Přejít na obsah

dandy2004

Uživatel
  • Počet příspěvků

    32
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem dandy2004

  1. Supr, díky moc za tip. Co nejdřív tam zajedu.
  2. To už tohle forum opravdu skoro nežije, že nikdo neporadí?
  3. Ahoj, moje původní jendičková Octavie TDI 66KW r.v.2000 najeto 350.000km po faceliftu se mi po dvou letech vrátila zpět. Jezdil s ní otec a jak jezdil ke svým "kamarádům" do servisu, tak auto je ve stavu, že jsem se zděsil Po nastartování za studena auto neskutečně kouří a jakoby jede na 3 válce. Po pár vteřinách kouření skoro ustane a auto se celkově zklidní. Za jízdy to je asi celkem v normálu na to stáří, ale i tak při vyšších otáčkách zakouří. Otec říkal, že mu asi před rokem měnili nebo upravovali vstřiky, ale znáte to. Něco mu napovídali a kdo ví co s tím vůbec dělali. Za 2 měsíce potřebuju na technickou a obávám se, že emisema to neprojde. Kastle je taky celkem zrezlá, ale to by nemělo tolik vadit :-) Poradíte prosím nějaké "normální" kluky v Praze a okolí, kdo by se na to mohl podívat co s tím je a jestli se vyplatí s tím ještě něco dělat? Díky moc za jakékoli rady.
  4. hele, co dělal s těma tryskama fakt nevím, asi je měl jen pročistit nebo co, fakt tomu tolik nerozumím :-) A když to turbo nasaje, tak s emění hned celé? Mne by napadlo tam jen vyměnit těsnění nebo tak něco :-) On to už ráno dával do toho servisu. Prý staré turbo vyndají a pošlou někam do západních čech a oni hned výměnou dají jiné repasované (dle otcových slov). Hádej se s otcem co si tam má nechat dát :-) Ale tím, že najezdí tak cca 20km denně, tak mu bude stačit jakékoli, podle mne by mohl jezdit i bez něj :-) Díkes za osvětu do turba.
  5. Tak ještě aktuální info po telefonu s otcem :-) Ty vstřiky mu prý jen repasoval, ale pořád to špatně startovalo. Tak jel k jinému mechanikovi a ten přes diagnostiku zjistil, že je chyba na turbu. A k tomu zjistil, že vstřiky nebyly dotažené tak jak mají být :-) Takže suma sumárum, za vstřiky tomu prvnímu šikulovi dal jen 500,- protože prý pak sám uznal, že to udělal blbě a nafta kolem nich protejkala :-) A teď bude teda dělat to turbo, které prý když odejde, tak se to pozná i tak, že ty otáčky vyletí nahoru, jak nasaje olej. To je prý to, co mu to prvotně udělalo. No uvidím, jak s tím dopadne. Díky moc chlapi za rady :-)
  6. Je to klasická jednička Octáva rv 2000. Je to ale 7 měsíc takže takovej přelomovej mutant, kde nějaké vnitřnosti jsou ještě před faceliftem, ale jinak je to už ta novější s bílými světly a má najeto cca 340 tis. Víš jak to je, našim jsme auto nechali za hubičku a teď si připadám blbě, že do toho vrazili už tolik peněz. Já mechanika nemám a už takhle jsem se vždy dohadoval o těch otcových známých mechanicích, co mu opravěj cokoli na jakémkoli autě. Vstřiky odešly údajně asi před 2 týdny. Prý jel a najednou šlo auto do šílených otáček i přes to, že pustil plyn. Tak jediné co mohl bylo, že vypnul klíček. Auto chcíplo. Ale nechtělo zase naskočit, tak jak ještě pomalu jel, tak ho nechal natočit přes rychlost. No já myslel, že mne omejou, když mi to říkal. Auto prý naskočilo, ale od té doty to začalo jít ve studeném stavu jen na tři válce (prý) a po chvilce stání se to uklidnilo. Ale kouřivost prej najednou šíleně vyskočila. Já si myslel, že mu přeskočily rozvody, které dělal před těmi cca 3 měsíci, ale pdajně ne. Měl prý špatné ty vstřiky, které mu buď měnili nebo repasovali, nevím. Ale dnes mi volal, že to auto dává zítra těm umělcům, že to pořád hodně kouří a prý je to tím turbem, No a a hádej se s ním, že ho maj v servisu za hejla, kterej je jen krmí penězma. Jsem z toho dost nas.... tak píšu asi dost nepřehledně, to sorry. Ale dík za rady, řeknu mu, jestli může zkusit ještě jinej servis, jinak ať si dělá co chce.
