Přejít na obsah

Vlasatec

Uživatel
  • Počet příspěvků

    155
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Vlasatec

  1. Ahojky, můžete mi někdo zjistit, kolik normohodin mají v servise Škoda na výměnu výparníku klimatizace (toho pod palubkou)? Nebo řeknou mi to přímo ve Škoda-Auto v MB? Potřebuju si zjistit ofiko cenu za práci (výparník mám svůj), ale ptal jsem se ve dvou autorizovaných servisech a jeden řekl 3.800,- a druhá 5.200,-. Přitom ceny za hodinu práce mají podobné. Moc díky.
  2. Měl jsem stejný problém na O1 1.8T a bylo to doslova čidlo vačkové hřídele :-)
  3. Díky za reakci :-) Bílá zátka na chladiči? Na O1? ___________________________ Tak, psal jsem sem, ale pak sem si uvědomil, že se jedná o vlákno k O2 a tak jsem chtěl příspěvek smazat, protože mám O1 To nešlo, tak jsem ho zeditoval na prostou větu. Vkládám tedy opět můj prvotní příspěvek sem. Asi je jedno jaký typ Octavie to je:) Ahojky. Už !!třetím rokem!! řeším únik chladiva z klimy (O1 20V T 2001, Climatronic). Několik servisáku mi vyměnilo uz několikrát trubky, expanzní ventil a nevím co ještě, ale náplň vydrží tak týden. Nakonec jsem musel koupit výparník (poslední věc, kterou ještě neměnili, ale zato přesvědčivě tvrdili, že tím to prostě nebude - už ale vím, proč to říkali! NIKDO mi ho nechce vyměnit (demontáž palubky atd).. můj servisák mi řekl, že když mi to udělá někdo jiný, dá mi flašku.. hustý, co? :-/ Kolik je podle vás za výměnu výparníku (jen za práci) normální nebo dobrá cena? není tu někdo ze severních Čech, do by mi ho vyměnil. A jaký jsou s tím spojená "rizika" (vrzaní palubky, nefunkční podsvícení a nevím co ještě..)? Moc díky, fakt už jsem bezradnej :-(
  4. mě nikdo výparník vyměnit nechce..prý nevděčná práce :-(
  5. Diky kluci. No na mam ten lak spis popraskanej. Oprel jsem se bohuzel o auto predemnou a ten naraznik se zavackl. Nikde ale praskly neni, ani se nic nezkroutilo. Jenom na masce mi praskl ten ramecek. Ten mimochodem taky shanim :-) A co to je ten zastrik? Tzn. ze bez neho namichaji nejakou "katalogovou" barvu, ktera uz nemusi mit s tou mou nic spolecneho? Me kdysi strikali blatnik na Felicii a normalne podle vzorkovniku a bylo to k nepoznani.
  6. Ahoj, na kolik zhruba vyjde lakovani predniho a i zadniho narazniku vc. demontaze, a montaze. Narazniky mam na aute, jsou v laku a jsou odrene. Musi se odstranit srata barva a nevim co jeste... Diky za odpovedi. Potrebuju mit nejakou orientaci. Vlasta Usti nad Labem
  7. Ahoj kluci. Jsem uz nestastnej, ale mam problem s klimou (Climatronic). Uz pred rokem jsem mel klimu prazdnou. Jel jsem za mistnim vyhlasenym "plnicem" a ten ji bez problemu naplnil (1.000,- Kc). Po tydnu opet prazdna. Naplnil ji znova s barvivem, aby zjistil unik (1.300,-). Po tydnu opet prazdna a po barvivu ani stopa. Neprisel na to, odkud to utika. Vyhodil jsem 2.300,- za nic. Venku se ochladilo, tak jsem na to kaslal. Letos jsem jel do jineho (opet doporuceneho servisu), kde jsem jim popsal story s mou unikajici klimou a problem zacali resit. Po dvou hodinach mi volali, ze unik je zpusobeny tesnenim u takove te krabicky, co vede do vnitrku auta. Zaplatil jsem s plnenim 1.500,- PARADA. Po tydnu klima opet prazdna! Vratil jsem se do servisu, kde mi s velkou slavou po hodine oznamili, ze bylo spatne tesneni (jine, nez menili) a ze jim za to (ani za napln) nic nedluzim, i kdyz bych zrejme mel. Tak jsem jim koupil aspon kafe. Hmmm.. a po dalsim tydnu klima opet prazdna.. Nemam cas jezdit po servisech, protoze delam 100km od domova a proste mi casy nevychazeji, tak