Přejít na obsah

VašekHK

Uživatel
  • Počet příspěvků

    38
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem VašekHK

  1. Kolik by asi ta úprava stála a jaké jsou zlepšení / návratnost?
  2. I to je možné. Jak má být signalizována zatažená ruční brzda, při rozjezud nebo při určité rychlosti - taky mi totiž nepíská (budíky verze Clasic)?
  3. Tak jsem VAGem otestoval bzučák a je OK. Takže je vadný dveřní spínač, zajímavé je, že stropní světlo se při otevření dveří rozsvítí. Zkoušel jsem spínač a zjistil, že při otevření dveří sepne spínač jenom na okamžik a hned zase rozepne - pro světlo to stačí ale bzučák to neaktivuje. Budu muset rozdělat dveře a vůbec se mi do toho nechce.
  4. Tak jsem to asi vyřešil. Znovu jsem odpojil budíky, zkontroloval a zapojil zpět a už to je OK. Tak nevím, že by špatně zapojný konktor? Konektory ale mají zajišťovací zobáček, páčku, která zajišťuje správné zapojení. Ještě zkusím VAG a uvidím. Jinak dík všem za pomoc.
  5. Klíčky v zapalování jsem "asi" neměl, ale jsem blb a spěchal jsem no a neodpojil jsem baterii (zde asi vznikl problém). Bzučák - reprák jsem vypájel a odzkoušel - proměřil.
  6. Ahoj, potřeboval bych pomoc - poradit. Protože mi nefungoval bzučák v budíkách, rozhodl jsem se ho prověřit. Odpojil, vyzkoušel - Ok a zapoji budíky zpět, a zde nastal ten problém - nemohu nastartovat. Po zapnutí klíčku zustane blikat kontrolka imobilizeru a jsem v pr...... Poraďte někdo prosím co stím mám dělat, budíky 6Y0 920 860M - původní, bohužel nemám pin imobilizéru (původní majitl npředal). Bude mi stačit VAG (ATAL), nebo budu muset do servisu? Případně je někdo z okolí Hradce Králové ochoten mi pomoc? Dík za každou radu. Vašek
  7. Dík za pomoc, návod se bude hodit. Akční členy jsem zatím nezkoušel, v pondělí zajedu na VAG, zatím jsem prošel DP Elektrická zařízení, abych vůbec věděl kde a co hledat. Ale asi to bude opravdu ten repráček, zítra se na něj zkusím kouknout. Ještě jdnou dík za pomoc, sice jsem hledal, ale nebyl jsem úspěšný.
  8. Ahoj, mám stejný problém, nepíská bzučák při rosvícených světlech ani při ruční brzdě. Bzučák je v budíkách? Dá se bzučák vyměnit? ? Už jste to někdo dělal ?
  9. VašekHK

    Centrál

    Ale fungují, ty co vedou od páčky směrovek k jednotlivým blinkrům - pravá a levá strana zvlášť, nesmí se použít ten spolčný vodič, ktarý vede do páčky. Zapojil jsem už tak nespočet alarmů a vždy bez problémů.
  10. Pokud vím, tak nedá. Lanko se dá buď odpojit na převodovce, povolit šroubek, lechce poklepat ten plech co to drží střídavě na obě strany, nebo opatrně zatáhnout za budíky a odpojit lanko u budíků.
  11. VašekHK

    Centrál

    Pokud má alarm pouze jden drátek na "blikry" je určen pro připojení na potkávací světla. Proto se používají ty diody, aby bylo možno připojit "jeden drátek" na oba blikry, diody zamezý tomu, aby byly blikry vodivě spojen = blikaly obě strany najednou. Na tlačítko trojůhelníku jsem to nikdy nezapojoval, tak nevím. Jinak na blikry je možno se připojit pod volantem, dráty vedou od páčky směrovek.
  12. VašekHK

    Centrál

    Pokud vede pouze jeden drát, tak jsou dvě možnosti: 1) použít dvě cca 6A usměrňovací diody(např P600B), zapojí se anodami k sobě (strana bez proužku) 2) použít relé se dvema oddělenými (izolovanými) kontakty.
  13. VašekHK

