Přejít na obsah

rsák

Uživatel
  • Počet příspěvků

    46
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem rsák

  1. Ahoj, myslím, že si budeš muset poradit s oblbnutím lambda sondy za katem :-) Bude ti házet závadu.
  2. Ahoj, vzhledem k tomu, že máš long-life, musíš použít long-life olej. Neboť na školení z minulého roku bylo zdůrazněno, že long life motor má odlišně vyhonované válce, než "nelonglife". Klidně ho za 10tis vylej, ale měl by tam být bezpodmínečně 504/507, vyjímečně 503. Co se týče ranního startu, já to vyřešil baterií, dal jsem 77Ah/780A baterií, neboť má v autě asi management dost odběr a ranní studené starty se první 2s dost zatřepal, jako by vynechal. Baterií se to navždy vyřešilo. Jakou máš baterii? Co se týče oleje, dával jsem shell helix av-l 5W30, mám ho za pár kaček, kdybys chtěl pošlu.
  3. No TFSI jsou vedeny: 2.0 R4 16v TSI/TFSI 132-155kW (EA888) Manufacturing commenced March 2008. identification parts code prefix: 06H, 06J; ID codes: CAEA, CAEB, CAWB, CCZA, CDNB, CDNC Mám BWA a zbytek jsem neměl možnost vidět.... takže těžko říct. Jestli chceš postup na BWA - řemen, můžu poslat PDF :-)
  4. Tohle by měl být octa II RS 147kw kod: CCZA, na BWA je jiný popis... a ty máš co zač?
  5. Nedávali jste před výměnou nějaký výplach oleje? A předešlý olej tam byl jak dlouho? To že byl čistý, je jenom špatně, protože čím je olej "špinavější" tím lépe na jednu stranu... má totiž dobrou schopnost čistit, pokud tam byl nějaký ten km..... a pokud jste tam teď nalili něco co teď rozpustilo usazeniny..... Pokud cvakají, zkusil bych změnu viskozity při současném dodržení specifikace... 5W40, 5W30, nebo z řady sportovních 5W50, 10W60.. Jestli máš Long-Life tak VW 503 00, VW 504 00 Pokud ne tak VW 501 01|VW 502 00|VW 504 00 Zřejmě to bude olejem, když to začlo bezprostředně po tom. Pokud je to SLX, tak to bych hned vylil a použil něco jiného. Ale vzal bych v potaz, že má auto něco najeté a použil bych jinou viskozní třídu. Nic tím nemůžeš pokazit. Pokud bys něco chtěl, poradím, pošlu.
  6. Wow, to je slušný poznatek. Zajeď za někým, kdo tomu opravdu rozumí, na něco přijít musí. :-) Tady jen hádáme...
  7. Díky za fotky a popis, je to zajímavý. Dayco jsem používal spíše na klín. řemeny, jinak BOSCH. Ale jak je vidět, problémy jsou všude. Zajímalo by mě, kde je problém... výroba, materiál, atd...
  8. Zajeď za někým kdo ti to "zdiagnostikuje", zkuste tlak před a za DPF, zkuste regeneraci... a taky bych pořešil ten olej v naftě.... jen tak se tam nedostal, i když při dnešní kvalitě paliv.
  9. je to už delší dobu, vím, že mi to házelo chyby v průtoku nebo něco, někde se to dalo i měřit na vagu snad 077, nepamatuju, ale mělo to vliv na otáčky turba, ale myslím, že jen za studena, jelikož to foukalo do výfuku a celkově to mělo vliv na chod motoru, ale měl jsem puklou hadici a sálo to faleš, tak nevím... každopádně i v katalogu tomu říkají kombi egr, atd... i když máš recht když koukám na schéma, že to vrací do boxu filtr, což by asi při teplotě výf. splodin nedal sebelepší plast :-) Díky za donucení se na to mrknout pod lupou, akorát mozek už nepamatuje detaily roky zpět, navíc po denodenní mrda*kou s motory :-)
  10. je to už delší dobu, vím, že mi to házelo chyby v průtoku nebo něco, někde se to dalo i měřit na vagu snad 077, nepamatuju, ale mělo to vliv na otáčky turba, ale myslím, že jen za studena, jelikož to foukalo do výfuku a celkově to mělo vliv na chod motoru, ale měl jsem puklou hadici a sálo to faleš, tak těžko říct co všechno hrálo dohromady každopádně i v katalogu tomu říkají kombi egr, atd... i když máš recht když koukám na schéma, že to vrací do boxu filtr, což by asi při teplotě výf. splodin nedal sebelepší plast :-) Díky za donucení se na to mrknout pod lupou, akorát mozek už nepamatuje detaily roky zpět, navíc po denodenní mrda*kou s motory :-)
  11. a kvůli čemu se jmenuje "kombi"?
