Přejít na obsah

Alibaba I

Uživatel
  • Počet příspěvků

    205
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Alibaba I

  1. Zdarec panstvo, zburcovala mě žena, že nám teče z auta nafta, tak jsem na to vlítnul a něco kape jakoby od nohou spolujezdce - patrně voda z výparníku klimy, ale když jsem otevřel a prohlédl motor, zjistil jsem , že mi brutálně teče přechodová klapka sání. Nevzpomínám si, že bych to v minulosti někde takhle viděl. Je pobryndaná z přední strany + čtvrtina víka motoru a další kusy dole pod klapkou. Co počít ? Pozítří máme jet na dovolenou (klasika !)...Má někdo nějaké zkušenosti, anebo rovnou do servisu ??
  2. Nejlépe silikonový olej nebo glycerin. Prvnímu dávám přednost.
  3. Pohledej, oba motory + jejich spotřeba jsou tu probraný.
  4. Mno asi kvůli pocitu z jízdy. Já když na svých 195/65/15 dám doporučených 2,0/2,2, tak mám předek při motoru 1,9 jak bláto. Tak jsem dával 2,2/2,3 to bylo lepší a nakonec jsem nafouk 2,3/2,3 a vidím to jako optimum. 2,4/2,4 je už jak když jedu po polenech....
  5. Stafra, tak to já foukám předpisově (předek 2,2 zadek 2,3) a pořád mám dojem, že je předek měkký ! No něco na tom "přefouknutí" bude. Kde však soudruzi z MB udělali chybu ?
  6. A hele, já mám taky původní váhu vzduchu - filtry měněny po 30000. Já pak, jak jsem psal... Najeto 150000 Ále ne, pokud je interval 15000, není důvod filtr nevyměnit. Určitě je to prospěšnější.
  7. ...motor mám v podpisu. Měním ho při servisním intervalu, který vychází na dva roky (najedu za tu dobu cca 20tisíc). Filtr je při výměně docela čistej. Pylák bych mohl měnit taky tak (Škodovka píše 30tis, nebo dva roky), ale z vlastní zkušenosti vím, že po zimě se na něm může dělat plíseň a v létě je zas plný sémě rostlinného a rozličných hmyzáků...
  8. Vzduchový filtruje vzduch do motoru, kabinový vzduch do kabiny. Nejlépe je měnit oba při servisním intervalu. Přestože škodovka doporučuje interval (myslím) 30 tisíc, leckteří výrobci uváděj kratší životnost. Osobně měním kabinový 2x do roka, vzduchový 1x za dvaroky.
  9. Proboha, hlavně NÉ lesklou palubku !!!
  10. ...vždy tam bude nějaké procento chyby. Otázka zní: "je potřeba to opravdu takhle pitvat ??"
  11. A k čemu je to vlastně dobrý, tohle blechaření ?? Myslím, že nejlepší externí přístroj je uchovat si účtenku a zapsat si na ní třeba stav km, vyjezdit do rezervy a znovu. To je reálná spotřeba.
  12. Kdepák, už si viděl výfuk, který by vydržel 10 let ? Možná u neježděného veterána. To je jako bys chtěl desetiletou záruku na pneu....Jsou díly které podléhají provoznímu opotřebení. Auťák (komplet) má záruku dva roky a na kastli "prodlouženou" deset let. Nový škodovky snad dvanáct (?).
  13. Vypadá to teda hodně podezřele. Zdá se jako by si výrobce chtěl schladit žáhu z krize "obnovením" neprodejných zásob. Zkus prohlídnout jiný pneu téhož výrobce.
  14. Alibaba I

    Letní pneu

    Stačí jen to, až ti vjede (už se mit to stalo dostkrát) znenadání borec z vedlejší 40m před čumákem do cesty. Já to na zimákách ubrzdím, a nevlítnu ani do stromu, ani pod protijedoucí kamión, natož abych smetl cyklistu u krajnice... Né nepřesvědčíš mě. Mít zimní obutí neznamená bezhlavě riskovat - naopak.
  15. Alibaba I

