Přejít na obsah

broad

Uživatel
  • Počet příspěvků

    16
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem broad

  1. broad

    Ahoj/Dobrý den, mám taky OIII 1,8TSI a už více jak rok řeším "vrzání" od pravého předního kola, nebo někde z prostoru od spolujezdce. Mám za sebou několik opatření, ale zvuky stále přetrvávají. Bylo by možné si třeba někdy zavolat a probrat to? Občas se vyskytuji v Praze taky bych se mohl i někde zastavit, abychom to poslechli, zda je to samé... U mě se to projevuje sporadicky, ale s přibývajícími kilometry je to stále častější. Auto se musí na nějakém hupu trochu nadnést, pak to udělá... Mail na mě je broad30@seznam.cz, tel 739 520 088, Mám to už plné zuby a chci to nějak vyřešit... Děkuji.   

  2. Tak to by mě moc zajímalo co přesně slyšíš. Podobnej zvuk co popisuješ mi to dělá také. Mám 1.8T 20V AGU. První diagnóza v serisu byla uvolněnej vzduchovej filtr (sportovní typ) - výměna za standard - beze změny. Závěr - ověřovali to u jiných aut stejného typu a údajně to je zvukový projev tohoto motoru. O rok později, v jiném servise, dignóza uvolněný střední díl výfukového potrubí, manžeta za kterou je přichycené potrubí byla skutečně prasklá - přivařeno autogenem, fixováno - výsledek bohužel opět beze změny. Nová dignóza o několik měsíců později. Jedná se o zvuky dotáčejících se částí turba při prudké deceleraci (noha z plynu). Dle vyjádření automobilky Škoda nelze nijak opravovat:-( Mě se to nejvíce projevuje při roztočení motoru na nižší rychlostní stupně (1, 2) a následném přeřezení na další stupeň. Zpravidla do kopce, kdy je motor v zátěži. Ale stačí i dát jen nohu z plynu a nechat tam tu rychlst zařazenou. Dá se to simulovat i na volnoběh, ale není to zdaleka tak slyšet. Jak se to chová tobě? Napiš jestli se potvrdilo to řízení, nějak se mi to ale nezdá. Už jsem se s tím skoro smířil, ale trochu mě to přeci jenom štve. Nevšimli jste si něčeho podobného ostatní? Díky.
  3. Pánové, zkuste prosím někdo přihodi ty fota, kde se to má správně zvedat za ty nosníky. Minulý rok jsem byl v servisu a musel jsem ten lem toho prahu taky opravovat. Byly tam zřetelné obtisklé packy za který to zvedali (jejich délka na tom lemu byla cca 10cm). Jinak prahy zatím prohlé nejsou. Při letošní prohlídce bych jim to chtěl vysvětlit:-) ...kde se to má správně zvedat. Díky.
  4. Myslíš tím tažný zařízení? (pak je přerušovač jinej než když tažný zařízení nemám?) Jde ten přerušovač pod tlačítkem výstražných blinkrů vyndat bez demontáže palubní desky?
  5. Zdravím všechny, všimnul jsem si, že při jízdě, po určité době od nastartování, se od vysouvacího kolíku zámku, který je na vrchní hraně dveří řidiče, ozývá divné cvrlikání. Když zmáčknu ovladání na panelu dveří pro uzamčení všech dveří a kolík zajede, tak to přestane. Když to znovu odemknu, zase se to po chvíli začne ozývat. Někdy je to nepříjemný a zavřenej taky jezdit nechci. Předem díky za všechny rady
  6. Pánové, prosím o radu - nepodařilo se mi to tu najít. Sporadicky se mi stává, že když začnu na křižovatce blikat směrovkama, tak interval blikání přestane být pravidelný, někdy je delší a pak zas najednou několikrát po sobě kratší. Je to slyšet i na relé, které jakoby zadrhne a pak naopak sepne několikrát rychle po sobě. Stává se to jen občas a klidně hned na další křižovatce to je zase v pořádku... Vadí mi to především proto, že někdy je ten interval tak dlouhej, že by si někdo nemusel všimnout že blikám, což může být docela krtický. Dělá to jak do prava tak do leva i na výstražný blinkry.
  7. OK, díky za info. Našel jsem i ty dvě témata kde se to řešilo - většinou nejdřív vyhledávám, ale tentokrát... Pokusím se to rozdělat a čudlik podlepit, nebo ho jen podložím tím molitanem.
  8. Pánové, poraďte mi co mohu udělat s uvolněným chromovým jistícím čudlíkem na ruční brzdě. Když jedu i po menších nerovnostech, tak zvoní jak rolnička. Nedá se to poslouchat...Díky všem za radu!
  9. Tak nakonec na výměnu spínače brzdovejch světel přeci došlo. Přikládám návod kde je několik užitečnejch rad jak na to. http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=1158315
  10. Zdravím, potřeboval bych tip na dobrou lakovnu v okolí Liberce, máte někdo zkušenost? Chci si nechat dát do nového laku přední nárazník na O1. Je to ten typ co je celý v laku - bez spodního černého plastového spoileru. Spodní roh nárazníku (u kola) se ohnul o kámen směrem dovnitř, barva popraskala a spodní hrana nárazníku je úplně odřená až na plast (odloupaný plnič)... Jinak je to bez dalšího poškození kromě jedné ďupky (průměr 4 mm, až na plnič). Cca před rokem to původní majitel nechával celý lakovat , takže to už je jednou dělaný. Je to facelift 2000, barva zelená natur metalíza. Jakou odhadujete cenu, když to sám odstrojím a přivezu jen díl? Díky za rady a doporučení.
  11. Tak nakonec jsem se rozhodl pro červenou. V sobotu jsem to dodělal, přikládám pár fotek.
  12. Díky všem za rady! Ještě než jsem se do toho dnes pustil, zjistil jsem že brzdový světla zase už svítěj, zatím spolehlivě na každý sešlápnutí pedálu. Přesto jsem to odkrytoval a zkusil ten spínač zkusmo vycvaknot. Nechal jsem ho tam uvidím časem. Díky.
  13. Tak jsem tu našel dva příspěvky s tím spínačem, ale ani v jednom není napsáno nic o tom jak se ten spínač dá vyměnit. Nemáte někdo prosím nějakej krátkej postup nebo odkaz na návod?
  14. Už jsem to byl projet, než jsem vyjel z garáže, tak se to jednou po sešlápnutí brzdy rozsvítilo, ale pak už ne. Tempomat mám, ale řek bych že neblbne. Co je to za spínač a kde je? Jak to může souviset s tím tempomatem. Jdu to zkusit hledat na fóru, ale přesto díky za další odpovědi nebo rady.
  15. Po dokončení lakování brzdových třmenů jsem zjistil, že mi nesvítí brzdový světla. Asi týden jsem s tím po dobu lakování nejezdil. Při popojíždění se zdá že auto normálně brzdí. Pojistka brzdových světel je OK. Co s tím???. Projet jsem to ještě nebyl.
  16. Panové, mám tmavě zelenou natur metalízu. Vpředu i v zadu kotouče. Co navrhujete za barvu? Uvažuju o té zelené Hammerite nebo červené. Nevím jestli se nebudou ty zelené tlouct. Jak je to s tím odstínem té zelené Hammerite? Je dost podobná té origo RS nebo je to fakt jiný? Díky za odpovědi.
×
×
  • Vytvořit nový...