Přejít na obsah

palan

Uživatel
  • Počet příspěvků

    31
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem palan

  1. Rodiče mají vyrobenou v r. 2008 a prvních třeba 300 metrů při razantnějším sešlápnutí plynu cuká. Dělá to od nového auta a už má nalítáno skoro 250 tisíc a cuká furt stejně jako před 10 lety. Tak to na životnost snad nemá vliv :D Moje kupovaná jako ojetá , také vyrobená 2008, necuká. Také mám otázku - máte podobnou zkušenost s těmahle dvěma vzorci chování motoru?: * když je prázdná nádrž (dojezd třeba 60 km) tak auto reaguje hůř na plyn, musí se "víc" mačkat; po natankování je reakce mnohem lepší * podobné chování jako prázdná x plná nádrž se objevuje, když je venku vlhko/prší - přijde mi, že při vlhkém vzduchu reaguje motor mnohem pružněji
  2. Na Fabii 2/Roomster byly 2 druhy naklápěcích světel. Dle fotek výše to vypadá na ty dražší "5J1 941 016 B". Ve škodovce chtějí za kus 15k, výrobcem světla je Hella a u něj se dá kus koupit za 5k. Letos na jaře jsem byl donucen světlo měnit, jelikož jsem byl nabourán a pojišťovna mi zaplatila samozřejmě jenom 1 nové světlo. Což už při pohledu vypadalo hnusně, nehledě na to jak by to asi vypadalo za pár let.. Takže jsem druhé (Hella) objednal ze škoda dílů a šel měnit. Práce na půl dne, ale podle montážní příručky se dá udělat bez problému. Akorát tam je jeden "chyták" - v nárazníku byl navíc připojen senzor od (asi) venkovního teploměru, o kterém nebylo v příručce v souvislosti s demontáží předního nárazníku ani slovo. Rozdíl ve svítivosti starých a nových světel jsem popravdě nějak zásadně zaznamenal, ale původní světlomety už se začaly trošku loupat a stejně bych se nějaké renovaci nevyhnul. Do světel používám už řadu let žárovky, které prodávají v Tescu - H7 GE Megalight Ultra + 120/130% 12V 55W (nedávno to rebrandovali na Tungsram). Vydrží většinou +- rok a 2ks stojí kolem 400-500 Kč.
  3. Fabie II Combi rodičů, květen 2008, nájezd kolem 250k km, garážováno. A loni se objevila koroze úplně v těch samých místech na obou prazích. Auto jezdilo jen do autorizovaného servisu, původně jsem si říkal, jestli to někdo v těch místech nezvedl na zdvihák, ale asi ne.. Moje Fabie II combi, listopad 2007, 120k km, negarážováno. Úplně na tom samém místě na levém prahu se loni na jaře zjistilo, že je zespoda vypadlá taková černá krytka a samozřejmě díra už poměrně dost orezlá (těžko říct, jestli to vyhnilo zevnitř a pak odpadlo nebo odpadlo a vyhnilo kvůli soli co tam nalítala v zimě). Po tom všem už jenom čekám, kdy se objeví rez na pravém prahu...
  4. Těžko říct zda někoho bude ještě zajímat :) ale když jsem viděl "kvalitu" dnešních aut (viz např. služební FIII, OIII - neustále na reklamacích, FIII šílená kvalita plastů na dveřích, atd.) tak jsem usoudil, že by bylo dobré, kdyby mi auto ještě nějakou dobu vydrželo :D Takže jsem se o něj začal víc starat a rozhodl se přidávat mimojiné do benzínu VIF. Zajímalo mě, jaký to bude mít vliv na spotřebu a začal jsem se používat aplikaci na měření spotřeby.... Několik týdnů se nic nedělo, pak jsem si uvědomil, že motor táhne mnohem líp odspodu. Spotřeba podle aplikace trošku klesla (ca 0,3l/100) ale spíš to bude tím, že motor obstojně táhne od spoda a není třeba tolik vytáčet. Nicméně, ca 80-90% cest mám po Praze (do 20 km). Průměrná spotřeba za 3 roky (zima R14 185/64, léto R16 205/45 + automatická klima) je 7,49 l/100 s manuálem.
  5. Olej mám Castrol 5W40. Akorát netuším, který (v nabídce je magnatec a edge). Předpokládám, že není dobré mít magnatec a dolít edge nebo naopak?
  6. Do výměny oleje mi zbývají ještě asi 3 měsíce (6000km) a na rysce je už minimum, takže bych raději trochu tolik. Jenže když trochu oleje doliju, tak předpokládám, že bude trvat nějakou dobu (třeba 10 minut?) než proteče a já budu moct zkontrolovat jak moc se na rysce změnila hodnota. Nemáte někdo prosím změřené, kolik je potřeba z minima dolít, abych se dostal na prostředek nebo maximum? Respektive kolik oleje odpovídá rozsahu na rysce min-max?
  7. palan