    Letní pneu

    "tak ten "blbec" co jel jenom 90 nemá zimní gumy, zabte ho! Tak nějak jsi to myslel?" Ne, ten blbec co nemá zimní se spolehlivě zabije sám ! On nepojede 90 ale 40, tam kde ostatní jedou 80 a ještě se s chutí smýkne do protisměru....Ale to je na dlouhý povídání.
  16. Alibaba I

    Letní pneu

    No, ono se taky dřív jezdilo trochu jinak. Na silnici projelo padesátkrát míň aut a běžná "mimoměstská" rychlost byla limitována výkonem škodovek a žigulů atp. a jízdou na spotřebu, někde kolem 70-80 km. Když pak v zimě jezdili tatíci v bekovkách na letňáčích těch svých 40 - 50km/h, tak se to ztratilo. Dnes je situace úplně jinde a takový "opatrný" šofér může zapříčinit pekelně horkou chvilku (četné vlastní zkušenosti) . Hlasuju pro povinné zimní přezouvání !
  17. Alibaba I

    Jaký olej

    Osobně si proměnný interval dost užívám. Ročně najedu cca 10000 a tak mi to na ty dva roky vyjde na výměnu po 20. A práce poloviční. Cena "předraženého" oleje + 1 filtru 1x za dva roky je pořád nižší než totéž s "levným" olejem každoročně (no, nebude to tak věčně). Že bych snad likvidoval motor se mi z více důvodů nechce věřit. Každopádně než dosáhnu hranice životnosti motoru, to už bude zbytek auta sešrotován....
  18. Alibaba I

    Letní pneu

    Jenom mírná úvaha: 1. Skladovat pneu můžeš v leckterých servisech do 400.- za sezónu. 2. Jaká je cena za zdraví/život ? 3. Aby ses nedivil, co vše může být důležité. 4. Zimáky v létě NÉ ! Je to máslo - nebezpečné. Univerzální budou mít z každé kategorie to horší..... Ale slovy starého Homolky: " já tě nesvádím, já tě nelákám."
  19. Alibaba I

    Péče o lak

    Já kupuju léta autobalzám (leštěnka s tvrdým voskem) od Velvany. Umeju autošampónem, vysuším, natřu, rozleštím. Na podzim a na jaře. Dlouho to vydrží. Mezi tím myju auto jen vodou, když přestane být auto "mastné" voda tvoří souvislé kaluže na plochách, tak aplikaci opakuji.
  20. Alibaba I

    Letní pneu

    Zkušenost nemám.... ale špatně hledáš, na pneunetu je maj za 1870.-Kč
  21. Mno, za sebe musím říct, že bych ten mazec ani snad nechtěl slyšet, natož to mít na autě
  22. Jj, přesně tak. Tlumiče a silentbloky nápravy. Hlomození při malých nerovnostech odpovídá (počítám) špatným silentblokům.
  23. Jestli ti to potvrdila MB, tak těžko něco vymejšlet. Pokud by měla být investice na mně, jiný bych nekupoval - nové = moc drahé, použité = vbrzku stejný problém. Pečlivě bych to pořešil sám. S vědomím, že to za čas stejně vyleze....
  24. Tak jsem na to zběžně znovu mrknul. Páté dveře fólii nemaj. Pravděpodobně protože do nich nemá vnikat voda-nestahuje se okno, a nemaj ani spodní otvory jako dveře boční. Kontroloval jsem to i u liftu, který jsem měl půjčenej během opravy. Když jsem dveře otvíral, měl jsem vodu na vnitřní straně těsnění (což nikdy nebylo), takže jsem namydlenej a "oprava" neproběhla na výbornou. Až se trochu oteplí, tak budu testovat a patrně opět reklamovat...
×
×
  • Vytvořit nový...