Přejít na obsah

Hosha

Uživatel
  • Počet příspěvků

    78
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Hosha

  1. Nesouhlas nebo spatne zajety nebo dlouhodobe zanedbany kus, a zrejme rok vyroby do 2009.. Ja se svym CGPB hatch LPG (rok 2012), kdyz jsem tomu nekdy opravdu hodne slapal, klima, nalozeny, tak 7,8 plynu!! To si opravdu pamatuji. Jinak prumer 6,5 plynu. Da se 5,7 (zadna brzda provozu). Palubak ukazuje pres leto prumer 5,0, v zime 5,6. Ale vsichni vime - auto je plynak, takze udaje z palubniho pocitace clovek nemuze brat jako relevantni. Nevim, co si myslet o Jezdci52, ale proste chce to vedet, pro ktere ridice (uzivatele) tyhle motory jsou.
  2. Přesně jak říkáte pánové. S manželkou jsme teď byli na čtyřdenním výletu, Ostrava - Mohelnice - Litomyšl - Praha - Karlštejn - Mariánky - Karlovy Vary - Plzeň - Hluboká nad Vltavou - Rakousko jezera okolo Welsu - Vídeň a zpět přes Břeclav na Ostravu. Dva lidi, jinak plný kufr. Klimatizaci nebylo potřeba použít. Spotřeba benzínu dle palubáku 5,2 litru, 6,7 litru plynu v průměru dle aplikace. Při ceně plynu cca. 0,85 Kč/km. Nejel jsem na spotřebu. Dálnice 110 - 130, občas jsem jí stál na krku, když bylo třeba, Rakousko opatrně (všude radary), ČR normální, spíš defenzivní jízda, žádná brzda provozu. Najeto cca. 1900 km, úbytek oleje nezpozorovatelný - od nova olej co 8000 km (Mobil 5W-50). Auto má 179000 km. Ať jdou s těmi diesely, elektromobily a předraženými CNG do pr****...
  3. Hosha

    Alu kola

    Čest, označení H znamená provedení hřbetu disku, resp. ráfku. Je to ten profil prolisu ráfku, když se na disk podíváš zepředu ve směru otáčení. Písmeno ''H2'' pak znamená dvojitý prolis.. ? Myslím, že na STK nebude žádný problém.
  4. V tématu se tedy objevil chytrý článek z manuálu výrobce, ale chci se ještě dotázat na orientaci té měrky.. je někde skutečně určeno, jestli výřezem k sobe nebo od sebe, jak řeší nahoře DEFIANT?
  5. Hosha

