Přejít na obsah

PARAMEDIC

Uživatel
  • Počet příspěvků

    59
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem PARAMEDIC

  1. ramrodJe to tak, tak kvalita oproti autům např. před 10 lety a nejen těch šla celkově dolů.
  2. LUKY-007Nová i20 je jiná akorát ve vzhledu, nová kastla a pár drobností, interiér atd..ale vnitřnosti, podvozek a další jsou totožné se starším modelem. Škodovka to dělá taky tak.
  3. Doufám, že můj další příspěvek nebude opět vymazán jako předchozí, který se týkal tématu. i20tka (všeobecně všechny H) má tak akorát pěkný design, víc nic, po 20tis.se drolí kožený volant, vysedí se boční polstrování sedaček, tak že za chvíli sedíte na plechu, plasty ve srovnání s fabkou jsou velmi tenké, náchylné k snadnému praskání, karosářské náhr.díly jsou tenké neopracované, šrouby na podvozku po pár tis.km zreznou, že je v servisu už nikdy nepovolí, motory oproti Škodovce nemají vůbec úsporné, ohled na životní prostředí nic moc, náhr.díly jsou dražší než na fábku. To auto bych nechtěl ani zadarmo, vím o čem píšu! Se škodovkou se nemůže rovnat.
  4. Jo a ještě když jsi 2.majitel, tak doporučuji sundat ten plastový kryt na hlavě a podívat se na vačku a hydraulická zdvihátka, jestli nejsou "2dny před smrtí" (ojeté hydroštely a vačka, příp.kulové čepy na vahadlech), ta vačka je choulostivá na kvalitu oleje, kvůli vysokým tlakům. Jinak tyto motory jsou dříči a spolehlivé.
  5. Na foru 1.4 TDI tento zvuk popisuju. Ten samý zvuk ššš má i můj motor a najeto 229tis.km, zvuk vzniká údajně třením řetězu o napínák v motoru na olej.čerpadlo. Když by byla uvolněná klikovka, to se nějaká blbost, i třeba kdyby tam byla vůle, tak ti svítí kontrolka mazání, nebyl by tlak v kanálcích vzniklou vůlí. Neřešil bych to, pokud se intenzita zvuku nezhoršuje.
  6. Fa 1.4 TDI r.v.2008 219 000km. Akorát měněná vačka, ale za to mohl předchozí majitel. Jinak jede pěkně a pořád, olej nežere. Auta s tímto motorem mají najeto i kolem 400tis.km taxíky a pořád jezdí, a to městský provoz. Pokusím se vyfotit.
  7. Nečetl jsem všechny komentáře, ale není lepší si koupit 59kw a pak nachipovat? 59tka má už pár dílů odlišných od 51ky, což určitě víš, jsou tam poloosy s větším průměrem, takové co jsou na 2.0 z octavie kvuli krouťáku, masivnější vnitřní klouby, turbo s naklápěním lopatek a další... Jako určitě by to šlo předělat, ale....
  8. Je tak, motor musí být ve 2000ot. jinak jede hůř jak trabant. :-D Ale ta spotřeba, to je krása, nic moc nepapká, a to mi dáte za pravdu. Na nové vačce mám najeto zhruba 500km a auto jede líp, o pár deci se snížila spotřeba a motor má hezký zvuk. Toť mé dojmy.
  9. one-z: Jo jo máme to stejné. Nejvíc mě štve za studena ve spojitosti 1.rychl.stupeň a kopeček, jakmile se nerozjedeš, tak nevyjedeš. Hoši z koncernu tu jedničku udělali moc dlóóhó.
  10. one-z: Rozhodně se ti nevyplatí dělat pomalu půl generálku motoru, pokud si motor neuděláš sám, řekněmě, dáš to do servisu, oni ti ten motor opraví, ale víme taky s jakou přirážkou, to se pak opravdu nevyplatí. Dávám ti za pravdu, taky s tím budu jezdit tak dlouho, až se to rozsype. Ano, některé motory, převážně benzínové motory, papkaly a papají olej od nova. Škodovka dokonce na některé motory píše spotřebuje oleje až 500ml/1000km nové auto!
  11. one-z: Težko říct, může to být těma guferama. Kroužkama asi ne, ale na 100% ti to neřeknu, do tvého motoru nevidím. :-)
  12. one-z: Spotřebu oleje nebudeš řešit, nebo se do toho pustíš? Neztrácí se ti třeba olej do nafty přes tandemové čerpadlo? Některé PD motory na tuto závadu trpěly, muselo se pak čerpadlo vyměnit, pozná se to tak, že v palivovém filtru je přítomnost oleje, nafta je špinavá. Je to o náhodě na jaké auto narazíš a jak dlouho vydrží motor, kdo s tím před tebou jezdil, atd... Tak přeji ještě mnoho kilometrů.
  13. Holt nakonec na mě ta výměna padla...Záleží jestli máš auto od nova či ojeté. Pokud pravidelně měníš kvalitní olej dle specifikace, tak vačka s hydroštelama bude ok. Je podivuhodné, že najednou se vyrábí do těchto motorů jiná hydraulická zdvihátka, jsou z černého kovu a jsou tvrdší s vyšší příměsí kovu. Ta původní zdvihátka se promačkala, možná i z důvodu jiných, než materiálu, mohu jen spekulovat a došlo tím k ojetí vačky. Celkem najeto 216 000km, kupoval jsem při 174 000km. Zkusit to můžeš, odšroubovat dekl a podívat se na vačku, budeš mít hned jasno, je to záležitost chvilky a olej ti nepoteče. Plastovej kryt má kolem obvodu gumičku, potom nazpět nasadíš a pěkně dotáhneš, olej nepoteče.