  12. AGN je 1.8 92kw bez turbíny, ale souhlasím, že pokud je špatný signál, tak ven s ní.... jen nechápu... to v té škodovce neumí uděla pár testů, jestli je vadná nebo ne?na co tam mají vybavení za sta tisíce, jen aby měnili rozvody a oleje.... Jestli chceš, mám nějaké skladem - vše orig. Bosch Na všechny kódy motoru pro 1.8T (Bosch) orig. zabalená cca za 2200kč, kdyžtak se ozvi, zavoláme si
  13. V pohodě... nijak si to neberu, ono to psaní občas i blbě vyzní Pár věcí vím, dost se tomu věnuju, ale je toho toilk, že člověk občas ani neví, nebo se plete to je jasný :-D jj vím, že to má takové příznaky, jen mě to napadlo, že by to mohl být i vstřik Plně souhlasím, je divné, že nic nenašli... spíš tipuju, že ani nechtěli hledat... víme jak to je ;-) Měj se...
  14. pokud by špatně fungoval, a funkce neplnil tak jak má, zřejmě by ovlivňoval výkon..
  15. za 1) psal jsem, že by to mohlo být a ne že to tím je! a cenu jsem říkal že "stála" ! za 2) že odcházely jsem psal a že v celém koncernu je jasné za 3) závada na piezo se vždy neprojevila jen skratem na kostru, že nešel natočit, apod, taky docházelo k nerovnoměrnému chodu, ztrátám výkonu, když vynechával jeden válec apod za 4) co začal rail, tak v I. gen byl common rail s vstřikovačem bosch, který měl ovládání piezo, II.gen přišla s magnetickým ovládáním, další má být opět piezo, takže toho mají společného dost s tím, že měl být top v rychlosti atd souhlasím... jsme v diskuzi, tak nápad co by to mohlo být po zkušenostech s tímto systémem a cenami to sem vkládám, nepročítám denně ceníky kolik co stojí a nelítám hned po e-shopech abych tady mohl oponovat ;-)
  16. Správně zmiňuješ teplotu nasávaného vzduchu, protože čím je teplejší, tak se rozpíná a dostaneme ho do válců míň, než když je studenější... ale foukalo se přivedeným vzduchem z venku, tj. cca 5st. Nefoukalo se klasicikým ventilátorem. A teplota nasávaného vzduchu byla tolerančně stejná, jen modul váhy byl teplejší, což zřejmě způsobovalo vyšší odpor, atd A teplota uvnitř byla cca 20c.. dělali to právě kvůli změnám el. odchylek jednotlivých snímačů, při změnách teploty, atd,..