  7. Ahoj chlapi, potřeboval bych odbornou radu. Svoji jedničkovou Octávu TDI 66 kW jsem nechával našim. Od té doby s tím autem prý pořád něco je. Nevím, ale mám pocit, že je spíš dojí ten otcův rádoby kamarád mechanik. Dokud jsme ho měli my, tak nic, maximálně výměna oleje. Napřed si dělali rozvody, pak prý odešly vstřiky a hned na to turbo. Auto teď prý kouří a je to údajně z důvodu, že turbo nasává olej. Repasované turbo jim nechá prý za desítku. Přitom ale výkonově auto jede naprosto normálně, jen kouří. Chci se zeptat, jestli skutečně olej může mizet přes turbo? Zítra to má dávat do servisu, tak bych potřeboval rychlou odpověď, i když chápu, že takhle na dálku to je věštění z koule. Díky moc.
  8. Koukám, že jak jednčková Octáva stárne, tak sem už asi ani nechodí moc lidí a neporadí :-(
  9. Ahoj, mám 66kw rv2000 po faceliftu. Opět mi asi začala blbnout váha vzduchu. Už jsem ji měnil přibližně při 180.000km a teď mám 340.000km a začíná to zase. Někdy jede v pohodě a někdy se dostanu do otáček a najednou jako by mi někdo chytil prdel a držel mne za ni. Pomůže, když zastavím, vypnu motor a opět nastartuju. Někdy to vydrží napořád a někdo to zase při záběru ve vyšších otáčkách vypadne. Podle mne to je opět ta váha. Nevíte kde se dá sehnat, popřípadě nějaký kontakt na někoho mimo orig servis? Tam bych za ní dal víc, než je hodnota auta :-) Jsem z Prahy. Díky moc.
  10. Jo pardon, jsem myslel, že to je na OI
  11. Mně to bouchání dělají silenbloky stabilizátoru nebo jak s eto jmenuje. Takové ty gumové pouzdra. Měním je co dva roky. Vždy, když to začne bouchat a pak je zase klid :-) Tlumiče mají najeto cca 150 tis a nebouchaj.
  12. Homokineťáky si myslím, že ne. Ty pokud s enepletu s eprojeví třeba i v malé rychlosti při plném rejdu. Cvaká to jak blázen, aspoň tak jsem to vždycky poznal :-) Ale tady to je tiché, žádné cvaknutí. Jen ty vibrace při zrychlování. Myslem jsem na ty poloosy, ale asi jak tady kluci píšou, tak to bude asi ta spojka. Ta je taky ještě originál, má přes 320 tis. Ale představa, že do toho mám nacpat novou spojku, pak mne čekaj rozvody, nějaká ta drobná karoserie, no to se už asi ani nevyplatí u toho dědečka :-) Má někdo tip na levné servisáky? :-) P.
  13. No konečně s enašel někdo, kdo zareagoval :-) Jen nevím co si pod tím představit. Tím myslíš spojku nebo co? Zase takovej machr v tom nejsem :-) P.
  14. Ahoj, mám 1,9TDI 66 kW rv 2000, najeto 320 tis. Delší dobu auto celkem silně vibruje v určitých rychlostech, ale jen pokud je v tahu (při sešlápnutém plynu). Když pustím plyn anebo i vyřadím, tak vibrace ustanou. Přestane to i při dosažení určité rychlosti nebo když zvolním ve zrychlování. Kola jsou převážená, takže ty jsou v poho, raději jsem je nechal udělat, ikdyž ty vibrace nejsou do volantu, ale jakoby do spodku auta. Můžou být nějak pokřivený poloosy? Pokud začnu brzdit při vyšší rychlosti, tak to taky začne vibrovat, ale to už i s volantem, takže to mi říkali, že asi kotouče, ikdyž ty jsou jen 2 roky staré a s tím bržděním je problém od jejich výměny i nějakou dobu předtím. Kvůli tomu vibrování do volantu jsem vlastně ty kotouče i destičky měnil, trochu se to zlepšilo, ale teď je to zase špatný. Poradíte co by to mohlo být? Může se jednat o jednu závadu nebo toho může být víc? Díky, P.
