Přejít na obsah

Radim84

Uživatel
  • Počet příspěvků

    25
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Radim84

  1. Radim84

    Výběr motoru

    Ono zalezi co od auta chces a hlavne jak jezdis. Taky jestli jedes trasu 10km nebo 30km. V mem pripade je to tech 10. To si musi kazdy zvazit sam. Verim, ze s tim jde jezdit za min, ale to bych musel chtit ☺ Moc se mi nechce verit, ze ta 1.6 bude zrat o dost mene. 1.4TSI muze byt do mesta zajimava volba.
  2. Radim84

    Výběr motoru

    Ja mam 1.8TSI, BZB a je to super motor. Vykonny a hlavne tichy. Navic 6ti stupnova prevodovka. Vymenil jsem komplet rozvody a vodni pumpu a zatim ok. Investice cca 8tis. Ten motor je velka prednost oktavky ☺ Spotreba kolem 9l/100km v meste. Jinak dlouhodoba je 8.1. TSI jsou super motory jen je potreba se vyhnout problemovym verzim. Jinak auto mi topi po par minutach, asi tak 5ti [emoji1]
  3. Dle mého 1.8TSI (BZB) je dobrá volba - spotřeba, dynamika, tichost. Doporučuju preventivně vyměnit rozvody s novou verzi napínáku. Akorát novějši verze motoru vyráběné tuším od 2010 do 2012 žerou olej - tomu bych se vyhnul.
  4. Zase tak blbý nápad to není... Dřevenou podlahu najdete i v Mercedes CLS Shooting-Brake. http://oidnes.cz/12/071/cl5/FDV443db7_4.jpg http://www.farene.cz/getattachment/Novinky/Nove-CLS-Shooting-Brake/CLS-SB-novinky-kufr.jpg.aspx?width=600&height=282 Akorát tam to není plovoučka a píšou, že to dodá vzhled jachty, nikoliv domova Dle mého to vypadá pěkně a stylově.
  5. Ono se právě mění napínak a řetěz a to právě z toho důvodu, že ten vadný napínák způsobuje natažení toho řetězu. Proto se 'motosman' ptal, zda-li byl měněn i řetěz.
  6. Taky hlasuju pro špatnou baterku. Měl jsem úplně stejný zvuk, když ta má odešla.
  7. Ahoj, nemá někdo doporučení lakovny v okolí Ostravy? Jde mi o to, aby kvalita byla slušná za rozumný peníz
  8. Tak desitka jefakt dost. Mozna by se vyplatilo to nechat spravit mimo autorizak... Je to originalni lakovani nebo opraveno po nehode?
  9. Radim84

    Výběr motoru

    1.8TSI Pokud ti nevadí o něco vyšší spotřeba, problémy s napínakem a vodní pumpou, tak se rozhodneš pro benzín. Každopádně výměna rozvodů u 1.8 TSI tě nejspíše nevyjde o tolik více, jako výměna rozvodů u TDI. Co se týče projevu motoru je TSI úúúplně někde jinde. Já najedu ~17tis za rok, denně dojíždím do práce 10km, takže pro mě byl benzín jasná volba. A jsem spokojen! Jinak u mě, spotřeba město ~9l/100km, mimo město zhruba 6-7l/100km.
  10. Panasonik13> Teď můžeš mít klidné spaní Škodovka se na výměně podílela? Co všechno ti měnili?
  11. Tak to jsi mě trochu uklidnil. Já mám tu dlouhodobou za posledních ~16tkm - http://www.spritmonitor.de/en/detail/552750.html Jinak taky záleží jestli jezdí manželka nebo já. Mě se na tu spotřebu nedaří moc jezdit
  12. Jak tak pročítám, tak moje dlouhodobá spotřeba je horší než vaše. Já jezdím dlouhodobě za 8l, teď v zimě jezdním hlavně město, kratší trasy za 9l/100km. Jinak okresky +- dodržovaní rychlostních limitů to jezdí i kolem 6-7
  13. Ono je lepší dát na jistotu a vyměnit. Já mám taky 1.8TSI (BZB), takže vlastně to samé co máš ty. Výměnu se chystám udělat a budu mít taky pokoj. Za ten klidný pocit při startování to stát bude. Navíc investice pokud ty řetěž přeskočí jsou v řádech desetitisíců... Co jsem tak pochopil, tak se jedná o konstrukční chybu, tak sebelepší péče nepomůže.
  14. Tenhle je taky na výměnu. Náprava by měla být sjednána až s poslením K-čkovým napínákem. Doporučuji koupit a udělat rozvody. Máš to stejné jako by jsi měl rozvody řemenem, taky by jsi je po koupi vyměnil
  15. Tu chladicí kapalinu určitě vyměním. Díky Kokta Dnes jsem udělal měření zahřívaní motoru při cestě do práce (město). Na 90° se mi dostal po 8km, průměrná rychlost 38km/h, venku -6°C.
  16. Řekl bych, že tam bude of výroby, tzn. konec 2007. Jak často měníte, co 6 let? Případně po nějaké porci km?
  17. Taky teď řeším zahřívání motoru. V posledních dnech kdy jsou takové mrazy se motor ohřeje na +-10km na 75-90°. Si říkám jestli je to v pořádku nebo ne. Když je toplota kolem 5°, tak se mi to na 90° stupňů dostane asi po 6km. Chladící kapalina se mi teď ztrácí taky (cca 2 měsíce než to klesne na minimum), ale zatím neznám přícinu, snad to nebude vodní pumpa.
  18. Řešil jsem to samé a nakonec jsem vybral 1.8TSI a určitě nelituju. Roční nájezd mám podobně jako ty. Denně dojíždím do práce ~10km což pro diesel není zrovna optimální. Co se týče spotřeby, tak pokud občas jedeš delší trasu nebo dovolenou, tak by jsi se měl s průměrem vlézt do 8l/100km. Já mám dlouhodobou 7.8l/100km. Jen je potřeba dát pozor na rozvody, konkrétně napínak řetězu. Najdeš tady o tom docela dost informací.
×
×
  • Vytvořit nový...