Přejít na obsah

rjulius

Uživatel
  • Počet příspěvků

    15
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem rjulius

  1. Ahoj všem, tak mě dneska zavolala dcera, že nemůže nastartovat auto. Tak jsem jako vzorný otec naskočil a jel pomoci. Po změření bylo jasné, že problém je baterie. No nic, dostala od nás kdysi pěkné startovací kabely, tak je použijeme. Po propojení aut zase nic. Tak jsem změřil napětí na mém autě a na autě dcery. Vše vypadalo jako by tam ani nějaké kabelové propojení nebylo. Není se čemu divit. Prohlédněte si obrázky. Jak už tu někdo psal, tak to byly opět kabely TESCO. Tak pozor, přeji pěkný den.
  2. Ahoj všem, postihla mě klasická závada klimatizace Octavie 2. Netěsná zátka vysoušeče pevně spojeného s kondenzátorem. Chtěl bych poprosit o návod jak jej nejjednoduššeji vyměnit, případně servisní manuál na opravu. Také by mě zajímal názor na kondenzátor Valeo s pevně uzavřeným vysoušečem oproti originálu Škoda s bílou zátkou? Předem děkuji
  3. nezadal svůj status

  4. Ahoj všem, mám tady jeden problém s dálkovým ovládáním. Zničehož nic se dramaticky snížil dosah DO. Je nutné jej přiložit prakticky až na přední sklo a potom odemkne / zamkne. Baterie vyměněná. Ovládání je vystřelovací tří tlačítkové. Ten samý problém mám v rodině ještě jednou u Octavie I s tím samým typem ovládání. Náhradní kus funguje dobře. Existuje nějaká rada jak mít opět dvě dobrá DO. Děkuji za radu
  5. Zdravím všechny, mám podobný problém u mé 1,9 TDI 120 000 najeto rok 2004. Při volnoběhu tupé klepání v rytmu motoru, které mizí pří sešlápnutí spojky. Při rozjezdu, ani při jízdě zatím nic nepozoruji. Pokud to někdo dokáže vysvětlit, případně co obnáší náprava, případně zda to může mít vliv na jiné části motoru byl bych rád. Předem děkuji všem co si to přečtou a odpoví.
  6. Ahoj, prosím poraďte.... už 3 měsíce se potýkám s uvedeným problémem. Jsem čerstvě po výměně škrtící klapky (řídící jednotka hlásila chyby základního nastavení škrtící klapky), mám vyměněnou lambda sondu (sice za starší, ale funkční), zkoušel jsem měnit palec i víčko rozdělovače. Nic nepomáhá, při zvýšené vlhkosti vzduchu, např. za deště, sněžení, nenastartuji. Startér točí, baterie je v pohodě (zatím), chytne to třeba až na počtvrté i při celkem dlouhých startovacích pokusech (5 - 10 vteřin). Pak se motor rozběhne jakoby váhavě, jako když neběží všechny válce, ale rozběhne se. Pak už to celý den jezdí a startuje bez jediného problému. Nesetkal jste se někdo s podobným problémem? Díky za jakýkoliv názor, už jsem z toho auta pěkně otrávený. Roman
  7. Ano ventilátor jede jako nový. Předpokládám, že většina problémů bude na předním ložisku schovaném ve vrtuli. Takže by možná stačila ta operace s dírou ve u vrtuli a pročištěním vně pouzdra zmíněbńým petrolejem nebo něčím podobným. Zadní pouzdro je kryté gumovou vložkou kterou lze odstranit a zkontrolovat pouzdro. (Může být rúzné u jednotlivých typú ventilátorů). Popisuji průměr vrtule 345 a průměr motoru cca 75 mm. Demontáž z auta je jednoduchá, není co dodat.Vyndat směrem nahoru.
  8. Ahoj všem, tak mě to přece nedalo a ten ventilátor jsem rozebral. Je potřeba zmáčknout k sobě zálisy na obvodu motoru. Jde to v ostrém svěráku. Potom mírným poklepem přes něco ostrého uvolníme výko motoru a dostaneme se k zadnímu pouzdru a kolektoru. obojí vyčistíme a v kolektoru proškrábneme lamely. je nutné dát pozor abychom nepoškrábali měděné lamely. Musíme pamatovat, že do soustruhu na srovnání to nedostaneme máme tu pořád vrtuli. Na konec očistíme kolektor motoru jemným smirkem hrubost cca 240. pouzdro a hřídel vyčistíme benzínem a nemažeme. Bronzové pouzdro by mělo být samomazné. Složíme opačným postupem a zálisy se snažíme naklepnout na původní místo, aby jistily víko motoru. Tímto anabáze bohužel neskončila a přední pouzdro rezonovalo dále. Tady jsem rezignoval a do vrtule jsem cca 1 cm od hřídele vyvrtal 8 mm díru směrem k ose motoru a nakapal trochu petroleje. Po uvolnění jsem přebytek odsál a proti svému přesvědčení pouzdro namazal olejem. Díru ve vrtuli jsem zalepil lepící pistolí. Toto není ani zdaleka odborná oprava a je na každém jak se zachová. Ani já nevím jak to dlouho vydrží, ale navždy to určitě není a příště to rozhodně již rozebírat nebudu. Problém je prostě vrtule která je nalisovaná a sundat se nedá.Takže toto není jak na to, ale jak já. Díky všem za rady a nabídku.
  9. Děkuji všem za reakci i za nabídku. Asi ji přijmu, Jinak se jedné o 1,9 TDI 5/2002. Mám pocit, že jsou oba ventilátory stejné, ještě to prověřím.
  10. Ahoj všem. Mám problém. Jeden z předních motoru ventilátoru skučí a vrčí a je zřejmě před zadřením. pokoušel se nějaký šikula ten motor rozebrat a opravit. Někde jsem četl, že je neopravitelný, ale tomu se nechci jen tak poddat. Budu rád za každou radu.Vyměna ovšem není to co právě hledám. Děkuji
  11. Díky všem za odpovědi. Taky už jsem našel vlákno o naklápění světlometů. Pak dám vědět, jak jsem dopadl.
  12. Ahoj, zdravím všechny škodováky. Mám problém a prosbu. nefunguje naklápění světlometů. Kontroloval jsem pojistky. potenciometr ovládání, motorek naklápění. Vše bez zjevných závad. Jde o Škoda 1,9 TDI Combi 5/2002. koupil jsem s měněnými čirými světlomety které byly s největší pravděpodobností měněny po havárce. Díky za reakci.
×
×
  • Vytvořit nový...