Přejít na obsah

reyder

Uživatel
  • Počet příspěvků

    17
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem reyder

  1. ok hodim sem do tejto rubriky pre ostatných moju skusenosť. Mam motor CUUB (2.0TDI 110kW euro6 r2015) Tiež kontrolka motora zasvietila asi 500km po tom čo som toto auto kupil od ruky po najazde asi 270xxx km. Cez VCDS mi zobrazilo chyby P22F00 / P20EE00 / P219600 s tym že všetky tieto chyby sa viažu na NOx, Katalyzator a O2 senzor. Tiež som začal riešiť či su senzory spravne ale išiel som na problém od zadu. Vždy treba riešiť príčinu a tou bola v tomto pripade nadmerna dymivosť ktoru som si na začiatku pri kupe extra nevšímal, nakoľko som mal pred tým podobné vraky ktore dymili ešte viac. netušil som že motory euro6 su v podstate citlive laboratoria ktoré reaguju na akukolvek anomaliu. A tak aj v tomto prípade všetky tieto chyby vyskakovali z toho dôvodu, že do výfukoveho potrubia šlo príliš veľa oleja. Dôvod? Euro6 normy ktore podmienuju stop/start system ktorý ako iste viete vie narobiť slušne problémy so zohriatim turbom, respektíve samotne turbo dostáva na frak pri častej regeneracii a tym prehrievaniu. Odporučam na zaklade svojich vlastných skuseností najskor hladať problem v mechanike, až potom v elektrike (teda snimačoch) u týchto agregatoch teda najčastejším problemom býva turbo ktoré púšta po vyššom najazde km olej do vyfukoveho potrubia a ničí všetko .. od DPF, po SCR a katalyzator a hadže falošne signaly senzorom. Ešte taka rada .. nemusí byt nevhnutne turbo v háji, treba pozerať aj na to, či už v komresnej časti turba pri nasavani nie je olej ktorý može isť z odvetrania klukovej skryne respektíve zapchaty prepad oleja z turba. Určite si všímajte kolko vam motor papa oleja a ko vam dymí, odporúčam sa na to sustrediť pred kúpov jazdenky, ušetrí vam to určite prachy ... nemate za čo
  2. prosím pošle mi niekto dielensku priručku ako dať dole ľave svetlo? odišiel mi blinker. verzia po faceliftu 2015 halogen Mimochodom som konštrukter prednych svetlometov a dôvod prečo je resvis čím ďalej horší je prozaický. 1. Design je prvorady, na servisoch automobilky zarabaju najlepšie :)
  3. ak niekto budete mať tento problem, dajte si to na diagnostiku, ak vám vyskočia tietochyby nižšie, treba vymeniť pohon klapky 2 Faults Found: 9475349 - Position Sensor for Right Temperature Flap Motor B1095 15 [008] - Open or Short to Plus Intermittent - Confirmed - Tested Since Memory Clear Freeze Frame: Fault Status: 00000001 Fault Priority: 2 Fault Frequency: 30 Reset counter: 195 Mileage: 274305 km Date: 2023.02.27 Time: 00:15:33 9476885 - Position Sensor for Fresh/Recirculated Flap Motor B109B 15 [008] - Open or Short to Plus Intermittent - Confirmed - Tested Since Memory Clear Freeze Frame: Fault Status: 00000001 Fault Priority: 2 Fault Frequency: 58 Reset counter: 197 Mileage: 274305 km Date: 2023.02.27 Time: 00:14:38
  4. Nazdar, prosím máte niekto prehlad servisných intervalov alebo DP pre verziu 2.0 110kW 4x4 resp. facelift od r. 2014? Dakujem
  5. ahojte, mame síce seat alhambru ale tiež je tam navigacia navteq, mám k nej original SD kartu. ale ak chcem tuto kartu načítať v PC tak sa mi ju ani nezobrazí. Samozrejme ked ju vložím v aute do rádia tak hned ju vezme a automaticky sa pýta či chcem inštalovať navigaciu. čo treba spraviť aby bola tato karta odblokovana, aby som ju v PC mohol "otvoriť" a nahrať tam novšiu verziu navigacie? alebo je možné, že navteq robí jednorázove mapy a upgrade si treba platit?
  6. nazdar, prosím neviete mi poradiť, mam tiež 4x4 PD 74kW r.2002, pred mesiacom my padol spojkový valec pri spojke, dal som to opraviť v servise a od vtedy pri rozbehu škubne. Predpokladal som že to bude novým spojkovým valcom, ale nedávno som zistil že mi nezaberá zadný náhon. Ak vypnem a naštartujem auto tak chvílu zaberá, po dlhšej jazde ale nezopína vobec zadný pohon. VAG našiel chybu na 19 tom kanaly CAN getway 01324 control module for all wheels drive (J492) chyba 49-10 - bez komunikacie. Chybu som ale zmazal spravil som, diagnostiku a test samotneho haldexu, ten dopadol uspešne, bolo aj počuť cvaknutie spojky. teraz ked som opakoval diagnostiku po najazdených desiatok kilometro vchyba sa už nezobrazovala ale to cukanie a vypinanie spojky je stale ... menil som pravidelne filter aj olej ... s týmto nema niekto skusenost? Ďakujem
  7. Ahojte, Nejaky čas mám problém zo vstrekom na 2 valci. Pri teplote nižšej akje prevádzková - pod 80°C beží motor v poriadku. Keď sa motor zahreje na prevádkovú teplotu začne mi vynechávať valec č.2 ale len v rozmedzi otáčok 1900 - 2200 (keď je turbo v najvěčšom zábere) Menil som aj vstrek ale žiadne zlepšenie. Čo s tým ešte môže byť? mam už nalietane 315 tis. večšinou kratke trasy.. Ďakujem za rady ..
