Přejít na obsah

kodl258

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem kodl258

  1. Já mám 55t a taky je to zralý na výměnu. kotouče mám zvlněné už asi 15-20 tisíc.
  2. já jsem se dnes konečně dostal k tomu, abych to rozebral. kotouče byly pěkně orezlé. rez, která narostla z vnitřní strany kotouče přerušila kablíky pro kontrolu destiček. tak jsem rez očistil, kablíky od destičky utrhnul, spojil a zaizoloval. destičky mají asi 7 mm, to ještě snad chvilku vydrží. kontrolka nesvítí. až na to budu mít náladu, tak destičky i kotouče koupím a vyměním. bohužel stočit je nemám kde.
  3. tak to jsem rád, že se nic nulovat nemusí. jen takový dotaz, jak to vlastně tady funguje? u starých aut to bývalo tak, že v destičce byl zalitý kontakt a jakmile se destička obrousila, kontakt se při brzdění dotkl kotouče a rozsvítila se kontrolka. u roomstera ta kontolka svítí ale trvale při každém otočení klíčku. poradíte někdo jaké kotouče a destičky koupit. zatím jsem si vyhlídl kotouče brembo max - drážkované, údajně vyšší teplotní odolnost.
  4. ... tak je to asi u vás levnější. kdyby to u mě byly je ty destičky, tak by to možná bylo taky jen za nějakých 1700-1800.
  5. ...no jo, ale já se ptal ve značkovém servisu. řekli mi cca tyto ceny: destičky 1500, kotouče 2 x 1500, zbytek práce. myslím, že tam nemám nic moc zvláštního. Těch 55t je najeto z větší části po městě, tam to předpokládám víc ubejvá. zítra sundám kola, a kouknu, jak na tom ty destičky opravdu jsou. třeba je problém jenom v tom čidle. málem bych zapomněl, ty kotouče jsou ale asi opravdu v pr... cuká mi to s volantem při lehkém brzdění z vyšší rychlosti. když sešlápnu pedál víc, tak to přestane. při pomalém dojezdu např. na semaforu je při lehkém dobržďování cítit cukání v celém autě.
  6. Mám stejné auto (Roomster 1,4 16V 63kW) a stejný problém. Mám Teď najeto 55t, ale začalo to kmitat už asi na 40t. Teď mi ještě navíc začalo svítit čidlo opotřebení destiček, takže se snad konečně dokopu k tomu, abych to řešil. Mám k tomu ještě pár dalších dotazů. Jakou značku kotoučů a destiček použít? Brembo, TRW, Ferodo.....? Ty originální kotouče asi nejsou nic moc, když nevydrží ani jedny destičky. Kdo je vůbec dělá? Jak je to s kontrolkou destiček na přístrojovce? Zhasne po výměně destiček nebo se to musí nějak nulovat? Předem díky za info. BTW: ptal jsem se na tuto opravu v značkových servisech............v jednom mi od boku řekli 5500, v druhém po zadání VINu přesnou částku 5285 (nebo tak nějak). to se mi tedy fakt dávat nechce.
×
×
  • Vytvořit nový...