    Mogul 5w40

    Také ho používám, dvakrát jsem ho již měnil a žádný problém. Zajímalo by mě, zda se má dodržovat interval výměny oleje 1x za rok, ikdyž najedu třeba jen cca 6.000 KM ne až po 15 000 KM?
  14. Ale odaretoval, bohužel byly nové pakny - málo ojeté tak moc neodskočily a jak píšu na bubnu je lem - buben není sjetý po celém obvodu, na a tom lemu se zasekly pakny.
  15. Minulý týden jsem to zrovna také měnil a SKL dodává za cca 1700 Kč komplet. 1) Podle dílenské příručky by jsi měl dát vždy novou matici, je samojistící a má na konci závitu takový "plastový kroužek". Jinak abych povolil tu matku tak jsem musel dát na golu metrovou trubku a pořádně zabrat. Nevím, zda se může stará matice povolit, ale nechtěl bych to zkoušet, kdy se povolý zadní kolo. Stará poklička asi není problém. 2) také si přesně nepamatuji číslo, asi 30 -32, samotný ořech se dá koupit většinou bez problémů. Jinak já měl spíš problém sundat buben, byl již dost sjetý a na kraji se vytvořil lem. Myslel jsem, že už to nesundám a nebo urvu prasátko, zaboha to nešlo dolů.
  16. Taky si myslím, že to bude přeskočený řetěz. Já měl přesně to samý, vloni na dovolený. Popojel jsem, vypnul motor a už nenastartoval. Cena opravy ve značkovým servisu 7 500,- (cena i s odtahem cca 10 km + výjezd technika) a byl jsem rád, že mi to vůbec udělali (druhý den). Jinak tedy na to zjištění polohy vaček to koukám jako puk.
  17. Tak já se také přidám. 1,2 47KW kombi, 04/2003 najeto cca 122 000 km. Už asi týden před tím jsem pozoroval, že trochu houpou otáčky na volnobě, např. ři dojezdu do křižovatky - spadly na 400 -500 a hned se srovnaly. Říkal jsem si, že to je špinavá klapka a až se vrátím z dovolený tak ji vyčistím. No a na dovolený přeskočil řetěz, nastartoval jsem, popojel a vypnul klíček - stál jsem trochu z kopce. No a dál jsem již nenastartoval. Naštěstí se nic nepotkalo, i když jsem stím točil jak divej (myslel jsem, že odešla cívka). Oprava 7500 (nový řetěz + napínák + lišta atd) a také vyměnili svíčky (byly BOSH). Nevím zda vynechala svíčka nebo prostě přeskočil řetěz ? Je pravda, že nějaký čas předtím jsem po nasartování slyšel zde popisovaný zvuk řetězu - cca 2 sek. Po opravě vše zmizelo, zvuk i houpání volnoběhu. No a servisák říkla, že se to stává u 1,2 47KW RV do 03 - snad krátká vodící lišta? Osobně si myslím, že se sešlo více věcí najednou : 1) krátká vodící lišta, 2) unavený napínák a 3) blbá svíčka ?
  18. Ahoj, no tento alarm neznám, ale já jsem si instaloval také alarm od Jablotronu (s GPS). Tak co si pamatuji dá se na stránkách Jablotronu nalést návod pro instalaci do Fábie. Jinak asi budeš potřebovat také spec. diodový modul na zapojení dveřních spínačů - také prodává Jablotron. Pokud by jsi nic nenalezl tak napiš, pošlu ti schéma zapojení do Fab. Vašek
  19. No já mám cca 130 000Km HTP, a nedávno mi dělali rozvody, řetěz přeskoči právě když jsem byl na dovolený. Cena cca 7000 Kč (řetěz + napínák + vodící lišta + práce). Předtím jsem volal do značkového servisu a tam mi řekli že se nemění - je doživotní. Jinak to přeskočení je snad výrobní chyba motorů 1,2 47KW do roku 2004? - krátká vodící lišta? (tolik servisák co dělal opravu). Já si myslím, že na přskočení může mít vliv i ten napínák. Vašek HK
