Přejít na obsah

3Rolf3

Uživatel
  • Počet příspěvků

    10
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem 3Rolf3

  1. Je třeba vyjmout z boxu vzduchový filtr a obsah přesně dle návodu aplikovat do potrubí vedoucího k turbu,přičemž je nutno držet na 2000 ot/min.Dejte si do goolu "Wynn's turbo cleaner spray 200ml", a v detailu zboží je i popis.Objednával jsem u fy"Oleje",mám dojem ,že je z Mostu a dodává i na Slovensko.Zajímal by mne výsledek diagnostiky,dejte vědět.Snad technický detail:Je zapotřebí,aby nádobka se sprejem měla aplikační trubičku,která se před použitím nasadí a umožní lepší manipulaci s nádobkou i zavedení trubičky do potrubí.
  2. Ad LineasAB: Tentýž problém jsem řešil i já asi rok u stejné motorizace s výrokem servisu:"málo vzduchu,špatné turbo,zanesený vzduchový filtr".Čemuž jsem nevěřil,protože filtr byl nový Pipercross a motor po vypnutí a následném nastartování se vždy choval normálně.Závada mi připomínala situaci u mé Felicia 1,6-znečištěná klapka .Takže jsem si pořídil Wynn's turbo cleaner spray-200ml a postupoval dle návodu.Jsou to dva roky,zatím jezdím bez problémů.Stálo mne to cca 200,-Kč a kamaráda za volantem,který držel motor v obrátkách.
  3. Dotaz jenom pro úplnost: pokolikáté máš vyměněný řetěz?
  4. Ach jo,kolik je zde příspěvků,ve kterých se dočtete,jak jsou majitelé s Yetim spokojeni?Často mi to zde připadá jako Zeď nářků!Začínám pátý rok s Yetim .Kdybych před koupí četl dříve toto fórum,asi bych si jej nepořídil,ale teď se mu hluboce omlouvám a nedám na něj dopustit.Slouží mi každodenně v mých pojížďkách po městě i po těch okreskách a dlouhodobá spotřeba osciluje okolo 6,2.Ani nevím,co to je spotřeba oleje,který měním jednou ročně .Fakt je,že řetěz občas při startu zacvrliká,ale to vše vyvažují přednosti Yetiho.K tomu to tématu"řetěz" je někde Pawoukův odkaz na článek,pokud se nemýlím ,ve Světě motorů, právě se zvláštním zřetelem na 1.2TSI a jeho klady i zápory.
  5. Pouze dotaz na aeropavlov:Tvůj yeti je měsíc a rok výroby který?Díky za odpověď.
  6. Nedá mi to,abych si nepřisadil do tohoto nemilého tématu .1.2 jsem koupil v prosinci 2011 jako skladový vůz,dle tach najeto 30 km.Teprve počátkem roku jsem začal sledovat na různých fórech štěbetání o problémech s řetězy a pak čekal,kdy se ozve.Myslím,že mám v této disciplině primát,protože se ozval asi ve 3.500km a jeho chřestýší hlas se ozýval čím dál tím více,ať to bylo ve stavu studený či teplý motor,vše jedno.Kupodivu servis,kde jsem vůz koupil,po mé reklamaci bez jakýchkoliv komentářů celou sadu vyměnil,a já v 5tis ještě vyměnil olej.Od výměny rozvodů proběhlo 10tiskm,zatím vše v klidu.Dlouhodobá spotřeba 6,2,jezdím bez ohledu na počasí,takže s tímto jsem spokojen.Ovše dálniční proběh minimální,převážně město a mimo město.Doplňující info pro Pawouka,mám manuál.
  7. Najel jsem s tímto vozem 200tis km,namícháno dálnice, mimo město,ale i hodně město,a nedám na něj dopustit.Spotřebu jsem si po celou dobu zaznamenával,takže mi vyšla na 7,1,což považuji vzhledem k nárokům na něj kladeným,za dobrý průměr.Potvrzuji co bylo řečeno výše ohledně spotřeby,zejména pak velký vliv vzduchového filtru,který jsem měnil pravidelně s výměnou oleje jedenkrát ročně.Při lehké noze 6,3 /100.
  8. Jaké= zabarvení mají brzdové segmenty Vašeho Vozu? Pokud jste delší dobu neumýval kola,pak není vyloučeno,že se na nich usadil prach z "odbrzděných" segmetů,který později vyvolal na sněhu ono zabarvení
  9. Co se vám honí hlavou?

    1. 3Rolf3

      3Rolf3

      Proč mne admin obdařil statusem "varování"?

    2. patrikcevela

      patrikcevela

      cele tieto statusy chodia divne. ja sa prihlasim z mobilu a hodi mi to (null). alebo to co tebe

  10. Co se vám honí hlavou?

  11. Co se vám honí hlavou?

  12. Co se vám honí hlavou?

  13. Neměl by být problém,pokud dobíjíš minimálním proudem-viz manuál.Já sám používám osvědčený d o b í j e č,ktery zapojuji v zimním období přímo v garáži do zásuvky pro zapalovač cigaret.Dobíječe se nabízejí někde na internetu.
×
×
  • Vytvořit nový...