Přejít na obsah

honefr

Uživatel
  • Počet příspěvků

    29
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem honefr

  1. honefr

    MR 2015

    Aktualizoval jsem první příspěvek o Sound System
  2. honefr

    MR 2015

    Tak to vypadá že Škodovka nenápadně přidala do Citigo další dvě novinky. První novinka jsou nové páčky pod volantem a pro mě obrovsky vítaná změna za tyto podle mě hnusné páčky ala Fábia za stylové a hranatější páčky z Octavie a Superbu. Tleskám! Podle informací co jsou v manuálu ke stažení by měla ta nová páčka mít dálkové světla na odpruženou polohu. Nevím jak u Citigo do teď ale měl jsem Octavii a je to hodně návykové. Asi tak jako trojblik. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Další novinkou je kontrola tlaku v pneu. Položka je už na webu Škoda v ceníku, na obrázku v konfigurátoru i v manuálu. Já jsem si říkal že je vedle tlačítka City Safe Drive nějaká podezřelá mezera Edit: Vidím v ceníku, že v Citigo jde přiobjednat další nová výbava:
  3. honefr

    VW UP facelift?

    Ach jo. Mohli nám tady v Evropě dát alespoň to otevírání okénka spolujezdce. Tohle fakt jen těžko chápu. Šetřit na jednom knoflíku.
  4. 1,7-1,8 ale na Spritmonitoru.de zase lidi píšou, že jde jezdit za 0,7-0,8 Ten výpočet byl hooodně od oka. V reálu toho bude jinak. Jen jsem tím chtěl nastínit, že když se bude cena blížit benzínu, nevidím problém v návratnosti. Otázka bude: Jak moc blížit? Např. to zmíněné Citigo z Áček za 215000 bych teď běžel okamžitě koupit. Já jsem nikdy v autě start-stop neměl, ale nemyslím si, že by to bylo takové zlo, jak lidi říkají. Vždyť to přece chcípá motor, když se zařadí neutrál. Takže když dojíždím řadu aut, co se začíná pohybovat tak dobrzdím se spojkou a rovnou si už dávám za 1 a nemusím řešit chcípnutí… Vidím, jak padla červená. Zakvrdlám pákou, pustím spojku a chcípne motor. Mě to přijde OK. Proč bych měl dobrovolně takovou dobu bublat? Nechci, aby to vyznělo provokativně ale může mi tu nějaký odpůrce vysvětlit proč tak nenávidí start-stop? Tak to můžu potvrdit. Mám 194 cm a myslel jsem si, že tam budu jako sardinka ale na zkušební jízdě jsem se nestačil divit. Hlavně místa nad hlavou. Toho je více jak v oktávce.* Fakt nechápu. Za to palec určitě nahoru. Vlastně v žádném směru jsem prostorově nestrádal. Takže pro dva vepředu se dá určitě mluvit o pohodlí. Vzadu je to horší. A za mě se posadí jenom trpaslík. *Myslím dvojková. Trojková nevím jak na tom je.
  5. No a to jsem ještě použil zaokrouhlování k horšímu. Představ si kdybych ho koupil třeba i levněji. No, a když se hodně snažíš, jde jezdit i za méně než korunu. A navíc kdyby mě kilometr opravdu stál 80 haléřů a pustil bych si uzdu, tak kdo ví kolik bych najezdil. Takže o návratnost bych se moc nebál. A jak říkám; rok, dva, uteče jako voda a pak už jezdíš s autem se spotřebou snů.
  6. Jak si přišel na 50 000? Když budu hodně zaokrouhlovat tak benzín za 200 000 a CNG za 250 000. To je rozdíl 50 000. Spotřeba benzínu cca 2 Kč/km, CNG cca 1 Kč/km. Rozdíl 1 Kč na každém kilometru. Pokud každý rok najedu 15 000 km tak investice 50 000 je vrácená za 3 roky a něco. A pak už jezdíš jak král do koruny. P.S. A to ani nepočínám tu cenu z Áček 215 000 :wallbash:
  7. honefr

    VW UP facelift?

