Přejít na obsah

dandu

Uživatel
  • Počet příspěvků

    38
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem dandu

  1. Na Rapidu s motorem 1.0 TSI 81KW se to chová stejně.
  2. Já to mohu jen doporučit. Máme přes 140tkm, čip tedy již více než 100tkm a vše v pohodě. Micham ještě ale naftu s VIFem pro lepší pocit...
  3. Nazdar kolegové. Mám taky 2.0 TDI 81kw 6kv. Čipované při 35tis. Nyní 125 tis. Čip provedl Zdeněk Hájek TDI Fun. Do teď auto bez jakéhokoliv problému. 170 koní /370 NM. Dokud bylo auto v záruce tak jsem se s tím raději nechlubil . Do teď to je parádní zážitek když se dá auto použít do 4000 otáček. Já nemůžu jinak než doporučit. Spotřeba dle tankování za 5.3 pokles podle mě tak o 0,2-0,3.
  4. dandu

    Climatronic

    At už manuální nebo automatická, důležité je na začátku auto pořádně profouknout od horkého vzduchu, potom co to stálo na sluníčku. Pak až zapnout klimu s vnitřním okruhem. To je asi, nejrychlejší možnost. Ale to je OT.
  5. Byla doporučena výměna oleje v haldexu. Autorizovaný servis to sám id sebe neudělá. Za rok s tím nebyl nejmenší problém.
  6. Já jsem otci zařizoval úpravu v podstatě stejného motoru. Rozdíl je znatelný. Upraveno u TDI fun včetně odstranění problému s teplým startem. O kterém ani otec nevěděl. Pak si to u mě pochvaloval jak mu to startuje na na první břink. Zkušenosti klasické jako u solidních úprav. -3-4dcl/100km. Táhne klasicky do otáček. Motor v tahu neumře a jede dál. Pro 4x4 si myslím že je to vyloženě žádoucí úprava. Při celé úpravě jsme byli u toho k práci a vystupování pana Hájka (TDIFun) nemám. Bylo vidět, jak ho tato práce baví. Více o úpravě v příloze. OCT_4X4_BKC.pdf
  7. Tak na to jsem zvědavý. Tohle by se mi taky líbilo. Cenový odhad můžeš přiblížit?
  8. Jak se dostanu ke skeneru přiložím fakturu za opravu. Možná ještě foto zadek předek. Blatníky se měnily ve předu. V zadu to trochu chytla podlaha pod rezervou. Na první pohled to ani nebylo poznat. Více prozradí až foto.
  9. Ahoj, nedávno jsem musel začít řešit své rozbité auto. V protisměru usnul řidič a chtěl do našeho pruhu. Takže čelní naráz. (už skoro dobrzděno) a ze zádu tomu pomohl ještě další nepozorny řidič. Takže nehoda typu sendvič. Obracím se na Vás s prosbou na ohodnocení opraveného havarovaného vozu. Je zde na fóru někdo, kdo by mi mohl pomoct určit rozdíl ceny vozu před havárií a po ní v opraveném stavu? Auto bylo při nehodě rok staré. Další informace rad dodám pokud se najde nějaká dobrá duše.
  10. Nech si udělat korekci přes diagnostiku. Je to triviální záležitost. Dá se to upravit +- 15%
  11. Jsem také zvědavý na foto. Jedu za týden na dovolenou a potřebuji kufr naložit až pod strop tak aby mi ne lítaly věci z kufru do auta.
  12. dandu

    Xenon Osram D8S

    Já jsem spíš myslel, kdyby šla udělat nějaká taková úprava oficiálně.
  13. dandu

    Xenon Osram D8S

    Nazdar, po přečtení článku na Idnes o Rapidu, který bude mít "levnější xenony", které dle legislativy nevyžadují nivelaci ani ostřik, mě napadlo trochu posondovat o co se jedná. Zjistil jsem že takové žárovky/výbojky má v produktovém katalogu 2013 už i Osram,jedná se konkrétně o model Osram D8S viz foto: http://www.carlightblog.com/files/2012/02/D8S-incl-marking_22.jpg Počtení v cizím jazyce kdo by chtěl. http://www.carlightblog.com/tag/25-watt-xenon/ . Zde ještě odkaz na produktový katalog OSRAM 2013 http://www.osram.cz/osram_cz/KATALOG/Automotive_Lighting_Programme_2013.pdf . Proč to tu píšu... Chtěl bych se zeptat, prodiskutovat. Zda má někdo informace, že by šly případně tyto xenony dát i do jiných vozů. Konkrétně OII facelift, která už má čočky. Přeci jen rozdíl svítivosti cca 700 lumenů u Osram Night Breaker + a necelých 2000 lumenů u Osram D8S je dost podstatný a tím pro mne zajímavý.
  14. To je moc pěkné já bych tam měl 6,5 tipuji. Srovnavám 2.0 tdi cr 81kw a tu 1.6 CR. A vede asi ve všech režimech.
  15. Spotřeba hezká! Jak Ti vychází při čistě dálničním režimu (130-150)?
  16. Ahoj, tak cvrlikani pozoruji z kapličky přístrojového panelu. Když s ní mírně pohnu nahoru a dolů tak slyším to cvrlikani. Ozývá se to na nerovnostech.
  17. dandu

    Vykradená OII

    Musím vyzkoušet, o víkendu bude pohromadě pár koncernových vozů
  18. Velké lákadlo. Jak je to potom se zanášením DPF? Jsou tyto hodnoty a průběhy vhodné i pro roční nájezd okolo 45t. km?
  19. Vypadá skoro stejně akorát má okolo stupnice označenou i teplotu ve °C. Pokud se nepletu
  20. Ahoj kolegové, mám za sebou první servisní prohlídku. Krom výměny oleje, zalepení defektu (jsem rad že jsem s tím dojel až do servisu :-) ) , objednání nového dílu osvětlení RZ se nic neměnilo. Motor bez závad. Bavil jsem se s technikem ohledně zkrácení servisního intervalu prý u motorů s DPF to nejde. Jen by prý mohl nastavit v řídící jednotce upozornění co 15000km. Je to pry kvůli typu oleje, který je k jednotlivým prohlídkam přiřazen. 30000 interval je pro olej typu long life. A 15000 pro klasický olej, který se nehodí pro auta s DPF kvůli vyšší popelnatosti. Nic mi ale nebrání jej měnit častěji. Mate s tímto taky nějaké zkušenosti? Spotřeba auta se od výroby snížila tak o necelých 0.2 l/100 km. Spotřebu si eviduji zodpověďne. Tento patek jsem tomu výjimečně dal trochu více zabrat na trase Praha - Havířov. Průměrná rychlost 131 km/h a spotřeba 6,2 litrů. Což považuji za dobrý výsledek. Normalne jezdím tuto trasu za 5,5. Po dovolené pokud mi vše klapne tak nechám svou škodovku ještě poladit u TdiFun. Jsou jen dva lidi v ČR, kterým bych tento motor svěřil k ladění.
×
×
  • Vytvořit nový...