Přejít na obsah

Paulie_cz

Uživatel
  • Počet příspěvků

    114
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Paulie_cz

  1. Jo a k tomu, že tahá pěkně, než spadne do nouzáku.. Ovládání je řešeno tak, že podtlak drží natočené lopatky pro nízké otáčky motoru. Když ŘJ vyhodnotí, že už turbo tlačí moc, tak povoluje podtlak, a lopatky SE VRACÍ do polohy při vyplém motoru. Čím je akcelerace prudší, tím rychleji je potřeba aby se regulace stáhla. Když není odezva dostatečná, ŘJ usoudí že už je toho tlaku fakt hodně, a z obavy o destrukci motoru a turba raději spustí nouzový režim, v kterém destrukce nehrozí. Dá se to ověřit tak, že odpojíš hadičku od baňky na turbu. Motor bude odspodu líný (protože nebudou natočeny lopatky), ve vyšších otáčkách (cca 2500+) už pojede motor jak za mlada a do nouzáku nespadne. Pokud nahodí nouzák i tak, tak jsou už lopatky totálně ztuhlé ( to asi ne) nebo je problém někde jinde než v regulaci (můžeš vyloučit N75, hadičky, baňku).
  2. Logem nic nezkazíš, třeba na to tady chlapi mrknou, já do toho nevidím.. Jen jsem reagoval na to, že když turbo nemá vůle a nepouští olej, neznamená že se nedrhne regulace, nebo opačně. Jsou to 2 nezávislé věci. Z vlastní zkušenosti vím, že turbo reguluje, vše se zdá ok, při pomalé akceleraci se nic nestane, při prudké akceleraci nouzák. Vše se zdánlivě hýbe jak má. Nové turbo, od té doby klid.
  3. Pokud padá do nouzáku, není problém v tom, že by pouštělo olej nebo mělo vůli, ale zcela JEN kvůli zatuhlé regulaci. Tzn: 1) zatuhlé lopatky ( klidně stačí neznatelně zadrhávající). 2) špatná podtlaková baňka
  4. Myslím, že to není řešení, ten motor musí šlapat i s egrem. (taky ho mám odstavený)
  5. Pasují všechna turba navzájem, s vyjímkou právě AGR. To nemá naklápěcí lopatky ovládané podtlakem, ale obtok (wastegate).
  6. Myslím, že SDI má jinou než TDI... mam dojem, že má kratší kvalty..
  7. Zdravím, dle mého laického pohledu je to tak. Nejlepší bude pujčit si ten ventil z jiného auta, a vyzkoušet to. Výměna je otázka pár minut. Jinak na nouzové ježdění než se to vyřeší, se dá odpojit hadička od té baňky (hadičku radši ucpat). Někdo tak jezdí pořád, jen při vypnutí motoru se trochu zatřepe.
  8. Pokud je zaseklé táhlo, tak je to buď baňka nebo regulace turba. Ventil neovlivní zaseklé táhlo. Řešení: 1) odpojit táhlo od baňky 2)Zkusit jestli se pohybuje lehce regulace turba (bez odporu baňky) 3)Vyměnit baňku nebo vyčistit turbo
  9. Zdravím, nejdříve by bylo dobré uvést, jestli to začalo dělat, nebo to tak je už od koupě. Pokud to dělá od koupě, může tam být nějaký chip (možná špatný), jiné vstřiky.. Dobré by bylo určitě prohlédnout přepadové hadičky a tak celkově, jestli to někama neteče ven. Nahlédl bych určitě na diagnostiku, možná napoví, nějaká chyba, předvstřik atd.. Jinak spotřeba je odvislá podle hlavně délky trasy, pokud jezdím 5kilometrů a ještě po městě, tak je 7litrů reálných, i při lehké noze. Druhá věc je jak "podle nádrže".. Aby šli dělat nějaké závěry, je potřeba natankovat plnou, celou ji vyjezdit a pak dotankovat zase do plna. Jinak podle odhadu kolik ubylo za tolik a tolik km je pouze hloupá spekulace.
  10. Podívej se přes diagnostiku, jestli jsou tam nějaké chyby (po projížďce). Podívej se před baterkou na svár v nosníku, jestli je původní, nebo orezavělý (nejspíš bouračka) Při projížďce dej 4 nebo 5ku a sešlápni kolem 1500ot plyn a drž přes 2000. Pokud bude něco bubnovat, je na pochodu dvouhmotnostní setrvačník, dost drahá záležitost.. Dál je to klasika.. těsnění oken jestli není od barvy jestli sedí spáry na karoserii jestli neteče voda do oleje nebo obráceně (není to moc časté u tdi) Funkčnost centrálního zamykání atd,atd....
  11. K těm firmám - dle mého názoru je to myšleno tak, že je NEMOŽNÉ, aby jeden člověk stíhal rozumět a orientovat se ve všech značkách... Proto firma o 2 zaměstnancích nemá šanci zvládat vše. Pokud se jedná o věhlasné zahraniční firmy, tak je to spíš sdružení odborníků, který každý rozumí jednomu autu, společné mají akorát jméno, brzdu, toalety a sekretářku