    Zdravím na Youtube jsem našel recenzi VW UP ale tenhle je nějaký jiný. Víte o tomhle něco? Že by falcelift? Tady jsem si dovolil vypíchnout pár bodů (12 ) co jsem zaznamenal jako nové. Po kliknutí na obrázek se přenesete na tu část ve videu jako na obrázku. 01) Všimněte si zadního rozděleného okénka. 02) Směrovky jsou jako u Octavie a Superbu v zrcátkách. 03) Co v UPu dělá žhavení, co se dává do dieselů? 04) Hurááá, ovládání okna spolujezdce od řidiče. 05) Nové tlačítko. Copak asi dělá? Je na něm zámeček, ale centrál to nebude, protože už je na dveřích řidiče. 06) Povšimněte si schématu na řadící páce. Zpátečka se přesunula na tradičnější místo zpět pod jedničku. 07) Nové osvětlení interiéru. 08) Zadní okénko je stahovatelné. 09) Vzadu je páté místo k sezení. Tři bezpečnostní pásy vzadu. 10) A tři hlavové opěrky vzadu. 11) Zadní plato se již vyklápí s otevíráním pátých dveří. Konečně je na šňůrkách. 12) Mají od nového UPu už i katalog.
  8. Prošel jsem si pár inzertních serverů tak pokud se dívám na rozmezí 200 až 250 tak sehnat jde ale žádná výbava. Úplný základ plus ještě benzínový motor. Přemýšlím, když hodně jezdím po městě, že je stejně asi lepší Citigo. A když budu trpělivý tak si myslím, že by se do 250 mohla objevit i CNG verze a i s nějakou tou výbavou. Nějak se mi už nechce vracet k benzínu. Diesel hlavně do města, to je blbost. Tak ta tovární zástavba CNG se mi jeví jako nejlepší možnost. A jestli jezdí za 2,8 jako třeba uvádí tady tak mi to vychází na nějakých 72 haléřů na kilometr a to je prostě sen. P.S. Určitě to bude i více ale stejně i do koruny a kolem koruny je to úžasná spotřeba.
  9. Jak tě napadlo, že si myslím, že to myslíš zle? Jen se ptáš. V pohodě Taky jsme doma nad Citigo dlouho přemýšleli a nebudu ti lhát, že z nové Octavie nejsem unešený ale po technických potížích s LPG na ojeté Oktávce už jenom nové anebo lehce zánovní ještě se zárukou.
  10. Dobrý důvod by se našel. Za a ) Nemám 433 900 Kč na Octavii CNG Za b ) Měl jsem Octavii LPG a ve městě to LPG stejně žádná výhra spotřeby nebyla. Asi tak 80% nájezdu strávím stejně ve městě tak se městskému autu nebráním. To ale neznamená, že bych nechtěl s Citigem nikdy z Prahy. V recenzích jsem četl, že i na dálnicích je jízda na miniauto překvapivě dobrá. A když tomu nebudu šlapat moc po krku (jízda 100-110 km/h) tak i za velmi příjemnou spotřebu.
  11. Však jo, samozřejmě by záleželo na tom, kolik by stálo. Moje požadavky na Citigo jsou 4 dveře, vyhřívané sedačky a tempomat + ještě v záruce by bylo super. To je cena tak kolem 200 tisíc. Když dlouho pozoruješ inzeráty tak jde i za míň ale ne moc. Bohužel mi z Áček uteklo jedno pěkné Citigo na CNG za jenom 215 tisíc. Strašně mě štve, že mi proklouzlo mezi prsty. Takže ano, záleží na ceně ale pokud by bylo CNG tak do 250 000 sáhnu po něm raději než po benzínu za 200. Tak budu vyčkávat a snad se zadaří.
  12. Zdravím, chtěl bych si koupit ojeté Citigo na CNG ale jak to tak vypadá je to nedostatkové zboží. Zkouším AAA, Esa, Sauto, Yauto, Annonci, skodaplus atd a nikde nic. Ani jedno auto! Nenapadá Vás, kde by šlo pořídit ojetinu? Nové je za raketu.
  13. Děkuju moc za tvoje názory. Chtěl bych se ještě zeptat na ty dopravní zprávy. Líbí se mi, že má columbus TMC. Říkáš, že v Německu to funguje ale v Čechách ne? Slyšel jsem, že u nás to není žádná sláva, ale funguje to alespoň trochu? Tady na radiožurnálu píšou jak je to super. A dále bych se chtěl zeptat. Na nejmenovaném konkurenčním foru (nevím, jestli mohu jmenovat ) jsem už řešil zda-li columbus a nebo alternativu (třeba z Číny) a už jsem se víceméně rozhodl. Chtěl bych se zeptat, kde mi doporučujete koupit columba. Dříve jsem ho viděl na skoda-parts.cz nebo na audiocom.cz nebo car-multimedia.cz Ale všude zmizel (kromě čorek z aukra a spol., tam se množí). Na heuréce jsem našel jenom tohle a to je ještě na obrázku vpravo dole napsané www.sbazar.cz
