Přejít na obsah

Vladan

Uživatel
  • Počet příspěvků

    118
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Vladan

  1. Pánové, je mi líto, že máte takové zkušenosti , když budete potřebovat poradit, jak co zapojit, napište, rád vám poradím, abyste se vyhnuli takovým škodám. Vašo, měl jsem tě za většího lumena Zkusme nebýt stádo a umět zapojovat jen to co někdo jiný vyrobil, hlavně, že se smějeme autorizovaným servisům, že to jsou jen měniči dílů že.... Technicky argumentujte, proč moje varianta je nesmyslná a nezpochybňujte jinou myšlenku, když jste to ani nezkusili, ani o tom neuvažovali. To je jak ve středověku. Chápu, že to můžou být i jiné zájmy, proč odmítat jiné nápady. Jistě, není to pro laika a předělání na 3G je pro laika? Pánové.... Pro Fíla 1: namontuji ti to zadarmo! 777002627
  2. Tak jsem se dnes díval na O1 r.v. 03/2001 takže 2,5G s obyč budíky no a v druhé řadě, druhý symbol jsou dveře. Dokonce tam je i symbol otevřené kapoty. Pozice nejsou osazeny leddiodama, ale jak jsem už psal, pokud by někdo moc chtěl signalizaci otevřených dveří, moje varianta je tak za 20,-. To se ale netýká maxidotu.
  3. Nejspíš máš model 3868, který se učí ''přesné'' impulsy centrálu. Takže, nejčastější příčina nedeaktivování alarmu jsou bohužel, tady tolik zmiňované problémy mikrospínače v zámcích, ale né na signalizaci otevřených dveří, ale od stavových - lock + safe. Tyto alarmy dělám a jsme montážní středisko Cobra pro dovozce FaB Company Olomouc. Pokud je některý spínač v jakýchkoliv dveří špatný - resp. studené spoje na konektoru na desce v zámku - změní se časování centrálu a alarm to už nerozezná. To, že někdo zmiňuje, že jsou alarmy Cobra tolik poruchové, no, to je diskutabilní, viděl bych to spíš na boj, na kterém alarmu je větší marže. Dělám značky Cobra, Jablotron, Gemini, GT, Magicar, vše noname a každý má něco. Pochopitelně, tvůj alarm je podmíněný přesnými impulsy. A taky, je to kompakt tzn. celý alarm v siréně a to může být problém, kdy při nesprávné instalaci praskne těsnící manžeta a alarm se vyplaví. Tento problém mají všechny značky mající kompakty. Ty píšeš, že se ti auto neodemklo, takže problém je skutečně v autě a né v alarmu. Ten je řízen orig centrálním zařízením. Když tak mi zavolej 777002627. Jo a píše tady dědek - zdravím tě, spolu jsme tento alarm řešili.
  4. Sadu koupíš, ale nevyužiješ, jsou to klíče na 3G, teda, pokud tady někdo neprodává starou sadu, a imo budeš muset přeskládat v klíčích.
  5. hmm, tak to tam nejspíš chybí i to tělo, já bych to zaslepil, zámek tam je k ničemu a máš to nejlevnější a nejrychlejší řešení. Klika ti pak bude pochopitelně vypadat jako ty zadní.
  6. Možná špatná rada, ale nechceš spíš ten zámek vyřadit? U nových modelů tam už taky není a bude tě to stát podstatně míň a nemusíš řešit klíče. Stačí krytka, ta stojí nelakovaná asi 120,- a pokud ti tam chybí i to tělo, to nevím kolik stojí, ale na kdejakém vrakovišti to vytáhneš z několika typů VW.
  7. Jasně, pokud ten symbol tam není, není se o čem bavit, ale pokud ano, nemyslím si, že by to byl nesmysl, pro někoho, kdo chce signalizaci a nechce do toho moc investovat, moje varianta by byla asi za 20,- a ano, natažení drátu do každých dveří, mimo kufr, ten je na každé komfortce. Když budeš předělávat na 3G, taky tam půjdeš. Tím nechci říct, že předělání na 3G je k ničemu, hlavně, když jde o maxidot, tam by to jinak nešlo. V práci mám 2,5 zaměřím se na ten symbol, jestli tam je.
  8. Vašo, nevím, jak jsi to udělal ty, ale víme, že téměř všechny leddiody jsou řízeny mínusem a signály z kufru a dveřních spínačů jsou také mínusem že, tak je to celkem jednoduché?
  9. Vladan

