Přejít na obsah

milanosc

Uživatel
  • Počet příspěvků

    45
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem milanosc

  1. milanosc

    Reklamace

    Ahoj, odzkoušení zda tažení do strany způsobuje pneumatika je jednoduché. Přechoď LP pneu za PP pneu. Pokud vozidlo záměně potáhne vlevo, je to v pneumatice.
  2. Ahoj,nafta má ještě jeden termostat na vodní hadici z vrchu převodovky.Vyměň ještě tento a teplota se bude 100% držet na 90°C.
  3. Poradím jednu správnou věc. Vyměň servis!!!!!!!! 1.Je důležitá správná diagnostika. 2. Oprava.
  4. Toto je názorná ukázka dnešních uživatelů automobilů.Nikdo si nepřečte návod,kde je vše jasně popsáno. Za rozsvícení světel buď denního svícení, nebo potkávacích světel vždy zodpovídá řidič!!!!! Ne pomocný asistent.
  5. Ahoj, zkontroluj spínač na zámku víka motoru a vedení.
  6. Vyměň si to na netu. Dones do hospody pivo a maso na řízek.Pošlou tě do PRDELE. Tak si to hezky vyměň, tam kde jsi to koupil!!!!
  7. Ahoj, jedině kdo to správně opraví je Ivan Sixta z Mladé Boleslavy: http://www.prevodovky-sixta.cz/
  8. 1. Odstraň Chip 2. Provést celou diagnostiku- ne pouze vyčtení paměti závad. Na 85% je to tím chipem.
  9. Ahoj,také jsem před pár dny zakoupil rádio Infidiny s androidem 6.0. Všechno funguje, pouze nemohu přijít na jednu věc.Pokud zapnu navigaci a nechám pouze zobrazenou mapu, vše za jízdy funguje.Pokud zadám nějakou adresu a spustím navigaci,po první změně jízdy (křižovatka,kruhový objezd ) se vypne displej navigace na černou, zobrazuje aktuální rychlost, nejbližší křižovatku nebo jinou změnu směru. Nemohu v menu najít kde toto vypnout.Děkuji za radu.
  10. Vyměň gumy na stabilizátoru a budeš mít pokoj.
  11. Olej v převodovce je potřeba měnit nejdéle po 60 000 tis km.Veškeré informace o převodovce DSG najdeš na stránkách:http://www.prevodovky-sixta.cz/
  12. Pokud to děláš v garáži,kup si před výměnou oleje nový šroub s těsněním a máš vyřešeno.Těsnění na zátce nevydrží věčně.
  13. Zkontrolovat nastavení rozvodů!!!!
  14. Ahoj,řešil jsem obdobný problém na Yetim 1,8 TSI CDAA na lpg. Dej originální svíčky a všechny zapalovací moduli a máš po problému.Při použití jiných svíček cukalo.
  15. Zkontroluj vnitřní klouby na poloosách.
  16. Ahoj, na každou věc jednou skončí záruka.Pokud máš na vopici,musíš mít i na banány.
  17. Nejdříve je potřeba změřit kompresy-auto musí na 100% fungovat na benzin. Potom řeš plynový pohon.
  18. Máš vadný mikrospínač v zámku . Je to na výměnu celého zámku a budeš mít pokoj. Taky jsem ho měnil-stejný problém.
  19. Pokud nastal tento problém měnila se na záruku celá sada, která obsahovala inovované písty, kroužky a ojnice. Pokud je řádně vedená servisní kniha zkus navštívit značkový servis ať podá žádost o individuální kulanci u výrobce. Za zkoušku nic nedáš. Pokud tam dáš jen kroužky na chvíli to taky pomůže.
  20. Benzin se dostává do oleje po studeném startu motoru-proteče přes kroužky do oleje . Kvůli emisím po studeném startu je schválně do válců dodáváno velké množství paliva aby se co nejdříve ohřál katalyzátor. Pokud potom vozidlo jede minimálně 2O km motor se dostatečně ohřeje. Při dlouhých jízdách se benzín z oleje odpaří. Další vliv na tento jev má kvalita paliva. Pokud není benzín 100% v pořádku a je částečně naředěn např. naftou (při stáčení do podzemních nádrží u některých pump) při studeném chodu motoru se nedostatečně spaluje-přes pístní kroužky protéká do oleje. Kdo z vás máte s tímto problém ,kde tankujete, v jakém jízdním režimu vozidlo užíváte??
  21. Pokud je na vozidle vyměněno vše co píšeš, může přibývání oleje způsobit pouze 2 faktory. 1-opravdu stále extrémně krátké trasy cca do 3 Km 2- ve vozidle nevhodné palivo např. benzín naředěný naftou. Jinak není přibývání oleje technicky možné.
  22. Pokud máš tlaky na 100% v pořádku a zapalovací soustavu taky ,sundej sací potrubí a dej nové těsnění.
  23. Zkus jezdit 3 dny pouze na benzin.Pokud se potom vše zlepší,starty a cukání je špatně nastavena plynová mapa-která následkem toho rozladí benzinovou mapu.Korekce musí být nastaveny stejně.
  24. Stopy po hliníku na plastových prazích lze odstranit čističem na ALU kola. nastříkat,kartáček a je to dole.
  25. Zkus spojku odvzdušnit přetlakem (povol odvzdušňovací šroubek a do nádobky na kapalinu zkus tlakem vzduchu utěsnit třeba hadrem okolo foukat) touto metodou se povede většinou odvzdušnit.
×
×
  • Vytvořit nový...