  14. Dobrý den, mám v plánu si pořídit columbuse ale nikde na celém internetu jsem nenašel jinou recenzi než tuto. http://mobil.idnes.cz/navigaci-snu-jsme-nasli-a-otestovali-v-octavii-a-sportovnim-passatu-11v-/navigace.aspx?c=A080923_202029_navigace_kor Ani zde na foru jsem nenašel žádné ohlasy. Chtěl bych moc poprosit majitele navigací columbus zda-li by nebyli tak hodní a nechtěli zde napsat pár řádků o navigaci. Takovou mikro recenzi. Videa z youtube mi totiž tolik neřeknou. Hodnocení věcí jako kvalita hlasových pokynů, zda-li navigace upozorní na odbočku včas a není už pozdě, ukazuje navigace asistenta řazení do jízdních pruhů?, kvalita výpočtu trasy (některé navigace mě vedou úplně debilní trasou, např. když mohu po městském okruhu a je to časově výhodnější ale navigace ho ignoruje), zobrazuje navigace max. povolenou rychlost? (na nějakém videu na youtube jsem to zahlédl), atd., atd., atd… Vím, že má také nevýhody, jako že se krade nebo upgrade map přes DVD atd. Ale tohle vlákno zakládám hlavně proto, abych zjistil kvality/nekvality navigace jako takové. Jestli se může rovnat kvalitou navigace se zvučnými jmény značkových přenosných navigací jako TomTom, iGo atd… Předem mockrát děkuji za Vaše zkušenosti.
  15. No ňáký disky jsem našel, ale ještě Amundsena nemám tak nemůžu otestovat. Ale tak snad to půjde. Když tak se mi peněženka provětrá o další 3 tisíce. EDIT: Anebo co tam rovnou šoupnout Columbuse? Všude je spousta map pro něho, má vlastní HDD, lepší navi a do té novější verze jdou i oficiálně přes SD vlastní POI. Vejde se tam? Není větší než ta díra? A zapojení by bylo složitější? Jestli to vůbec jde.
  16. Jenom za 35000. Já jsem si na mapy připravil 50000. Ale tudíž bych se chtěl zeptat na takové ožehavé téma. (snad nedostanu BAN ) Jak je to s warez CD? Bere Amundsen pálený kolečka?
  17. Já jsem hledal skoro celý včerejšek jako ďas a asi teda vlastní POI tam nějak nenarvu. Že?
  18. Ano, to jsem našel. Je tam navíc paměť pro navigační data, umí to přijímat navíc digitální rádio (DAB) a dnes jsem se od Vás tady dozvěděl, že tam je navíc handsfree. Zajímalo mě, jestli mi něco neuniklo, abych pak nelitoval až si koupím NEplusko. Třeba rychlost odezvy atd. A co se týká POI tak vím, že nějaké základní tam jsou, ale já jsem se ptal na MOJE. Jestli je tam nějak narvu. Nikde tady ani na Googlu o tom nic nemůžu najít.
  19. A jak to je s importem POI do Amundsena(+)? Četl jsem, že u Columbuse se to řeší připálením POI na navigační DVD. Jak to je u Amundsena? Dostanu do něho nějak svoje POI?
  20. A v čem přímo se liší Amundsen od Amundsena+? (RNS310, RNS315)
  21. No tak včera jsem se bavil s prodejcem Škodovek a ten mě za každou cenu přesvědčoval, že do Fabie Amundsen namontovat nepůjde a že mi nikdy nikdo s tímhle nepomůže, že to je nemožné. No tak teď nevím čemu věřit.
  22. Děkuji za dobré zprávy. Takže na tu přípravu za 500 se vykašlu a půjdu do toho Swingu. Když už kupuju auto za čtvrt mega tak 3 litry mě už nezabijou. Jen bych se chtěl ještě zeptat. Nemáte na někoho právě tip (firmu/člověk) kdo by mi tam šoup Amundsena, GPSku a nakódoval na MaxiDOT tak aby to všechno fungovalo jako z výroby?
  23. Dobrý den, budu si objednávat novou Škodu Fabii a chtěl bych tam Amundsena. Normálně prohlížím katalog (asi starého data ) a v něm Amundsen a tak volám mému prodejci vozů Škoda a ten mě schladil, že od tohoto roku už Škoda Amundseny do Fabií nedává. Našel jsem pár eshopů (viz odkazy níže) které slibují, že Amundsena namontují a tady bych se chtěl zeptat: Je to pravda? Je to tedy možné jak uvádí eshopy? Myslíte, že půjdou na Amundsenovy parkovací senzory? Myslíte, že pojede navigace na Maxi DOTu? http://www.audiocom.cz/tovarni-navigace/skoda/navigace-skoda-amundsen-rns-310--501cz http://shop.autosport-kucera.cz/products/radionavigacni-system-amundsen-s-mapovymi-podklady-vychodni-evropy/ A ještě bych se chtěl zeptat, jak ideálně bych si měl tu novou Fabii objednat, aby bylo co nejméně problému pak s Amundsenem? Budu si připlácet za: - MaxiDOT (4100,-) - Parkovací senzory (9200,-) Pak jsem se na internetu dočetl, že Amundsen jde dát jen do Fabii, které mají 2DIN rádio tak - Rádio SWING 2 DIN (2700,-) Za co bych si měl ještě připlatit, aby tam pak šel dát Amundsen? Někdo na internetu mi ještě radil za 500,- přípravu na navigaci Mio Moov aby tam prej byla potřebná elektronika a MaxiDOT připraven na navigační příkazy. Je to pravda anebo blbost? No to bych za 500,- vzal, to není skoro nic ale spíš, aby mi pak vlevo na palubce netrčely dráty do větru. No mám z toho hlavu jako škopek jak udělat, abych měl Fabii s Amundsenem, a budu komukoliv vděčný za každý příspěvek a radu. Předem děkuji za pomoc.
  24. Dobrý den, chci si koupit Suprba II s motorem 1.8 TSI a chtěl bych se zeptat, jestli je ohledně spotřeby lepší řadit ručně anebo si koupit s 7° DSG. Protože jsem četl že 7° DSG docela dost snižuje spotřebu. Až o 1 litr. Je to pravda? Děkuji.
×
×
  • Vytvořit nový...