem za další 3-4 měsíce se i tyto kotouče zvlnily a tak zjistili, že by to mohlo být ložiskem v kole. Takže mi podruhé vyreklamovali kotouče a opět zdarma vyměnili akorát jsem musel zaplatit za ložiska a výměnu. Tak uvidím jak se tentokrát postaví k této reklamaci.
  4. Zdravím, mám bohužel taktéž problém s úbytkem vody. Bohužel jsem zjistil, že v mém případě jde voda do motoru. Mám emulzi pod víčkem. Úbytek chladící kapaliny je cca 0,5 litru za měsíc. Před 7 měsíci mi měnili těsnění pod hlavou, protože mi tekla voda do motoru. Těsnění bylo prý úplně rozežrané. Hlavu srovnávali a tlakovali a říkala, že je v pořádku, že není prasklá. Bohužel ťeď voda teče opět do motoru a nevím co s tím. Čím by to mohlo být ještě za předpokladu, že by těsnění pod hlavou bylo ok ? Když mi měnili těsnění tak mi zrovna dali nový termostat a nový chladič, jelikož při tlakování systému chlazení chladič praskl. Kudy je možné ještě, že by to do motoru mohlo téci a kolik by tak zhruba stála oprava ? Děkuji za odpovědi.
  5. Jen bych dodal, že se nejedná o loby a prosazování servisu, sám jezdí v autě nepatřící do koncernu VW, a tato auto opravuje denně.
  6. Mě řekl známý, který pracuje v autorizovaném servisu škoda, že nedoporučuje veškeré díly nakupované z internetu. Je lépe si je objednat original od škodovky, která za své díly ručí. Že s náhradními díly se setkávají často a jsou s nimy vetší problémy, než s originálními. Já si koupil kotouče Zimmerman, ale i ty se zkřivily, stejně jako originální díly škoda auto. Ale v mém případě je problém v přední nápravě, která způsobuje křivení kotoučů.
  7. Přesně tohle mi řekli v autorizovaném servisu, že pokud není náprava bez vůlí budou se koutouče křivit i dále, nemá smysl měnit kotouče za další dokud se nepřijde na příčinu. Dnes mi vyměnili náboj a ložisko na pravé straně nápravy a na obou stranách zadní silentbloky přední nápravy a po testovací jízdě vibrace jsou menší intenzity, ale nezmizeli. Je to zřejmě tím, že v důsledku vůle došlo ke zkřivení kotoučů. Bohužel i ložisko na levé straně je prý načaté takže doporučují výměnu i zde a čekám na vyjádření o reklamaci, zda mi uznají pokřivené kotouče ve Škodovce anebo je budu muset zafinancovat sám. Doufám, že po tomto už bude příčina křivení kotoučů odstraněna.
  8. Tak byl jsem v servisu škoda a tam mi řekli, že prý mám ložisko na pravém předním kole špatné a na obou stranách jsou urvané zadní silentbloky na přední nápravě a tím, že dám nové brzdové kotouče a desky tak dojde k tomu, že po tisíci km se vytvoří vůle a důsledkem špatného ložiska se kotouč křivý a tím, že tam jsou urvané silentbloky tak to vibruje při brždění. Tohle mi bylo řečeno. Zítra jedu na opravu ložiska a silentbloků a řekli, že poté provedou testovací jízdu a uvidí se co vibrace, jestli bude potřeba i výměna kotoučů a destiček. Takže dám vědět, ale moc tomu nevěřím, že to bude ok, protože když sem četl výčet viz výše co vše bylo na autě vyměněno a pořád to dělají ty brzdy, tak jsem sám zvědavý.
  9. Zdravím, mám stejný problém s předními brzdovými kotouči. Když jsem auto koupil, byly tam zkřivené kotouče. Byly původní, tak sem je vyměnil za neoriginalní od zimmerman včetně destiček. Zhruba po 2000 km začaly opět vibrace do volantu a čím dál více to vibrovalo. Zajel sem do origoš servisu škoda, kde mě vyměnili destičky a kotouče ( byly zkřivené a spálené) a nyní po 1500 km opět ten samý problém. Po výměně vždy bez vibrací. Auto má najeto 95 tis km. Prosím o radu, čím by to mohlo být, že se kotouče vždy pokroutí. Stylem jízdy to není. Kola vyvážená. Už z toho začínám být zoufalý. Už se někomu podařilo vyřešit tenhle problém ? Děkuji za odpověď.
  10. Zdravím, mám stejný problém s předními brzdovými kotouči. Když jsem auto koupil, byly tam zkřivené kotouče. Byly původní, tak sem je vyměnil za neoriginalní od zimmerman včetně destiček. Zhruba po 2000 km začaly opět vibrace do volantu a čím dál více to vibrovalo. Zajel sem do origoš servisu škoda, kde mě vyměnili destičky a kotouče ( byly zkřivené a spálené) a nyní po 1500 km opět ten samý problém. Při výměně vždy bez vibrací. Auto má najeto 95 tis km. Prosím o radu, čím by to mohlo být, že se kotouče vždy pokroutí. Stylem jízdy to není. Děkuji za odpověď.
  11. Zdravím, chtěl jsem se zeptat, nedávno jsem koupil fabii kombi 1.4 MPI a má najeto 90 000 km. Bylo to přes komisní prodej a bazar doporučil majitelce výměnu rozvodového řetězu, kterou provedli. Vyměnili pouze řetěz. Vodní pumpu neměnili a doporučili mi ji vyměnit. Od jiných lidí jsem zase slyšel že vodní pumpa u MPI není součástí rozvodů a tudíž se nemění když se mění rozvody. Tak sem se chtěl zeptat jak je to s její životností a kdy se mění nebo nemění. Děkuji za radu.
×
×
  • Vytvořit nový...