Přejít na obsah

mhhory

Uživatel
  • Počet příspěvků

    220
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 858 zobrazení profilu

Oznámení mhhory

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

26

Popularita

  1. tak nakonec s přispěním Leonkka jsem to zvládnul, pomohlo i toto video: Potom již stačilo sundat krytku, nasadit kliku do pojezdu a vrátit krytku. otázka 2 minut.
  2. tak jsem se k tomu dneska dostal, rozdělal krytku a podíval se na ty dva šroubky. Bohužel tam žádné nejsou, pokud jsem se podíval u strany řidiče, tak tam je to jasné, ale u na straně spolujezdce je to celé posazené mimo středy, navíc mi to přijde celé nějaké rozhašené. zřejmě se tam něco vylámalo a nebo fakt nevím, zřejmě v tomto ohledu sám nic moc nevyřeším a budu muset navštívit servis.
  3. No to bude asi ono, za kliku jsem hodně nezatáhl. Ale celý den auto bylo na tom největším slunku a jestli je možný, že to bylo dost zahřáté ? nevím... Předpokládám, že se na to bude muset zvnitřku, tzn. rozebrat tapec u dveří.... nějaký postup, doporučení ? případně nechat na servis...
  4. Dobrý den, stala se mi dnes taková nemilá věc, přijdu k autu, chci nasednout a vezmu normálně v klidu za kliku tak jako vždy, ale klika najednou povyjela a zůstala ve stavu jaký je na fotce. Nejde zpět ani ven... Prostě visí úplně na volno a nejde s ní cokoliv dělat. Nevíte náhodou čím by to mohlo být a co je příčinou, případně zda musím nutně navštívit servis ? Děkuji za odpověď. M.H.
  5. Ano, aplikace je katastrofa, ale je potřeba si také uvědomit ty ostatní věci a to jsou: - původ a základ aplikace vychází z koncernu, takže škoda může na něm pracovat jak chce, ale 90 % požadavků stejně přesměrovávají ke kolegům do Německa - vše běží na různých serverech, zřejmě s pomalou a nízkou dostupností - myslím si, že to nebude problém spojený s aplikací jako takovou, ale s tím jak rychle dochází k synchronizaci dat z auta na server a ze serveru na mobil - viz. dle mého bude úzce souviset i s komunikací eCALL, rovněž nedotažené a v některých případech nefunkční. - telekomunikaci zajišťuje prý nějaká španělská telekomunikační síť nebo co, a rychlost přenášení dat ze simky má žalostnou rychlost a pokrytí, dokonce nedosahuje ani 1Mb/s Takže je potřeba se na to dívat taky z toho pohledu co s tím jako Škoda může dělat, když k tomu má vytvořené takovéto podmínky.
  6. což je de facto to co jsem psal já, stačí se z appky odhlásit a znovu přihlásit a aktuální data tam najednou jsou. Prostě záhada.
  7. o víkendu nám to také nešlo (a po většinu času to nejde tak či tak), zkoušel jsem to jak na svém mobilním telefonu tak i na dalším. Oba dva jiné značky /Samsung a Hueawei/ a problém se synchronizací údajů byl na obou dvou telefonech stejný. Kromě toho jsem se zkoušel skrz telefon přihlásit přímo i do webového rozhraní škoda connect a tam aktuální údaje vidím, tzn. najeté kilometry z poslední cesty atd.. takže se domnívám, že problém bude přímo v apce než aby to bylo globálního charakteru. Pokud by byl problém na serverech, tak údaje nebudou ani na webovém rozhraní. Další zajímavostí je, co máme odzkoušené je to, že pokud telefon restartujeme nebo smažeme a znovu nainstalujeme appku, tak tam údaje po přihlášení ihned jsou (to přisuzuji přihlášení, smazání cache v paměti telefonu u appky apod..) Prostě zvláštní chování. Jediné s čím opravdu v poslední době bojujeme je aktuální poloha auta, ve více než v 90 % případů nám to ukazuje, že vůz se nachází momentálně doma, což bohužel ne vždy je pravda. O víkendu jsme byli cca 200km jinde a poloha vozu stále doma v garáži. To jsou bohužel naše zkušenosti a poznatky.
  8. Zkus shánět nějaký kus na vrakovištích či z nějaké bouračky, až zjistíš kolik stojí nový originální kus tak půjdeš do kolen. A pokud nemáš nějakou pojistku nebo tak něco, tak na výběr moc nemáš. Kamarád tohle řešil výměnou za nový originální, nakonec to řešil s pojišťovnou (pojistku na blbost), nakonec to nějak uhrál a říkal, že to měl proplacené.
