Přejít na obsah

sjakub

Uživatel
  • Počet příspěvků

    170
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem sjakub

  1. sjakub

    Servisni intervaly

    Děkuji oběma za informace!
  2. sjakub

    Servisni intervaly

    Nikdo nic? Nemůžu dohledat nikde, co vše obnáší servis při 90 000 km u prodlouženého intervalu. Děkuji!
  3. sjakub

    Servisni intervaly

    Chtěl bych vás poprosit o informaci, co mě čeká při servisu v 90 000 km u Octavie II, 1.8 TSI. Co byste třeba doporučili zároveň ještě udělat? Děkuji.
  4. No mě to zklamalo. I když típek mi do telefonu řekl, že vony ty svítivější vydrží míň... Bral bych to, kdyby stály stejně co běžně svítivé, které ale oproti nim déle vydrží :-) Navíc ty vlákna obou žárovek jsou takové... jakoby zoxidované. Proč nereklamovat po pár měsících žárovky 3x dražší, než standard?
  5. Mně cca po 4 měsících jedna žárovka odpadla - zkusím reklamovat a uvidím, zda-li se ke "svítivějším" ještě vrátím.
  6. Čekám mě 60 000 prohlídka a tuším, že se mění i svíčky. Bez ohledu na to - jaké konkrétní s ohledem na kvalitu doporučujete? Nebo tam dát prostě ze servisu "originální"? Moc děkuji.
  7. Mám sice 1.8 TSI, ale mám teď 60 tkm a už jsem 2x doléval nedávno... podzim/zima. Druhé nedávné dolití přisuzuji tomu, že jsem neměl víčko dotažené fest... + že by i topením? Ale jsem lajk, takže jen myšlenka :-) Nešlo to však pod spodní rysku.
  8. Prosím o info, co vše obnáší servisní prohlídka při 60 000 km u Octavia II (2011) 1.8 TSI. A cena u aut. servisu? Děkuji.
  9. sjakub

    Výměna kola

    Je nutné dotahovat šrouby nějak přesně na Nm. nebo prostě na doraz, ale nestrhnout je? :-) Děkuji. Jo a jak ošetřit náboje? Začla mi tam povrchová koroze a to jsem hezky vyčistil :-(
  10. Asi tak... Nebo bych měl do servisu jezdit také tankovat? V mezičase jsem teď dělal také u známého. Pokud tam je vše podle předpisu, pak není co řešit.
  11. Jj, přesně (zvuk je takový rezonující, drnčivý - ne moc, ale je tam)... Má cenu to řešit ihned, nebo třeba až při servisní při 60 tkm cca do půl roku?
  12. plazboz: Kdyby jen v kabině? Mně jde slyšet nějaké rezonování sem tam a při sešlápnutí spojky zmizí... Někdo říkal, že snad ložisko u spojky... Nebo...? :-) A je fakt, že to slyším jen v autě.
  13. Může nějak tomuto motoru ublížit tankování 100 okt. benzínu? Děkuji :-)
  14. Poslouchal jsem, ale to je celkem hodně výrazné a intenzivní... a trvalé... Mně to dělá jak kdy a když dělá, tak třeba i nepravidelně... ale je to spíš drnčení, které jako by nemělo s chodem motoru co dělat... Ku*va, fakt nevím :-)
  15. Popravdě nevím, zda-li má moje 1.8 TSI vůbec dvouhmotu, ale hned bych Schavi nestrašil... Mám podobný "problém" s jakoby rezonujícím, malinko drnčivým zvukem, navíc sem tam - ne vždy. Projevuje se při volnoběhu a zmizí, když buď vyšlápnu spojku, nebo i nepatrně přidám otáčky...
  16. http://forum.skodahome.cz/topic/123720-drn%C4%8Div%C3%BD-pazvuk-kter%C3%BD-po-vy%C5%A1l%C3%A1pnut%C3%AD-spojky-zmiz%C3%AD/ Zajímavé. Nyní to nepozoruji, tak nevím, zda-li někde jen něco nerezonovalo...
  17. Sem tam u 1.8 TSI pozoruji také... Ale je to nahodilé, ne stálý jev.
  18. Je to někde jako by z palubovky, nebo motorový prostor? Těžko říci. Ono musí být člověk vážně "posluchač", aby si toho všimnul
  19. Nevíte, čím by to mohlo být? Dělá to u teplého motoru - je to takový drnčivo-rezonující, spíše nepravidelný zvuk, který při úplném vyšlápnutí spojky, nebo i lehkém přidání plynu na volnoběh zmizí. Není ten zvuk vůbec výrazný, ale všiml jsem si toho. Motor 1.8 TSI. Děkuji.
  20. sjakub