    Táhlo stěračů

    Díky, nemám s njmi zkušenost, zítra zavolám. Ale budu muset vzít origo, protože druhovýroba není skladem a příští týden budu auto potřebovat funkční
  8. palan

    Táhlo stěračů

    Jenže pak by zase dávalo smysl, abych musel dokoupit levé i pravé. V textu odkazují jen na pravé. Nerad bych vyhodil 1200 za díly a pak stejně skončil ve Škodovce s výměnou dílu i s motorkem za 4000...
  9. palan

    Táhlo stěračů

    Nj, ale k tomu dilu pisou Při objednání náhonu stírátek je potřeba pro systém Valeo doobjednat díl 5J0955326 a vyměnit jej. V autě mám Valeo. Takže právě nevím zda díl půjde na ten motorek co mám nebo musím ještě doobjednavat 5J0955326 nebo ne.. a pripadne jak slozita je domontaz toho dalsiho dilu.
  10. palan

    Táhlo stěračů

    Ještě pro ilustraci fotky (po nasazení vypadlého táhla stačí 5* šetřit skla a tahlo opět vypadne - je urezlé)
  11. U řidiče přestal stírat stěrač, po demontáži stěračů a krytů jsem zjistil, že je urezlý jeden malý kulový čep u táhla stěračů. Jde o Fabii II combi hned z počátku produkce. Podle mého VINu vyjede ve Škodovce díl, který stojí několik tisíc, protože se dodává i s motorkem stěračů (ten ale mám v pořádku). Pátral jsen tedy na internetu a našel díl, který potřebuji https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5j1955113c-nahon-stiratek-tahlo-steracu-oe-18428.html. Objednal bych ho, ale v popisu je uvedeno "Při objednání náhonu stírátek je potřeba pro systém Valeo doobjednat díl 5J0955326 a vyměnit jej." Podle značky na mých táhlech soudím, že mám bohužel Valeo. Neřešil jste někdo podobný problém? Stačí opravdu doobjednat to zmiňované rameno a jednoduše ho vyměnit nebo to nedoporučujete a řešili byste jinak?
  12. Ahoj. Píšu sem, ať nezakládám nové téma. Při rychlosti nad 90 km/h začne zezadu (těžko identifikovat odkud, pravděpodobně z pravé strany od kufru/kol) něco klepat. Je to nepravidelné a zní to, jako bych třeba přivřel kus něčeho do dveří a to vlivem proudění vzduchu klepalo. Auto jsem zvedl, na podvozku nic uvolněného není. Jediné co mě napadá je, že mám "uhnilé" dorazy tlumičů, takže plastový kryt pístu jen tak leží na tlumiči. Je možné, že při 90 dojde k takové změně proudění zvuku, že ten plastový kryt začne klepat o píst tlumiče? Nebo máte tip, co by to mohlo být jiného?
  13. Ahoj. Mám origo parkovací senzory u Fabie II. Na radiu Dance se zobrazuje při parkování jak blízko jsem u levé/pravé strany blízko překážky. Ale pípání jde zezadu jen z levé strany. Je na pravé straně nefunkční reprák nebo to opravdu pípa jen na levé straně?
  14. Kdyby někoho zajímalo, co je to ta předsérie: jsou to standardní auta, na kterých se cca 2 měsíce před startem sériové výroby testují různé kombinace výbav (zejména co nejšílenější nebo co nejvyšší), aby se otestovalo, že se na každém stanovišti dá v pohodě ve vymezeném čase výbava namontovat. V reálu tak jedou na lince souběžně třeba staré fabie a nové Fabie a po každém 5 staré Fabii je zařazená nová Fabie v rámci předsérie. U předsérie probíhá standardní výstupní kontrola, prý není ani o moc důkladnější. Auta pak jdou většinou na sklad, odkud si to berou dealeři, aby např. při startu prodeje už měli k dispozici vystavené/testovací auto.
  15. Hledal jsem ještě než jsem sem tenhle dotaz dal, ale s touhle barvou jsem žádné novinářské auto nanašel. Mě zajímá hlavně ten "prodejní program pro předsérii". Netušíte někdo, co si pod tím představit? Jestli jsou to auta z náběhu sériové výroby nebo jestli na tom autě může být něco nestandardního (např. během předsérie se zjistí, že něco v autě vibruje, tak se do standardní série přilepí díl na více místech)?
  16. Tak problém byl opravdu u Cebie. Teď už tam nesedí jen jiná barva nosičů, jinak výbava sedí. Ale zase je problém jinde Datum výroby 22.10.2007 Země: Prodejní program pro PŘEDSÉRII Výbava: S0L Řízení novinářských vozů S98 Řízení série a zajišťovací série Jde o testovací auto pro novináře? Nebo mohlo jít o auto, co stálo v autosalonu? Je tam zelená highland metalíza, novinářům se většinou dávají pastelovější barvy, aby to auto dobře vypadalo ve článku, ne?
