Přejít na obsah

kitemirda

Uživatel
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení kitemirda

Nováček

Nováček (1/14)

2

Popularita

  1. Delši dobu se tu nic nedělo, už jsou venku písty ? Jak vypadají pístní kroužky ? Anižbych uměl rusky tak už v úvodu tématu v těch videích se na kroužky u těch motorů dost upozorňuje, může zalepení karbonem nebo snad prasknutí kroužku a podobné problémy být příčinou tohoto selhání ? Díky
  2. @ Jendyssssss Sorry ale tady te asi nikdo nechape, vytahujes veci co se tu uz resili, vsichni te vyvadi z omylu a Ty opakujes svou a pak k ilustraci vlozis obrazek kterej vyvraci tve vlastni tvrzeni. V tomto tematu je rec o CJZA motoru, ten ma zjevne i podle fotek krizove honovani, coz mimochodem vubec nic nemeni na tom co je napsany v serviskach k tomu autu, prijde tam na pevnej interval VW 502.00 a to ze tvuj prilozeny obrazek ilustruje od MR 2017 jen QI16 a QI14 je sice pekny ale tady je rec o MR 2013-15 CJZA ! a to shodou nahod ta tabulka hovori proti tvym vlastnim slovum. Ano pozdejsi motory mely VW 504 a 507 normy oleju, ale toto hje motor z roku 2013.
  3. Ústecký kraj by nebyl problém. Až to budeš mít hotové, můžeš třeba poslat SZ. Škoda, že už Octávka nebude jezdit, snad za ní máš rozumnou náhradu :-)
  4. Mrtvý motor mě zajímá natolik, že pokud bydlíš do 100 km od mé denní trasy, rád bych se na něj podíval osobně, nebo s rozborkou i pomohl :-D Můj názor s přemapováváním momentu, se mi s informací o použití jednotky z mrtvého motoru se mi teď zdá o něco nepravděpodobnější.. Že by omezení momentu mezi 1400 a 1800 ot proběhlo jen "adaptačníma" hodnotama.. těžko říct, navíc jak říkám, nevím jistě jestli to je příběh této série. Každopádně (ač se to zdá jako velice nerelevantní myšlenka) našeptávač řazení nahoru, ta blbost na maxidotu, radí přeřadit nahoru vždy, když otáčky na doporučovaný vyšší RS vyjdou práve na cca 1400 ot. proto usuzuju, že se to bývala myšlenka konstruktérů, před svolávací akcí a přemapováváním. Upřímně 100 okt. benzín považuju za zbytečnost, do motoru, který je prostě spočítaný (kompresní poměr, plnící tlaky, mapa) na to aby běžel na 95 okt. Ale vážně ten názor nebudu nikomu vnucovat :-). Ač leda řekněme jako zvýšená prevence klepání, je to možná dobrý nápad.. Jako prevence klepání pro mě, je však podstatnější motor nepodtáčet (LSPI) a měnit často olej = snaha o redukci karbonových úsad.
  5. Nejsem si úplně jistej, ale pokud ten motor táhne konstatně od nízkých rozumných otáček, mohl by to bejt motor s řídicí jednotkou ještě z dob kdy byl namapovanej plnej moment hádám od 1400 ot/min. Poté přišla svolávací akce a přemapovávaly se plné momenty víš protože to sice jezdilo moc krásně ale na životnost klikovky či ojnic to asi nebylo rozumný řešení. Nevím však jestli se tadle pohádka skutečné týká přesně této série TSI .. My máme doma 2 CJZA Oktávky a obě mají "chraplák" osobně ale ten zvuk pociťuju hlavně ve velké zátěži = v okamžicích bez větší momentové rezervy, to znamená na 4-6 rychlost okolo 2 tis ot a min a na 5 a 6 ku i při 2,5-3 tis ot v prudkém kopci. 2013 motory problém s špatně utaženejma šroubama něměly, to se domnívám že mám stejné info. Ten problém byl někde 2014. Emisema projde... auta od Euro 4 když mají elektriku v originalním stavu, tak by měly hlásit závady když mají NOK emise samy.. Toď můj názor, necituju to z příruček..
  6. Bohužel tam liju olej, co tam dává autorizák, při kterém je auto koupené. To, že tam má přijít 5W30 neslyším prvně, pravda, že není nic jednodužšího než se podívat do dílenské příručky. Každopádně tím trošku odbíháme od témtu v tomto vlákně.. @Pava - dávání LL oleje se zkrácenou výměnou je myslím taky docela mnohokrát protřepané téma, myslím že se to téže nedoporučuje, určitě o tom něco bude na foru při oleje.cz. @lukyboy - taky dávám VIF, na felde 1.3Mpi dávám VIF už mnoho let, na octávkce jsem původně dával prémiové PHM, po přečtení pár článků ze světa motorů dávám ONO+VIF a věřím, že s tím nebude problém. Jak ale říkám, není to úplně do tohodle tématu, kéž by reagoval zakladatel vlákna a dozvěděli jsme se snad díky němu časem, co za chyby předchází takovému selhání CJZA jako v jeho případě.
  7. Ahoj, díky za zajímavé téma, veřím že je tu víc lidí (včetně mne), co z nějakých důvodů jezdí a plánují jezdit s tímto motorem haldy kilometrů. Určitě pokračuj v rozborce a přidávej prosím další zjištěné info. Já jezdím momentálne s CJZA Octavkou cca 5tkm měsíčně, olej Castrol 5W40; WV 502 00;,(rád bych dal jiný ale zatím se nehádám v autorizáku), měním po 15tkm. Občas když tomu opravdu naložím, třeba předjíždění kamionu v kopci na 2ku (70->100 km/h), tak mi to taky, pouze jednou, trochu cukne, zatím mám najeto jen 105tkm. Říkám si, jestli to může bejt počátek tvých problémů, nebo je to jen nějaká změna režimu v ŘJ.. je to celkem pravidelný jev, plnej ve 3-4t ot a pouze jedno škubnutí. Případně díky za postřeh.
×
×
  • Vytvořit nový...