Přejít na obsah

Imri

Uživatel
  • Počet příspěvků

    29
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení Imri

Nováček

Nováček (1/14)

1

Popularita

  1. Imri

    Letní pneumatiky

    Ahoj, mám na Roomsteru Dunlop 195/55 R15 a když jsem na ně přezul po zimě, prohodil jsem předek za zadek. Od té doby pravidelné hučení od předních kol, frekvence se zrychluje s rychlostí. S počtem najetých kilometrů se to nezlepšilo. V pneuservisu mi řekli, že je to oskákanýma pneumatikama ze zadku, protože jezdím sám a zadek je lehký a auto je konstruovaný na zatížený zadek. Nyní už mám oskákané i ty co byly na předku a proto se s tím nedá nic dělat. Máte někdo podobnou zkušenost?
  2. Imri

    Brzdy

    Ahoj, když auto stojí tak 1/2-1 den, mám brzdový pedál před nastartování úplně tvrdý. Když auto bylo nové tak tak se podtlak v systému udržel, nyní už ne. Jo a brzdný účinek se subjektivně také zhoršil. Máte někdo podobné zkušenosti? Díky.
  3. Imri

    Navigace

    Náhodou jsem jel s člověkem, který měl v autě přenosnou navigaci. Měl ji přicuclou na předním skle v levém dolním rohu a zapojenou do 12V zdířky v palubce uprostřed. Setkal jsem se s tím poprvé a velmi mě to zaujalo. Pěkně to mluvilo česky a říkalo kam má jet a k tomu to zobrazovalo cestu na barevném displeji. Rád bych si pořídil něco podobného, nemuselo by to být ani přenosné, ale hlavně aby to bylo jednoduché a levné řešení. To co měl on by do Roomstera šlo dát těžko, protože Roomster má přední sklo hodně šikmo a tu 12V zdířku mezi sedačkami. Obávám se, že by to ze skla padalo a ten drát by až mezi sedačky těžko dašáhl a bylo by to také nepraktické. Moc děkuji za všechny rady a typy.
  4. I kdybych ty dorazy maximálně upravil, tak by to nepomohlo. Dnes jsem to měl kvůli tomu v servisu, a protože zapomněli namontovat ty 3 příchytky, co drží strop vzadu, je jasné, že hýbali s panty z přístupu od stropu. Až když jsem na to upozornil, tak mi bylo řečeno, že to nezapomněli, ale že se ty příchytky demontáží poškodily a že je třeba je objednat. Docela by mě zajímalo, kolik těch příchytek chybí v uchycení vnitrnich panelu c a d sloupku, které podle upatlání také museli demontovat. To se ale nedá tak snadno zjistit. Jinak víko zavazadlového prostoru teď sedí OK.
  5. Imri

    Letní pneumatiky

    Chci si dát na auto zimní gumy s možností použít sněhové řetězy. Mám 1,6 a v techničáku je uvedena jen možnost 185/55 R15.Nechápu proč si nemo hu dát na auto kola 185/65 R14? Když jsou poloměrem stejný jako ty originální 195/55 R15. A na slabší motorizace se dát můžou.
  6. Ked otvoris kufor tak su tam po stranach take gumove dorazy.A tusim ma na mysli ze pri zavretom kufri sa jeden opiera o kufor a druhy nie.Aspon ja som to tak mal.Stacilo to trochu zostelovat a uz mi kufor dosada na oba dorazy rovnako. A jakým způsobem se to dá seštelovat, díky?
  7. Díky za odpovědi. Dívali jste se někdo na ty gumové dorazy víka zavazadlového prostoru? Dobře je to vidět spárou při dobrém světle vlevo a vpravo dole při zavřeném víku . Já to mám vlevo na doraz a vpravo jsou vzdáleny tak 6mm.
  8. Ahoj. Mam ho už 6 měsíců a teprvé nyní jsem objevil příčinu špatného zavírání dveří zavazadlového prostoru. Dveře jsou už od pantů křivě posazeny. Při zavření je škvíra vlevo užší než v pravo a vpravo je škvírou vidět, že gumové zarážky jsou od sebe vzdáleny tak 0,5 cm. Na levé straně tlačí na gumové těsnění více než na pravé ( v pravém dolním rohu se ho asi ani nedotknou ). Na první pohled je to neopravitelené. Chyba muže bít ve dveřích tak v karoserii. Prohlídl jsem si jiného Roomstera a měl to také. Prohlížel jem si i auta jiných typů a značek, ale vyskytuje se to zřídka. Považuji to za vážnou konstrukční chybu, dveře se při zavření kroutí, tak to půjdu reklamovat. Prosím, kdo z Vás má na autě stejnou vadu? Moc děkuji.
  9. Když ráno vyjíždín z garáže na kostky tak slyším nějaké pazvuky asi od zadních dveří. Při jízdě slyším takové jemné cvrlikání z oblasti budíků. Nově se objevilo hlasité drnčení přístrojovky, horního plata v levém rohu. Při určitých nízkých otáčkách motoru se rezonance přenese do interieru a drnčí to, nebo při přejíždění nerovností. Když na horní plato položím ruku drnčení přestane. Nevím co s tím.
  10. Díky všem za odpovědi. Zatím jsem to přetřel nějakým základem a na to jsem dal tu barvu z lakové tužkyl. Barva je naprosto identická, ale špatně chytla k tomu základu a bez problému bych jí nehtem seškrábal. Budu to muset předělat, koupit něco kompatibilního. Ten umělý práh se mi moc nelíbí. Nevadilo by, že by nebyl v kontaktu po celé ploše, protože když je to promáčklé vznikla by tam dutina? Máte někdo zkušenosti s tmelem, který by se mohl nanášet na karoserii, i třeba do 1 cm tlouštky? Myslím ty dvousložkové, které vytvrdnou, že jsou jako kámen.
  11. Děkuji za odpověď. Je možné mít 1 cm tlustou vrstvu kytu? Neodpadne to pak? Já myslel, jstli by ten plech nešel nejdřív nějak vytáhnout.
  12. Tak jsem promáčkl a odřel až na kov v zadní části práh auta v délce 30 cm a hloubka do 1 cm. Mám po náledě, nevím co s tím. Dá se to vůbec jednoduše opravit, aby to nebylo poznat?
  13. Imri

    Posilovač řízení

    No právě, v minulosti jsem tam slyšel jen to hučení servomotoru a nyní k tomu slyším to syčení. Někdy to syčení i zmizí a pak se zase objeví a to mě přijde podezřelý. Možná to závisí na teplotě venku a motoru. Všem děkuji za odpovědi.
  14. Imri

    Posilovač řízení

    Díky za odpověď. Dělalo Ti to od koupě, nebo Ti to začalo dělat později? Také to slyšíš jako dva odlišné zvuky, hučení serva + to syčení? V servisu jsme to zkoušeli v nových autech a u nich to syčení nebylo. Já jsem si též jistý, že to v minulosti nedělalo. Díky.
×
×
  • Vytvořit nový...