Přejít na obsah

legomaniak

Uživatel
  • Počet příspěvků

    41
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem legomaniak

  1. Mám Škodu Scalu 3 roky starou 1.6 TDI a letos mi chladila už jen velmi slabě. Už od novoty se mi zdálo že to slabě chladí. Tak jsem to dal do servisu a zjistili že tam chybělo 270 g chladící kapaliny. U žádného jiného auta se mi to nestalo. Ale tvrdili že v systému žádná díra není. Nejspíš tam dali z výroby málo kapaliny, ale to už jim nedokážeme takže jsem zaplatil 130 € 🤦🏼🙂.
  2. legomaniak

    Turbo

    Pokud mas 1.2TSI DSG tak ti to nejspis necuka kvuli turbu ale kvuli vadnym spojkam ktere pri prvnich cca 20-30km lehce prokluzujou nez uschnou. Mam ten stejny problem a v breznu 2018 vysli nove spojky ktere to nedelaji uz je na to i TPI. Ja jdu za 2 tydny na vyměnu spojek a kolegovi to uz delali a škubave zrychleni zmizelo. Takhlen to vypada na mym aute.
  3. Ja pravě mam ještě jednu fabku v DSG doma ktera ma jen 2800km najeto a ta to neděla tak mě nemohou odpalkovat že to je třeba normal jev :-)
  4. Tak mám ještě dvě videa a vyzkoušel jsem to i s tempomatem a škube to taky akorát to nejde moc vidět jen slyšet a cítit.
  5. Dal jsem tam manualni řežim aby mi to nepřeřadilo protože na 2,4,6 to zrychluje rovnoměrně bez škubaní. Až pojedu tak muzu zkusit natočit oboji jak rychlost tak otáčkoměr.
  6. Ahoj, mě zase škube DSG převodovká na rychlostech 3,5,7. A v servisu si nevi rady. Auto je 18mesicu stare a ma najeto 28tis. km. A zhoršuje se to. Vypada to jako by prokluzovala spojka ale auto skubavě zrychluje. Nesetkal ste se stim někdo?
  7. Bublava - Draždany(DE) 1.2 TSI 81kW DSG kola 17",
  8. Vylet do Norimberka po dalnici. 1.2 TSI 66kW 180-190 drži kopec nekopec
  9. Bublava - Karlovy Vary se zastávkou na tankování :-) 1.2 TSI 66kw
  10. Nedavno mi to taky psalo závadu start stop. Ale auto jelo normalně. A po dalšim startě závada zmizela.
  11. Dobrý den, prosil bych o zhodnocení mého obrázku. Olej tam má 3,5tkm(a 3mesice) jezdím trasy většinou 10km tam a zpět a jednou za tyden někdy i častěji delší trasy do německá po dálnici. Olej měním max každých 10tkm dávám Castrol Professional EDGE 5W-30 Longlife III. Řetěz byl měněn na záruku ve 20tkm a opět začíná chrastit skoro při každým startu. Aktuálně najeto 70500km Olej se mi zda podle kapkového testu dost znečištěný benzinem. Budu rád za vaše názor. Děkuji :-)
  12. Tak zasílám Vám tři videa. Na jednom videu je normální start a na druhém videu kde chrasti rozvody (+ video staré rozvody). Začíná celý koloběh znovu jako před 30 000km. První výměna rozvodu byla ve 20 000 kilometrech. Teďkon mám necelých 60 000 kilometrů a opět to začíná čím dál více chrastit jako dřive. V říjnu jdu na servisní prohlídku a nevím jestli si mám nechat změřit napínák chtějí za to 580 Kč. Tady jsem měl první rozvody a 20tkm najeto: http://youtu.be/Y5QlPBxfmPY Tady video s normální startem: http://youtu.be/Z_WCFfTroSU Tady druhé rozvody opět začínají čim dal vice chrastit najeto 57tkm http://youtu.be/NndwFMDrUo8
  13. Dolil jsem Kapalinu jednou za dva roky. Jinak nějak kapalina nemizí. :-)
  14. Proč myslíš? Samozřejmě u mě se to vykompenzuje na dálnici toci 3000 az 4000 otacek kde motor točí víc, ve městě a mimo město jezdím většinou kolem dvatisíce až 3000 otáček když předháním to vytočím někdy až na 4000 otáček. Myslím že tenhle jízdní styl je normální? Když je motor studený tak mu nešlapu na krk dokud nedosáhne provozní teploty. Jinak bydlím v Krušných horách tak když jedu domu tak jedu skoro pořád do kopce. Většinou při každé jízdě se u mě motor prohřeje na 90°. Nebydlím ve městě kde bych jezdil z obchodu do obchodu a motor se neprohřál
