Přejít na obsah

McMatej

Uživatel
  • Počet příspěvků

    1 849
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Návštěvy profilu

8 633 zobrazení profilu

Oznámení McMatej

  1. McMatej

    startér zlobí.

    Nejlepší jsou závady, které se projevují jen někdy. 🙂 Ta spínačka by to mohla být, protože tam nic jiného není. Asi jsi zdatný kutil, tak na drát ze spínačky k cívce startéru přibastli paralelně tlačítkový spínač, druhý drát z tlačítka na +12 V a když to zazlobí spínačka, zkus startovat tlačítkem.
  2. A co to "po instalatérsku" pojistit teflonovou páskou na závitu??? A nebo těsnicí kroužek natřít těsnicím tmelem na motory??? Možnosti jsou ..... Blbý je, že to, že to "teče" zjistíš, až když tam naleješ olej a já bych kvůli tomu olej nevypouštěl. 😉
  3. Já bych to hádal na tlumič, možná rameno a spojovací tyč řízení. Sundej kolo a uvidíš.
  4. Já ho použil (zatím) na jednu krátkou (5000 km) výměnu a nezdá se mně špatný. Černý byl, takže nečistoty odplavuje a nějaké pucky nebo kousky něčeho v něm nebyly. Já do něj půjdu i dál.
  5. když uděláš "kapkový test" = kapneš na bílý list papíru, tak to tak tragicky vypadat nebude. https://www.znackoveoleje.cz/fotky303/fotov/_ps_932Motor_checkup-CZ.pdf
  6. Takže zpět k věci, já bych nějaké 3 mm nad max neřešil.
  7. Já bych šel do keramických. Když nic jiného, tak alespoň víš, co je na nich, proti ostatním, jiného, jsou keramické. Měli by být tvrdší a je na nich vidět kód FG, což je trochu nadstandart. https://www.wemoto.cz/info/brake-pads-gg-or-hh
  8. Pořád je co vylepšovat. 😉
  9. Byly smazány, ale až teď? První testovací příspěvek jsem v seznamu témat viděl, proto jsem za cca 2 minuty napsal druhý příspěvek, že je vše OK, ale po tomto se celé téma ze seznamu ztratilo. Šlo najít jen vyhledáváním.
  10. Nevím jestli není něco špatně u mně, ale občas se mně stavá, že když odešlu příspěvek, tak se ten právě odeslaný neobjeví v seznamu příspěvků. Celé téma se mně "ztratí" i na několik dní, asi do doby, kdy do něj přispěje někdo jiný. teď se mi to stalo v tématu "Zadne brzdové kotúče"
  11. Že brzdové kotouče vyrobené ze slitina železa, nechráněné před povětrnostními vlivy, korodují je naprosto normální. Podle mého názoru je důležité, aby destička byla tvrdá a rez do ní nevydřela drážky. Ale jak poznat, která destička je měkčí nebo tvrdší, to se mně zjistit nepodařilo.
  12. No jo, ale od 4 do 2 mm už to jsou jen letní gumy. A ještě mám CrossClimate 2 a nové měly vzorek 6,5 mm. 😞 Ale jinak, na sněhu a ledu, mně příjemně překvapily a spotřeba se taky nezměnila.
  13. To jsou zapeklitosti. V pravěké době NEelektronických zapalovacích soustav byl často problém v tom, že startér zatížil baterii tolik, že na zapalování již nezbylo dost energie a jiskra na svíčce byla slabá a nezapálila směs. To už elektronické zapalování dávno vyřešilo, ale přesto bych prověřil, jestli je na zapalovacím modulu dostatečné napětí. Nevím už které Felície měli jaké zapalování, některé měli ještě rozdělovač a jednu zapalovací civku. U těch šlo napětí do cívky při startování jiným drátem než při normálním chodu motoru. (Cívka byla 6 V a při normálním běhu motoru šlo napětí do civky přes odpor (bílá "kostička" na cívce), při startování šlo rovnou do cívky) A nebo, když bys zkusil připojit pořádnými startovacími kabely druhou baterii (auto)?
  14. Jasně že to jiné motory budou mít jinak, ale jde o princip. Podle něčeho, nějaké značky nebo tvaru musí jít určit poloha. A musí to být jednoduché, ve fabrice při montáži to nesmí zdržovat. Ještě jsem našel na 1,2 TSI, EA211, kód motoru CJZA, dva vyvažovací hřídele, mezi nima ozubená kola, na jednom kole 2 tečky a druhé kolo s jednou tečkou mezi.
  15. Sice je to z Fábie, ale proč by to mělo být jinde jinak. A před rozebráním to bylo (je) jak?
×
×
  • Vytvořit nový...