Přejít na obsah

Kazimir80

Uživatel
  • Počet příspěvků

    511
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Vše zveřejněné uživatelem Kazimir80

  1. Nejjednodušší oprava nechat vyměnit lanovody. Pokud se do nich dostane vlhkost, tak ty dráty korozí zvětší svoji hmotu a začnou drhnout. Žádné promazání ani seřízení nepomůže. Měl jsem to samé na S2. Po výměně řadí jako nový.
  2. Mně pomohlo 60Ah baterku z výroby nahradit za 74Ah Vartu Blue. Startovací proud 540 vs 680A Startuje na drc i v zimě.
  3. To je škoda.... Nu což, co se dá dělat. :)
  4. Snad jen Closeau, bude prosím nějaká aktualizace map? Nebo EOL jako RNS510?
  5. Mě pískal rozvod řemen příslušenství (prokluzoval), i když s altíkem nebyl problém. Nechal jsem ho vyměnit... Prý pokud nenajedeš 30k ročně, tak 7 let je morální věk je raději vymenit.... Možná to má souvislost...
  6. Otázka je dostupnost ferdy, potřebuju také něco předělat, mluvil jsem s ním, ale nemám zatím přesný čas realizace.....
  7. Filtr muze byt praskly..... To ale chce prohlidnout fyzicky, v tom ti diag nepomuze.
  8. Čau, takový set mám taky, můžu Ti odprodat :) Má to svoje limity, jednak Ti nepůjde druhá zóna (topení nemá druhý okruh a klapky pro pravou stranu auta) a háže to chyby v diagnostice. Jinak se to dobastlit dá, akorát je opruz dodělat ty čidla, musíš si s tím pohrát - dotažením kabelu od čidel. Druhé řešení je předělat auto na climatronic = palubka ven, výměna topení, trocha kabeláže, překódovat a sestrojit. K.
  9. Rád bych vyměnil zrcátko za stmívací - sadu mám, dotaz, musí se měnit celé okno, nebo lze to čidlo přilepit na původní okno?
  10. ne, je to opačně, tam kde se leje 504, 505, 506 - dá se nalejt 507, rozhodně ne opačně. Je to kvůli nižšímu popílkování a DPF. Opačně to sice motoru asi nevadí, ale DPF ano.
  11. Tak holt na západním pobřeží EU mají dost kvalitnější paliva než u nás. Já měl v 60tkm u nafty paliv. filtr úplně čistý a koncovky taky, tady pomalu nereálné. S benzínem to bude podobné. Jinak za sebe jsem se ptal, jestli není ECU jinak naladěná, pokud mám auto z USA a tam 3.6ka v tom autě byla schválená na regular (cca 90 oktan který tam neleju, jelikož to není úplně čistý benzin a motor má kompresi 12:1). Čili jestli je potřeba ECU doladit, nebo se s tím popere sama, vedle teda úspory problémů s předčasnou detonací. K.
  12. Velký dík closeau za vstřícný přístup a solidní jednání! Vřele všem Doporučuji! K.
  13. V USA v těchto motorech VW přešel na "regular 87", což je na naše asi 90 oktanů, ale ten benzin je mizerný. Leju tam "premium 93", což je na naše 98 ten má i čistící aditiva. Jezdí to pěkně, jen doufám, že to není potřeba nikde softwarově zohlednit a vše si sama ECU doladí. :)
  14. Pokud levé je nové a pravé je starší, je možné, že to pravé má větší jízdní odpor, tak to pak dává smysl, že by to mohlo táhnout. Většinou se některé podvozkové díly musí dávát v párech (tlumiče, poloosy, ložiska, etc...)
  15. Na můj vkus je Škoda už prostě předražený brand VW, kde cena neodpovídá kvalitě. Zdražením když teď hodně lidí trne, co s nima bude v létě a jestli nebudou druhotně vyhozeni po krizi, protože dost firem to nepřežije, nebo když ano, nebudou mít takové businessy, to rozhodně prodej aut zvedne... Pro mě S3 mohl být zajímavý 4 roky zpátky, kdyby neměl takové problémy s kvalitou a ošizené zpracování. Nyní pořebuji 6 místné vozidlo, kde je mi S3 již k ničemu...
  16. No hlavně, jestli to auto už je vyléčeno z období "samý problém". Jak říkali v Cimrmanech, nechcete přeci slevu zadarmo, že? ;)
  17. Zdar Koltíku, jasně, leda zkus se nějak podobně usadit na místě spolujezdce, jestli ti ta opěrka dělá to samé, nebo ti to vyhovuje na druhém sedadle. Auto jsem kupoval v Belgii, kde jsem ho servisoval tři roky než jsem se vrátil do ČR. Firmware mi tam nahráli jako možné rešení, kdy předchozí verzi Škoda evidovala že za nějaké konstelace párování klíče při odemykání se ta sedačka nějak rozjela, ale ne podle příslušné paměti k tomu klíči. Neřešilo to však nefunkčnost těch motorků a pojezdu jako takového. Pokud tedy bys byl přesvědčený, že to je tím mechanismem opěrky, tak pak leda oslovit někoho, kdo to sedadlo umí svlíknout a opravit to. Já třeba dlouho zvažoval, jestli si pořídím S3, autosalon mi jej půjčil na víkend, ale nějak mně to auto nezaujalo, zase jiný posez, jinak to jezdilo, jinak se to chovalo. Čili jsem zůstal mezi pár skalními, dokud to funguje, netřeba měnit. Tak dej vědět, jak si s tím postoupil. K.
  18. No, můžu se podělit o vlastní zkušenost, že rok jsem to sice řešil pokus-omyl, nicméně se mi podařilo dojít k řešení, že auto mám dodnes a záda mne již nebolí. - na rehabilitaci jsem si zašel, tam jsem se dověděl, že záda mám stuhlá a mám se víc hýbat a plavat + masáže. Tam mi hlavně poradili zásadní věc, že tvar páteře se při sezení taky měni podle roviny sedáku, nejen skolnu opěradla. Takže celkem dobrý benchmark jak si na tom se to hodí, - druhak jsem tedy začal laborovat s tím sedákem a zjistil jsem, že mi nejvíce vyhovuje, když je trochu zvedlý předek. Narozdíl od sedaček co sklon sedáku nemají, elegance je má, takže se s tím musí počítat, - dále jsem zjistil, že mi vyvhovuje více mít opěradlo vzpřímeně, než jakoby mírně v záklonu, tím pádem tak bederní opěrka už nebyl takový problém doladit. Jiná auta s měkčími sedačkami mají více toleranci, jak se tam skroutím, kožené sedačky v S2 ale moc ne. Sedačky se nedají resetovat, že by dojely do tovární polohy, jenom smazat paměť. Nicméně to ti nepomůže v hledání vhodného posezu, minimálně když lovíš tři proměnné, tedy rovina sedáku, úhel opěradla a % bederní opěrky. Nicméně co to mám sladěné a uložené, co kdyby mi to někdo rozhodil, tak jezdím zase stovky kilometrů a auto mám rád, zatím si ho nechávám :) Tak hodně zdaru a snad ti to pomůže.
  19. Kazimir80