  17. Mám další tip na vůz ke koupi. Když zadám VIN do Cebie, tak v jejich seznamu chybí nějaká výbava kterou auto má (střešní nosič, není tam metalická barva, apod.). Má CEBIA 100% kvalitní podklady na to, aby se daly považovat za pravdivé? Není tu na fóru někdo, kdo by mi ověřil výbavu podle VIN ve škodováckém systému (jde-li to)- kdyžtak prosím SZ. Případně radu, jak si to ověřit (v autor. servisu mi řekli že dokud nejsem majitel auta tak mi nic říct nesmí...)
  18. Právě že to blízko nemám... ale neresme to, nepojedu z Hradce 3/4 hod., holt počkám na něco lepšího Pro zajímavost stav po nehodě;
  19. Co si myslíte o tomto: Fabia 1.6i 77kW? Bohužel bylo vozidlo bourané - měněna kapota, blatník, nárazník, světlo, mlhovka. Airbagy prý vystřelené nebyly a motor to taky nezasáhlo. Historie auta je cca následující: 1. majitel za 2 roky najel 25k pak to prodal 2. majitel z Prahy najezdil za dalsich 6 let ca 150k km, pak to boural a prodal 3. majitel to měl měsíc, převezl z Prahy do Ostravy a jako bourané prodal 4. majitel = současný majitel, který to dal opravit, najel 6k km za ca 1.5 roku a prodává prý kvůli nevyužití auta Auto se mi líbí, ale nelíbí se mi ten převoz bouraneho auta přes 1/2 republiky (kdovi co s tim ve skutečnosti bylo a zda se v motoru někdo nehrabal, aby byl funkční).. Zase vzhledem k ceně o 20-30 tis. nižší než srovnatelné nabídky je tam celkem prostor na případnou investici. Myslíte si, že mám zkusit to vzít do autorizovaného servisu, nechat pořádně prohlídnout a na případné prusery by tam prisli? Nebo se tomu radši obloukem vyhnout? Já bych do toho nešel asi ani po prohlídce v servise, co si o tom myslíte vy?
  20. Jj, mají jí rodiče - FII 2008, projektory s corner funkcí a ostřikovači světlometů. Svítí parádně (na xenony to nemá samozřejmě) a světla zažloutlý nejsou. A druhá věc - světla vypadají mnohem líp vizuelně než ty bez čoček.
  21. V srovnání projektorů a klasických světel s H4 u mě jednoznačně vítězí projektory. Jezdím dost po tmě a ano, ani ty projektory nesvítí nijak extra (ale furt líp než nexenony na E91 bavoraku). S 1.6 ve fabii jsem jezdil - umí pěkně žrát, ale je to "poctivá" atmosféra, má pěkný zvuk (jasné že to není V8 :D) a když se nebojíš trochu to vytočit, jede fakt dobře. Měl jsem dlouhodobý průměr kolem 7l a to byla většina jízd po městě... Nájezd není striktní podmínka, s tím s tebou souhlasím. Dávám tomu ještě tak 2 měsíce a pak buď zkusím ty AAA s mechanikem nebo slevim na 16v 1.4
  22. Ahoj. Koukámpo FII 1.6 16V. Vzhledem k velmi "široké" nabídce vozů s touto motorizací mám pouze 4 požadavky: 1. projektorová světla s H7 2. provedení combi 3. dohledatelná historie km (tj. ideálně původ ČR) 4. nájezd ideálně do 150k km Ani po několika týdnech denního projíždění sauto, bazos, tipcars, skoda-plus ani ťuk. Většina aut je dotažena z Německa (kdoví co s nimi je, když v DE začíná cena těhle Fabii na 140k a tady vozy dotažené z DE prodávají klidně za 110k...). Jediný kdo má v ČR tyhle auta v nabídce (a to hned 4) jsou áčka. Všechny po 2. majiteli. Je to blbá otázka, ale myslíte si, že se najde někdo jiný než písmenka, kdo vůz s touhle motorizací bude prodávat? Příp. pokud jste u nich kupovali- nebyl problém jim zavolat aby poslali VIN? Nikde ho veřejně nezveřejňují, asi to patří k jejich strategii jak oblbnout zákazníka...
  23. Ahoj, Měl jsem 2 roky služební Fabii II combi 1.6 77kW s originálními sportovními tlumiči (a pružinami). V knížce k autu jsem se akorát dočetl, že jediný rozdíl mezi klasickými a těmi sportovními tlumiči je vyšší tuhost a snížení výšky celého auta. Četl jsem poměrně dost negativních názorů na podvozek F II. Že prý vychází z F I a na nerovnostech odskakuje. S autem jsem jezdil zejména po okreskách a v zatáčkách i na nerovnostech drželo velmi dobře a rozhodně zadní podvozek neodskakoval. Mám dost naježděno s krátkou i combi F I a tam stačilo v 90 km/h trochu víc střihnout zatáčku a zadní podvozek byl celkem nejistý. Teď mám nabídku na koupi stejného auta jako jsem měl služební jen bez sportovního paketu a s klasickými tlumiči. Auto jsem si byl projet a přijde mi, že je v zatáčkách mnohem víc nestabilní. Nevím, jestli je to však jen můj subjektivní názor nebo ne... Nemáte někdo zkušenost s přímým srovnáním FII s origo sportovními tlumiči a bez nich / případně alespoň Roomster či O II s origo sport. tlumiči a bez?
  24. palan