  12. Tady toto dělalo čidlo teploty, jednalo se o fabiu 1.4mpi.
  13. Bude to jak píšou kolegové, při montáži turba buď cizí předmět, nebo špatně smontované. Pak se to napapalo oleje. Výměna motoru.
  14. 2 ze 3 TDIček mají v ČR přes 300ktm, a bezproblému jezdí. Jen jejich majitelé si myslí, že mají o sto tisíc míň..
  15. Než měnit rotačku za PD, tak radši koupit druhé auto a případně přeházet svoje tuningy na druhé auto - sedačky atd.. A když měnit 81 za 66, tak stačí vyměnit vstřiky (trysky) a nechat čipnout. Zbytek je stejný, pokud se nejedná o předfacelift..
  16. V první řadě ověřit jestli pc nekecá.
  17. Ne. Neni to normalni. Otazka zni, mereno PP nebo tankováním (dlouhodobějším) ? Palubak muze kecat, pokud je to pocitane z tankovani - je neco spatne. Zacal bych diagnostikou, kontrola prepadovych hadicek atd..
  18. Pokusím se.. Kat off - nemá vliv na spotřebu (maximálně spíš pozitivně) Egr off - má vliv, ale pozitivní Sprintky - samy o sobě by mohli udělat pul litru, ne 5!! jedině že by byli špatně seřízené vstřiky, ale.... Chip by jistě mnohé vyřešil, upravená mapa na míru tryskám udělá své.. Nejdřív bych to připojil k počítači, pak bych dělal závěry.. Na určení spotřeby je potřeba plnou, pak něco pojezdit a dotankovat plnou, ručička može ukazovat kdovíco.. Jinak je celkem jasné, že po úpravě (ať už chip nebo trysky) bude palubák kecat. Nicméně v předfaceliftu to jde přes vag zkorigovat (aspoň o něco).
  19. Něco podobné mně dělala felda, sice 1.3mpi, byl taky špatný snímač otáček. Docela masná věc, drahé jak půl felicie..
  20. Ta zdechací klapka je součástí egr ventilu. Když auto čipuješ/upravuješ zaslepuje se - a softwarově vypíná. Zdechací klapka je ale pořád funkční. Někteří v domnění, že to ještě víc vytuní, místo egr dají trubku (za 2000kč..), a pak se to při vypínání třepe jak drozdovy řit. Nicméně znám nějaké takové lidi, a ještě se jim motor nevysypal. Z toho vyplývá, že na tu výměnu nemusíš extra spěchat. Nicméně bych ho časem vyměnil, už jen z důvodu komfortu...
  21. Trošku blbá odpověď.. v cooleru nesmí být olej!! (takové množství) Pravdu má kolega s turbem, potom teprve řešit cooler. Ta díra v cooleru možná zachránila motor, kdyby neodkapával, a bylo ho tam už 2,5 litru, tak se toho motor nažere a rozletí se na hadry...
  22. Všeobecně: -Olej musí plnit normu výrobce motoru, značku není třeba řešit (nepočítám výrobky kaufland, tesco..) -Pokud nejezdíš extra dlouhé trasy, tak nepoužívej longlife, výměna po 10-15 tis km (podle toho kolik najedeš). -Pokud chceš autu přilepšit, nevymýšlej nesmysly typu aditiva nebo top značka, jen ho prostě vyměň častěji. -Pokud přecházíš z jiné specifikace atd., a máš strach z uvolňování úsad (karbon), zkrať první interval výměny. -Pokud při použití 5w... teče olej ze všech konců, nedávej hustší 10w.. ale řeš díry, kama to teče. (pokud to není auto vyloženě na dojetí do sběrných surovin..) Osobní zkušenost: Do tdi asv(81kw) po čipu dávám Liqui Moly Synthoil High Tech 5W-40 Od výměny po výměnu nemusím otevřít kapotu, naleju po max, při výměně je stále na rysce max. Měním po 10 tis km (stačilo by 15tis, jezdím dlouhé trasy), rád motoru přilepším. Spotřeba se drží pod 5 litry, motor si jen přede, startování v zimě na drc. V žádném případě netvrdím, že na castrolu, mogulu či bůhvíčeho by to nefungovalo !! Jen je mě L-M prostě sympatický, toť vše..
  23. Osobně bych to nechal "zajet", za 80kilometrů kolikrát brzdy ani nepoužiju... ..už je to skoro měsíc, možná, že nejenom mne by zajímalo, jestli si to sedlo, nebo jsi s tím něco dělal...
  24. To je o5 nejlepší dat ucho pod auto, někdo ti stím pohne jak píšeš za hagus. Bude to dělat některý silentblok/čep na rameni(možná uložení tlumiče)..
  25. Nebo uložení ramena.. zkus nacpat pod to ucho, a zkusit zapružit autem, mohlo by se to projevit.. A taky by to podle tvého popisu mohl byt homokineťák..
×
×
  • Vytvořit nový...