  15. No jo, tipů a rad je dost, ale žádná nabídka nějakého rozumného servisu. Nevím jestli se to tady může, ale nemáte někdo tip na nějakého toho maníka, co by se na to podíval?
  16. Jo supr rady chlapi, asi bych to i zvládl, ale jaski nemám kde a nevím, kde ty svíce hledat Když zajedu do servisu škodovky, tak se obávám, že mi řeknou vše vyměnit, jak to oni umí. Neporadíte nějakého machra v Praze nebo okolí?
  17. Ahoj, mám 1,9 TDI 66 KW. Letošní zimu mi začala špatně startovat, pokud se teplota blíží nule nebo je pod ní. Točí, ale naskočí až po delší době. Děsím se přicházejících mrazů. Co si pamatuju, tak loni a předtím žhavení svítilo cca 10s pokud byla zima a to jsem žhavil i 2x nebo 3x za sebou a pak naskočil motor krásně, teď mi zhasne vždy po cca 4s a starter točí dlouho. Jak zjistím, jestli jsou špatné svíčky anebo něco jiného? Pokud je teplo, tak start jde a pokud je motor zahřátý, tak točí taky dlouho, ale to už jsem si zvykl. To mi říkali, že to tyhle Oktávy to dělají, že padá nafta nebo co :-) Poradíte někdo, kde zjistit ty svíce ? Díky.
  18. A nevíš prosím tě, na kolik to přibližně vyjde?
  19. A nevíš prosím tě, na kolik to přibližně vyjde?
  20. Jojo promiň. Je to 1,9 TDI 66 kW. Převodovka je tam klasická manuální, vlastně od výroby, rok 2000 se tam v převodovce ani spojce nic nedělalo, vše originál. Zjistil jsem, že to cukání při rozjezdu začne až když se auto zahřeje. Pokud sednu ráno do auta, tak to je v pohodě, spojka začíná zlobit až po delší jízdě autem, když je už asi zahřátá. Takže po Praze v kolonách to je hrůza.
  21. Ahoj, při rozjezdu mi začala jedničková Octávie škubat. Pomalu se rozjíždím a asi v půlce spojky jakoby poposkočilo auto a dál se rozjíždí. U dalších rychlostí už to nedělá. Jen ten rozjezd z místa. Není to klasické proklouznutí, ale poposkočení, škubání. Známý mechanik mi napřed říkal, že to je lamela, ale pak když se s tím projel, tak se přiklání k setrvačníku (nebo jak se tomu nadává) Problém ale je, že se to prý předem nepozná a buď dám bez práce cca 5 tis za lamelu s příslušenstvím (a může to prý pokračovat) anebo cca 14 tis za celou spojku i s tím setrvačníkem. Nevíte někdo, jak to přesně zjistit popřípadě kde levně opravit v Praze? Auto má už najeto 280 tis. a zatím je spojka originál. Díky.
  22. To asi mám, protože něco o tom turbu už motal. A to fakt ničemu nevadí? Je to nepříjemný jak to klape, počítám, že mi to každou chvilkou doklape na trvalo ) Oprava nebo výměna se tedy nevyplatí? Je zbytečná? Zatím díky za uklidnění )
  23. Ahoj, po nastartování mi stračně cvaká něco v motoru. Je to za váhou vzduchu na stěně karoserie. Vedou tam nějaké kabely nebo co. Je to nějaké relátko nebo něco takového. Známej mi říkal, že to je u Octávek normální, ať to neřeším, ale je to nepříjemné. V autě to neslyším, ale když z něj vylezu a motor běží, tak to je jako by mi tam cvakaly ventily, ale to snad ne ) Nevíte někdo co to je a jestli to má smysl opravovat? Díky, P.
  24. Supr, zkusím to pozjidtit. Zatím díky.
×
×
  • Vytvořit nový...