Přejít na obsah

PetrBo

Uživatel
  • Počet příspěvků

    52
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem PetrBo

  1. Nicméně aspoň malá náplast je, že tahle verze dohody stále nechává ve hře syntetické paliva, což by nutně konec spalováků nemuselo znamenat. Ale těžko předvídat...
  2. Ale to není způsobené elektromobily, ale nesmyslnou honbou za nižšími emisemi. A taky dnes je normální mít v rodině dvě, někde i tři auta a přitom roční nájezd je minimální. Tohle nejde donekonečna, jste spokojeni se situací ve vašem městě - provoz, parkování…? Možná pokud bude někdy méně aut, začne lépe fungovat MHD a sdílení aut a nakonec to bude lepší pro všechny, kteří si to dnes nedovedou představit. Podívej co se děje ve světě, jak se vše rychle mění, kdo ví co budeme řešit od 2030 dál…
  3. @virtualděkuji za reakci, nebylo mým cílem přilévat olej do ohně, jak jsem napsal, každý má mít volbu koupit a užívat to, co mu vyhovuje a může si dovolit. Na jedné straně také nesouhlasím s tlačením elektromobility proti vůli, ale na druhé straně jsou oblasti, kde elektroauta dávají smysl. Osobně jsem rád, že máme na trhu více alternativ mobility a můžeme zatím vybírat dle osobních preferencí. Bohužel ve společnosti je velké množství lidí, kteří se nechají ovlivnit podobnými články aniž by se do toho posadili, vyzkoušeli to a udělali si vlastní názor. Není to vhodná alternativa pro lidi, kteří denně nalítají množství km, ale taky je tady na fóru mraky lidí, kteří nenajedou ani 10t km za rok😉Jinak ale souhlas a hodně šťastných km v čemkoliv🍻
  4. @DušanVsouhlasím s tebou🍻, jen bohužel jako národ jsme vůči elekromobilitě hodně skeptičtí a tyhle články to jen podporují. Ale to už je úplně jiná diskuze a zde je potřeba ctít individuální možnosti a rozhodnutí každého z nás. Osobně mám k této technologii pozitivní vztah, ale souhlasím s tím, že každý by měl mít volbu pořídit si to, co mu nejlépe vyhovuje a dává smysl. Hezký den.
  5. @DušanVnezlob se, ale možná by bylo fajn si elekromobil půjčit a udělat vlastní zkušenost. Článek jsem nečetl, protože to je z mého pohledu ztráta času. Nikomu nic netlačím, ale je potřeba zažít realitu a pak tady veřejně diskutovat. Nemyslím to nějak špatně ani útočně. Stáhni si třeba aplikaci PlugShare a koukni kolik je nabíjecích možností pouze v tvém okolí a některé státy jsou na tom daleko lépe.
  6. PetrBo

    Stěrače

    Já taky se stěrači z výroby velké zklamání, pískaly a skákaly po sklě. Po měsíci jsem je vyhodil a koupil Aerotwiny od Bosche a maximální spokojenost.
  7. PetrBo

    Jaké disky

    Ahoj, je to jak píšeš čtyřkolka má 225/50 r18 a předokolka 215/50 r18. To rozhodnutí je na tobě. Nechat je tam můžeš, žádný zásadní rozdíl tam není. Ovšem pokud budeš mít nehodu/kontrolu a narazíš na někoho, kdo se v tom bude mít potřebu vrtat, tak jsi prohrávající ty, jelikož nepoužíváš předepsaný/schválený rozměr pneu. Moje zkušenost je taková, že likvidátor z pojišťovny vždy kontroluje rozměr pneu. Osobně bych u rozměru pneu neriskoval, max. u ET u disků, ale je to opravdu na koho natrefíš.
  8. PetrBo

    Karoq FL

    Tady můj ještě s aerokryty
  9. Ono to nyní není jen o čipech, těch chybějících komponent je bohužel více:-( Můj FL byl zaplánovaný v 9. týdnu a měl jsem obrovské štěstí, protože nyní údajně už výroba stojí.
  10. Asi jeden z prvních po FL https://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda/karoq/165652731
  11. Cenu musí dodržet, máš objednáno dle aktuálního ceníku. Objednával jsem také začátkem ledna a prodejce mi tvrdil, že cenu garantují. Status P bohužel nevím.
  12. Také jsem objednával začátkem ledna a číslo komise už mám. Ale je možné, že prodejce překonfiguroval již objednané auto, protože mi slíbil, že se o to pokusí. Předběžná výroba zatím někdy červen/červenec. Jinak ve smlouvě mám 40 týdnů a bez zálohy. Jak koukám, všude trochu jiné. Ať ti čekání utíká.
  13. PetrBo

    Karoq FL

    Snad se to povede do léta…
  14. PetrBo

    Karoq FL

    Také se přidávám mezi čekatele, objednán Sportline Exclusive 1.5ka TSI s DSG, barva stříbrná. Uvidíme, kdy se dočkám😀
  15. díky, vím na 100%, že původní jsou z výroby a jsou bez signalizace. Musím se rozhodnout, zda je vrátím nebo odstřihnu.
  16. Kluci poraďte, koupil jsem nové brzdové desky se signalizací opotřebení, ale zjistil jsem, že ji na autě nemám. Mám ten kablík k těhlici nějak upevnit nebo ho natvrdo u desky střihnout? Díky za rady.
  17. Koupil jsem si je také na předek a potvrzuji předchozí příspěvek. Plně srovnatelné z předchozími oreginály.
  18. PetrBo

    Hučí podvozek

    tam jsem právě byl a nic, proto se ptám.
  19. PetrBo

    Hučí podvozek

    Ahoj, prosím můžete poradit, jak se dají dotáhnout dveře? Mám pravděpodobně stejný problém, ale v servisu o tomhle problému nic neví. Děkuji
  20. ahoj, dnes se mi po spuštění regenerace DPF po chvilce rozblikala kontrolka žhavení. Motor jen normálně, do nouzáku nespadl. Zajel jsem rovnou na diagnostiku a zjištěná chyba byla vyšší průtok vzduchu při regeneraci DPF. Hlášku vymazali a zatím je klid. Chtěl bych se zeptat, zda se někdo s podobnou závadou již setkal a co případně mě čeká nebo zda se jedná spíše o nahodilou chybu. Děkuji za případné rady, zkušenosti.
  21. Děkuji za názor, já ho vždy měnil spolu s rozvody. Asi to udělám stejně i u tohoto motoru radši trochu dříve, než předepisuje ŠA.
  22. Víte někdo prosím kdy je předepsaná nebo případně kdy doporučujete výměnu plochého řemene? děkuji
  23. Záleží na tobě viz předchozí příspěvek, ale pokud máš 4x4 tak určitě ne, elektronika to pozná
  24. je to skutečná (spočítaná) spotřeba nebo dle PC? PC většinou neukazuje úplně přesně, ale dá se nechat v servisu přenastavit. Ta spotřeba je třeba na popojíždění po městě reálná, ale pokud pominu město a dálnice, tak při normální jízdě mimi město se musíš pod 5l s přehledem dostat. Je ale pravda, že každý motor je jiný. Kolik máš najeto, sedlo si to už? Já mam stejný motor a zkušenost, že po 30tkm mi šla spotřeba dolu.
  25. díky, plánuji ten interval zkrátit na půlku.
×
×
  • Vytvořit nový...