    Vibrace volantu

    Zdravím všechny... po pročtení několika témat pořád nevím, co může být přesnou příčinou. Jedná se o dálniční Superb, pro nezasvěcené - 3.6, 6st. DSG. Rok výroby 01/2015, najeto nyní 70.000 km. Alu letní Sirius 18'', zimní Themisto 18''. Obě sady kol jsem viděl, na vyvažovačce absolutně rovná. Asi se divíte, že i některými ''zatracovaný'' policajt řeší problém a vůbec se zajímá o problémy se služebním autem PČR, ale i k těmto se snažím chovat stejně citlivě, jako ke svému. A když vám během celé služby při každém přidání plynu začně volant téměř vypadávat z rukou, říkáte si, že je něco špatně. Závada se projevuje jak ve výše popisovaných rychlostech, tak i při konstantní rychlosti - rovný nový povrch dálnice, tempomat 110 km/h, volant se na cca. 5 vteřin jakožto i auto od podlahy rozvibruje, pak vibrace ustanou zase na cca. 5 vteřin. A takto se to střídá pořád. Při přidání plynu, zejména pak plného, jsou vibrace strašné. Auto jsem reklamoval na Auto Jarov a jako bývalý přijímací technik jsem jim závadu detailně popsal a vysvětlil. V servise vyměnili ložisko PP kola (hučelo, OK), vyměnili všechny 4 pneu (prý byly probržděné v jednom místě!!!), takže nyní nové Dunlop Sport, provedena kontrola zavešení ramen, silentbloky, řízení, stabilizátor, uchycení nápravy - vše ok, po výměně ložiska logicky provedena geometrie a logicky vyváženy kola po výměně pneu. Auto pak ze servisu přebíral někdo jiný, problém neustal, faktura cca. 26.000,- Kč. Být to moje auto a platit to, někdo lítá vzduchem. Těch peněz je mi líto i tak, platíme to z daní. Nechci se bavit nad nesmyslnými řečmi v podobě jak s tím jezdíme, že to ku...me, ničíme a podobné nesmysly. Chci vědět, jestli někdo vyměnil nebo vyreklamoval nějakou danou věc a problém tím nadobro vyřešil. Za rady moc děkuju.
  6. Nevím zda jsem přesně pochopil dotaz, nicméně od přepracovaného typu HTPčka (CGPA) s výkonem 51kW (12V) vznikla odvozenina (CGPB) s výkonem 44kW (!!! 12V !!!). CGPB přišla do výroby 11/2011 snad kvůli tomu, ať nedělají dvě odlišné hlavy, takže to sjednotili. Převodovka je shodná, myslím co se týče délky převodů, jen už jsem se někdě ptal na další rozdíl mezi CGPA a CGPB - zda je těch 7 kW výkonu pouze softwarových.. Jinak bych sám uvažoval o úpravě své FII na 51 kW.
  7. Myslím, že ten motor na fotkách je z roku 2007/8 - 2010, tedy před modernizací - soudě dle tenkého ozubeného kola. Taky mi z pohledu na tak zdevastovaný motor není moc dobře, nicméně myslím, že při kvalitních a včasných servisních úkonech ten náš motor takhle vypadat nebude.
  8. Potřeboval bych poradit, hledal jsem na fóru i na internetu - nic jsem nenašel. Z předchozího auta mi zůstaly bezpečnostní šrouby, které však mají kuželovou dosedací plochu. Existují nějaké distanční podložky pod šrouby, které lze nasadit na kuželové šrouby a namontovat na kulové dosedací plochy disků?
  9. Miggy: To víš, kdybys měnil olej po 7500 km, tak by sis vzpomněl !!
  10. Nevím, ale osobně bych na výměnu těchto ''doživotních'' rozvodů myslel okolo 150tis. km - řetěz se vytahává, napínák už nemusí plnit na 100% svou funkci ( mnohdy ji ani neplnil - stal se předmětem výměny u dílenské akce ) a ještě nikdo nezmínil vodní pumpu, která asi ''doživotně'' těsnit nebude. Při pomyšlení cesty někam do zahraničí, kdy mě auto nechá na dálnici s vyteklou chladičkou.....
  11. To je síla, co idioti dokážou zbastlit. Člověk by si řekl ''blbá výměna oleje''. Ono když jsou ale v servisu feťáci a netáhla, pak se není čemu divit. Upřímná lítost. Nicméně k přebytku oleje - nenadarmo se i v servisce píše, že přebytek oleje v motoru může poškodit katalyzátor. V tomto případě už je zbytečné od počátku dumat nad jinou příčinou závady. Nakopat ty zmetky do těch pitomých hlav!!!!!!!
  12. Shánět jsem ho zkoušel.. Výsledek? Nesehnal.
  13. Tak to fakt nevím.. to by chtělo zvlášť téma.
  14. Otáčky jsou perfektní, konečně to mistry napadlo prodloužit převody - auto má dostatek síly do kopce, menší spotřeba, hluk.. co vím, tak to zavedli od 11/2011. Spotřeba úžasná - při dodržování limitů a dálnice do 120 km/h mám kombinovanou ( plně naloženo, prázdný, krátké trasy, město, mimo, dálnice ) průměrnou dle výpočtů 6,12 litrů LPG na 8800 km, co mám plyn v autě. Spokojenost jak cip. Malta: Že by výměna převodovky z CGPA?
  15. Moje FII facelift viz. podpis..