    TDI nestartuje

    No, já se setkal asi dvakrát, nevím, pod volantem, jak je uchycení relátek, tak pod nimi je svorkovnice, kde je několik ''30'' a ostatní. V jednom případě byl přívod vyžhaven a ztrácel kontakt a v druhém případě byla volná matice. Auto zdechalo apod. V obou případech byla na vině montáž nějakého zařízení, mechanik, který to montoval, v obou případech nedostatečně dotáhnul matici přívodu ''30'' do svorkovnice. Jinak relé 109 je běžné relé, akorát má jinak uspořádané vývody. Odchází často, ale startér v tomto případě točí. Zkusil bych se zaměřit na tu svorkovnici. Domnívám se, nemám ověřeno, že je to přívod od baterie a od tud rozděleno do pojistkové skříně. Pojistky na baterii jsou pro klimu. Co se týká nestartování kvůli imo, ano, je to v konektoru u čtecí cívky, nemusí se to měnit, stačí lepší spray na kontakty, trochu napružit a oškrabat kontakty v konektoru cívky a vyřešeno. Dělám to už pár let a žádná reklamace.
  10. Zase tak dramaticky bych to neviděl, dal jsem si na Golfa tyto repliky origo vystřelováků a udělal hned zalepení planžet, tak jak to tady někdo radil. Při frézování nebyl žádný problém, pouze zadní logo a bílé vybarvení středů ovladače vypadá hnusně. Mám to rok a půl a mimo běžné opotřebení, žádný problém a to nejsem zastáncem noname výrobků. Spíš mně nejvíc otrávil přístup pana Šoufka z Rakso, který si z objednávek dělá spíš šoufka. Jinak to do tvého auta půjde namontovat bez problému. Můžu popsat zapojení. Hodně zdaru.
  11. 3G je jednoznačně od druhé poloviny 2001. Pokud máš budíky bez maxidotu a teď si nevybavím, jestli je tam volný symbol otevřených dveří a kufru, poradím ti, jak to zapojit.
  12. Jednoznačně v alarmu, vadné relé má opálené kontakty a ty se slepí, není to Gemini? Mockrát jsem to opravoval.
  13. Když ledka svítí, tak funguje, jen je potřeba nasimulovat: tma z přední části auta a světlo ze zadní části. Pak jsou tam ještě vstupy od ruční brzdy a zpátečky. Teda podle typu zrcátka. Ty zabraňují zatmavení zrcátka. Ale to nebude asi váš případ.
  14. Nejspíš tomu hodně rozumíte, já to pouze montuji a za několik let praxe mám špatnou zkušenost. Spousta zařízení i od známých výrobců se potýkala s problémy, postupně se některé vyladily a jiné zanikly. Zajímala by mě finální cena kompletního zařízení, jinak držím palce.
  15. No musel bys jít přímo na ledku signalizující otevřené dveře a převézt tušim -2,8V na -12V a to ještě to oddělit, aby nevznikly problémy. Nebyl by to problém, pokud máš nějaké zkušenosti s elektronikou. Úplně jednoduše by to šlo s optočlenem, který bys mohl připojit paralelně na ledku a jeho výstup přímo spojit s alarmem. Řešení za 8,-, ale fakt mě to připadne nereálné, že budeš kvůli samozamykání podnikat takové úpravy. Do přístrojů to jde po CAN BUS komfortu. Jinak po 5ti minutách se nevypne signalizace otevřených dveří, ale odpojí se napájení všech interiérových lamp. Fakt nemáš jinou možnost. Zkušenost s tvým alarmem nemám, pouze s dálkou. Od těchto laciných zařízení nemůžeš čekat nějaké zázraky, jedině, sirénu odpojit relátkem, které připojíš na 12V po zapnutí zapalování, takže bys neměl to kvákání po 15s. A zamčení, odemčení, měl by tam být drát, na kterém se oběví nebo zmizí 12V po zaalarmování, tak ten nějak využít. Dej schema alarmu a já to vymyslím.
  16. Ano, samozamykání v tomto případě nefuguje, ale jinak při zamčení žádný problém, protože lampa zhasne zároveň s povelem pro zamčení. Ale tahat to do každých dveří kvůli samozamykání se ti chce? Jiná varianta totiž není.
  17. Nerad kazím náladu, ale zajímalo by mě několik technických věcí: v jakých extrémních teplotách je zařízení schopno pracovat, jaký GSM modul je použit, kolika kanálová GPS je použita, jak je vyřešena vlastní diagnostika závad, je počítáno se záložním zdrojem, je modul imunní proti uvítací sms při roamingových přechodech, kde je sms v nestandardním tvaru, prochází modul nějakým vlastním periodickým resetem, spořeba 40mA je v klidovém stavu( nutno počítat s tím, že běžná auta mají spotřebu v klidovém stavu okolo 50mA, což by dělalo něco okolo 90mA a to už je zvýšená spotřeba), jaký je rozsah pásma GSM, jak je vyřešeno připojení na orig. sirénu alarmu, např. u koncernu VW je siréna datová, jaká bude výsledná cena tj. modul + kabeláž s konektorem + GSM anténa + GPS anténa + mikrofon + reproduktor + práce? Zjistil jsem, že někdy je zbytečné vymýšlet něco co už tady leta je, sice ušetřím 1000 - 2000,- , ale za čas začnu procházet tím, co už prošli jiní vývojáři předemnou, GSM modul se zasekává, nutný reset, nepracuje v mínusových teplotách, uvítací a jiné nahodilé sms způsobí zahlcení modulu atd. špatné jsou starší moduly GSM ERICSSON a nebo současné SIEMENS, taky GPS, pokud je nízkokanálová, má velice malou šanci ve špatně dostupných místech, např 8kanálová už bere i odrazy od okolních lesklých povrchů. Pokud bych mohl poradit, GSM brána, aby usínala po krátkém čase a probudil by ji až poplach nebo změna polohy GPS, automatický reset, kdy se modul jednou za 24h zresetuje a smaže veškeré příchozí sms atd. Doporučuji se inspirovat třeba u Jablotron Athos, nebo Patriot od F a B Company Olomouc. Toto jsou plně funkční a lety prověřené, doladěné technologie.
  18. Diody jsou nutné v případě maxidotu, kde by se zobrazovalo při otevření jedněch dveří všechny, aby nesvítily všechny lampy v tapecech dveří naráz, pokud jsou instalovány a taky proto, aby nebyl pomatený komfort - info o otevřených dveřích, naměřené hodnoty při hledání závad apod. Nikde nic netahej, vše připoj na komfortce, použij dvě diody, jednu připoj na hnědočerný tenký - kufr a druhou připoj na hnědomodrý nebo šedomodrý - podle modelu a roku, to je výstup na stropní lampu. Vše je mínusem, takže diody budou proužkem od komfortu. Ještě nějaké přání?
  19. Dodělával jsem náklony před rokem od Cosbyho, optika nepřipadá v úvahu, mohl by tam být potenciometr, není problém, aby tam byla odporová dráha, ale ta indukční cívka je spíš reálná, zkoušel jsem to měřit a nic jsem nenaměřil. Ale, tuším, že někdo tu nabízí redukci na manuální naklápění a pokud se nad tím trochu zamyslíme, moc složité to není. Vše pracuje na 5V a výchozím bodem je střed logicky. Výchozí hodnoty měřit na jiném autě není dobře. Auto by muselo být totžné, na stejné rovině se stejným množstvím náplní a váhou. Vůbec jsem tyto hovadiny neřešil, jednoduše jsem vše přizpůsobil a bylo. Pouze jsem se obával toho, že mám zvýšený podvozek. Je tam pouze nutné trefit se do tolerancí, které se dají najít v dílenské příručce. Rád bych uvedl data, ale přestěhoval jsem se a nemůžu najít cd s DP. Pokud bude nutno dodat čísla, někde to pohledám. Tuším, že to bylo nějak 2,8V na předek +- 1V a 3,2V na zadek +- 1V u combi. Normálně jsem stál na rovině, náplně nějak ani nevím, dal jsem přizpůsobit a bylo. Žádná věda. Vše funguje jak má.
  20. Ano, reaguje - připojení na výstup stropní lampy a kufr - vše je na komfortce
  21. Vladan