si beru dovolenou a tak. Ted mi teda rekli, ze zjistili, ze je praskla nejaka trubka, ktera stoji 5.400,- bez DPH + prace a napln 1.500,-. A ted mi prosim poradte. Podle meho laickeho pohledu nevim, proc bych mel platit zase napln, kdyz jsem chtel "zalepit" a naplnit klimu. To, ze neprisli na to, kde to opravdu unika, neni prece muj problem... nebo je? Udajne mi chteli vyjit vstric a radsi nejdriv vymenili levne tesneni, nez aby rovnou nabizeli tu drahou trubku. Pry pokus, omyl. Ale me kazdy tenhle omyl vysel skoro na 1.000,- Kc!! Tak budu rad za vase nazory kluci a radu, jak uz to konecne dat dohromady bez "pausalnich plateb". Diky Vlasta
  8. Jo, diky. Ja uz mam prave vsechno, krome tech lozisek v tlumicich, nove. Dokonce mam i vymenene silentbloky motoru, protoze mi drncel vlnovec o spodni kryci plech pro zaberu. Motor byl sedly. Pak mi to jeste lupalo pri seslapnuti a povoleni plynu, proto jsme vymenili i reakcni vzperu .. bohuzel to lupani tam je porad :-( jakoby bylo nekde neco volneho. Myslite, ze ta vzpera muze byt na nic uz z vyroby? Jak to ale overit, nechci kupovat jinou novou.
  9. Super, je pravda, ze to neni zase tam financne narocny. Pujdu teda do toho. Jinak na mechaniky mam obzvlast stesti..no comment. Jeste mozna hloupy dotaz: Musim po tom na geometrii? Diky.
  10. Diky za reakci. No on ty loziska udajne vyndal a rikal, ze jsou OK. Tak nejak jsem mu uveril, protoze na stole mel pripravena dve nova. Kdyz jsem ale prisel, uz mel tlumice slozene, tak nevim no.
  11. Ahoj, kdyz dam kola do plneho leveho rejdu na miste a rozjedu se (vetsinou couvnu), tak mi z 85procent bouchne nekde od predni napravy. Kovova rana. Vycetl jsem tady na foru, ze to delaji axialni loziska v tlumicich. mechanik me ale ubezpecil, ze ty mam v poradku. Nevite, cim jeste by to mohlo byt? Dik moc.
  12. OK, mrknu na to. A jina pricina to byt nemuze?
  13. No o te pojistce vim (tusim pouice 13) nebo jak. Asi pred 14ti dny jsem ji menil. Kdyz je praskla, nejdou okna jak pises, osvetleni ale ani dalkove ovl. Mel jsem taky pocit, jakoby tam spatne sedela, ale kdyz se mi tohle stalo znovu, pojistkama jsem hybal a nic.. pak se to rozsvitilo, kdyz uz jsem mel ruce nejakou dobu pryc..
  14. Ahoj, sice je to historicky tema, ale ja jsem byl taky na geometrii a od ty doby mi od predni napravy bouchne, kdyz mam kola v rejdu a treba couvam. Jako kladivem na kov. Loziska v tlumicich jsou OK. Nevite, cim to jeste muze byt?
  15. Ted se mi stalo, ze jsem zastavil, a najednou cvaklo nekde od pojistek nejake relatko (nevim, kde tam nejaky je) a po vytahnuti klicku se mi vubec nerozsvitilo vnitrni osvetleni. Kdyz jsem ho chtel rozsvitit rucne, tak taky nic. Otevrel jsem dvere a ani lampicky ve dverich nesvitily. A po chvilce zase seplo relatko a vse se rozsvitilo. Mikrospinacema to asi nebude, kdyz neslo svetlo ani manualne rozsvitit. Tak cim to je?
  16. Ahoj, ja to mam v tomhle pripade tak nejak opacne. Mam nove mikrospinace v zamkach. Tzn. vnitrni osvetleni se po otevreni dveri rozsviti, akusticky signal rozsvicenych svetel jde a lampicky ve dverich taky funguji. Nejak mi ale zase blbne safelock. 14dni byl ted pritom klid:-( Zamknu dalkou (ale treba i klicem) a safelock se NEaktivuje, zamknu jeste 3x a safelock funguje (i dioda blika). S tim jde ruku v ruce autozamykani. Jakmile odemknu auto ze stavu, ze safelock neni aktivni a neotevru dvere, auto se uz samo nezamkne. Pokud v poslednim stavu byl safelock aktivni, auto se pak po odemceni (a neotevreni dveri) samo zamkne. Tak kde muze byt zakopany pes?