  16. Z praxe: auto přistavíš v 8 ráno, do oběda mají na heverech rozdělaná ještě další auta, ty poskládají ve 14 hod. a pak si vzpomenou, že jim na place stojí ještě haťapka na výměnu oleje. Takže rychle na dílnu ( motor samozřejmě studený ), rychle vypustit olej, olej ještě ani nevyteče, už to špuntují a lijí nový.... ach jo. Takovým časovým rozptylem na výměnu oleje ti chtějí naznačit, že ti ten olej vymění, až se jim na chvilku udělá místo na zvedáku!!! Jak říká Malta: konkrétní hodina, počkat u toho, za hodinu jedu pryč. Jinak by chtělo ještě uvést, zda se chceš řídit pokyny výrobce ( intervaly výměn, klasifikace oleje, předepsané úkony ), a nebo autu dopřát individuální péči ( častější výměny oleje, filtrů, jiné klasifikace oleje ). V prvním případě pak máš vše v servisní knížce a není tak potřeba sáhodlouze spekulovat - viz. celé téma.
  17. Boby77: Spotřeba úžasná! Když bych bral, že jsi těch 45 tis. km od roku 2011 najel s autem ty, určitě se mi jeví investice do plynu perfektní, už by se ti to zaplatilo a ušetřil bys reálně 15.000,- Kč. PS: Sorry chlapi, ale kdo jednou zkusí přidávat PLYN, už nic jiného nechce.
  18. Jde to poznal, litr Shellu 5W-40 je o 90,- Kč levnější. Nehledám v oleji žádnou vědu, jen jsem dal na zkušenosti lidí, Janda se o tom taky zmiňoval, olej budu častěji měnit a uvidí se.. 5W-50 by měl být tekutější, takže v mrazech by měl dřív napnout napínák řetězu a dřív by se měl dostat na místa, které potřebují mazat. Má nižší bod tuhnutí, vyšší bod vzplanutí, v případě shodných podmínek provozování motoru by měl méně degradovat. Všechno to jsou jen tabulkové informace. Jak je to ve skutečnosti - to fakt nevím, ale netvrdím, že při včasných výměnách je 5W-40 špatný.
  19. Neříkám, že to je nejlepší volba, každopádně by se mu auto přeplo cca. po 2 km na plyn, takže by 3/5 své trasy spořil. Myslím, že je v tomhle případě lepší mít benziňák. Osobně bych byl smutný jezdit s autem trasu 5 km tam a 5 zpět.. nicméně u staré 1.4 MPI na plyn nevíš, kdo tam jak kvalitní systém dal, kdo to tam instaloval, kolik má motor na plyn najeto, často se tam zalepujou vstřikovače... Zkrátka bych zvolil raději jistotu toho, že nemám v autě dva systémy ( možná dva problémy ) a než riskovat, jestli se mi MPI za 60000,- Kč nevysere, koupím možná raději HTP. Osobně nemám nic proti MPI - poměrně nesmrtelný motor, ani proti HTP.
  20. Tohle je v případě věcí, které se týkají bezprostředně přestavby na plyn a neježdění na servis ( když si ho budeš dělat sám ). Ovšem taky jsem se setkal s tím, že u OII roky kolem 2005 se vydíraly rámy karoserie tam, kde se dveře opírají vnitřním těsněním o karoserii. Tohle těsnění bylo tvrdé a postupně vydíralo lak až na plech, který pak korodoval. Když nějaký člověk chodil přesně na servisy jak měl, jeden pak vynechal a poté přijel s tím, že mu auto hnije, řekla škodovka že tím, neboť pán nepřijel na prohlídku kdy měl a servis si tak nemohl všimnout postupného ''vyšouchávání'' laku ( omluv výraz, nenapadl mě zrovna jiný ), dávají na opravu 50% materiálu a 70% na práci. Vždy záleží na konkrétním případu.
  21. Přesně tak, už to tady bylo co jsem koukal mnohokrát probíráno. Prostě za tohle škodovka nechce nést zodpovědnost. Příkladně si představ, že po roce používání, budeš mít najeto 22000 km, začne ti jet motor na dva válce. Zajedeš do škodovky, sdělíš problém, mj. oni s tebou ani možná nesepíší garanční zakázku, protože budou chtít servisku a tam bude chybět v 15000 km záznam o výměně oleje, který sice proběhl, ale ty ho nebudeš moci nijak doložit. Faktury za olej, olejový filtr a fotky, jak ležíš pod autem a měníš olej ti nepomůžou. Platíš sám. Když budou vstřícní ( lepší servis ), sepíšou garanční zakázku, hodí auto na dílnu, píchnou ho na diagnostiku, zjistí např. rozpoznání vynechávání I. válce. Zkusí cívku, nic, svíčku, nic.. změří tlaky a ejhle - válec bez tlaků. Uvidí auto na plyn, bez servisní historie - uvědomí tě o tom, že záruku neuznávají, že zakázku mění na dílenskou ( kterou si platíš 100% ty ) nebo na kulanční ( to že ve škodovce vyškemrali např. to, že na opravdu ti dá škodovka 30% na díly a 50% na práci ). Zbytek si platíš sám. Takže buď se na tebe vykašlou úplně nebo jen zčásti. Takhle to chodí, ve škodovce jsem chvíli dělal. Můj názor je ten, že stejně s ničím nepočítám. Sám jsem si auto v 9000 km nechal u super firmy předělat na LPG a jsem naprosto spokojen. Srozuměn jsem s tím, že když se něco vyse*e, stejně nic nedostanu.
  22. Já policajty určitě pomlouvat nebudu, ovšem situace na silnici bývá opravdu složitější. Ti vychcánkové říkají vždycky, že ráno kontrolovali auto a bylo všechno v cajku, že to muselo prasknout po cestě.. Pak přijde otázka, zda si to vymění sám? No a on řekne, že to nedokáže, že už to hodněkrát zkoušel a nakonec musel do servisu... Když pak policajt neví, že na konkrétně tomhle typu žárovka fakt vyměnit nejde a není magor, aby ho odstavil pro technickou nezpůsobilost, pošle ho dál a vychcánek se směje. Běžná realita.
×
×
  • Vytvořit nový...