  8. Ahoj, prosím pouze odborníky který mají s tím zkušenost jestli mi mohou poradit. Mam octavii 2002 1,9TDI PD 74kw 4x4 na které mi sem tam vynecháva turbo a mám možnost ho vyměnit za relativne zánovné turbo s roomstru r.2008 1,9 TDI PD. Na čtyrkolce jsem se díval že je výfukové potrubý stočeno nahoru kvůli kardanu, nevím ale jestli kvuli tomu není na 4x4 speciálni turbo, resp jestli lze použít s roomstra? samozřejmě vím že jsou tam jiné uchyty na hadice. Díky za rady.
  9. No tak to si musiš koupit peugeota a ten myslim jen ukazuje hladinu oleje. U oktavky to nepotřebuješ protože ti s předstim 1500km da vědět, kdy maš menit olej ..
  10. Mel jsem ten sami problém, bylo to od turba. ( mazani turba ) nechci strašit ale ted mam už problemi i ze samotnim turbem.
  11. Zdarec, trocha teorie ze strojařiny: Vlyvem zmeny tepla se material ztahuje a roztahuje - je jedno jaká značka kotouča, každy jeden je s ocele, mení se jenom prvky složení ocele ( dle know-how vyrobce ) Me se taky pokroutili kotouče, Pak se zazrakem srovnali. Proč se to vlastně stáva "náhodně" .. je rodíl jestli se kotouč zahřeje za 5 vteřin z -20°C na +°120°C za vteřinu, nebo za 10 vteřin, ktomu půcobí deštička určitym tlakem, kotouš co kus to original ( v struktuře materialu ) ... jediná rada - prudce nebrzdit. U ostatnich aut se to stava taky ale diky komfortnejšímu tlumění napravy od karoserie to tolik neni citit... je t ale jen moje teorie takže nic víc, mužu se plest.
  12. děkuju za připomínky, ted jsem hodně četl o tom, a bohužel ty výmeny oleje long-life nesou sebou i negatyvni vysledek že před koncem vymeny je už olej min kvalitni a taky ho ubýva a to nejvíc práve pociťuje turbo.
  13. Ahoj soudruzi a inžinýri, koupil jsem si z bazoše fabku TDI DP, zanovní model 2006. Na pohled hezka, ale až jsem ji dotahl domu a podival se ješte jednou do motoroveho prostoru pod plastový kryt, malem jsem upadnu.kolem turba ( jak mate sací hadici na turbo a pak ten regulační ventyl ) a všechny ty hadičky a izolace za turbem zamaštena od oleje, olej jsem meril, no skoro nic tam nebylo ( a to ma oficialne najeto 62000km takže pred vymenou oleje ale mel jsem fabku v dieselu už driv a vubec neteklo ) jak je to možny tohle? o 2 letyho auta? byl to služebak hold ale takhle se turbo dosrat? Pritom citim že turbo funguje a tahne, ale zaroven si divne pohvizdava. Co s tím a proč se tak brzy turbo unavilo?
  14. Spotřeba se težko klasifikuje, jezdim už dlouho na různych škodovkach s různyma motorama. A nikdy si netroufnu říct kolik to přesne žere. Jedno je však jisty a znam i sebe. když se nekdo pta na spotřebu tak se pochlubíš tím nejnižším čislem a je jedno že si jel sam dolu s kopce a vyter v zádech :-) ale když se jde nekam tvím autem a je třeba se skladat na benzin tak ta spotřeba vyleze najednou neskutečne vysoko :-) .. že jo. Ja mam fabii TDI .. na svoji udelam spotřebu mezimesto (rovinka 90km/h) i 3,2l/100km ale na služebnim TDI udelam tu samou trasu za 6l/100km ( jedu ale jak prase ) je to o stylu jizdy...
  15. Mně se to zdá taky že to bude poddimenzovane, protože plošní poistka 110 A pro maximalni vytiženi všech spotřebiču nestači a hřeje se, předce jen ma ta fabie v komfortu toho vic. Už jen TPC bere 40 Amper k tomu svetla vetrak sterače vyhřev skla a indukčnim meřakem sem zmeřil 90A .. podle mne už byla oslabena poistka a čím větší byl odpor tim vic se zahřala..až dohřála
  16. Zdarec, stala se mi nemila věc, přepálila se mi poistka nad akumulatorem v hlavnom poistnem boxu na pozici č. 2. t.j. hlavni přívod napětí pro elektřicke zažizení vevnitř vozu. To že se přepalila poistka je bežná vec, ale podle mne neni normalny aby byl hlavni kabel o pružezu 5 mm přehřatej nad 100°C a žerava svorkovnice poistek přepalila plast i s krytem. Zajimavy je, že už u svorkovnici nad relatkama pod přistrojovou deskou jsou kabely a poistky v pořadku. Jakoby se kabel zahřival u baterky jenom. Skrat asi na žadnem spotřebiči nebude, ale bude velky odber proudu ( třeba přídavne výhřevne teleso pro vytapeni interieru ktere je montovano do TDI.. možna i SDI ktere ma podle mne nejvišši odber. Proto bych se chtel zeptat nebo požadat, kdo ma fabii TDI jestli by po startu nezapnul všechny spotřebiče v aute s vytapenim a ventilatorem na plnej vykon a teplotu a pak skusil nahmatem u baterky ten druhej tlustej kabel z leva jestli je vic zahřátej. Nakolik jsou tam veliky proudy tak to nemohu nijak měřit, protože bych roztavil i měřák. please help.
×
×
  • Vytvořit nový...