  14. 1.4 TDI 7/2007 najeto 216 000km, výfuk původní, bez ztráty obalu. Já jsem ho celý na zvedáku několikrát nastříkal černým sprayem na 600°C a drží. Plánuju ještě udělat plech jako kryt tlumiče, mezi kolo a tlumič výfuku, u fabek ten bordel z levého zadního kola stříká přímo na tlumič a ten zbytečně trpí.
  15. Tak to netuším. Jak myslíš vyset a že drhne? Spojka to myslim nemůže byt, když je nová, co by tam drhlo... Tam bude asi problém přímo v převodovce. Težko říct. Spojkový váleček, že by byl nějaký čudný... Zajímavé, že to dělá jen na volnoběh a né v záběru, je tak?
  16. Pěkné, držák motor. Ty taxíky u nás mají i 400tis.km a pořád to jezdí. I když jsem tam dělal komplet vačku se zdvihátky, tak se mi to oplatí, protože nedám na ten motor dopustit spotřeba/výkon super. Copak dělá ta převodovka? Jsem se kdesi dočetl, že pro tu převodovku je trauma podtočený motor, třeba na 5tku 70km/h jezdit nejde, duní to, pak odchází ložiska na 5.kole. nechal jsem si je preventivně vyměnit, byly slyšet a nechal jsem si pro jistotu vyměnit taky gufera+komplet spojka a samozřejmě origo olej-nestojí moc a převodovka jede jak máslo. Zkus vyměnit olej, ale dej tam origo škoda, má lepší přísady. Jak často měníš olej v převodovce?
  17. Zvuk ššš je od koupě pořád slyšet, to bych neřešil, protože to tak mají všechny 1.4 TDI. Hlavně to střílení do sání a cvakání je už vyřešeno. Motor má velmi hezký chod, opravovali jsme si to doma sami, jen origo materiál něco stál... Pro sichr si odšroubuj ten černý plastový kryt hlavy, to máš raz dva odšroubované a kukni jen tak na vačku a zdvihátka, jestli nejsou už "načaté". Kolik máš najeto? Odkud jsi? Napiš mi do zpráv. Třeba bychom ty motory porovnali, chod atd...
  18. Vyměnil jsem vačku, gufero, hydroštely, šálky, jukové čepy na vstřikovačích+ty červíky co tlačí na vstřikovače, olej+filtr. Motor jede jako hodinky, má velmi pěkný chod, pocitově lepší tah. Domnívám se, že na vině byly možná hydroštely, originál jsou stříbrné a je na nich méně materiálu a jsou slabší, pak jsou náchylnější k prodření. Ty černé jsou o něco tvrdší a je na nich více kovu, tak snad to všechno bude už v pohodě. Setkali jste se s touto závadou někdy?
  19. Nakonec jsem na závadu zvláštního zvuku od motoru přišel. Myslím, že víc ani psát nemusím. Vačku budu měnit (kolbenschmidt), šálky origo škoda, hydroštely INA, u těch hydroštelů jsem se chtěl optat, jdou sehnat jen ty černé, jsou jako lepší, jiný tvrdší materiál?? Ještě byly vydřené ty kulové čepy a ty červíky na vahadlech, to budu měnit samozřejmě taky. Válečky na vahadlech jsou naprosto v pořádku, bez rýh či opotřebení, takže nechávám. Budu ještě čistit sací koš, bo bůh ví, co ta ku*va , která měla to auto předemnou, jak často měnil olej. Hlavně, že se u těch PD píše JASNĚ kvalitní olej dle specifikace a měnit pravidelně. Takže oprava zůstala na mě. Ale i tak je ten motor držák, v takovým stavu to v pohodě ještě jezdilo, doteď jsem na ten motor nemusel sáhnout. Díky za odp.
  20. Měl jsem kdesi zahrabanou jednu tuto http://www.autodilyhh.cz/svicka-zhavici-octavia-fabia-superb-1-9-74-96kw-n-10579202 a ta tam má také správně být, bo je ok, déle jí to trvá než se nažhaví, když jsem zkoušel přes baterku. Ty s užším konečkem byly z Oct.PeDečka, nažhaviliy se poměrně rychle a proto asi hned zemřeli.
  21. Tak žhavičky mám vyřešené. Patří tam ty svíčky se širším žhavicím koncem (N10579202). 2 žhavičky s užším koncem odešly a ta jedna se silnější je OK.
  22. Elektricky. Svíčky jsou z octavie 1.9TDI PD, délka sedí, ale jsou myslím dva typy svíček, jedny s tím užším žhavicím koncem a jedny se širším. Zkusil jsem namontova jednu s tím silnějším koncem a 2 se úzkým koncem. Dnes ty žhavičky vytáhnu a uvidím jak dopadly. Ještě mě napadla jedna věc, jestli nebude v pr*eli rélé žhavení. Kód napíšu až je vytáhnu.
  23. Ahoj. Prosím poraďte. Mám Fa 1.4 TDI PD 59kw. Pročpak se mi neustálé pálí všechny žhavicí svíčky najednou, nevydrží ani den. Měnil jsem už několikrát. Svíčky jsou origo BERU, BOSCH či WV AG. Svíčky jsou starší najeto cca 40-80tis.km. Jsou i žhavicí svíčky s tím konečkem tlustší a tenčí, má jejich tloušťka na žhavení vliv? Mohlo by mít vliv na žhavení vadné relé? Jak by se to pak projevovalo? Mockrát děkuji, nevím si rady.
×
×
  • Vytvořit nový...