Přejít na obsah

PetrL

Uživatel
  • Počet příspěvků

    129
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 286 zobrazení profilu

Oznámení PetrL

Nováček

Nováček (1/14)

  • First Post Vzácný
  • Collaborator Vzácný
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

0

Popularita

  1. Dobrý den, dnes při nahrávání nového firmwaru mně navigace nahlásila chybu. Skončilo to asi na 30 % u HDD. Na jiné CD jsem vypálil obraz znovu a strčil do mechaniky. Opět to skončilo chybovým řádkem. Od této chvíle nejde DVD vysunout ven, Na tlačítko nereaguje, ani na trojhmat. Stále se přístroj restartuje, podsvícení se rozsvítí a za chvíli zase zhasne, pak probliknou zeleně tlačítka a takhle se to děje stále. Může prosím někdo pomoci. Alespoň jak vynutit vysunutí DVD ven. Pak bych znovu zkusil trojhmat a nahrát FW znovu. Moc dík.
  2. Dobrý den, mám motor BKC. Diagnostika mně hlásí dvě vadné žhavičky a chtěl jsem si je vyměnit sám. Měním všechny 4. Dle Etky tam mají být N10591602. Objednal jsem tyhle originální (10x1x30): http://www.cc-autodily.cz/svicka-zhavici-octav-2?keyword=%C5%BEhav&brand=SKODA&model=OCTAVIA Když jsem vyndal první, zjistil jsem, že tam je SS10103 od Starline (10x1x25), která je o 5mm kratší. https://www.autokelly.cz/Product/SS-10103/2135460 Tak jsem ji raději zase zašrouboval zpět a tu novou se bojím dát, aby se nepotkala s pístem. Může mně někdo poradit, jestli tam mohu bez obav dát tu novou delší nebo raději koupit nové ty kratší. Není třeba možné, že se jedná o nějaký speciální motor/hlavu, který se v roce 2005 vyráběl? Nějaká zvláštní série motorů/hlav apod.? Vzhledem k tomu, že ta stará je od Starline, tak to mohl třeba také poplést nějaký jouda v servisu. V každém případě jsem silně znejistěl. A než tam tu novou delší našroubuju, chci mít opravdu 100% jistotu, že motoru neublížím. Dík moc za radu.
  3. Dobrý den, u Oktávky r.v. 1997 bych potřeboval vyměnit torpéda pro novější typ a rád bych se zeptal, jaké číslo má tahle guma zacvaknutá na spodní hranu předního skla, která dále slouží na zacvaknutí torpéda. Potřebuji tam zacvaknout nová torpéda, ale ta guma mně u auta chybí. Původně tam byly torpéda s příchytkama. Poraďte prosím, jak to vyřešit. Moc díky. Dodatek: Jo, jak na to koukám, tak tu gumu asi nějaký jouda přede mnou odřízl se spodní hranou skla, takže tam už asi žádnou jinou nenapasuju. Nezbývá mně, než drážku torpeda zasadit do silikonu, zatížit a nechat zaschnout. Filtr se má měnit po 30 tis. km a kdo ví, co bude za 30tis. km. Kdyby měl někdo nějakou radu, budu za ni moc rád.
  4. Jde také o to, jestli má jirik.simir maxidot. Tam by třeba nějaká možnost nastavení mohla být. Já ho třeba v Oktávce nemám. Pro mě byla jediná možnost to obnovení výrobního nastavení. Fakt ale je, že nějaké nastavení možné u 7P6035730L musí být, protože před uvedením do "továrny" se mně BT jednotka hlásila jako VW_Phone a po "továrně" Skoda_BT(jak píšu výše). Ale nikdo tady ještě nenapsal, jak se to dělá. Jestli to jde nějak diagnostikou přes gateway. Nevím. Byl bych rád, kdyby sem někdo napsal jak tuto BT jednotku nastavit. Také bych si tam rád nastavil nějaký kód, aby se mně někde na parkovišti nenapároval někdo jiný.
  5. To jirik.simir: Ano vyřešil. Jednotku BT jsem uvedl do továrního nastavení(Na Columbusu Config_> nasatvení telefonu->tovární nastavení). Po zapnutí bluetooth na mobilu a spuštění hledání se mně objevilo zařízení Skoda_BT a to se mně spárovalo. Žádný kód to nechtělo. Už zase mohu používat hands free. Spokojenost, šlape jak před tím.
  6. Ahoj, ve své O2 1.9 TDI r.v. 2005 mám BT jednotku 7P6035730L H15 3200. Funguje na starou Nokii i na mobil Prestigio, Samsung, ale na žádný Huawei. Zjistil jsem to až v okamžiku kdy jsem si koupil nový mobil Huawei nova 3 a chtěl ho spárovat. Problém je to, že nelze s mobilem Huawei spárovat. Vždy napíše chybu. A nebo se v hledaných okolních zařízeních vůbec neobjeví. V autě nemám maxidot a nevím, jak mohu tuto jednotku nastavit. V setupu-> telefon na Columbusu mám jen volbu: "Obnovit výrobní nastavení". Tohle nechci použít, to bude až poslední možnost. Můžete mně prosím poradit co mohu udělat, aby se spárování podařilo. Nebo případně poradit jakou koupit jinou BT jednotku, která bude s Columbusem a s gateway co mám v autě, spolupracovat a Huawei napáruje. HandsFree v autě nutně potřebuji a na tuhle jsem si zvykl. Moc díky všem za pomoc.
  7. Ahoj všichni, řešil jsem teď problém s klapkou regulátoru(škrtící klapka). Na displeji se mně občas rozsvítila žlutá kontrolka motoru. VAGem(z Číny) jsem zjistil toto: Address 01: Engine Labels: None Control Module Part Number: 03G 906 021 LB HW: 03G 906 021 LB Component and/or Version: R4 1,9L EDC G000SG 8501 Software Coding: 0000172 Work Shop Code: WSC 73430 790 00000 VCID: 6ADB2423468A324E339-5072 1 Fault Found: 012547 - Motor for Intake Manifold Flap (V157) P3103 - 000 - Malfunction - Intermittent Freeze Frame: Fault Status: 00100000 Fault Priority: 0 Fault Frequency: 7 Reset counter: 255 Time Indication: 0 Freeze Frame: RPM: 0 /min Speed: 0.0 km/h Load: 0.0 % Voltage: 12.92 V Bin. Bits: 11001010 Torque: 0.0 Nm Torque: 351.4 Nm Readiness: 1 1 0 0 0 Chybu jsem vymazal, ale po čase(cca za týden) se objevila znovu. Začalo mně to vadit, a tak jsem dle Etky do svého motoru(BXE) objednal 038128063L(cc-autodíly originál asi 4.000,-) novou. Teď je pokoj. Po demontáži jsem zjistil, že tam byla jiná(03G128063C), která patří do jiného motoru, tak jsem ji vyčistil a nechám si ji, kdyby zase byla potřeba na výměnu. Byla hodně zakarbonovaná. Viz fotky před čištěním a po vyčištění(v benzínu kartáčkem na zuby asi 2 hodiny jsem to drhnul):
  8. Ahoj,