  9. při výrobě kotoučů a destiček je s tímto tak nějak počítáno a věř mi, že jak kotouče tak i destičky jsou dimenzovány na daleko větší zahřátí, které ty ani s bržděním nemáš šanci dosáhnout, a jejím opětovné schlazení atd.. Teď si jenom vezmi to, že by jsi sjel kopec 9 km s ustavičným bržděním a dole začalo pořádně pršet, tak se ti na destičky a kotouče tak nebo tak dostane voda. prostě neřešit, tím se nemohlo vůbec nic stát. Zvlněné kotouče apod... to se stane u nekvalitních kotoučů a nebo kotoučů v dávných dobách, dnes jsou při výrobě kladeny daleko větší nároky na proces výroby, testy a hlavně jejich funkčnost.
  10. tak jsem to dnes zkoušel u svého auta a zřejmě jsem hluchý já a nebo patřím do skupiny těch kterým to nejde. žádné dunění nebo nějaký zvuk, který by měl připomínat subwoofer jsem nepostřehl. Zkoušel jsem si sednout i na zadní sedačky a to samé, je fakt že na nich nesedávám, tak se mi zvuk zdál takový tišší. Budu se muset na to opravdu taky podívat, případně podívat do nastavení v columbusu a trochu si s tím pohrát.
  11. podle čeho usuzuješ, že ti nehraje - nefunguje ?
  12. tak to jsme na tom úplně stejně, proto nejkratší cesty používám opravdu jenom v nouzi. Tuhle jsem pomocí nejkratší cesty jel lesní asfaltkou a v půli lesa jsem přejížděl na nezpevněnou cestu, která byla vyjeta od zemědělské techniky. Prostě občas to jsou šoky.... Alespoň, že vždy mě to dovede do cíle. :-)
  13. škoda connect zaplacené nemám, ale mám zkušenost s touto službou v Kamiqu, a že by to bylo nějaké zlepšení to se mi teda nezdá. Dynamické navigování mám v navigaci zapnutou. Je i velmi pravděpodobné, že došlo k uzavírce ještě ten den co jsem danou trasu projížděl i já, a proto nebal informace o uzavírce, jinak si to nedovedu představit.
  14. tak nové mapy nahrány, tak uvidíme jak se to bude chovat. Každopádně se chci zeptat, minulý týden jsem jel cestu cca 120km a v půli cesty, klasika uzavřena hlavní silnice a musel jsem se vracet a najít náhradní cestu. Objížďka od silničářů značená nebyla, a tak jsem se musel spolehnout na navigaci. Po 5ti minutách hraní s hledání náhradní cesty, mi navigace našla cestu cca o 20km delší, budiž zvolil jsem a do cíle dojel. V neděli jsem jel zpátky a to samé, navigace nejenom že neznala, že tam je uzavírka, ale opět mi nabídla silnici o 20km delší. vzal jsem tedy do ruky mobil a přes mapy.cz našel cestu, která vedla hned vedle a byla cca o 2 km delší. nechápal jsem proč je v tom takový rozdíl, proč mi navigace ve škodovce tuto trasu nenabídla, proč mě neinformuje o uzavírkách, případně lze někde nastavit, aby mi nabídla náhradní cestu, případně nějak vhodně donastavit ? Jaké jsou vaše zkušenosti ? Dnes jsme rozcodil Android Auto a zkoušel Waze či Google Maps, bohužel obě dvě jsou tak graficky odfláknuté, že jsem si opravdu na ně nemohl zvyknout, navíc nejsou ani nijak user friendly. Poslední dobou mám nejlepší zkušenosti s mapy.cz, ale ty bohužel do columbusu nedostanu.
  15. taky potvrzuji, že máme již připojeno k profilu Škoda Connect dle postupu výše. Ale pozor, postup je funkční zřejmě za předpokladu, že máte aktivní, bíle rozsvícenou ikonu globusu (zeměkoule). Včera jsem měl ikonu zašedlou, zkoušel jsem daný postup, avšak bez úspěchu. Dnes najednou přijdeme do auta, ikona globusu svítí bíle, tak jsme zkusili se přihlásit a už je to v pořádku. Čím to bylo nebo co dalo impuls k tomu, aby najednou globus svítil bíle, fakt nevím. Každopádně jsme rádi, že to již "zatím" funguje. Po zkušenostech co jsme všechno vyzkoušeli jsem toho názoru, že auto jako takové s tím nemá nic společného a opravdu to bude na serverech škodovky a nebo firmy telecom, která zprostředkovává pro škodovku eSIMkarty včetně datových přenosů. Proto doporučuji postup provádět pouze tehdy, pokud svítí bíle ikona, pokud vám nesvítí, tak to nemusíte ani zkoušet. Vyčkat až se po čase rozsvítí, stejně tak jak v našem případě.
×
×
  • Vytvořit nový...