Přejít na obsah

marek.88

Uživatel
  • Počet příspěvků

    43
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení marek.88

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Zdravím, po dlouhé době se na vás obracím s prosbou o radu. Oct. II 1.9TDI DSG, najeto ?220.000km :-) Závada: Projevuje se škubání při rozjedu. A to z 0-... . Je to hodně znatelné škubání doplněné ozvučením, co škubnutí, to tupá rána. Dělá to hlavně při rozjezdu do kopce a při prudkém rozjezdu. Je to cca 5x škubnutí. Když se rozjedu pomalu tak to neudělá, s ohřátou převodovkou/motorem se to zhoršuje, naopak studené auto to udělá málokdy. řazení 1-2,2-3...... atd je naprosto plynulé, podřazování také bez problémů. dělá to opravdu jen při rozjezdu z 0. Závada je už cca 4 roky (s autem se najedou asi 3.000 ročně) Co bylo v průběhu posledních dvou let měněno: Poloosa (L i P), veškeré silentbloky na motoru i převodovce, výměna olej + filtr v přev. Jsou nějaké indície že by to mohl dělat dvouhmotový setrvačník, který rozvibruje motor při rozjezdu. Prosím když někdo bude mít zkušenost, nebo nápad budu rád, nechci dávat 20k a zjistit že to bylo zbytečné. :-/ Děkuji Marek
  2. Zdravím,

    obracím se na vás s prosbou o radu. Oct. II 1.9TDI DSG, najeto ?220.000km :-) 
    Závada: Projevuje se škubání při rozjedu. A to z 0-... . Je to hodně znatelné škubání doplněné ozvučením, co škubnutí, to tupá rána. Dělá to hlavně při rozjezdu do kopce a při prudkém rozjezdu. Je to cca 5x škubnutí. Když se rozjedu pomalu tak to neudělá, s ohřátou převodovkou/motorem se to zhoršuje, naopak studené auto to udělá málokdy.
    řazení 1-2,2-3...... atd je naprosto plynulé, podřazování také bez problémů. dělá to opravdu jen při rozjezdu z 0.

    Závada je už cca 4 roky (s autem se najedou asi 3.000 ročně)

    Co bylo v průběhu posledních dvou let měněno: Poloosa (L i P), veškeré silentbloky na motoru i převodovce, výměna olej + filtr v přev.

    Jsou nějaké indície že by to mohl dělat dvouhmotový setrvačník, který rozvibruje motor při rozjezdu. 

    Prosím když někdo bude mít zkušenost, nebo nápad budu rád, nechci dávat 20k  a zjistit že to bylo zbytečné. :-/

     

