Přejít na obsah

Aleš Veigend

Facebook Uživatel
  • Počet příspěvků

    323
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Aleš Veigend

  1. K tomu se nedokážu relevantně vyjádřit, zas tolik času s danými vozy netrávím. Kolega tankuje v podstatě jen MOL, táta pravděpodobně ONO - obojí klasika N95. 

     

    Ačkoliv já osobně jsem k podobným subjektivním vyjádřením na téma paliv většinou dost skeptický. Obzvláště po tom, co mám nalogováno na starších, nepřímovstřikových, výkonnějších motorech v kombinaci s premiovými palivy - rozdíly jsou z pohledu logovaných dat většinou naprosto zanedbatelné. :) 

  2. Jen pro zajímavost.... Táta má 1.5 v Karoqu a tam když jede na 2 válce, tak je slyšet strašné dunění a je to vyloženě nepříjemné... Oproti tomu kolega má 1.5 v Octavii 3 FL a tam vypínání válců není slyšet/cítit skoro vůbec, ale za to zase motor žere 1L oleje na 3-4k km.... 🤷‍♂️

  3. V 1. 12. 2022 na 15:31, Fugazzi napsal:

     

    Můžu na kabel ATMEGA162+16V8+FT232RQ použít nějakou novější českou verzi VCDS s Loaderem, nebo jsem omezen jen na tu, která byla na CD (20.4.2)?
    Budu rád za nějaký návod, nebo odkaz jak připadně novější verzi rozchodit. :)

    Z mé zkušenosti by to neměl být problém, avšak u čínských klonů je to vždycky sázka do loterie a je dobrý mí připravené záložní řešení :) některé kabely jsou odemčené pro přepis FW, takže i kdyby se aktualizoval, tak to jde vrátit zpět...

  4. před 20 hodinami, dan17b napsal:

    Ahoj,
    mám takový dotaz mám oktavii 1.5 DSG 110 KW rok 2019 najeto 39K a první rok jsem tam nalil 1L oleje proběhla vyměna oleje na garanční prohlídce  v Květnu 2021 a od garanční prohlídky jsem tam nalil už skoro další litr oleje slovy v servisu to je normální .
    Vím že na toto motor trpí kort když je v zajezdu ale už se mi to zdá moc. 
    díky za odpovědi 

    Známý má to samé, akorát manuál L&K a také neustále dolívá... Dle servisu normální...

  5. před 3 hodinami, miklisek napsal:

    Že by byly u ACTIVE natažené ty tři potřebné dráty od konektoru pro tlačítka na pravé stěračové páčce do konektoru v budících, ačkoliv to obecně Škodovka nedělá, že by nepotřebné dráty do svazků dávala? To bych se divil.

    obrazek.thumb.png.bc5eff5e01610271d23277bbbe0f689b.png 

    také jsem se divil, sháněl piny atd... a nakonec to fungovalo kus za kus 🤷‍♂️

  6. Dodělával jsem na rapide 2013 Active (ve výbavě jen klima, blues radio, mlhovky a přední el. okna) a stačilo jen vyměnit páčky pod volantem a nakodovat v budíkách... To kodování jsem si udělal dopředu abych si ověřil že to bude fungovat...

×
×
  • Vytvořit nový...