    Vykradená OII

    Možná už to někde je, ale pro jistotu (je to ověřené): Systém centrálního zamykání koncernových vozidel VW (Audi, VW, Škoda, Seat) má konstrukční nedostatek. Tento nedostatek může vést k tomu, že pokud bude toto vozidlo někdo chtít vykrást, tak může docílit toho, že vozidlo nebude dálkovým ovládáním uzamčeno. V praxi se jedná o jednoduchý a technicky nenáročný krok. Pokud totiž bude v dosahu vytipovaného ohroženého vozidla z koncernu VW pachatel, který má koncernový ovladač centrálního zamykání a bude nepřetržitě držet na pozici zavřeno, ohrožené vozidlo nelze správným dálkovým ovladačem uzavřít. Pokud se řidič ohroženého vozidla mechanicky nepresvedčí o uzamčení, tak potom odchází od neuzamčeného vozidla. Technicky problém spočívá v tom, že řídící jednotka dálkového centrálního zamykání koncernových vozidel je schopna přijmout pouze jeden plovoucí kód vyslaný klíčkem bez ohledu na to jestli je správný a nebo kód od jiného vozidla. Pokud je kód správný, tak se vozidlo uzamkne a v opačném případě se jednotka centrálního zamykání nesprávným kódem zahltí a správný kód zamykání již potom nepřijme a vozidlo zůstává odemčené. Řidič ohroženého vozidla potom musí celý postup zamykání zopakovat a nebo vozidlo uzamknout mechanicky klíčkem. Zloději využívají nepozornosti řidičů, kteří mají celý proces zautomatizovaný a po uzamčení vozidla dálkovým ovladačem již nekotrolují jestli bylo vozidlo skutečně uzamčeno.
  21. Také by mě to zajímalo a rád bych slyšel od někoho z praxe, že se u 1.8 TSI (liftback) řezat nemusí - připadá mi výfuk akorát (nasadit na doraz, přitáhnout). Ale slyšel jsem zatím opak
  22. Viděl bych to na rozdělení těch, kteří ví proč naftu, těch kteří ví, proč benzín a těch, co neví a odsuzují celkově opak V mém případě jsem pro benzín, ale pokud bych lítal po dálnici dlouhé trasy 130 km/h+, pak jsem pro naftu v automatu a druhou pořídím třeba MX5. Crewe, sepiš si proč ano a proč ne u každé volby a porovnej to s tím, jaký je "profil" tvého ježdění (km, rychlost, město, mimo město...) a s čím se ti lépe jezdí. V některých věcech si musíš poradit pouze sám
  23. Nepovažuji se za zkušeného, ale pokud máš nádrž na dva měsíce, pak toho moc nenajezdíš (spíš hodně málo) a pak tedy bude méně trpět benzín. Přidej kultivovanost atd. (podstatné stejně je, co ti vyhovuje svým charakterem). A pokud chceš "sportovat", nekupuj si Octávku Za peníze, které chceš dát do auta, můžeš mít v případě Octavie roční zánovní vůz bez starostí plynoucích z nájezdu a delší záruku pro sebe...
×
×
  • Vytvořit nový...