Přejít na obsah

pamalut

Uživatel
  • Počet příspěvků

    37
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem pamalut

  1. Brzdové světlo Odesláno z mého VFD 710 pomocí Tapatalk
  2. No jasně,ale teď nemám auto k dispozici .Chtěl jsem jenom vědět konkrétní odpověď
  3. Motor zničeho nic přestal táhnout,musel jsem opatrně rozjíždět přes spojku,aby to nezdechlo.Dále černý kouř z výfuku.Byl jsem na diagnostice a nahlásilo to nějakých pět závad a také chybu v řídící jednotce motoru. Tak jsem zajel do značkového servisu a tam mě řekli ,že se musí vyměnit řídící jednotka motoru a cena bude 41000 kč.To mě málem položilo,tak jsem začal shánět po vrakovištích tam stojí kolem tří tisíc,ale nevím přesně typ LC nebo HC .Děkuji za odpověď.
  4. Dobrý den,potřeboval bych poradit,jakou řídící jednotku mám koupit do Octávie 1.9 TDI 81 kw r.v. 12.2000 (facelift). Řídící jednotky motoru .038906012LC (do r.v.2000) nebo 038906012HC.(od r.v. 2001 facelift) Ta první je do r.v.2000,ale já už mám (facelift),přelom roku. Děkuji .P.
  5. Mám na mysli poloosy ,stalizátor,nápravnice atd.Asi to z technického pohledu tolik nevadí,je to spíš estetická záležitost. Nelíbí se mi ,jak to tam po zimě koroduje.
  6. Na ochranu podvozku před korozí mi byl doporučen alkyton jako základ a tlumex na vrchní nátěr.Máte někdo jiné návrhy ? Prý nejlepší je nastříkat celej spodek olejem ředěným naftou a je delší dobu klid Jen chudáci mechanici jak se něco vy...
  7. Ahoj,poradíte mi prosím někdo,jak se mění čidlo teploty na TDI- 81 kw.Je tam pěkně blbej přístup- (kolísání otáček,skákání teploty). Díky
  8. pamalut

    Volba tlumicu

    Také jsem měnil ,zatím jen přední na excely G a také se mě zdá ,že je to o dost tvrdčí než origo, při nerovnostech se to chová jako když mám přehuštěné gumy, ale po dálnici je to lepší.Je to normální u těchto typů tlumičů ?
  9. Pěkně to tady na foru frčí,ale pořád tomu chybí nějaký odborný názor neekologa ,nechat motor chvilku klepat nebo přímo vyrazit ! Asi hodně záleží také na bodu mrazu,při -20 by se asi hnedka vyrážet nemělo.
  10. [Díky za rady,rád napravím své chybičky .Forum je super.
  11. podle tvého názoru je i půl hodiny málo .
  12. když je motor ůplně promrzlý ,tak chvilku klepe,proto ho nechci hned zatěžovat.
  13. někteří nastartují a nechají to klepat až půl hodiny,znám takové případy.
  14. Je dobré v zimním období a hlavně při mrazech zahřívat po startu motor na volnoběh ? A jak dlouho necháte motor klepat ? Já nechávám podle situace tak 4-5 minut aby promazal a hned jedu. OCTAVIA 1.9 TDI,81 kw.
  15. Copak je řešením ? Jak překonat ten omezovač ?
  16. Jasně,ten doraz.Co tak ho trošku poštelovat ?
  17. A k čemu slouží ten čudlík co je pod plynovým pedálem ? Nedá se tam nějak regulovat maximální otáčky ?
  18. Já měl ten samej problém u TDI 81 kw.Jela 190 a víc ani ťuk,nemám žádnej čip. Asi tam bude nějakej omezovač.
  19. Mě teplota motoru pozvolna padá na nulu,ale pak zničeho níc zas stoupne na devadesát. Někdy zas kolísá volnoběh 1000-1200 ot. Octavia 81kw.1.9 TDI. Je to čidlo nebo termostat ?? Dík.
  20. Oprava asi není až tak velice nutná,ale chci se zeptat na náklady. Díkec,
  21. Ahoj, chci se zeptat jestli je normální samočinné zvyšování volnoběžných otáček z 900 na 1100 ot.Motor občas při běhu na volnoběh přidá na otáčkach,není v něčem závada ? O..CTAVIA 1.9 tdi,81 KW. Dík. Pavel
  22. Ahoj,mám takový dotaz,dají se se použít litá kola z fabie I na octávii I ?Jsou to 15" a je mi líto jich prodávat.Díky.
  23. pamalut

    Predradny odpor

    Ahoj,mužete mi někdo poradit ? Nejde mi u přepinače poloh ventilatorku topeni poloha 1,2,3.,reaguje až na 4.Při sešlápnutém pedálu brzdy mi svíti jen třetí brzdové světlo. Diky za radu Pavel.
×
×
  • Vytvořit nový...