Přejít na obsah

mAra85

Uživatel
  • Počet příspěvků

    14
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem mAra85

  1. Zdravím všechny a prosím zkušenější o radu. Koupil jsem před měsícem Octavii 2 a dosud jsem nepřišel na kloub dvěma věcem. První věc je jakýsi zřejmě dodělávaný vypínač umístěný pod zapínáním světel - přikládám foto. Má někdo něco podobného v autě a byl by mi schopen říci, k čemu to slouží? Další věc, na kterou nemůžu přijít je HF sada Parrot. Vůbec nejde zapnout, na nic nereaguje. Nevím, zda je rozbitý nebo jsem na to jen nepřišel. Jak tahle věc klasicky funguje a jak se běžně zapíná? Předem díky za každou radu. Radek M
  2. To je napr. v situaci, kdy vyjizdim od domu a davam hned prednost, tudiz jedu pomalu..Nebo kdyz dojizdim ke krizovatce a vyradim na neutral,tak nez se otacky "usadi"..Zkratka okolo volnobehu..Samozrejme,ze v techto otackach bezne nejezdim ..
  3. Zdravim vsechny, po starostech se servem (viz. jiny prispevek) se Vás tu chci zeptat, zda-li nekdo ma zkusenost s podivnym zvukem motoru v nizkych otackach u Fabie SDI. Jedna se o tezko popsatelny zvuk, takove jakesi "tarokovani" (nebo jak to nazvat). Dela to zejmena pri studenem motoru tak kolem 1200 ot./min. Po pridani plynu to zmizi, rovnez na volnobeh to nedela, jen lehce nad volnobehem motor takto "klokotave" bezi. Netusite nekdo co s tim? Diky za reakce. Radek
  4. mAra85

    Pískání serva

    Díky všem za reakce..Koukal jsem se na molitan kolem serva a je z casti pryc..Zrejme odpadl,kdyz se vymenoval olej v servu..Takze na to nebudu brat zretel a uvidi se..Jeste jednou diky..
  5. mAra85

    Pískání serva

    Ano,volant se otaci porad stejne lehce,jen pri tom otaceni je slyset ten mechanicky jemne piskavy zvuk..
  6. mAra85

    Pískání serva

    Tak..Oleje v nadrzce dost a ani stopa po oleji na manzetach..Mozna to souvisi s novou manzetou,ktera byla pred par dny menena..
  7. mAra85

    Pískání serva

    Diky za reakce..Hned to overim.. Jinak je to r.v. 2000
  8. Dobrý den všem, prosím o radu zkušenějších. Mám Fabii 1.9SDI a poslední dobou slyším zřetelně pískání serva při jakémkoliv, i malém, otočení volantem. Nechci to nějak zbytečně řešit, ale rád bych předešel možným problémům. Nedávno se v servu měnil olej, takže to dávám do souvislosti, protože předtím to nedělalo. Jinak autíčko má už najeto přes 200t.km.. Díky za reakce. Radek M.
  9. Dobrý den všem, mám Octavii r.v. 2000 motor SRi..Občas se mi stává při jízdě, že motor cuká, pak to opět přestane..Toto dávám za vinu klapce..Ovšem horší věc, která mě trápí je ta, že se občas stává v kolem tří tisíc, že motor náhle ztratí výkon a můžu šplapat na plyn jak chci a prostě to nejede..Pak to zase škubne a opět akceleruji..Tento jev pozoruji kolem tří tisíc otáček a hlavně když více točím motor nebo v kopci,opět když na to více "šlapu"..Zejména při předjíždění je to pak veliká porce adrenalinu .. Neví někdo aspoň přibližně co s tím?? V servisu nemohou nic zjistit a jejich opravy systémem pokus/omyl si mi moc nezamlouvají.. Předem díky! Radek
  10. Ty namerene hodnoty z grafu jsou vyborne..Znamena to tedy,ze priblizne do 3000 ot. jsou verze 55 a 74 kw srovnatelne..Ono bude asi nejlepsi se v obou vozech proje a pak srovnavat..Kazdopadne kdyz shrnu vase prispevky, tak 74kw verze ma mirne vyssi spotrebu oproti 55kw, dale je nachylnejsi na spotrebu oleje pri vyssim kilometrovem nabehu a hure tahne odspodu nez verze 55kw..Co se tyce porizovaci ceny benzinove verze oproti turbodieselu,tak zde je rozdil asi 20000kc..Pokud tedy najezdim rocne tech 12 000-15 000 km, lepsi volbou zrejme tedy bude benzin 55kw..Co se tyce verze 1.4 59kw,tak to je pro me cenove mimo..Muj rozpocet je na Fabie 2000-2002..
  11. Dekuju za názory..Dvoulitr jsem původně zamýšlel koupit, i když pravda že nešlo o Škodu..Ovšem vzhledem k vývoji cen PHM jsem se začal poohlížet po dieselu.. 1.4 16V mne zaujal jako relativně výkonný motor s dobrou spotřebou..Zkrátka když se chci svézt, zaplatím za to, když jedu úsporně, ušetřím.. Co se týče 2.0 tam se asi spotřeba paliva pohybuje oproti 1.4 v jiných kategoriích..Mimo to navíc vyšší povinné ručení je taky v neprospěch této motorizace..Ale pokud se třeba právě s tou spotřebou mýlím,vyveďte mne z omylu .. O té verzi 55kw jsem četl,že je asi nejlepší variantou,já jsem preferoval spíše výkonnější verzi s ohledem na lepší dynamické valstnosti.
  12. Dobrý den všem, chci se seriózně zeptat zkušených uživatelů na výběr motorizace pro Fabii. Rozhodl jsem se pro koupi Fabie první generace a nyní mě trápí problém, zda se při výběru zaměřit na naftovou či benzinovou motorizaci. V úvahu připadá motor 1.4 16V 100PS nebo 1.9 TDi. Přečetl jsem již o obou motorizacích nějaké recenze, ale přesto mi to ve volbě moc nepomohlo. Vím, že obecně platí pravidlo volby podle ročně najetých km, ale přesto se zeptám ještě tu. Jsem si vědom nižší sazby povinného ručení a méně náročného servisu ve prospěch 1.4 a vyšší pořizovací ceny 1.9, nadruhou stranu mě velmi láká spotřeba u TDI. Můj otec totiž vlastní jednu Fabii, ale je to SDI a ta má až neskutečně nenákladný a bezproblémový provoz, jen ji chybí dynamika.. Můžete mi někdo říci k tomuto svůj názor a popřípadě zkušenosti co se týče spotřeby 1.4 100PS v kombinovaném a městské stylu ježdění? Předem děkuji za každou věcnou informaci a pokud se tu již toto téma třeba řešilo, tak se omlouvám, ale nenašel jsem.
×
×
  • Vytvořit nový...