Přejít na obsah

jozinec

Uživatel
  • Počet příspěvků

    81
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem jozinec

  1. pokud funguje není třeba doplňovat. to je jako u ledničky.
  2. bouchy: a tobě nefunguje klima, že to chceš měnit?
  3. Jasně rozpětí v techničáku, ale myslel jsem, když si objednám z výroby auto na 18R tak má z fabriky jiný tlumiče než pokud by bylo na 16R. Nebo ne? Takže pokud např. koupim auto na R16 a chci na léto R18 neměl bych teda měnit správně i tlumiče?
  4. plachtění má i stará 6 stupňová . pokud nemáš režim můžeš ho tam neutrál dát ručně
  5. Při pohodové jízdě na dovču směr Italia, naložený auto, 4 lidi, na dálnici tempomatích 135 nebo 105, tak průměr na palubáku pod sedm někdy 6.7 někdy 6.8. je to teda jen 230PS. Jo a máme DSG kde to je jinak poskládaný než manuál. Při 130 to točí asi o 500ot míň. Což se určitě lehce projeví taky. Po městě klidně i 10. Dlouhodobá 8.5. Jezdím spíš svižně.
  6. není také důležité u zimních kol tak nějak myslet i na řetězy? Teda pokud je někdo používá, nebo třeba může při cestě na hory... zažil jsem asi před 3 lety, jak jeden maník na audině na horách řetězem při rejdu očesal celej podběh.... samozřejmě kdo s řetězy nepočítá asi může jezdit na čem chce....
  7. jozinec

    DSG vs manuál

    asi spíš myslel, že ho bude 5 let splácet takže cena převodovky mu zvedá splátku o cca 1000,- kč měsíčně....
  8. jozinec

    DSG vs manuál

    jde taky o zpřevodování u stejné motorizace. Např. u RS benzín před FL byl celkem rozdíl v převodech mezi manuálem a DSG. Např. na šestku to "točí" u DSG při 130 o cca 500ot méně. A celkově je to jinak poskládané.
  9. jozinec

    Nové DSG - cuká?!

    mám najeto asi 15tis a od novoty bez problémů.
  10. jozinec

    Nové DSG - cuká?!

    já mam 6st v benzinu a přechod z 2 na 3 je naprosto plynulý... zajeď do servisu.
  11. když jsou hlučný vstriky lehce pod 2tis ot. tak je to většinou, že se to šolichalo a oni se naučili špatnej předvstřik, většinou stačí pár rozumných jízd v rozumných konstatnatních otáčkách s různým profilem trati a oni se zase přeučí a ztichnou.
  12. zdárec mám dotaz, byl jsem teď na garančce (auto ještě v záruce), mám ji nastavenou na pevný interval jednou ročně. Prostě na autě se rozsvítil servis, byl jsem zrovna na vodě. O víkendu jsem přijel domů, v pondělí zavolal do servisu, oni mě objednali na další pondělí . Vše ok, při předání koukám na fakturu a dole napsáno : " po dohodě se zákazníkem zrušena záruka mobility". Ptám se technika co to jako je a on kouká do počítače a říká, že jsem loni byl na servisu 10.8. dnes je 18, takže jsem to o 8 dní propásl, tudíž jsem přišel o záruku mobility. Ale že si ji můžu za 300 zase dokoupit. Chvilku sem se s technikem dohadoval, že mi auto neukazuje datum a dny do vypršení ročního cyklu atd... on jako že to probere a zítra mi zavolá, samozřejmě nevolal, spíš to asi měl už naučený, protože jsem pozoroval že to tam řešili i ostatní... Setkal se s tím taky někdo a je to akce škody jako automobilky, nebo je to akce pouze jednoho servisu (dealera)??
  13. ahoj, mám dotaz za jízdy mám xenony stále v dolní poloze, takže nic nevidím. vždycky když jsem ráno otočil klíčkem viděl jsem na zdi jak jedou světla na horu a dolů. a slyšel asi nejspíš motůrky jak s tím hýbou. Teď slyším motůrky také, ale světla po zdi urazí sotva pár centimetrů a zůstanou v dolní poloze. Obě dvě. Takže jízda v noci nic moc. Xenony jsou tam originál. Bude chyba ve světlech nebo v těch čidlech na nápravách? díky.
  14. takže byl špatný napínák na řetězu mezi vačkama. celkem drahá sranda, ale auto je v cajku. Třeba se to bude někomu hodit.
  15. dal jsem do servisu, tak napíšu na co přišli.....
  16. zdar. 1,8t 110kw AUM auto jezdí denně, bez problémů. minulý víkend zastávka u kamaráda na pět minut. pak startování cca asi 7x a auto nechytlo. Vystoupil sem řešil co a jak za cca 2min zkouška znova a auto chytlo na poprvé. asi po 1km rozsvícení kontrolky motoru. Na diagnostice zjištěna závada - špatný čidlo polohy vačkového hřídele. včera vyměněno. celý den sem jezdil, startoval, vše ok. dnes ráno přijdu start asi 5x a zase nic. vystoupím zamknu, odemknu - start na poprvé, pak další starty během dne vše ok. zase se rozsvítila kontrolka - na diagnostice zase špatný čidlo , ale to je nové.........takže chyba asi někde jinde..... nemáte s tím někdo zkušenost co by to mohlo být?? díky
  17. jozinec