    Děkuji Marek

  3. Zdravím, po dlouhé době se na vás obracím s prosbou o radu. Oct. II 1.9TDI DSG, najeto ?220.000km :-) Závada: Projevuje se škubání při rozjedu. A to z 0-... . Je to hodně znatelné škubání doplněné ozvučením, co škubnutí, to tupá rána. Dělá to hlavně při rozjezdu do kopce a při prudkém rozjezdu. Je to cca 5x škubnutí. Když se rozjedu pomalu tak to neudělá, s ohřátou převodovkou/motorem se to zhoršuje, naopak studené auto to udělá málokdy. řazení 1-2,2-3...... atd je naprosto plynulé, podřazování také bez problémů. dělá to opravdu jen při rozjezdu z 0. Závada je už cca 4 roky (s autem se najedou asi 3.000 ročně) Co bylo v průběhu posledních dvou let měněno: Poloosa (L i P), veškeré silentbloky na motoru i převodovce, výměna olej + filtr v přev. Jsou nějaké indície že by to mohl dělat dvouhmotový setrvačník, který rozvibruje motor při rozjezdu. Prosím když někdo bude mít zkušenost, nebo nápad budu rád, nechci dávat 20k a zjistit že to bylo zbytečné. :-/ Děkuji Marek
  4. ještě zkus používat druhý klíč, momentálně sem vypozoroval že mě to chytá špatně jen na jeden klíč. (mám dva, u obou měněna baterka cca 3 měsíce zpět.)
  5. No bílej kouř je normální, kord v zimě. (je to jen vysrážená voda z výfuku). U mě to zakouří černě, a to bude asi špatně spálené palivo, takže mě napadají jen vstřiky, to se bude řešit příští týden. Ještě prý hodně často pomáhá vyměnit těsnění vstřiků (takový O kroužky). vyjde to na pár korun a často to závadu odstraní. U těch vsřiků mi to ukazovalo u jednoho jinou hodnotu než u ostatních. Nevíte o někom z Plzně kdo to má v malíku? A pozná přez diagnostiku jestli jsou to vstřiky?
  6. Zdravím ve spolek mám ten samý problém, u OII 1.9 TDI PD (2006) Už mám vyměněno - čerpadlo v nádži, tandemové čerpadlo, čidlo teploty, žhav. svíčky, palivové hadice, přez zimou baterka a startér. a už nevím co s tím. motor je hodně neklidný a škube sebou když je ohřátej, když je studenej tak jde pěkně. závada (startování) se projeví hlavně když to dlouho stojí (2 a více dní.) ještě se chci zeptat jestli tě ti to hodně zakouří po tom co to chytí.
  7. Zdravím ve spolek, Omlouvám se že to cpu zrovna sem, ale nevěděl jsem kam s tím. Dnes jsem náhodou narazil na ,,zázračné´´ tablety Ecofuel Catalyst™ Tabs, které se přidají do paliva a prý sníží spotřebu chrání motor a tak.Chtěl bych se zeptat jestli s tímto výrobkem máte zkušenost. Mě osobně to přijde jako hloupost, a hlavně vliv na trvanlivost paliva? jak se na to budou tvářit dnešní DPF, vstřikovací systémy atd...? Přidám i odkaz na pročtení http://www.ecosave.cz/ (v žádné případě nedělám reklamu ani nedoporučuji nikomu kupovat!)
  8. Tak, samozřejmě ste měli pravdu. Auto jsem dal schopnýmu mechanikovi a byl to překlesanej kabel (někde pod baterkou ve svazku). Docela se mi ulevilo, a ten ,,autoelektrikář,, co mi řek že to je určitě řj. už mi tam nikdy neuvidí.
  9. Ctělo by to víc popsat závadu, já jsem měl obdobnej problém, špatné starty, při startování se motor hodně třásl, dělal velké dunivé rány(nebo jak to specifikovat). U mě to bylo tím že startér nefungoval na 100% a nedokázal motor pořádně ,,nakopnout´´. mechanik vyčistil startér, poopravil překlesaný kabely, dal novou baterku, a startuje jako fík. (oct. II 1.9TDI 77kw 2006 najeto podle budíků 190 000 podle mě tak 350 tis. kupoval jsem taky ojetinu)
  10. známej mi sežene nějakou na zkoušku, když to bude ok, tak doufam že někdo zvládne opravit tu mojí.
  11. kabely jsou ok, elektrikář to proměřoval a řikal že už z řj, nejde -
  12. áno. je to čidlo teploty paliva. myslím že to psalo na diagnostice od delphi - ,,čidlo teploty nasávaného paliva" už je to pár měsíců, tak se možná pletu. a ještě pro upřesnění měnil jsem čidlo co je mezi p.filtrem a paliv. čerpadlem.- a žádná změna.
  13. je to čidlo paliva. Teď mam frmol, do servisu to dam až někdy příští měsíc. Když to nebude řj. tak budu moooc šťastnej, přece jen za ní chtěj docela raketu...
  14. jo, myslím že jo. Známej zkusí sehnat na zkoušku jinou řj.
×
×
  • Vytvořit nový...