Přejít na obsah

tomakecTD

Uživatel
  • Počet příspěvků

    94
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem tomakecTD

  1. Zdavím Vás. Prosím o radu. Mám dosti zajímavý problém. Mám fabii 1.4 mpi s klimatizací a lpg. Zajímavý problém nastal nedávno. V horkém dni jsem jel a najednou mi přestal svítit panel LPG a přestala jít klimatizace. Od té doby při prvním ranním startu vše jde. Zastavím u obchodu, vypnu motor, pak nastartuju a ten den už lpg a klimatizace nefunguje. Vždy až další den nebo po několikahodinové odstávce. Tuší někdo, co to?
  2. Mám podobný problém. Klapka úhel otevření pouze 0,4-0,8 - asi NEOK, rozvody OK, test stárnutí lambdy OK, veškeré parametry ok. Sání dobré, map senzor čistý. Zkoušena zánovní orig. klapka, nové svíčky, kabely, cívka. Jediný poznatek je ten, že se do sání dostává luft od malé hadičky - podtlak vedoucí k trubce vzduchu ke klapce. Lze profouknout na obě strany - tlak i podtlak. Usuzuji, že to tak nemá být, můžete mi to potvrdit, prosím? :)
  3. Asi to zkusím udělat sám. Nicméně mě pořád zajímá, co ten zvuk způsobuje. Zadní dveře mám oblepené páskou, profukování již zmizlo. Nicméně zvuk od podvozku nedokážu identifikovat. Po dálnici sem i ležel v kufru a tvrdím, že od kol - pneumatik to není. Jakoby rezonovala nepravidelně pružina, nebo zadní náprava. Nejvíc ten zvuk vychází z podsedačky na levé zadní straně. Nebo se rozrezonovává šustplech u výfuku. Fakt nevím. Ale pije mi to fakt hodně krev. Auto je v perfektním stavu, při jízdě na nerovnostech ani v interiéru nic nepraskne, ani na nápravě. Fakt bych toto velice rád vyřešil.
  4. Zdravím Vás kolegové. Mám nyní O2 1.6MPI, velice zachovalou, servis pouze Škoda, Vypadá opravdu jako nová. Přesedlal sem z Golfa IV benzin plná výbava. Do octavie sem sedl a připadal sem si jak na žebřiňáku. Tvrdý podvozek, velice hlučná, slyším venku spadnout špendlík. Jelikož ten motor je velice tichý, kultivovaný, řazení naprosto dokonalé, octavii jsem si zamiloval i tak. Problémem je neustále zvuk od zadní nápravy - levá strana mi přijde. Je to hrozný. Jezdím dálnice a od 80kmh nepravidelný zvuk pohučování. Bolí mě z toho po 20minut hlava. Podvozek ok, všecko naprosto v pořádku. Profesionálně udělaná geometrie ve dvou autorizovaných servisech - i zadní náprava, odklony. Gumy to dělají i letní nové. Dle informací zde zkusím přitáhnout všechny dveře, zkontroluji gumy zadních dveří a budu se modlit, ať ten zvuk odejde.
  5. Když odpojím snímač těploty, tak po startu jsou otáčky vyletí k 1700 ot a pak tak 1500 a postupně klesají. S čidlem to nastartuje i v mrazu na 1000/1100 otáček a hotovo a když šlápnu na plyn, chcíp. Měl sem v autě vadné čidlo, ukazovalo vždy o 20C míň. Motor líp startoval a po šlápnutí na plyn to jelo. Zase to mělo špatné emise a o 2 litry vyšší spotřebu.
  6. Je to motor 1.6 16V AZD. Jinak těsnost je zkoušena. Laicky. Ucpaná klapka dlaní a foukání do hadice do sání od aktivního uhlí. Při chodu ucpaná klapka, motor okamžitě chcípne. Jo, na LPG není jediný problém.
  7. V plynu? Ten je tam co to auto jede, namontováno hned u nového. Navíc Italský systém s blokovanou ŘJ. Nedá se tam nic nastavit, řešil sem to. Nicméně plyn funguje vpořádku. Projistotu sem najel 10tis km na benzin - protože mi jeden borec řekl, že tam můžou být rozházené ECU mapy v ŘJ motoru, ale je to stejný.