  17. Regulace turba ? Diag napoví ...
  18. od 05/08 Bosch kolem 13200kč, repas 9000kč začal P-PD siemens a později common rail s piezo vstřikovači, elektrm - akorát nevím co je horší Dnes mi došlo mailem, že ročník 08 - cena origo kolem 18000kč, od ročníku 2010 24500kč, tak jsem se zase tak nemýlil... ale každý dealer může mít cenu někde jinde. NIcméně to může být více věcí, čím více elektroniky, tím více problémů, nehledě na to, že se má při výměně těchto vstřiků měnit celá elektroinstalace :-D Zlaté 1.9 66kw ;-)
  19. Dobře tedy, když si potrpíš na slovíčkaření...............přesný název je zde kombinovaný ventil vzduchový / egr, pokud se nemýlím jeho kombinace spočívá v tom, že při vhánění seknudárního vzduchu pouští jedním směrem, tj. ze sání do výfuku, nebo při zpětném vedení spalin z výfuku do sání, kvůli snížení oxidů dusíku tím, že se sníží teplota ve spalovacím prostoru, také částečně dochází ke snížení výkonu, protože místo vzduchu tam cpeme spaliny, které nám snižují možnost ideální kombinace vzduchu/paliva a k ideálnímu hoření... U některých typů 1.8T např. jak jsem zmiňoval Golfa IV, tuším, že to byl rok 2003, byl elektricky i podlakem řízený, možná kvůli vyšší EU normě, octa I, by ho měla mít el. ovládaný také, možná u vyššího ročníku tomu tak je, to nevím, ... nicméně každý takovýto ventil se dá vyzkoušet baterií, buďto se otvírá, nebo nefunguje, pokud má pouze podtlakové ovládání, to můžeme ústy.... Doufám, že nebudeme pokračovat v dalším slovičkaření... viz foto :-)
  20. no ozkoušet funkci, ale jestli volíš správně, zřejmě si ji vyzkoušíš jízdou ;-) co se týče toho egr, pro jistotu bych ho vyčistil, jelikož je to často kámen úrazu často. Hodně zdaru, dej vědět jak jsi dopadl.
  21. Byl jsem na školení a bylo nám řečeno, že hraje roli jak vlhkost vzduchu, teplota okolní, a dost se dá ovlivnit výsledek měření - korekční konstantou a nastaveným převodovým poměrem mezi kolem auta a válcem brzdy.... Navíc jsme dělali několik měření a zkoušeli různé sportovní filtry, atd... Jen příklad - Octavia 1.8 T 132 kw - sériový filtr 130,8 kw, bez vzduchového filtru (jen s buničinou) - 129,2 kw a se sportovním filtrem (vložkou) - pouze 127kw (mezi měřením byly 1hod pauzy), navíc nám školící technik ukázal jak ovlivňuje výkon váha vzduchu, respektive její teplota, - studená pracovala bez problémů - 2.0 tfsi - první měření - 149kw (okolní teplota okolo váhy 32c), II. měření 144kw (okolní teplota 44c), a III. měření 142 kw (teplota cca 51c)... bylo to zajímavé. Před každým měřením se kontroloval tlak v pneu, výpis řj, atd.. Palivo bylo 100oct Benzina. Někdo se ptal, zda se dá fixlovat a jak je vidět, dá...
  22. :-D v případě golf IV kód motoru AQA celkem snadno, jelikož má navíc i el. konektor (viz. foto), pokud má oct. I rs jen podtlakový, tak zkusit ústy :-) Nebylo by to poprvé co egr nadělá víc škody než užitku. To Albert: Doufám, že jsem osvětlil
  23. prvně byl P-PD (piezo-pumpe dusse), potém CR s piezo, nějak jsem pojal rovnou rok 2010 :-D
  24. Souhlas... "kdejakej" lojza koupí vag-com a čte závady.... já mluvím o opravdové diagnostice, o čtení naměřených hodnot s porovnáváním ve skutečných tabulkách, atd atd.... Nicméně, jen tak jít koupit váhu a měnit a měnit? To je taky o ničem.... už jen s obyčejným vag-comem se dá zjistit jestli váha funguje nebo ne, taktéž egr a to v jednom okně při jízdě na zařazený st. a můžeme laborovat..... říkal jsi, že jsi měřil tlak turba a že je ok... takže jsi musel jet přes nějaký diag? jestli podle nějakého budíku alá autostyl na palubovce, tak to je o ničem... Sežeň někoho, kdo to umí a nech to komplet přetestovat, než měnit kdejakej díl co kdo kde poradí.... A k tomu blowoff, zkusill bych odpor vnitřní membrány, občas se také mění, protože je slabá a klesá tím plnící tlak... ....jak říkám, chce to někoho, kdo si s tím pohraje. p.s. něco podobného viz. příloha
×
×
  • Vytvořit nový...