Přejít na obsah

berjir

Uživatel
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 125 zobrazení profilu

Oznámení berjir

Nováček

Nováček (1/14)

  • Collaborator Vzácný
  • First Post Vzácný
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

1

Popularita

  1. Zdravím, mám Rapida se starým Swingem. Převážně se tu řeší výměny, já bych potřeboval zjistit, jestli některý Bluetooth adapter (do AUX nebo FM) dokáže komunikovat s MF volantem (posouvání skladeb ve Spotify puštěném z telefonu)? Mám teď Sandberg do AUX a nekomunikuje to. U FM si myslim, ze to taky nepůjde, protože na rádiu šipky posunují frekvence v paměti. Vyčetl jsem, že by si rádio muselo myslet, že ta ,,věc" je CD, ale nic podobného jsem nenašel. Takže asi výměna rádia (nebo auta :)) je jediné řešení? Nebo je alternativa? Moc díky.
  2. Moc diky za zpravy. O tech NBU jsem uz slysel, nejsem zadnej velkej cestovatel, najedu tak 15-20K rocne, tak by treba i chvili vydrzely. :) Do LEDek se vubec poustet nechci, rad bych homologovany, takze asi bud origo, nebo prave ty NBU. A u te LED lampicky SPZ - mam Rapida uvedeno do provozu leden 2015, tedy asi MR2014? Jeste mam zaoblene packy a stary klic (ala O1).
  3. Ahoj, chtěl bych vyměnit v předních světlech žárovky za nové a ideálně bělejší - ale to není podmínka. Mám klasický halogeny, chtěl bych vyměnit potkávací i dalkový/denní, a obrysový. Poradíte prosím, jaký žárovky jsou ideál? Vůbec se v nich nevyznám, na elektroniku jsem blbec. :) A pak mám ještě dotaz k osvětlení SPZ - mám tam taky klasickou zárovku, je to světlo zaměnitelný s LEDkovým z faceliftu? Moc díky za pomoc!
  4. Moc díky oběma! Ještě pár doplňujících dotazů od neznalce: Když vyměním tyhle, H7, tak ty budou svítit když přepnu na ,,normální'' světla? Když nechám denní svícení, tak je nutné vyměnit jiné žárovky, aby svítily také ,,bíle'' a lépe (případně za jaké je vyměnit)? A druhá - jak se na výměnu pak tváří policie, poznám bezpečně, že jsou žárovky ,,nezávadné'' pro provoz? A seřízení světel pak nutné není, že? Předem pardon jestli je to fakt hodně hloupé..
  5. Ahoj všem, ve výběru světel jsem totální laik, a to i po pročtení tohoto vlákna, to hlásím předem. V předních světlech jsou tedy dvě žárovky, H7 a H15? Takže kdybych chtěl měnit všechny žárovky v předních světlech (kromě mlhovek), potřebuju 2xH7 a 2xH15? A jaké byste tedy doporučili (ideálně cenově nějaká střední třída)? Mám Rapida dva roky a stále všechny žárovky původní (asi šťastná ruka dělníka při kompletaci :)), ale čím dál víc jezdím v noci a fakt zjišťuju, že to svítí málo. A radši bych nějaký bělejší. Na jedničkový Octavii jsem měnil žárovky kus za kus, většinou obyčejný Osram za dvě tři stovky, ale asi stárnu a začínám vnímat, že i světla mají vliv.. Moc díky za fundované rady!
  6. Ahoj všem! Zatím mi tu pokaždé nějaká dobrá duše poradila, tak doufám, že teď tomu bude nejinak. Mám Octavii I Combi, r. v. 2003, nicméně Classic, se starou palubkou (vlna) a šedivými plasty. Mám problém s tapecem v kufru - už od té doby, co auto mám, tak nějak nedrží na svém místě - největším problémem asi budou ,,vytrhané'' díry v plastu, šrouby tam tudíž nedrží. Tapec neustále při otevření dveří padá (lépe řečeno visí...), navíc při jízdě celkem nechutně drnčí. Takže bych se rád zeptal: 1. Měl by někdo nějaké řešení, jak stávajícímu plastu ,,domluvit'', aby se choval umírněně (tzn. držel na svém místě tak, jak má)? 2. Počítám, že s větší pravděpodobností mi poradíte, abych sehnal nový tapec, takže - kolik zhruba taková věc stojí a kam pro ni nejlépe zajet, aby nestála nesmysl? Moc díky za pomoc, je to sice v podstatě kosmetická vada, ale celkem otravná a rád bych se jí zbavil.
  7. Super, díky moc, zítra se na to vrhnu.
  8. Ahoj, potřeboval bych, prosím, poradit. Jsem, řekněme, analfabet, co se baterek týče.. Nicméně už pár týdnů mi auto startuje až na několik ,,škytnutí'', dnes pro jistotu po mrazivé noci nastartovalo až na kabely. Známý mi proto doporučil novou baterii, kterou mi naštěstí i sežene, ALE: 1. Vůbec nevím, jaká mi bude stačit. Mám 1.9 TDI/66kw Classic, bez centrálu, elektrických oken a zrcátek, prostě jenom vyhřívání zadního skla a rádio. Teď tam je nějaká Varta, očividně ,,stoletá''. Rád bych, aby tam pasovala rozměrově, to je první věc, co mě zajímá. Baterku jsem ještě venku neměl (viz. další otázka..), takže jí změřenou nemám, proto bych poprosil i rozměry, moc díky! Pak mi jde o napětí, a taky jsem se dočetl něco o ,,startovacím proudu''. Takže první dotaz směřuje na to, jaké všechny parametry bych měl poptávat? Jezdím především vzdálenosti tak do 60 km, často i kratší, ale někdy i několikrát denně. 2. Taky bych se rád zeptal, jak je to s výměnou? Baterku jsem měnil jenom na Felicii, tam si ji přivezl kamarád, co jí kupoval, a bylo to celkem jednoduché - odpojit, odšroubovat držák, vyměnit.. Ale koukal jsem, že na téhle octávkové je taková.. ,,krabička''? Je problém ji sundat, popřípadě najdu na to někde návod? A je tam nějaký další fígl, popřípadě budu potřebovat nějaké ,,spešl'' nářadí? Moc děkuji za pomoc, a omluvte prosím můj amatérský slovník..
  9. Ahoj. Mám O1 po faceliftu a potřeboval bych vyměnit chromovaný rámeček masky, včetně mřížky. Mám jenom jednoduchý dotaz - bude mi do faceliftované masky pasovat rámeček a mřížka z nefaceliftované? Díky za odpověď!
  10. Super, nevěděl jsem, vyzkouším. Díky moc!
  11. Ahoj. Ťuknul jsem se na ledu s jiným autem a následkem toho mám mezeru mezi levým předním blatníkem a nárazníkem. Nárazník drží pevně, nehýbe se, jen je tam prostě tahle mezera.. Zkoušel jsem odšroubovat hvězdicové šroubky na levém podběhu, jestli není nárazník jenom hnutý a stejně jsem s ním nepohnul.. Nevěděl by někdo, co s tím? Díky.
×
×
  • Vytvořit nový...