  8. VW Golf IV 1.6 16V. Problém - je to skoro totéž jako 1.2 12V a 1.4 16V. Start na podruhé, volnoběh drží super za studena tak 1100ot. Za studena po přidání plynu chcípne. Jakoby běžel na 2 válce a chtěl střelit do sání. Je potřeba pomaličku citlivě na plyn, aby se dostal do otáček, pak jede. Za tepla žádný problém. -měněno: palivové čerpadlo, snímač teploty vody, map senzor, škrtící klapka, lambda před a za katem, snímač klepání, regulátor tlaku paliva, snímač otáček vačky. Měněno vše kromě snímače otáček v motoru a vstřiků, cívek. Neví někdo, kde by mohl být problém? Motor má jinak krásný výkon, nežere olej ani vodu, kondice dobrá. Baterie taky nová varta 63AH Dnes při rozjezdu - už teplejší motor, cca 50C. Dám 1 rychlostní stupeň, přidám plyn, cca 300ot, klepe se - dám plný plyn, to samé, 5 sekund pokuckává a pak začnou hrabat kola.
  9. Svítilo EPC a kontrolka diagnostiky - snímač sání hlásil nesmyslný tlak sání. Dal sem jinej a to samý. Bylo to určitě tím. Jinak to nic nehlásilo. PS: Pánové! Děkuji za rady, video a pomoc. Dnes sem rozvody vyměnil. Před domem na chodníku Později dodám i fotky. Jak sem psal, bylo to o 2 zuby. Jede to daleko líp, je to dravější. Jen mi teda vytekla kapalina ze serva a jak sem jel cca 5min, dělalo to zvuky a pak se kouřilo z nádobky serva - snad sem to neodrovnal, zítra koupím novou kapalinu. FOTO: http://tomakec.rajce.idnes.cz/rozvody_golf_IV_1.6_16V_77kW_AZD#DSC_1121kopie.jpg
  10. Zdarec, tak sem se do toho dnes dal. Zastavil sem se na vodní pumpě, protože je třeba k povolení imbus a zrovna ten sem někde ztratil, zítra ho koupím. Vačky sem aretoval 8kou kulatinou - perfektní Už je tam i řemen na vačky. Jinak, vačky sem zaaretoval, to je OK, ale vačky vzhledem ke klikovce byly o 2 zuby jinak. Zkosenej zub byl o 2 zuby do leva mimo značku. Jelo mi to blbě, nad 2000 nešlo vytočit, žádnej výkon. Rozvody volný, Proto je měním, zřejmě poskočily. PS: 2 zuby sou dost, doufám, že to bude OK.
  11. Myslíte, že by se ten popis v domácích podmínkách nenašel, prosím? Aspoň, kde ho hledat? Takže ten aretační přípravek se hledat nemusí, tam se prostrčí ty m8 šrouby a zaaretují se do bloku motoru...?
  12. Děkuji moc za info, paráda! Jen teda ta klikovka se teda jen dává na značku, sem pochopil, bez aretování? Třeba nevím, jak bych povolil ten vícehran na klikovce od klíňáku, protože tam mám plastovej kryt. Musím to oddělat, abych se dostal k rozvodům. A klikovka se točí ikdyž tam mám kvalit.
  13. Zdarec pánové. Mám doma rozvodovou sadu. Přemýšlel sem, že bych se do výměny pustil sám. Na vačky je třeba aretační přípravek, jelikož neznám rozměr - rozteč děr, asi bych ho musel koupit. Dole se klikovka aretuje jak? Jde tam vrazit nějakej čep? Dělal si to někdo doma? Nějaké rady, či doporučení, prosím?
  14. Měl sem tam NGK takový zelený na LPG docela drahý, ty okolo 40tis km a pak sem tam koupil original dle výrobce, ty tam sou teď, najeto okolo 10tis? Praská to pořád stejně. No a dnes mi odešla další, ale teda za jízdy. Asi 8má? Ještě mám zásobu malou, pak budu jezdit už asi na 3 válce .... Všecko na tom válci 1.
  15. Moc díky! Mrknu na to Tak sem měřil kostry a všecky sou ok, i odpory dobrý. I kostry vzájemně mezi sebou. Tak pánové teď teda fakt nevím Je to jen při startu, je možné, že právě při startu někde jsou vysoké proudy, které cívku odrovnají, nevím. Každopádně s tou kabeláží už někdy bylo něco dělaného, je to zamotané černou elektrikářskou páskou. Mám LPG, ale proč by lezli do zapalování, to nevím.
  16. Potřeboval bych nějaký schéma toho zapojení, nikde sem nic nenašel. Evidentně co sem sehnal, tak uprostřed je napájení té cívky a konektor 1a4 je kostra. Ale je to divný. No nějak bych to proměřit chtěl. A nebo je to pak špatně ukostřený, nevím.
  17. Zkusil a nic. Dned další cívka KO. Vždy se pokazí při startu, nikdy při jízdě. Nastartuju auto a už běží na 3 válce a rozbliká se kontrolka. Přitom ho vypnu když dojedu a běží normálně. Nevím, co se s tím děje Ale sere mě to celkem. Máte nějakej nápad? Je to jen na tom 1.válci.