    Nový ROOMSTER II

    Podle mě prostě - už jsem to někde psal - vezmou boudu z caddyny dopředu naroubujou čumák z nový oktávky (max změněj trošku haupnu) dozadu daj do sloupků světla např. z citygo a je to. unifikace dílů a koncern je stejně dál nepustí......
  18. odpovím si sám - třeba se to bude někomu hodit. odešlo relé denního svícení. po výměně vše funguje. Ovšem proč odešlo je pro mě záhada
  19. zdar. potřebuju poradit. Měnil jsem si xenonové žárovky na oktě za nové. dělal jsem to podle návodu co jsem tady našel. vše v poho. po namontování zpět mi nesvítí obrysová světla a zadní světla. xenony svítí. měl jsem ještě nastaveno automatické rozsvícení po nastartování to také nejde. kde se mohla stát chyba? jo pojistky jsem kontroloval a vše ok.
  20. mám dotaz. jedná se o fabii II combi 2011. asi mi to udělal někdo přes noc. když se otevře na karoserii víčko od nádrže, tak ten otvor je vystlaný černou gumou. tu mám uvolněnou. v dolní části je díra.(nejspíš díra na odtok přebytečného paliva) koukal jsem na jinou fabii a v té díře je jakoby takový trychtýř která drží tu gumu a skrz něj může přebytek odtékat. teď to hlavní. zajel jsem do škodovky pro onen trychtýřek, ale tam jsem zjistil že to není trychtýřek ale asi cca 30cm dlouhá hadička. nikdo mi tam nebyl schopen říct kam vede. hadičku jsem sehnal za cca 20kč, ale kam napojit druhý konec? nemáte někdo s tímto zkušenost? díky
  21. dotaz k tomuto motoru, máme jednu fábku s tímto motorem. motoru se po zahřátí vůbec nechce do otáček, prostě to není ono. akcelerace nad 3tis ot. je taková nijaká. auto se vytočit dá ale je to takový trápení. na dálnici na rovině to jede sotva 150 tachometrových a to musí být hodně dlouhá rovina. přitom když je studený tak úplně cejtím pod plynem že by šlo do otáček tak jak by mělo, ale nechci to studený trápit. pokud to šolichám tak to jede v pohodě, spotřeba v pohodě, startování v pohodě, vag žádnou závadu nehlásí, jen je to prostě lenoch. nevíte kde by mohl být zakopaný pes? abych nevyměnil půlku auta? jo máme ho od novoty a najeto cca 150tis. bez závad.
  22. možná se zeptám blbě, ale kontroluješ tu jen na palubáku, nebo to přepočítáváš i podle dotankování? třeba to jen blbě ukazuje
  23. pokud nechceš nic ochcávat jak píšeš, tak nevymejšlej pí....ny , bež a zaplať. zas budeš mít devět let pokoj
  24. nechci už tady dál výřit diskuzi ohledně longlifu, ale v sekci moje octavia I je kolega co má na 1,9 tdi 96kw najeto hodně přez 600tis km a dělá celou dobu výměny po 50tis a pak po 30tis a žádněj problém. řekl bych že většina dovozů z německa tam jela v režimu long a taky žádnej problém - u nás pak najedou ještě dost když jsou prodavaný skoro jako nový , nějak bych to nehrotil... co se týče životnosti , taky bych se toho nebál, litrovej výkon 1,2 tsi je skoro na urovni lepších atmosfér. provozní otáčky jak stabilák, jednoduchá konstrukce, poměrně masivní blok, kam to šponuje konkurence a taky žijou. na stolici ve skušebnách ty motory dávaj v poho daleko víc.
×
×
  • Vytvořit nový...