Přejít na obsah

Růža

Uživatel
  • Počet příspěvků

    46
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli Růža

  • Narozeniny 13.1.1976

Kontaktní metody

  • Web URL
    http://
  • ICQ
    0

Návštěvy profilu

1 825 zobrazení profilu

Oznámení Růža

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

1

Popularita

  1. Jojo, ten zvuk byl jiný, začalo se to projevovat hučením a posledních pár desítek km už byl zvuk vyloženě skřípavý. Vše ustalo, když jsem sešlápnul spojku. Zvuk, co jsi vložil na youtube, mi hodně připomněl mojí předchozí verzi oktávky (mezi roky 2013 až 2017 jsem vlastnil Octavii III 1,4TSi 103 kW), tu jsem prodával, když měla cca 90 tkm a zvuk to mělo podobný - tenkrát jsem si myslel, že občas zavisel nějaký ventil, nicméně po těch letech si už nevzpomínám jestli to dělalo při ohřátém, nebo studeném motoru.
  2. Takže jsem včera zaplatil skoro 33t Kč za kompletní generálku převodovky. List náhradních dílů se sotva vešel na list papíru A4... Od té doby jsem s autem najel cca 100 km a vše je v pořádku. Mám ale takovou divnou pachuť, jak je možné, že převodovka, její ložiska + ostatní, vydrží pouze nájezd 86 000 km, auto je staré necelých 5 let. To se mi tedy ještě u žádné škodovky (a že jsem jich za celý život už měl x) nestalo...
  3. Takže zítra bude má Octavia III, rok výroby 03/2016, motor 2,0Tdi 110kW, najeto 86 000 km, již dva týdny v autorizovaném servisu. Předběžné zprávy servisu hovoří o výměně všech ložisek a simeringů na manuální převodovce. Do servisu mě též přivedlo hučení a v posledních několika desítkách i skřípavé zvuky od převodovky. Jsem zvědavý, kolik to bude všechno stát...
  4. Potvrzuji, že Waze v nabídce infotaimentu auta nabízen byl, ale po kliknutí na něj dojde k zablokování aplikace, kterou pak už můžu jen restartovat...
  5. Asi fakt bude problém v mém telefonu, protože vše mám zaktualizované, tak jak napsal petous22. ...a přesto mi to nabízí jen mapy od googlu. Nebo, možná dozrál čas na výměnu telefonu :-)
  6. A ještě jeden poznatek, aby apk android auto správně fungovala, musel jsem odinstalovat aplikaci Waze, což mě mrzí. Důvod byl ten, že apk android auto má nějak přednostně nastaveno používání navigace od google maps. Waze fungoval vždy, když jsem vše přeinstaloval, nainstaloval nové verze apk android auto i waze ten den, kdy jsem to zkoušel. Druhý den si to, ale všechno žilo svým vlastním životem a nefungovala ani jedna nabízená navigace google, ani waze. Mimojiné jsem zkoušel i odinstalovat google mapy, respektive zakázat, odinstalovat to nešlo a nechat jenom waze... taky nic. Jinak telefon mám Honor 8 (FDR-09). Kdyby vás někoho něco napadlo, dejte prosím postřehy. Díky.
  7. Takže se ukázalo, že jsem neměl nainstalovanou aplikaci Android auto, dnes ráno vyzkoušeno a konečně to funguje. Díky za radu to Wdog.
  8. Ahoj všichni, včera jsem si nechal v autorizovaném servisu aktivovat smart link pro rok a půl starou škodu octavia mající radio bolero. Už jsem vyzkoušel x druhů telefonů na platformách iOS, androidů i windows a stále to odmítá komunikovat... Vzhledem k tomu, že některé vyzkoušené telefony by měli být kompatabilní (podle stránek ŠA), už nevím kde dělám chybu. Není problém spíše v nastavení telefonu? Nebo kdoví kde? Díky za odpovědi, sorry jestli dabluju dotaz, který tu už byl.
  9. Úplně normální zvuk co tak poslouchám. Co se týká spotřeby mám dotaz, kde bereš benzín? Já jezdím pouze k Benzině, nebo Shelu pro aditivovaná paliva a kombinovaná dlouhodobá spotřeba cca 5,6 litrů. U tohoto motoru je velká závislost na noze, když chci trochu řádit a užívat si akceleraci, spotřeba je klidně přes 7 litrů, ale klidná jízda odmění i spotřebou začínající čtyřkou. Takže asi tak.
  10. Při 14.000 km dolito 1 litr oleje.
  11. Tak už je objednáno, začátkem dubna k vyzvednutí nová Octavia 1,4TSI ve výbavě Ambition + pár doplňků.
  12. Tak to vypadá jako nahodilá závada. Asi nejsem jediný komu to kecá a tak na to hodím bobek.
  13. Ahoj pánové, dneska jsem se setkal s kuriozním problémem s čidlem venkovní teploty na mojí octávce! Ráno vstanu, mrknu na teplotu venku, která ukazuje -15 stupňů. Jdu do garáže pro auto a vyjíždím, vnější teplota ukazuje teplotu garáže -4stupně a postupně jak jedu se ustálí na cca -16. Najednou světe div se mi palubní PC ukazuje -39 stupňů, asi za minutu -27 stupňů a za další minutu opět cca -16. Dál jsem pokračoval asi dalších 100km a vše bylo ok. Dotaz pro široké okolí: 1) jak je možný, že se čidlo takto zbláznilo? 2) měla teplota udávaná čidlem -39 stupňů vliv na bohatost směsi a tím pádem i na spotřebu (auto už bylo zahřáté na provozní teplotu)? 3) auto je v záruce, za cca 1000km jdu na pravidelný servis do autorizovaného servisu - říct to, neříct to tam? 4) mám to brát jako nahodilou závadu a hodit to za hlavu? Všechny názory přivítám!
  14. Mojí octu tour jsem kupoval před rokem jako novou a taky nemám mlhovky. Upřímě řečeno ani jsem po nich netoužil, protože v předchozí octavce jsem je měl a sdílím názor, že umístnění mlhovek v hlavním reflektoru stojí za starou belu a jsou do OPRAVDOVÉ mlhy neúčiné. Proč se asi škodovka na octavii II vrátila s mlhovkama dolů??? Aby autor tohoto vlákna nebyl zklamaný, až ty mlhovky po všech problémech zprovozní...
  15. Zrovna tento týden jsem se o tomhle téma bavil ve škodováckým servisu kde mi řekli, že si auto samo řekne kdy je potřeba jet do servisu na výměnu oleje. Mám počítat, že to bude někde mezi 22-27000 ujetými kilometry, je to závislé na počtu startů a následně ujeté vzdálenosti. Olej si můžu dotlačit vlastní, ať neplatím ten předražený v servisu. Vlastní olej akorát musí splňovat specifikaci danou pro proměnlivý servisní interval QG1.
×
×
  • Vytvořit nový...