  17. Ahoj, chystam se na vymenu silentbloku motoru na moji O1 1.8T 2001 (AGU) a nasel jsem tenhle Nemeckej a tenhle Danskej. Bude mi pasovat na moje auto a co si myslite o kvalite? Diky.
  18. Mam vyreseny vibrujici zvuk (nikoliv citelne vibrace) po pul roce! Nakonec, jak prvni mechanik rikal, je to tim, ze mi pred rokem navarili na vyfuk delsi vlnovec a ten pri zaberu motoru dre o ten blech pod nim. Rok po vymene jsem o tome nemel ani tucha, bylo ticho. Motor musel klesnout o par cisel, protoze vlnovec pry svou delku nezmeni (je to mozne?). Takze v tom pripade ty zvuky plast+kov muzou jit ruku v ruce s tim silentblokem motoru,co myslite? Za kolik se daji sehnat? Tu vzperu co je u prevodovky mam novou, takze ty dva bocni asi. I kdyz zase udajne jsou v pohode.... PS: kazdopadne me mrzi, ze tomu prvnimu mechanikovi jsem neveril a hromada dalsich mi to zpochybnila (spojka, setrvak, kloub atd. atd.). Nakonec se ukazalo, ze mel pravdu, jen me to stalo zbytecny penize a pul roku nervu :-/ TADY JE VYRESENI CELE SITUACE: Takze spojka OK, setrvak OK, vnitrni klouby poloosy OK. Spatny silentbloky motoru, ktere delaji ten divny gumovo-kovovy zvuk. Diky nim motor vic skace a vyfukovy potrubi s delsim vlnovcem zacalo narazet o spodni kryci plech. Proto ta zvukova vibrace pri rozjezdu. Reseni: navareni vlnovce 100cm, ktery tam patri (ne ta 120ka, co mi tam pred rokem pri oprave vyfuku namontovali) + vymena silentbloku motoru (stredovou vzperu uz mam novou). A pri teto prilezitosti se chci zeptat, jestli nekdo nemate na 1.8T AGU silentbloky motoru v dobrym stavu k prodeji. Moc diky vsem, co mi radili
  19. Tak u me vyreseno vymenou vnitrni lampicky
  20. Tak se zeptam blbe:-) co to je presne za jednotku a kolik to stoji?
  21. Ty mam nove.. alespon v obouch prednich dverich. Vnitrni osvetleni OK, signal. rozsvicenych svetel OK, lampicky ve dverich OK
  22. No je ale zajimavy... ze najednou zacne blikat, kzyz otevru a zabouchnu jiny dvere (pak zamknu), nez ridicovo. Je jedno jaky.. nema to zadnou logiku.
  23. Prave, kazdy rika, ze auto vibruje tak, ze je to cejtit...ale ja nic necitim a to je divny. Jinak dneska nezjistili v dalsim servisu zase nic..prej mam (jak uz jsem nekolikrat slysel) vsechny mechanicke casti pevne. Pritom i pri tom rychlym ubirani a pridani plynu (i pri nizke rychlosti) mi zacne neco jakoby narazet na pravy strane (tupy zbuk plast-kov). Fakt jak jizda na trakari. Zejtra jdu pro zmenu do autobazaru, kolik bych mohl dostat za auto na protiucet, kdyz si vyberu jine :-(
  24. Tak jsem opet zde a zvuky mi stale berou spanek. Byl jsem ve Skoda servisu, mechanik se s tim projel a rekl mi, ze ten vibrujici zvuk pri rozjezdu a to rachtani nekde z podvozku pri "rozdrazdeni" auta a naslednem zastaveni na neutral (ktere se projevuje jen nekdy a diky kteremu mi urval jinej borec v servise zbytecne tepelny stit pod katikem, tak, ze se uz neda pouzit) udajne dela spojka :-( tak uz fakt nevim... Zitra jdu zase do jineho servisu, tak jsem zvedavy, co se dozvim zase tam...
  25. Tak ja mam taky novy poznatek, diky vasim prispevkum. Me neblika dioda, protoze se safe-lock neaktivuje vetsinou napoprve JEN u ridicovych dveri. Vsude jinde jo, hden na poprve.
×
×
  • Vytvořit nový...