    prosím mohl bys mně poslat schéma komfortky a hlavně centrálního zamykáni pro Octavia 1.9 TDI SLX 66kW, motor AGR r.v. 1997.

     

    Předem moc díky.

     

    Petr

  9. Ahoj, mám také podobný problém. Mně se ale začíná spouštět při 90°C. Začalo to dělat až někdy v září. Přes léto ne. Když ráno jedu do práce(teplota venku je někde kolem 0°C) tak se spouští sahara(jen ten větší ventilátor). Všechny tři chladiče jsou přitom studené. A teploměr na palubce mně ukazuje teplotu OK(ručička přesně na 90°C). K přehřívání určitě nedochází. Zapíná se ten větší ventilátor. Je jedno, jestli mám zapnuté topení nebo ne. Když zastavím a nechám běžet motor, sahara se chvíli točí a pak se vypne. Myslím, že by se zapínat neměla, ne? Kde hledat závadu? Je to vůbec závada? Dá se provést nějaká diagnostika? Kabel mám, kde najdu ty čidla a jejich teploty v diagnostice? Může někdo pomoci? Dík moc.
  10. Ahoj, Octa II - viz podpis dole. Před půl rokem jsem měnil homokinetický kloub. Dle doporučení jsem koupil a dal tam Spidan(Originální výrobce - Německo) - cena kloubu asi 2.600,-Kč. Teď to začalo v rejdu klepat znovu. Je to možný, že tento homokineťák vydrží jen půl roku? Nebo něco dělám špatně? Nejezdím vůbec razantně, rozjíždím se s citem, do rejdu i po rovině. Budu řešit reklamaci, ale teď už si tam dám originál, jenže je za jiné prachy(4.700,-) a taky to budou chtít výměnou za starý(vratná záloha 3.300,-). A tak bych se vás rád zeptal na váš názor. Jsou opravdu se Spidanem takové problémy nebo jen vada materiálu a měl jsem prostě smůlu? Co dělám špatně? Dík za pomoc.
  11. Včera jsem vpředu provedl výměnu ložisek(celý náboj), když jsem měnil kotouče a destičky a to vrnění při přejezdu houpáku je tam stále, tak fakt už nevím, čím to je. Je fakt, že se mně teď zdá auto tišší. Ta stará ložiska byla také zralá na výměnu, možná trochu hučela(připisoval jsem to pneumatikám, i když ty co tam mám tak jsou docela hlučné). Po vyndání se rozpadly a kuličky se koulely po zemi . Nicméně problém trvá, tak se s tím asi budu muset smířit. Nebo má někdo nějaký nápad?
  12. Tak já to tam mám vpředu jiné. Vzadu to souhlasí 260x12 - dal jsem tyhle: http://www.cc-autodily.cz/kotouc-brzdy-zadni-4 a tyhle destičky: http://www.cc-autodily.cz/segmenty-treci-zadni-12 Ale vpředu mám třmeny FSIII a tam byly kotouče 280x22, takže jsem šel zase do Bremba a objednal tyto: http://www.cc-autodily.cz/kotouc-brzdovy-predni-12 a k tomu tyhle destičky: http://www.cc-autodily.cz/segmenty-predni-oct-2-2 A výsledek? Mám z toho docela radost. Dávám pár foto do přílohy, kde můžete porovnat původní stav a současnost:
  13. Ahoj kluci, poraďte prosím jaké kotouče a destičky dozadu i dopředu na OII 1.9 TDI 4x4 VIN: TMBKS21Z978014468 Dík
  14. PetrL

    Jake kotouce?

    Ahoj kluci, poraďte prosím jaké kotouče a destičky dozadu i dopředu na OII 1.9 TDI 4x4 VIN: TMBKS21Z978014468 Dík Oprava 25.9.2015: Omlouvám se, nevšiml jsem si, že jsem ve špatné sekci. Prosím admina o smáznutí tohoto příspěvku.
  15. Tak jsem nechal zkontrolovat v servisu poloosy a vše je v normě. Ještě jsme zkoušeli vypnout ESP, ale tím to také není. Marttine, máš pravdu v zátahu jsou vibrace výraznější. Jak jsi pokročil s tímto problémem? Vyzkoušel jsi to už bez kardanu? A jaký je výsledek?
×
×
  • Vytvořit nový...