    jablotron

    chlapíku vždyť mě znáš, proč se mě nezeptáš??? Tento alarm dobře znám, mám na něj schema i servis udělám
  22. Zdravím všechny bastlíře, pokusil jsem se do O1 r.v. 2000 dostat originální vystřelovací klíče 3G. Použil jsem plonkovní jednotku komfortu 3G, kterou jsem připojil do svoji O1 r.v. 2002, naučil zmíněné ovladače a pak připojil ke stávající komfortce ve starší O1. Vše funguje, ale jsou potřeba úpravy, kterými se dokonce získalo automatické zavírání oken při zamčení. Pokud tato úprava bude plně funkční a bude mít někdo zájem, dám sem schema zapojení. Jinak moje jednotka má i alarm, takže další fáze pokusu bude i zprovoznění originál alarmu. Pokusné auto je Burkova O1 r.v. 2000
  23. Pod sedadlem je konektor, odpoj ho, a změř odpor. Většinou bývá přetržené vlákno v sedáku. Někdy se to dá opravit. Jinak záda a sedák jsou spojeny v sérii, proto nejede celé sedadlo. Pozor na konektor bočních airbagů. Funkčnost elektroniky se dá zkusit třeba tak, že vezmeš 12V žárovku a napojíš ji na ty dva tlusté dráty v konektoru pod sedadlem a zkusíš regulovat teplotu. Na 1 žárovka bliká pomalu, 4 rychle a na 5 žárovka svítí.
  24. Vladan

    Podsvětllení

    Napadá mě pouze jediná možná varianta a to upravit tištěné spoje v budíkách. LED diody jsou tam zapojené v určitých sériích, takže by se dala odpojit větev přímo na podsvit tachometru a napojit ji třeba přes přepínač a potřebný odpor na +12V a pak si to zase třeba přepnout zpět na kompletní podsvícení. Jen by se musel ještě použít potenciometr na solo regulaci svitu tachometru. Jinak se to udělat nedá.
  25. Ahoj, orig siréna je vedle řídící jednotky motoru v prostoru pod oknem, kde je mechanismus na stěrače. Do sirény vedou tři dráty, +12V, kostra a datový drát, který vede do komfortní jednotky. Mě siréna odešla taky. Byl tam vadný piezo reproduktor. Nechtělo se mě kupovat novou, tak jsem k orig siréně připojil piezoreproduktor od alarmu Cobra a vše je v pořádku. Ještě si oměř napájení sirény. Pojistka se nachází pod volantem na konstrukci s relátkama, je to 15A pojistka.
×
×
  • Vytvořit nový...