    Box na lyže

    Ahoj, rád bych si koupil box na lyže na Fabii II combi, rv 2008 - jde o to, že teď má škodovka akci s šekovou knížkou. Nabízí box na lyže za 7433 (Thule Pacific 500 s polepem Škoda). Na té šekové knížce je uvedeno "Sleva ve výši 20% na nákup ŠKODA Originálního příslušenství, pokud jeho hodnota přesáhne 1 000 Kč (včetně DPH), je-li celková cena opravy nad 3 000 Kč (včetně DPH). Šek nelze uplatnit na nákup zimních kompletních kol. Šek je možné kombinovat s libovolným šekem z šekové knížky." Mne by zajímalo co je ta celková cena opravy nad 3000 Kč- jestli když si koupím ten box za 7400 jestli to berou jako cenu nad 3000, nebo na vozidle musí provést nějakou opravu za víc než 3000 a pak je možné teprve využít slevu na to příslušenství. Do servisu jsem psal už v pátek, ale ještě neodpověděli Díky za případné reakce
  25. Ve fabii II z r. 2008 mam černobílou navigaci (RNS 300). Tehdy za to chtěli asi 25 tis. + 5tis. za CD s mapama - a to poslední, které škoda vydala je z roku 2007. Naštěstí se pro tenhle typ navi dá sehnat CD s mapama přimo od Blaupunktu za 3200: "2012 východní evropa + hl. evropské tahy". Aktualizace je tedy možná jen 1x ročně a za cenu 3200. Navíc jako velkou nevýhodu vidím umístění té navigace ve sloupku vpravo (za jízdy se tam na mapu dost dobře koukat nemůžeš, oproti přenosné, kterou máš na skle téměř před očima) a prostřednictvím maxi dotu vidíš jen šipku a co jsem tak slyšel tak se ty vestavěné navigace celkem kradou. Proto bych zainvestoval do nějaké přenosné navigace, u těch teď už většinou dávají doživotní aktualizace map.
×
×
  • Vytvořit nový...