  20. Ahoj mal som podobný problém Ked som auto naštartoval začalo sa triasť , pripadalo mi to ako keby otacky padli velmi nizko a auto sa dusilo. Rosvietila sa mi aj kontrolka spalín vyfukových plynov , dnes mi to dali na diagnotiku a zistili že na dvoch valcoch su vadne cievky. Oprava ma stala cca 5000. Potesi vsak ? Bol som nahnevany pretoze auto ma 2,5roka a ma najazdenych iba 26000km. Som trochu sklamany s poruchovostou fabii a to nie je moja prva navsteva servisu.... Tohle nebude ono, jak píšu výše, je to jenom při rozjezdu z klidu na 1 a motor jde dobře (otáčky nepadaj). Spíš myslím něco mechanického -uložení motoru/převodovka, spojka atd. Ještě spíš než klepání je to takový otřesení (celé auto se jako zatřese - jako by bylo něco uvolněného) a je to cítit /slyšet ze předu. Vašek HK
  21. Ahoj, rád bych poprosil o radu, zda jste se již někdo setkal s podobným problémem: Fabia combi 2003 1,2 47KW (cca 130 000km), při rozjezdu na 1 se klepe motor - v celém autě je slyšet a cítít vybrace, pokud přidám plyn (2500 ot) tak to někdy pomůže. 1. - myslel jsem, že to dělá slabý motor -prostě při rozjezdu se musí přidat plyn, aby to motor vůbec utáh. Jenže to se mi nepotvrdilo, kyž jsem sledoval otáčkoměr tak vůbec neklesne. 2. - něco na poloose - kloub ? Taky ne, zatáhnu ruční brzdu, auto se ani nehne, dám 1 a pouštím spojku (otáčky se drží cca 700): auto se začne klepat 3. - poslední co mě napadá: spojka? Při volnoběhu je slyšet spojkové ložisk (už se to tu řešilo - běžná věc?) a podobný zvuk akorát dost silnější je slyšet při tom klepání. Jo a dělá to pouze při rozjezdu (pokud se rozjíždím z klidu), pak při řazení za pohybu (stačí jet pomalu) už ne. Takže se ptám: co to může dělat, může to být spojka? Předem děkuji za každou radu. Vašek HK
  22. Tak já jsem koupil 1,2 (47KW) r.v. 5/03 najeto 122 000 km. Po kopi jsem volal do značkového servisu, zda není potřeba něco udělat s rozvodama (někde jsem četl právě o výměně lišty na napínací kladce) a tam mi řekli že vydrží celou životnost auta. Tak jsem to neřešil a jezdil. No a na dovolený najednou nastartuji, vyjedu, vypnu motor a už jsem nenastartoval. Naštěstí to bylo v ČR, takže do opravy a stálo to 7000Kč Při opravě vyměnili: řetěz, napínák, a jednu lištu (myslel jsem, že se mění obě). Jinak v sevisu řekli, že se to docela stává - první serie a že se to už nestane (delší lišta je OK). Jěště před tím jsem asi 2 - 3 dny pozoroval, že se motor chová divně, když jsem vyřadil/nebo přidal plyn a pusti, otáčky motoru se zhouply až na 500-400 a zase rychle vyrovnaly. Myslel jsem, že to dělá špinavá klapka, ale po opravě rozvodů to už nedělá (jo ještě vyměnily svíčky- 3 svíčky za 500 kč) Tak douchám, že se to nebude opakovat.
  23. Tak se taky podělím o svoje zkušenosti. Koupil jsem Fab 2003, nechal jsem vyměnit silenbloky ramene a kosti stabilizátoru. Po výměně udělali geometrii. Před výměnou auto táhlo doprava. Při jízdě jsem se pořád musel držet volant natočenej cca o 5 stupňů doleva. Myslel jsem, že po geo. to bude dobrý, ale auto stáler táhlo doprava - možná trošku míň. Tak jsem zkusil přehodit přední kola. Zatím jsem to neměl čas pořádně vyzkoušet, ale ve městě to bylo dobrý.
  24. Tak nevím, jestli ti to pomuže, ale: Kamoš má 1,4 2002 a dělalo mu to podobné věci, po jízdě vybitá baterie, poblikávání kontrolek atd. Dal novou baterku a problémy se opakovaly. Tak si zapojil ručičkový voltmetr do palubní sítě (normálně do zapalovače) a sledoval co se děje za jízdy - zjistil, že se za jízdy houpe napětí (11V -13V), hledáním bylo zjištěno, že to dělá servo - snímač na tyči byl vadný a servo dostávalo špatný signál a blblo -to byla příčina velkého odběru. Vyměnil snímač a má klid.
×
×
  • Vytvořit nový...