  15. Dneska jsem jel na dálnici asi 25 kilometrů kolem 170km/h. Poté 35 kilometrů mimo město a ve městě. Jezdím jednou týdně 60 kilometrů tam a šedesát kilometrů zpátky. A jednou týdně kratší trasu 10 kilometrů tam a 10 kilometrů zpátky. AO víkendu jezdím taky občas jednu trasu 10 kilometrů tam a 10 kilometrů zpět. A jednou za dva měsíce jezdím do Německa stopadesát kilometrů tam a stopadesát kilometrů zpět. Jinak olej měním po max: 10 000 kilometrech. Ale většinou ho vyměním do 8mi tisic kilometrů. Měním olej 2x ročně. Dávám olej longlife. Styl jízdy je tak kolem 2000 až 3000 otáček. Po dálnici samozřejmě více hlavně v Německu kde se dá jet velmi rychle. V Německu na dálnici jezdím mezi 160 až 190 km/h. Maximálka je 210 km/h. Olej tam mam od června byl jsem měsíc a půl v kanadě tak auto stálo v garáži. Od srpna jsem zase v republice a s autem jezdím. :-) Olej nemizí ani nepřibyva je pořad na MAX. Jak by se tam dostalo tolik vody?
  16. Dobrý den, když jsem měřil olej tak se mi zdálo že smrdí hodně po benzínu. Tak jsem udělal kapkový test. A vypadá divně co na to říkáte vy? Najeto na oleji: 4000km Mám 1.2Tsi motor teďkon mám najeto 57 000. Mám tam druhé rozvody. A opět to začíná čím dál více chrastit. Tak jsem měl strach jestli náhodou není moc benzínu v oleji. http://mcu-cz.jimdo.com/pou%C5%BEit%C3%AD-a-vyhodnocen%C3%AD/ Prosím poraďte :-(
  17. Tak autíčko bylo za jeden den hotové. Technici zkoušely starty ale chrastění se neobjevilo protože olej nestihl ani vychladnout. Tak si auto vzaly na dílnu sundaly olejovou vanu a ze speciálním nářadím a připravkáma nějak změřily rozvodový řetěz a zjistily že je prý jako novy po 22tkm. No a pak říkaly že by to mohl byt trochu ucpaný olejový kanálek k řetězu a špatný zpětný ventil že stým ucpávaným prej byly problémy tak ho preventivně vyměnily vše měly sebou z M.B. A vzaly si 1,5 litru motorového oleje sebou na kontrolu jestli je v pořádku. Dolily mi pak 1,5l nového oleje. Auto mam od včerejška a zatím mi to nezachrastilo a zda se mi že se motor už tolik nevibruje při delším staní na volnoběh ukáže čas ale je dost možné že to tým bylo. PS: to nářadí k měření rozvodům prý časem dostanou i servisy .
  18. No kamarád ma známy ve škodovce tak mi domluvil rovnou se ředitelem schůzku tak sme to spolu sepsali a do 2 hodin volali z M.B že zítra hned na to přijedou. Tak držte palce že mi to dopadne dobře a něco na tom najdou. PS: Přitom M.B je od nás tak 300km
  19. Všichni z toho mají radost a já strach aby neodjely bez výsledku protože známe zákon schválnosti že to zrovna bude mlčet.
  20. Tak sranda, dnes v servisu sepsali do Mladé Boleslavi kvůli těm rozvodům že chrastí a co máji dělat jestli to mají vyměnit když už jednou byly měnění. No odeslali to a do 2 hodin telefon "přistavte ráno hned auto v pul 8 budou vyjíždět specialisté na tenhle motor z Mladé Boleslavi" no bude sranda protože se tam dostanu ráno tak kolem pul 9 a v pul 10 mají přijet a to to auto ani nevychladne a nic neuvidí. Nevím jestli třeba nemají specialni nářadí to nějak zjistit no jsem zvedávej a doufám že mi auto neodvezou do Boleslavi.
  21. No já to mam v těch zvukových nahrávkách a to video jsem tam dal že to je podobný zvuk.
  22. No nevím asi žádný pytlíky nemam. Ani nevím jestli se na Octavku dávají. Se omlouvám že píšu do topiku o Fabii a .. ale u octavie není skoro nic k 1.2 TSI. Ale děla mi to i při zátahu motoru i když na to šlapu. Možná to budou i ty rozvody protože mi v poslední době čim dal víc zase chrastí, první rozvody mi měnily v 20tkm a teď mam 42,5tkm. Ale já se většinou pohybuji delší trasy 20-60km takže to chrastí jen někdy ale stačí jen se studeným motorem třeba jet 2-5km a pak ho nechat vychladnout a zase nastartovat tak to je občas tak extrémní že mi skočí otáčky na 1700 a chrastí to tak 3-5 sek pak to spadne na 1200 na par sek a pak do normálu. Jedna věc je divná když se podívají do škoda počítače na moje WIN tak tam vidí že mi tam dali sadu starou bez označení (A) na konci. Výměna proběhla někdy v květnu 2012. A když jsem se na to ptal tak říkaly že tam daly novou sadu a že to tak je jen v systému. Tak nevím..
×
×
  • Vytvořit nový...