  18. Zdravíčko pánové. Mám malý problém. Mám golfa IV 1.6 16V. Ať hledám cokoli nějakou závadu na googlu, vždy vše najdu právě na vašem foru:) Princip stejný, VW motory. Mám najeto 227tis km. 210tis km odešla první cívka na 1 válci, vyměněna, pak další, další a dnes taky další Pořád jen cívka na 1. válci už 4tá. Nevíte někdo, čím to může bejt?
  19. No taky mi motor při lehtání plynu kolem 2000ot na 4ku zátěž cca 15% cuká. Přidává ubírá, jen velmi málo a NIKDY jsem nepřišel na to, čím to je, vyměnil jsem vše, kromě reakční vzpěry a čisla otáček kliky. Logováno na vagu, nikde problém Kdyby na to někdo přišel, bylo by super
  20. Já mám 1.6 16V, tentýž obdobný motor jako 1.4 16V a 1.2 16V od koncernu VW. Cívky jsou tam stejné, mám najeto 204 tis km a všechny mám původní, je to možné? Ani nevím, co to udělá když jsou špatné
  21. Já mám 1.6 16V 77kW Ale je to naprosto to samé, je to totožné všechno. Když odpojíte snímač na klice, auto horkotěžko pojede a otáčkoměr ukazovat nebude. Podařilo se mi to nastartovat, ale žádnej zázrak i s čidlem vačky. Když odpojím čidlo vačky, neděje se nikdy vůbec nic, jen se to zapíše do paměti závad. Pokud vám padají otáčky k 0 a motor běží, je to čidlo kliky......Já ho měnil sám, odděláte kryt, šáhnete pod sání motoru. Od map senzoru vede svorkovnice ke snímači klepání a ke snímači kliky. Jděte po káblech, dojdete k plastové zátce, tu odděláte a čidlo drží na jednom imbusu. To je vše. ALe dělal jsem tov še po hmatu, vidět tam nejde, to by se muselo auto zvednout
  22. Zdarec, dnes jsem logoval hodnoty egr ventilu a někdy mi nejde udělat základní nastavení, egr cvaká ale při testu akčních členů, najeto 205tis. Ta 3tí hodnota po 15min jízdy se téměř neměnila, jen cca 5sekund se změnila od 1,1V-1,4V pak zase to samé. Mělo by se to měnit v závislosti na otáčkách ne? Je to u mě špatně? 0,79V 3,69V 0,768V ADP-OK
  23. Pánové, moje zkušenosti. Po 160tis vyměňte lambda sondy. Je to nákladné, ale vrátí se to na spotřebě. Mě to cukalo kolem 2000 ot, i při řazení. Tohle způsobuje: 1) špatný benzinový filtr, mohou vstřiky 2) netěsnost sacího systému 3) snímač tlaku sání - MAP sensor 4) EGR ventil 5) lambda hlavně ZA KATEM - jemné cukání 6) snímač klepání 7) svíčky / kabely Můj poznatek - hlavně EGR a lambda za katem to dělala. Ikdyž dáte test stárnutí lambdy, byl OK. Všeobecně s napěťovými lambdami problémy jsou. Jejich problém je, že ŘJ pozná chybu až když lambda prekročí určitou mez. Ale pomalou kvantifikaci, zasekávání lambdy, mírné výpadky, to lambda nepozná. Je nutné, aby lambda měla kvantifikaci do 0,9s . Po té Rj dostává špatnou a pomalou odezvu a lambda regulace nefunguje jako má a narušuje díky trimm regulaci samotnou širokopásmovou lambdu před katem. Řešení - osciloskop, nebo vyměnit po 160tis, nespoléhat na vag. Mě to pomohlo.
  24. Chlapi mám stejnej problém. Ale mám tam katalyzátory dva, taky to tak máte? jeden minikat u svodů a potom na podvozku Mám najeto 205tis, ale emisema procházím normálně, koncovka výfuku zevnitř je čistá jako příbor :-D ale raději za rok naleju ten ethanol ...
  25. Já mám novou NTK original jaká tam má být cena taky kolem 3500. Ještě zkusím lambdu II. Nezdá se mi teplota katu, taky ta lambda má najeto 205tis km už nyní. Má nepravidelné kmity a napětí, někdy i stojí, může narušovat celou lambda regulaci. Jinak netuším. S ŘJ by něco býti mohlo, ale jen tak vyměnit to je otázka hodně moc peněz. Tyto jednotky vůbec v ČR nejsou. Snad leda přehrát SW na kolik by to přišlo? Mělo by něco takovýho jít, ne? Ono půjčení je vyčíst PIN immo, budíky, spárovat a už jen to je 2tis. A ten reset se provádí jak? Jde to? Marelli 4MV G 1.6 16V 77kW
×
×
  • Vytvořit nový...