    Vibrace volantu

    Tak to je asi výhoda, rájpneu je pro mně výlet přes 2/3 republiky. Jinak při cenách asi 2 tisíce za 17 kolo, pokud některý servis reklamaci neuzná, že za ně Hunter dobrý a při tom chtějí 1000 za návštěvu, tak mi přijde lepší koupit vždy 2 nové gumy a nechat to za 500 přezout a vyvážit, staré prodám za litr kus asi s 4mm vzorkem a mám klid. PS: u zimních je ta ekonomiku kapku horší. :)
  20. Kazimir80

    Vibrace volantu

    Hmm, to je mrzuté, plechová nápravnice, to je sviňa. Kolik stojí hunter na sadu kol? Mě to vždy začaly dělat gumy ze zadní nápravy, když se daly na předek. Když už to bylo moc, tak jsem je prodal a koupil pár nových. Protože jezdit furt vyvažovat, to za chvíli nové tě vyjdou levnějc.
  21. No, pořád má Ferda pravdu v tom, že zákaznická služba mnoha firem v ČR je naprosto zoufalá. Když si koupíte triko za 10EUR, tak se na reklamaci můžete asi vyprdnout, ale spousta lidí, poklud si koupí vlajkovou loď, tak do toho dá nemalé úspory, aby řešili takové dost funkční věci a ještě se jim smála automobilka do ksichtu??? Přijde mi to takový nějaký trend poslední doby, nějaký odbyt je, na věrné zákazníky se můžeme vykašlat, tak co už, auto jezdí, že je to šrot od novoty, no a co. Původně jsem si taky přál měnit auta po nějakém čase za nová, nicméně poslední dobou jsem zastáncem - starší ověřené spolehlivé, neprodávat. K.
  22. Ahoj kluci, tak to je jízda Jirko, to mne dost mrzí, tohle si nikdo nezaslouží - kor v této cenové hladině. Docela jsem rád, že jsem si Supa2 nechal, i když jsem před dvěma roky dost zvažoval. Kromě větší citlivosti přední nápravy na nedovážené pneu, s tím autem není takřka nic, kromě běžného servisu. Asi se snaží Škodovka tu svoji pracně vybudovanou pověst z kdysi vysmívané řady 120/130 poslat zase někam do pérdele, typu "to radši Kiu", což je totální výsměch naší národní tradici, kdy jsme byli na špici, Tatra, Škoda, vagonka, ČKD, Poldi, skláři, etc. Dnes jsme evidentně na chvostu. BMW a Audi dobývá USA a korejci, kteří znali dlouhá staletí jen rýži a kolo, nás válcují v našich - dlouhý roky - budovaných odvětvích. Smutné
  23. Je to Ferdovo theme, který si vyrobil sám a nabízí ho komerčně s updatem Columba.
  24. tak malý update, EVO karta funguje, wipe karty taky....
×
×
  • Vytvořit nový...